İçeriğe atla

The Lost Room

The Lost Room
The Lost Room başlangıç ekranı
FormatBilimkurgu
Drama
BaşrolPeter Krause, Kevin Pollak, Elle Fanning, Karl Kreutzfeld
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Diliİngilizce
Bölüm sayısı3
Yapım
Yönetici yapımcıRichard Hatem
Laura Harkcom
Christopher Leone
Paul Workman
YapımcıPeter Chomsky
Bill Hill
Paul Kurta
Gösterim süresi288 dakika
Yayın bilgileri
KanalSci Fi Channel
Yayın tarihi11 - 13 Aralık 2006 - 13 Aralık 2006

The Lost Room (Türkçe: Kayıp Oda), ABD'de Sci Fi Channel'da yayınlanmış olan bir bilimkurgu mini dizisi. Dizi bir oda ve bu odadaki olağandışı güçlere sahip günlük objeler etrafında geçmektedir. Baş kahraman Joe Miller, odada kaybolan kızı Anna'yı kurtarmak için bu objeleri araştırmaktadır. 1960'larda Route 66'da tipik bir motel iken bir yıl sonra "olay" adı verilen durum sonucu gerçek zaman ve uzayın dışında bir kayıp oda belirmiştir.

Sci-Fi Channel'ın oldukça ses getiren 2006 yapımı bu 3 bölümlük mini dizisi IMDb'de 8.2 puan almıştır ve Lost Room bugüne kadar Sci-Fi Channel'ın hazırladığı en iyi dizilerden biri olarak gösterilmektedir.

Bölümler

  1. The Key and the Clock (Türkçe: Anahtar ve Saat)
  2. The Comb and the Box (Türkçe: Tarak ve Kutu)
  3. The Eye and the Prime Object (Türkçe: Göz ve Esas Nesne)

6 bölümlük sürümü

  1. The Lost Room: 1.Bölüm: Anahtar
  2. The Lost Room: 2.Bölüm: Saat
  3. The Lost Room: 3.Bölüm: Tarak
  4. The Lost Room: 4.Bölüm: Kutu
  5. The Lost Room: 5.Bölüm: Göz
  6. The Lost Room: 6.Bölüm: Esas Nesne

Dizi 3 bölüm olarak çekilmiştir. Bu 3 bölüm, bazı yerlerde yukarıda sıralandığı gibi 6 bölüm olarak yayınlanmıştır.

Odadaki bazı eşyaların özellikleri

  • Anahtar: Her kapıyı açar ve otel kapısını ve çıkarken hayal ettiğiniz kapıdan çıkarsınız.
  • Otobüs Bileti: Dokunan kişiyi, New Mexico - Gallup kasabası dışında bir otobana ışınlar.
  • Kol Saati: İçine konan yumurtayı pişirir.
  • Tırnak Törpüsü: Bakan kişi kısa süreli derin bir uykuya yatırır.
  • Şemsiye: Taşıyan kişiyi tanınmış biri gibi düşünmesini sağlar.
  • Kurşun Kalem: Sert bir nesneye vurduğunuzda 10 peni düşmesini sağlar.
  • Tükenmez Kalem: Değdiği her şeyi mikrodalga ile anında pişirir.
  • Tarak: Saçtan geçirildiği zaman en fazla 10 saniyeliğine zamanı durdurabilir. Mide bulantısı yapar ve yalnızca kullanan kişi hareket edebilir.
  • Cam Göz: Canlı dokuyu iyileştirme ya da yok etme gücüne sahiptir.
  • İçki Şişesi: Kapağı açılınca, hedef alınan kişinin havasız kalmasına neden olur.
  • Makas: Objelerin yerini değiştirir, objeleri döndürür.
  • Kol Düğmeleri: Takan kişinin kan basıncını düşürür.
  • İskambil destesi: Bakan kişinin çeşitli görüntüler görmesine neden olur ki etkileri yıkıcı derecede güçlü olabilir. Kartları kullanan kişilerin de kartı üzerinde kullandığı kişinin yalan söyleyip söylemediğini anlamasına neden olur.
  • Çeyreklik : Yutulduğunda anıları geri getirir.
  • Gözlük: Takan kişinin etrafındaki ısıyı engeller
  • Paloroid resim : 1961’deki olayın gerçekleşmesinden hemen önce, odanın son durumunun görülmesini sağlar.
  • Saat: Pirinç maddesinin katı halden gaz haline geçmesine neden olur.
  • Saat kutusu: 10 metrelik bir alandaki entropi (düzensizlik)’yi azaltır.
  • Ustura: Dokunduğu cam yüzeyi parçalar.
  • Radyo: Doğru istasyon açıldığında, kişinin boyunu 7–8 cm uzatır.
  • Müşteri: Esas nesne, nesneleri kendinden uzak tutabilme yetisine sahip. Odaya girip, odayı sıfırlarsa diğer nesnelerin yanına gider. Oda dışında hiçbir şey etki etmez.
  • Ceket: Bilinmiyor (oda dışında hiçbir maddenin yok edilememesinden dolayı kurşun geçirmiyor diğer tüm maddeler gibi)
Kombinasyonlar
  • Kol saati + Bıçak: Kişinin telepati kurmasını sağlıyor.
  • Anahtar + Saat kutusu + Tarak: 10 numaralı odadaki alternatif boyuta kısa bir süreliğine girilebilmesini sağlıyor.
  • Küllük + Saat + Anahtar + Tırnak makası + Diş fırçası + Saat kutusu + Sigara paketi : conroy deneyinde kullanılan kombinasyon olup, gerçeklikte bir yırtık açılmasına sebep oluyor, kapının kapatılması (ve genelde anahtar ile kapıyı açan kişinin odanın içinde kalması) ile yırtık kapatılıyor.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İbnü'l-Heysem</span> Arap fizikçi, matematikçi ve astonom (965–1040)

İbn-i Heysem, Ḥasan Ibn el-Heysem, Batılıların söyleyişiyle Alhazen veya tam ismiyle Ebū ʿAlī el-Ḥasan ibn el-Ḥasan ibn el-Heysem, Arap matematikçi, astronom, ve İslam'ın Altın Çağının önemli fizikçilerinden biriydi. "Modern optiğin babası" olarak da anılır. Özellikle görsel algı dinamiklerine önemli katkılarda bulunmuştur. En etkili eseri, 1011–21 yılları arasında oluşturduğu ve Latince baskılar sayesinde günümüze kadar gelmiş Kitāb el-Manāzir olmuştur. Polimat, felsefe, teoloji ve tıp üzerine yaptığı birçok çalışmayı da kitaplarına kaydetmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Fince</span> Sondan eklemeli Finlandiyanın resmi dili

Fince (

<span class="mw-page-title-main">Hogwarts</span> kurgusal okul

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisinde 11 ila 17 yaşındaki öğrencilere cadılık ve büyücülük eğitimi veren kurgusal yatılı okul.

<i>Lost</i> (dizi) Amerikan televizyon dizisi (2004–2010)

Lost, Amerikan drama televizyon dizisidir. Program, Sidney, Avustralya'dan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri'ne uçan bir yolcu uçağının kaza yapması sonucu Güney Pasifik'te gizemli bir adaya düşen kazazedelerin hikâyelerini konu edinmektedir. Her bölüm tipik olarak adada geçen ana hikâyenin yanı sıra, bir karakterin hayatındaki bir başka noktaya ilişkin ikinci bir hikâyeye sahiptir, yine de diğer zaman ile ilgili olaylar düzeni bu formülü sonraki bölümlerde değiştirmektedir. İlk bölüm, ilk kez 22 Eylül 2004'te yayınlandı. Dizi, 22 Eylül 2004'ten 23 Mayıs 2010'a kadar ABC'de altı sezon ve 121 bölüm olarak yayınlandı. Dizi, Amerika Birleşik Devletleri'nde American Broadcasting Company (ABC) kanalında yayınlanmakla birlikte, birçok ülkede bölgesel kanallarda yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">And Then There Were 7 (Prison Break bölümü)</span>

And Then There Were 7, Prison Break dizisinin onbirinci bölümüdür. İlk olarak Amerikan Fox kanlında 14 Kasım, 2005 tarihinde gösterilmiştir. Türkiye'de ise CNBC-e kanalında 17 Ağustos, 2006 tarihinde gösterilmiştir. Senaryo yazarı Zack Estrin, yönetmeni ise Jesús Salvador Treviño 'dur.

<span class="mw-page-title-main">Live Together, Die Alone</span> Lost dizisinin ikinci sezonunun final bölümü

"Live Together, Die Alone", Amerika Birleşik Devletleri'nin ABC kanalında yayınlanan Lost dizisinin ikinci sezonunun final bölümüdür. Dizinin toplamında kırk sekizinci, ikinci sezonunun ise yirmi üçüncü ve yirmi dördüncü bölümü olan "Live Together, Die Alone", Damon Lindelof ve Carlton Cuse tarafından yazıldı, Jack Bender tarafından yönetildi. İlk kez 24 Mayıs 2006 tarihinde ABC'de yayınlandı ve 17.84 milyon kişi tarafından izlenildi. Bölümü değerlendiren eleştirmenler, bölüm hakkında olumlu eleştiriler yaptılar.

Türkçede ismin hâlleri ; kelimeleri belirtme (yükleme), yönelme, bulunma ve ayrılma açısından tanımlayan, sözcüğün yalın hâl ile hâl eki almış durumlarından her biridir. Türkçede ismin beş farklı hâlleri vardır:

<span class="mw-page-title-main">11 Nisan Stadyumu</span>

11 Nisan Stadyumu ya da eski adıyla Şanlıurfa GAP Stadyumu, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa ettirilen tam olimpik bir stadyumdur. Koltuk kapasitesi 28 bin 965'tir. Tribünlerin üstü tamamen kapalıdır.

<i>Oturma Yatak Odası</i>

Oturma Yatak Odası 1969 Birleşik Krallık yapımı kara komedi tarzında bir bilimkurgu filmidir. Özgün adı The Bed Sitting Room olan film Türkiye'de şifreli TV kanallarında gösterilmişti.

Harry Potter evrenine ait büyülü nesnelerin listesi. Tüm nesneler J. K. Rowling'in yazdığı kitaplarda adı ve işlevi ile anlatılmaktadır. Harry Potter evrenine ait bu nesneler çeşitli zamanlarda farklı işlevler için kullanılmıştır. İletişim ve ulaşım amaçlı olarak kullanılanlardan efsanevi eserlere, şaka nesnelerinden spesifik olarak ve bir kere kullanılmış olan nesnelere kadar farklı alanlarda ve amaçlarda belli başlı ve kayda değer olanlar listelenmiştir. Bazı nesneler dizi boyunca devamlı kullanıldığı gibi bazı nesneler sadece bir defa kullanılmış veya bahsedilmiştir. Burada nesneler işlevleri ve türlerine göre kategorize edilmiş olup bunlar seride yazar tarafından bu şekilde sınıflandırılmış olmayabilir.

<span class="mw-page-title-main">Kapı</span>

Kapı, bir mekâna ya da bir taşıta girip çıkarken geçilen, mafsallı, sürgülü ya da elektronik aksamlı açılıp kapanabilir levha ya da bölme açıklığıdır. Kapılar, yapıların içine girmeye veya yapı içindeki odalar arasında yer değiştirebilmeye olanak sağlayan, temelde tüm dünya kültürlerinde aynı biçimde kullanılan mimari ögelerdir. Elektronik kilitli otomatik kapılar da vardır.

<span class="mw-page-title-main">Light (Stargate Universe)</span>

"Light", askerî bilimkurgu Stargate Universe televizyon dizisinin beşinci bölümüdür. 23 Ekim 2009 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde Syfy kanalında yayınlandı. Kanada'da, SPACE kanalı Syfy'dan sonra yayınlamaktadır. Sky1, bölümü 27 Ekim'de yayınlarken Sci Fi Avustralya kanalında 30 Ekim'de yayınladı. "Light" bölümünün senaryosunu dizinin yaratıcılarından Brad Wright yazdı ve yönetmenliğini Peter DeLuise yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Water (Stargate Universe)</span>

"Water", askerî bilimkurgu Stargate Universe televizyon dizisinin altıncı bölümüdür. 30 Ekim 2009 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde Syfy kanalında yayınlandı. Kanada'da, SPACE kanalı Syfy'dan sonra yayınlamaktadır. Sky1, bölümü 3 Ekim'de yayınlarken Sci Fi Avustralya kanalında 6 Ekim'de yayınladı. "Water" bölümünün senaryosunu Carl Binder yazdı ve yönetmenliğini Will Waring yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Justice (Stargate Universe)</span>

"Justice", askerî bilimkurgu Stargate Universe televizyon dizisinin onuncu bölümüdür. 10 Aralık 2009 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde Syfy kanalında yayınlandı. Kanada'da, SPACE kanalı Syfy'dan sonra yayınlamaktadır. Sky1, bölümü 8 Aralık'ta yayınlarken Sci Fi Avustralya kanalında 11 Aralık'ta yayınladı. "Justice" bölümünün senaryosunu Alan McCullough yazdı ve yönetmenliğini William Waring yaptı.

200 (<i>Yıldız Geçidi SG-1</i>) Yıldız Geçidi SG-1 dizisinin 10. sezonunun 6. bölümü

"200", bilimkurgu televizyon dizisi Yıldız Geçidi SG-1'in onuncu sezondaki altıncı bölümü ve toplamda iki yüzüncü bölümü. İlk zamanlardaki orijinal SG-1 ekibi üyesi Jack O'Neill'in dokuzuncu sezonun "Origin" bölümünden sonra göründüğü ilk bölümdür. 2007 Constellation Ödülleri'nde Best Overall 2006 Science Fiction Film or Television Script kategorisinde ödül kazandı ve 2007 Hugo Ödülü'nde En İyi Dramatik Sunum Kısa Biçim kategorisine aday gösterildi.

<span class="mw-page-title-main">Nikki ve Paulo</span> Amerikan kurgusal dizi karakterleri

Nikki Fernandez ve Paulo, kırkı aşkın kişinin geçirdikleri uçak kazasının ardından Güney Pasifik yakınlarındaki bir adada yaşananları konu alan ABC drama televizyon dizisi Lost'ta yer alan kurgusal karakterler. 815 sefer sayılı Oceanic uçuşunun ardından yaşam mücadelesi veren karakterler, Amerikalı aktris Kiele Sanchez ve Brezilyalı aktör Rodrigo Santoro tarafından canlandırıldı.

Bu listede BBC bilimkurgu dizisi Doctor Who ve yan dizileri olan Torchwood ile The Sarah Jane Adventures dizilerinde yer alan eşya yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Odadan Kaçış</span> üzerine tıklamalı macera alt türü

Odadan kaçış, ayrıca kaçış odası veya kaçış oyunu olarak da bilinir, üzerine tıklamalı bir macera oyunu alt türüdür ve çevredekileri kullanarak hapisten kaçılması gereken bir oyundur. Oda genellikle kilitli bir kapı, manipüle edilecek nesneler ve gizli ipuçları veya gizli bölmelerden oluşur. Oyuncu, kaçmanın bir yolunu bulmak için odadaki diğer ögelerle etkileşim kurarak nesneleri kullanmalıdır. Odadan kaçış oyunları, Adobe Flash'ta oluşturulan ücretsiz tarayıcı oyunlarından doğmuştur, ancak o zamandan beri iOS ve Android için yapılan mobil oyunlar içerisinde en popüler hale gelmiştir. Bazı örnekler arasında "Crimson Room", "Viridian Room", "MOTAS" ve "Droom" bulunmaktadır. Bu çevrimiçi oyunların popülaritesi, tüm dünyada gerçek hayattaki kaçış odalarının gelişmesine yol açmıştır.

iOS 16 2022 mobil işletim sistemi

iOS 16, Apple tarafından iPhone ürünleri için geliştirilen iOS mobil işletim sisteminin 16. büyük sürümüdür. 6 Haziran 2022'de şirketin Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) iOS 15'in yerine gelen işletim sistemi olarak duyuruldu.

<span class="mw-page-title-main">Kaçış Odası</span> Evden Kaçış Oyunları

Kaçış oyunu , bulmaca odası, çıkış oyunu veya bilmece odası olarak da bilinen kaçış odası, oyunculardan oluşan bir ekibin belirli bir hedefe ulaşmak için ipuçlarını keşfettiği, bulmacaları çözdüğü ve bir veya daha fazla odadaki görevleri verilen süre içerisinde tamamladığı bir oyundur. Oyunun amacı genellikle içerisinde bulunulan mekandan kaçmaktır. Çoğu kaçış oyunu ekip üyelerinin işbirliğine ihtiyaç duyarken üyelerin rekabet içerisinde olduğu çeşitleri de mevcuttur. Kaçış odaları 2010'lu yıllarda Kuzey Amerika, Avrupa ve Doğu Asya'da popüler hale geldi. Kalıcı olarak sabit bir mekanda oyuncularla buluşan kaçış odaları ilk olarak Asya'da açılırken bunu daha sonra Macaristan, Sırbistan, Avustralya, Yeni Zelanda, Rusya ve Güney Amerika izledi.