İçeriğe atla

The Land of Rape and Honey

The Land of Rape and Honey
Ministry stüdyo albümü
Yayımlanma11 Ekim 1988
Kaydedilme1985 Southern Stüdyoları, Londra ("Abortive")
1987–1988, Chicago Trax Stüdyoları
TarzEndüstriyel rock, endüstriyel metal
Süre40:24
Dilİngilizce
ŞirketSire Records
YapımcıHypo Luxa, Hermes Pan, Eddie Echo
Ministry kronolojisi
Twelve Inch Singles (1981–1984)
(1986)
The Mind Is a Terrible Thing to Taste
(1989)

The Land of Rape and Honey, endüstriyel metal grubu Ministry'nin üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm, Sire Records aracılığıyla 1988 yılında yayımlanmıştır.

Şarkı listesi

Tüm şarkılar Ministry tarafından yazılıp bestelendi. 

No.BaşlıkSüre
1."Stigmata"  5:45
2."The Missing"  2:55
3."Deity"  3:20
4."Golden Dawn"  5:42
5."Destruction"  3:30
6."Hizbollah"  3:58
7."The Land of Rape and Honey"  5:10
8."You Know What You Are"  4:43
9."I Prefer"  2:15
10."Flashback"  4:50
11."Abortive"  4:23
  • 6. ve 9. parçalar albümün CD versiyonunda bonus şarkı olarak yayımlanmıştır.

Albüm çalışanları

Ministry

  • Alain Jourgensen – vokaller (1-3, 7-10), gitar, programlama, yapımcı (1-10), teknisyen
  • Paul Barker – bas gitar, klavye, programlama, yapımcı (1-10), teknisyen

Ek çalışanlar

  • William Rieflin – programlama, klavye, gitar, arka vokaller (1)
  • Chris Connelly – arka vokaller (2 & 3)
  • Eddie Echo – prodüksiyon (11)
  • Steve Spapperi – teknisyen
  • Julian Herzfeld – teknisyen
  • Keith "Fluffy" Auerbach – teknisyen
  • "Dog" – albüm kapağı
  • "Ill" – albüm kapağı
  • Brian Shanley – albüm kapağı

Liste pozisyonları

Listeler (1988) Zirve
pozisyonu
The Billboard 200[1]164

Kaynakça

  1. ^ "The Land of Rape and Honey - Ministry". Billboard. 11 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2012. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ministry</span> Amerikalı metal grubu

Ministry, Amerikalı bir endüstriyel metal grubu. Tek değişmeyen üyesi Al Jourgensen olup 1990'ların başında endüstriyel metal akımının öncülüğünü yapmışlardır. Eski üye Paul Barker ile yıllarca süren birlikteliğin sonunda 2003'te yollarını ayırmışlardır. Psalm 69 ve The Mind Is A Terrible Thing To Taste adlı albümleri ile underground camiyasında büyük övgü toplamışlardır.

<i>7800° Fahrenheit</i>

7800° Fahrenheit, Bon Jovi'nin 1985 yılının Mart ayında Mercury Records tarafından satışa sunulan ikinci albümüdür. Prodüktörlüğünü Lance Quinn'in üstlendiği albüm Philadelphia'da The Warehouse stüdyolarında kaydedilmiştir. Albümünün ismi kayanın erime derecesini (7800 °F≈4313,3 °C) simgelemektedir. Daha sonra yayımlanacak olan iki Bon Jovi albümü Slippery When Wet ve New Jersey döneminde de kullanılan klasik seksenler Bon Jovi logosu ilk kez 7800° Fahrenheit albümünün kapağında yer almıştır.

<i>Pretty Hate Machine</i>

Pretty Hate Machine, Amerikalı endüstriyel rock girişimi Nine Inch Nails'in ilk albümüdür. 1989'da yayınlanan bu albüm, Nine Inch Nails'in Purest Feeling adlı demosundaki şarkıların yeniden düzenlenmesi ve yeni kaydedilen parçalardan oluşmaktadır. Bu albüm, Nine Inch Nails'in ileriki albümlerine göre daha çok dans odaklıdır. Albümden üç tane single çıkmakla birlikte, Head Like a Hole bunlardan en başarılısı olmuştur.

<i>Zeitgeist</i> (albüm) stüdyo albümü

Zeitgeist, Amerikalı alternatif rock grubu The Smashing Pumpkins'in 7. stüdyo albümüdür. ABD ve Kanada'da 10 Temmuz 2007 tarihinde yayımlanan albüm, The Smashing Pumpkins'in 2000 yılındaki dağılışı ve 2005 yılındaki yeniden birleşmesinden sonraki ilk stüdyo çalışması olma özelliğini taşımaktadır. Yeniden birleşmeden sonra grubun tek orijinal üyeleri olarak kalan Billy Corgan ve Jimmy Chamberlin, albümü tamamen tek başlarına kaydetmiştir. Albümün vokal, gitar, bas gitar ve klavye bölümleri Billy Corgan; bateri ve perküsyon kısımları da Jimmy Chamberlin tarafından sağlanmıştır. Albüm, grubun önceki çalışmalarına göre daha çok alternatif metal ve heavy metal ağırlıklıdır. Her ne kadar albüm kimi eleştirmenler tarafından beğenilmemiş ve grubun orijinal üyelerinin yarısının eksiliği nedeniyle eleştirilmiş olsa da, grubun yeniden birleşimi için güçlü bir başlangıç olmuş ve altın sertifikaya ulaşmıştır.

<i>The Future Embrace</i>

TheFutureEmbrace, alternatif rock grubu The Smashing Pumpkins'in solisti Billy Corgan'ın tek solo albümüdür. 2005 Haziran'ında piyasaya sürülen albüm, Corgan'ın birçok eski çalışmasından farklı özellikler sergilemektedir. Albüm, elektronik bir altyapı ve shoegaze'i andıran distorsiyonlu gitarlar içermektedir. The Cure'un solisti Robert Smith'in, The Smashing Pumpkins bateristi Billy Corgan'ın ve kemancı Emilie Autumn'un katkıda bulunmuş olduğu albüm, Corgan'ın en ayırt edilebilir eseri olarak tanımlanmış ama buna rağmen eleştirmenlerden karışık yorumlar almıştır.

<i>With Sympathy</i>

With Sympathy, Ministry'nin ilk albümüdür. Albüm, Ministry'nin tek üyelerinin Alain Jourgensen ve Stephen George olduğu 1983 yılında Arista Records aracılığı ile piyasaya sürülmüştür. Arista Records'un idaresi, albümün yapımı sırasında grubun solisti Jourgensen'i synthpop stili bir albüm çıkarmaya zorlamıştır. Bu tarz, grubun kariyeri boyunca geliştirdiği sert tarzla büyük oranda çelişmektedir. Mamafih, kimi kaynaklar, Jourgensen'in 1980'lerde grubun müzikal tarzını değiştiren "hardcore" müziği keşfedişi ile bir "synthpop" albümü yapmış olmaktan utandığını ifade etmektedir. Albüm, Ministry'nin Arista Records'tan yayımladığı tek albüm olmuştur.

<i>Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs</i>

Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs, endüstriyel metal grubu Ministry'nin beşinci albümünün genel olarak kullanılan adıdır. Albüm 1992 yılında Sire Records aracılığıyla yayımlanmıştır. Albümün asıl adı ΚΕΦΑΛΗΞΘ olmakla beraber, bunun yerine Psalm 69 ismi de sıklıkla kullanılmaktadır. Albüm, Ministry'nin daha popüler olmasını sağlamıştır ve albümden "Jesus Built My Hotrod" gibi şarkılar MTV gibi kanallarda yayımlanmıştır. Psalm 69 ayrıca Ministry'nin gruba 1989'da katılan gitarist Mike Scaccia ile olan ilk albümü olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">N.W.O.</span>

"N.W.O.", endüstriyel metal grubu Ministry'nin bir şarkısıdır. Grubun beşinci albümü Psalm 69'da bulunan şarkı, 1992 yılında tekli olarak yayımlanmakla beraber grubun en büyük hit'i olmuş, Modern Rock listelerinde 11. sıraya kadar yükselmiştir. Şarkı, 1993 yılında 35. Grammy Ödülleri'nde En İyi Metal Performansı Ödülü adayı olmuştur.

<i>Animositisomina</i>

Animositisomina, endüstriyel metal grubu Ministry'nin 6. stüdyo albümüdür. 2003 yılında yayınlanan albüm, grubun Sanctuary Records'tan yayımlanan ilk stüdyo albümü ve ikinci yayımı olma özelliğini taşımaktadır. Grup, bu plak şirketinden albümün öncesinde Sphinctour adlı bir konser albümü çıkartmıştır.

<i>Twitch</i> (albüm)

Twitch, endüstriyel metal grubu Ministry'nin ikinci albümüdür. 1986 yılında yayımlanan albüm, ilk albüm olan "With Sympathy"'nin synthpop havasından uzaklaşıp, daha agresif ve karanlık bir EBM tarzı edinmiştir. Albümün Sire Records tarafından yayımlanması, Jourgensen'in Arista/BMG'deki önceki tecrübelerinin aksine prodüksiyonu artistik bir açıdan kontrol edebilmesine olanak sağlamıştır. Twitch 1990 yılında iki tane ek parça ile yeniden yayımlanmıştır.

<i>Twelve Inch Singles</i> (1981–1984)

Twelve Inch Singles (1981–1984), endüstriyel metal grubu Ministry'nin ilk toplama albümüdür. Bu albüm, Ministry'nin önceki teklileri ile bu şarkıların bazılarının remikslerini içermektedir.

<i>Born to Die: The Paradise Edition</i>

Born to Die: The Paradise Edition, Amerikan şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Rey'in ikinci stüdyo albümü Born to Die'ın (2012) yeniden basımıdır. The Paradise Edition, sekiz yeni şarkıyla 9 Kasım 2012'de, Interscope Records ve Polydor Records tarafından, Born to Die albümünden on ay sonra yayımlandı. Ayrıca bu yeni şarkılar, Paradise adlı extended play (2012) albümünde de yayımlandı. Emile Haynie ve Rick Noewls, iki albümde de yapımcılık yaptı.

<i>The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars</i> David Bowienin 1972 tarihli stüdyo albümü

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, İngiliz müzisyen David Bowie tarafından 1972 yılında çıkarılan ve hayali uzaylı rock yıldızı Ziggy Stardust'ı konu alan konsept albüm. Glam rock döneminin ikonik albümlerinden biri sayılmakla beraber, albüm Rolling Stone dergisinin gelmiş geçmiş en iyi 500 albüm listesinde 35. ve Q dergisinin listesinde 24. sıraya oturmuştur.

<i>Aladdin Sane</i> David Bowieden bir Albüm

Aladdin Sane, David Bowie'nin RCA Records'tan 1973 yılında çıkarılan 6. stüdyo albümü. Çıkış albümü The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'ın devamı niteliği taşımaktadır. Albüm, Rolling Stone'un Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü listesinde 277. sırada ve Pitchfork Media'nın 1970'lerin En İyi 100 Albümü listesinde 77. sırada bulunaktadır.

<i>Pin Ups</i>

Pin Ups, İngiliz müzisyen ve şarkıcı David Bowie'nin 1973'te RCA Records'tan çıkan 7. stüdyo ve cover albümü. Albüm, Pink Floyd, The Yardbirds, The Kinks ve The Who gibi 1960'lı yıllarının sanatçılarının coverlarını içermektedir.

<i>Heroes</i> (David Bowie albümü)

"Heroes", İngiliz müzisyen ve şarkıcı David Bowie'nin 1977'de yayınlanan 12. stüdyo albümü. Bowie'nin müzisyen Brian Eno ile ortaya koyduğu "Berlin Üçlemesi"'nin ikinci halkası olan albüm, ilk halka olan Low'un deneyselliğini bir adım öteye taşımaktadır ve üçlemenin tamamen Berlin'de kaydedilen tek albümü olmuştur. Albümle aynı adı taşıyan şarkı ise Berlin Duvarı'nda buluşan iki sevgiliyi konu almaktadır ve sanatçının en ikonik parçalarından biri olmuştur. King Crimson gitaristi Robert Fripp'in de katkılarını içeren albüm, Bowie'nin diskografisinin en iyi parçalarından biri kabul edilmektedir.

<i>Labyrinth</i> (albüm)

Labyrinth, David Bowie ve Trevor Jones'un 1986 yılında Labirent isimli film için yayınladıkları soundtrack albümü.

<i>Outside</i> (albüm)

Outside, İngiliz müzisyen ve şarkıcı David Bowie'nin 1995 yılında yayınladığı 20. stüdyo albümü. Virgin Records'tan çıkan albüm, distopik bir gelecekteki karakterleri konu almaktadır. Bowie'nin Brian Eno ile yaptığı son albüm olan Outside, tarz olarak Bowie ve Eno'nun 1970'lerin sonundaki "Berlin Üçlemesi" isimli albüm serisinden yola çıkmaktadır. Albüm aynı zamanda endüstriyel müzik, ambient tekno ve grunge gibi birçok tarzdan izler taşımaktadır; albümün kaydı sırasında Bowie İsviçreli endüstriyel müzik grubu The Young Gods'tan büyük ölçüde etkilenmiştir.

<i>÷</i> (albüm) Ed Sheeranin stüdyo albümü

÷, İngiliz şarkıcı-söz yazarı Ed Sheeran'in üçüncü stüdyo albümüdür. 3 Mart 2017'de Asylum Records ve Atlantic Records tarafından yayımlandı. "Castle on the Hill" ve "Shape of You" 6 Ocak 2017'de çıkış single'ları olarak yayımlandı.

<i>Daydream</i> (Mariah Carey albümü)

Daydream, 3 Ekim 1995'te Columbia Records tarafından yayımlanan Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Mariah Carey'nin beşinci stüdyo albümü. Uluslararası olarak başarılı albümü Music Box (1993) ile tatil albümü Merry Christmas'ı (1994) takiben Daydream, hip hop ve urban contemporary tarzlarına yönelmesiyle bu ikisinden ayrılmaktadır. Carey, proje boyunca önceki iki albümünün çoğunu beraber yazdığı ve ürettiği Walter Afanasieff ile işbirliği yaptı. Daydream ile Carey, müzikal yönü ve albümün kompozisyonu üzerinde daha fazla kontrol sahibi oldu. Carey, Daydream'i, altıncı albümü Butterfly (1997) ile birlikte daha belirgin hale gelen, müzikal ve vokal dönüşümünün başlangıcı olarak gördüğünü söyledi.