İçeriğe atla

The Village (stüdyo)

The Village (diğer adlarıyla Village Recorders veya The Village Recorder), Los Angeles'ta bulunan bir kayıt stüdyosu.

1920'lerde Masonlar tarafından bir Mason tapınağı olarak inşa edildi. 1960'lara dek bu şekilde kaldı ve Maharishi Mahesh Yogi tarafından transendental meditasyon merkezi olarak kullanıldı. Bina, büyük Mason toplantı salonu ve orijinal cam resimleriyle Mason karakteristiğini yansıtmaktaydı.

1960'ların sonlarında stüdyoya dönüştürüldü ve Steely Dan'in Aja, Frank Zappa'nın Joes Garage ve Bob Dylan'ın '!Planet Waves gibi klasiklerin kayıtlarına sahne oldu.

1960'lardan beri Aerosmith, The Allman Brothers, The Beach Boys, Mariah Carey, Johnny Cash, Ray Charles, Eric Clapton, Alice Cooper, Elvis Costello, The Doors, Bob Dylan, The Eagles, George Harrison, Elton John, Tom Jones, B.B. King, John Lennon, Little Richard, The Smashing Pumpkins ve Ringo Starr gibi sanatçı ve grupların kayıtlarına ev sahipliği yapmaktadır.

John Mayer, Continuum albümü burada kaydetmesinin yanı sıra, bu stüdyoda Ben Harper ile birlikte yaptığı diğer kayıtları da "The Village Sessions" adında bir EP ile piyasaya çıkardı.

Çeşitli film ve televizyon programlarının müzikleri de burada kaydedildi: Ace Ventura, Ölü Ozanlar Derneği, Nerdesin Be Birader?, Simpsonlar, Oyuncak Hikayesi 2, Sınırları Aşmak, Gizli Dosyalar, VOL·İ, Hayallerin Peşinde, Esaretin Bedeli.

KCRW'nin Jason Bentley tarafından sunulan Morning Becomes Eclectic adlı radyo programı da buradan yayımlanmaktadır.

The Village'ı kullanmış olan sanatçılar

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Pink Floyd</span>

Pink Floyd, 1965'te Londra'da kurulan İngiliz progresif/psikedelik rock müzik grubu. Felsefî şarkı sözleri, yenilikçi albüm kapakları, etkileyici-girift sahne şovları ile Pink Floyd, dünya çapında başarıya ulaşmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bob Dylan</span> Amerikalı şarkıcı

Robert Allen Zimmerman veya sahne adıyla Bob Dylan,, Amerikalı müzisyen ve yazardır.

<i>The Wall</i> Pink Floydun 1979 tarihli albümü

Pink Floyd'un, 1979 yılının son aylarında çıkmış, 23 defa platin plak ödülü almış konsept rock albümü. Pink adında, sanal bir karakter üzerinden, giderek yalnızlaşan, yabancılaşan insanın korkuları ile kendi çevresine ördüğü soyut duvarı anlatır. Albümün sözel ve müzikal kurgusu, aynı adı taşıyan karmaşık sahne gösterisi temel alınarak tasarlanmıştır. 1982 yılında Alan Parker yönetmenliğinde sinemaya aktarılmıştır: The Wall (film).

<i>The Final Cut</i> Music Album

Roger Waters'ın Pink Floyd ile yaptığı son albüm. Klasik kadrodan Rick Wright bu albümde yer almamıştır. Nick Mason ise "Two Suns In The Sunset" şarkısında bateri çalmamıştır. Albüm sırasında Waters ve Gilmour arasında büyük fikir ayrılıkları çıkmıştır. Gilmour'un da albüme katkısı "Not Now John"'da vokal ve bazı şarkılarda duyulabilen klasik gitar çalışıydı.

<i>A Momentary Lapse of Reason</i> Pink Floyd albümü

Pink Floyd'un Roger Waters olmadan yaptığı ilk albüm. The Wall kayıtları sırasında gruptan atılan Rick Wright bu albümle gruba dönmüştür. Daha önceki albümlerde grubun temel şarkı sözü yazarı olan Roger Waters'ın eksikliğini kapatmak için Pink Floyd üyesi olmayan insanlar da söz yazımına katkıda bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Lenny Bruce</span>

Lenny Bruce, gerçek adı Leonard Alfred Schneider, Amerikalı komedyen, kara mizah ustasıdır.

1998 Grammy Ödülleri her yıl verilen Grammy ödüllerinin 40.sıdır. 25 Şubat 1998'de verilen ödülleri Kelsey Grammer sunmuştur. Törenler ödüllerden çok törende yaşananlarla akılda kalmıştır. Bunlardan en önemlileri Wu-Tang Clan'in rapçisi Ol' Dirty Bastard'in "Yılın Şarkısı" konuşması yapılırken kesip ödül alamadıkları için ödülleri eleştirmesi, Bob Dylan performansı sırasında dansçının üstünde "Soy Bomb" yazarken sahneye koşması ve dans etmesidir.

<span class="mw-page-title-main">James Mason</span>

James Neville Mason, İngiliz sinema oyuncusu.

<span class="mw-page-title-main">The Band</span> Folk-Rock grubu

The Band, 1960’lı yılların sonu ve 1970’li yıllarda ününün doruğuna ulaşmış ve üyelerinin bir bölümü Kanadalı bir bölümü de Amerikalı olan efsanevi folk-rock grubu.

<span class="mw-page-title-main">Billy Preston</span> Amerikalı R&B sanatçısı (1946 – 2006)

William Everett "Billy" Preston,, Amerikalı müzisyen.

Söz yazarı veya güftekâr, kendi veya başkasının söyleyeceği şarkıların sözlerini yazan kişi.

UK Music Hall of Fame hangi milliyetten olursa olsun hayatı boyunca Birleşik Krallık müziğine katkı yapan sanatçıları onurlandırmak için yapılan bir ödül töreni. Ödüllerin verilmesine 2004 yılında, son beş on yıldan ikişer kişi olmak üzere, beş kurucu üye ve kamuoyu oylaması sonucu seçilen beş üye ile başlandı. İlerleyen yıllarda ise gazeteciler ve müzik dünyasından kişilerden oluşan 60 kişilik bir kurul, organizasyona katılacak kişi ve grupları belirledi. Son olarak 2006 yılında yapılan tören, o tarihten beri düzenlenmemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Dave Van Ronk</span> Amerikalı müzisyen (1936 – 2002)

Dave Van Ronk, Amerikalı gitarist, şarkıcı ve söz yazarıdır. 1960'lardaki halk ve blues müziği yeniden canlanmalarının en önde gelen kişilerindendir. Bob Dylan, Joni Mitchell ile bir sürü diğer müzisyen Van Ronk'u destekleyen müzisyenlerin arasındadır.

<span class="mw-page-title-main">Folk rock</span>

Folk rock, halk müziği ve rock müziği birleştiren bir müzik türüdür. Genel olarak folk rock terimi 1960'ların ortasında Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan bir türü tanımlamak için ortaya atılmıştır. Türün öncülüğünü Los Angeleslı müzik grubu The Byrds yapmıştır. Grup, geleneksel halk müziği ile Dylanvari şarkıları rock enstrümanları ile çalmış, bu noktada ise The Beatles ve diğer İngiliz gruplarından büyük ölçüde etkilenmiştir. "Folk rock" terimi ise ilk kez ABD basını tarafından The Byrds'ün müziğini tanımlamak için 1965 Haziran'ında ortaya atılmıştır. The Byrds'ün "Mr. Tambourine Man" cover'ı ve bu cover'ın ticari başarısı ise folk rock'ın 1960'ların ortasında büyük bir başarıya ulaşmasını sağlamıştır. Dylan'ın kendisi de türe büyük bir ilham kaynağı olmuştu; özellikle elektro gitarla kaydın da yapıldığı Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited ve Blonde on Blonde albümleri türün gelişiminde önemli bir role sahipti. Dylan'ın 25 Temmuz 1965 tarihinde Newport Folk Festival'inde elektronik altyapılı bir müzik grubuyla konser verişi ise aynı zamanda folk rock için önemli bir atılımdı.

<i>Sen Şarkılarını Söyle</i>

Sen Şarkılarını Söyle, Joel ve Ethan Coen tarafından yazılıp yönetilen 2013 yapımı ABD dram filmi. 2013 Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü kazanmıştır.

The Freewheelin' Bob Dylan, 27 Mayıs 1963'te Columbia Records tarafından yayınlanan Amerikan şarkıcı-söz yazarı Bob Dylan'ın ikinci stüdyo albümü.Kendine özgü ilk albümü Bob Dylan'ın sadece iki orijinal şarkı bulunduğu halde Freewheelin albümü Dylan'ın çağdaş sözleri geleneksel melodilere yazmaya başladığı ilk albümdür.

<span class="mw-page-title-main">Bruce Langhorne</span> Amerikalı siyahi folk müzisyeni

Bruce Langhorne, Amerikalı siyahi folk (halk) müzisyenidir. 1960'lı yıllarda Greenwich Kasabası halk sahnesinde, özellikle halk müziği albümleri ve performansları için gitarist olarak sahnede aktif bir müzisyendi.

<span class="mw-page-title-main">Clydie King</span> Amerikan şarkıcı

Clydie Mae King, Amerikalı siyahi kadın şarkıcı.

"Here Comes Santa Claus (Down Santa Claus Lane)", orijinal olarak Oak Aut Haldeman'ın bestelediği, Gene Autry tarafından yazılmış ve icra edilmiş bir Noel şarkısı. Autry'nin orijinal kaydı (Santa Claus'u "Santy Claus" olarak telaffuz ettiği) pop ve country listelerinde ilk 10'a girdi, sonraki dönem şarkı birçok sanatçı tarafından coverlandı.

<span class="mw-page-title-main">La Seine Musicale</span>

La Seine Musicale, Fransa'nın başkenti Paris'in batı banliyölerinde, Boulogne-Billancourt ve Sevr arasındaki Sen Nehri üzerindeki bir ada olan Île Seguin'de bulunan bir müzik ve sahne sanatları merkezidir.