İçeriğe atla

The Journal of Organic Chemistry

The Journal of Organic Chemistry
EditörScott J. Miller
KategorilerOrganik Kimya
Sıklıkİki haftada bir
YayımcıAmerican Chemical Society
Kuruluş yılı1936
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Websitehttp://pubs.acs.org/journals/joceah/
ISSN0022-3263
Etki Faktörü4.815 (2017)
The Journal of Organic Chemistry'nin logosu

The Journal of Organic Chemistry, JOC veya J. Org Chem. olarak da bilinen, organik ve biyo-organik kimyanın tüm dallarında teorik ve pratik[1] özgün çalışmalara yer veren hakemli [2] bilimsel dergi. Yılda 24 sayı ile Amerikan Kimya Derneği yayın kolu tarafından yayınlanmaktadır. Dergi Atıf Raporlarına göre, derginin 2017 etki faktörü 4.805'tir[3] ve organik kimya alanında en çok atıf (2017'de 100.091) alan dergidir.[1] Web of Knowledge'a göre (Aralık 2012 itibarıyla) dergiden on bir makale, 1.000'den fazla alıntı aldı ve en çok alıntı yapılan makale[4] 7.967 alıntı aldı. Mevcut Genel Yayın Yönetmeni Yale Üniversitesi'nden Scott J. Miller'dır.[5]

Dizinlenme

J. Org. Chem.'in dizinlendiği yerler:[1]

  • Chemical Abstracts Service (CAS)
  • SCOPUS
  • EBSCOhost
  • British Library
  • PubMed
  • Ovid
  • Web of Science
  • Gale Group
  • ProQuest
  • CABI
  • SwetsWise

Kaynakça

  1. ^ a b c "About the Journal - The Journal of Organic Chemistry (ACS Publications)" 27 Mart 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. American Chemical Society. 2017. Retrieved June 20, 2017.
  2. ^ "Submission & Review Overview for Reviewers - The Journal of Organic Chemistry (ACS Publications)" 13 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. American Chemical Society. 2012. Retrieved December 10, 2012.
  3. ^ "Journal of Organic Chemistry". 2016 Journal Citation Reports. Web of Science (Science ed.). Thomson Reuters. 2017.
  4. ^ Still, W. C.; Kahn, M.; Mitra, A. (1978). "Rapid chromatographic technique for preparative separations with moderate resolution". J Org Chem. 43 (14): 2923–2925. CiteSeerX 10.1.1.476.6501 7 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. doi:10.1021/jo00408a041 30 Aralık 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  5. ^ "Editor Profile - The Journal of Organic Chemistry (ACS Publications)" 27 Mart 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. American Chemical Society. 2017. Retrieved March 30, 2017.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Elias James Corey</span> Amerikalı kimyager

Elias James "E.J." Corey (12 Temmuz 1928) Amerikalı organik kimyacı. 1990 yılında "organik sentez üzerine geliştirdiği teori ve metodolojilerden dolayı Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır. Yaşayan en büyük kimyagerlerden biridir. Çok sayıda sentetik reaktifler, metodolojiler geliştirmiş ve organik sentez biliminin gelişmesine katkıda bulunmuştur.

Journal of the American Chemical Society, Amerikan Kimya Derneği tarafından 1879'dan beri yayımlanan hakemli, haftalık bilimsel dergidir. Dergi tarihi boyunca Journal of Analytical and Applied Chemistry ve American Chemical Journal dergilerini de bünyesine kattı. Dergide kimyanın her alanında orijinal makaleler yayımlanmaktadır. 2002'den beri derginin editörü Utah Üniversitesi'nden Peter J Stang'dır.

<span class="mw-page-title-main">Richard Heck</span> Amerikalı kimyager (1931 – 2015)

Richard Fred Heck, Amerikan kimyacı. 2010 yılı Nobel Kimya Ödülünü Japon kimyacılar Ei-ichi Negishi ve Suzuki Akira ile paylaşmaya layık görülmüştür. Bu ödülü kazanmasında organik molekül oluşturulmasında paladyumu katalizör olarak kullandığı çalışmalarının etkisi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Ei-ichi Negishi</span> Japon kimyager (1935 – 2021)

Ei-ichi Negishi - ö. 6 Haziran 2021,Indianapolis, Indiana) Japon kimyager. 2010 yılında Japon kimyacı Suzuki Akira ve Amerikalı kimyager Richard F. Heck ile birlikte Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Robert Woodward</span> Amerikalı kimyager (1917 – 1979)

Robert Burns Woodward Amerikalı organik kimyager. Birçok kişi tarafından yirminci yüzyılın önde gelen organik kimyageri olarak kabul edilir. Özellikle karmaşık doğal ürünlerin sentezi ve moleküler yapılarının belirlenmesinde çok önemli katkılarda bulunmuştur. Sentezlediği organik bileşiklerin arasında kolesterol ve kortizon (1951), striknin (1954) ve B12 vitamini'de (1971) bulunur. Aynı zamanda kimyasal reaksiyonların teorik çalışmaları üzerine Roald Hoffmann ile yakın çalışmıştır. Woodward 1965 yılında "organik sentez ile ilgili başarıları için" Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü.

Canadian Journal of Chemistry NRC Research Press tarafından yayınlanan hakemli bir bilimsel dergidir. 1951 yılında Canadian Journal of Research, Section B: Chemical Sciences (Kanada Araştırma Dergisi, Bölüm B: Kimya Bilimleri)' ın devamı olarak kurulmuştur. Bildiriler basılan yayın öncesinde web'e yüklenir ve hem pdf hem de HTML formatlarında mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">John F. Hartwig</span> Amerikalı kimyager

John F. Hartwig, Berkeley'de bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nde kimya profesörüdür. Laboratuvarı, çok çeşitli organik bileşiklerin hazırlanması için yeni yöntemler geliştirmeye odaklanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Omar M. Yaghi</span> Amerikalı kimyager

Omar M. Yaghi, Berkeley California Üniversitesi'nde James ve Neeltje Tretter Kimya Bölümü Profesörü ve ABD Ulusal Bilimler Akademisi'nin seçilmiş bir üyesidir.

Gilbert Stork, organik kimya ile ilgilenen bir bilim insanıydı.

Stuart L. Schreiber, Broad Enstitüsü'nün kurucu ortağı olan Harvard Üniversitesi'nde çalışan bilim insanıdır. 2016 yılında, Wolf Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.

Dalton Transactions, inorganik, biyoinorganik ve organometalik bileşiklerin kimyasının tüm yönleri hakkında orijinal (birincil) araştırma ve inceleme makaleleri yayınlayan, hakemli bir bilimsel dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından haftalık olarak yayınlanmaktadır. Dergi, modern atom teorisi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan İngiliz kimyager John Dalton'un adını aldı. Yazarlar, makaleleri açık erişim olarak yayınlamayı seçebilirler. Editör Andrew Shore'dur. Dalton Transactions, 2006 yılında Thomson Scientific'ten In-cites tarafından "yükselen yıldız" olarak adlandırıldı.

Organik sentez, kimyasal sentezin özel bir dalıdır ve organik bileşiklerin kasıtlı olarak yapılandırılmasıyla ilgilidir. Organik moleküller genellikle inorganik bileşiklerden daha karmaşıktır ve sentezleri organik kimyanın en önemli dallarından biri haline gelmiştir. Genel organik sentez alanı içinde birkaç ana araştırma alanı vardır: tam sentez, yarı sentez ve metodoloji.

Bu liste maddesi, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan dergileri listeler.

<span class="mw-page-title-main">Charles Rees</span>

Charles Wayne Rees CBE, FRS, FRSC İngiliz organik kimyacı.

ChemSpider, kimyasal maddelerin bir veritabanıdır. ChemSpider, Kraliyet Kimya Derneği'ne aittir.

Steven Victor Ley, Cambridge Üniversitesi Kimya Bölümü'nde Organik Kimya Profesörü. Cambridge Trinity College üyesi. Kraliyet Kimya Derneği (2000–2002) Başkanı. Ocak 2002'de Britanya İmparatorluk Nişanı verildi. 2011 yılında The Times tarafından "İngiliz bilimindeki en önemli 100 kişi" listesine dahil edildi.

Jubilee of the Chemical Society, güncel adıyla Journal of the Chemical Society, 1849 yılında Chemical Society tarafından Quarterly Journal of the Chemical Society adıyla yayına başlayan bilimsel bir dergidir. İlk editör Edmund Ronalds idi. Dergi, tarihi boyunca birçok yeniden adlandırma, bölünme ve birleşmeye uğradı. 1980'de Kimya Derneği, Kraliyet Kimya Derneği'ne katıldı. Derginin devamlılığı, tümü Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanan Chemical Communications, Dalton Transactions, Faraday Transactions ve Perkin Transactions dergileri ile sağlanmaktadır.

Analyst, analitik kimya, biyoanaliz ve bilimsel tespitlerin tüm yönlerini kapsayan, iki haftada bir yayınlanan hakemli bilimsel dergidir. Royal Society of Chemistry tarafından yayınlanmaktadır ve baş editörü Duncan Graham'dır. Dergi, Analist olarak Analitik Kimya Derneği tarafından 1876 yılında kurulmuş ve 2009 yılında bugünkü adını almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Carolyn R. Bertozzi</span> Amerikalı kimyager

Carolyn Ruth Bertozzi, Amerikalı kimyager. Hem kimya hem de biyolojiyi kapsayan geniş kapsamlı çalışmaları ile tanınmaktadır.

Ralph G. Nuzzo, Amerikalı kimyager ve profesördür. Nuzzo, yüzeylerde ve arayüzlerde meydana gelen süreçler de dahil olmak üzere malzeme kimyası alanında araştırmacıdır. Çalışmaları, mikroelektronik, optik ve kimyasal algılama için işlevsel cihaz yapıları da dahil olmak üzere nano ölçek düzeyinde malzemelerin üretilmesi ve işlenmesi için yeni tekniklere yol açmıştır.