İçeriğe atla

The Gay Travel Guide for Tops and Bottoms

The Gay Travel Guide for Tops and Bottoms
YazarDrew Blancs
Dilİngilizce
TürRehber kitabı
Yayım15 Haziran 2011
YayımcıIcon Empire Press
Medya türüBasılı, e-kitap
Sayfa132 sayfa
ISBN0986929786

The Gay Travel Guide For Tops And Bottoms, Drew Blancs tarafından yazılan ve 2011 yılında yayımlanan uluslararası bir eşcinsel seyahat rehberidir.[1] Kitap, 15 Haziran 2011'de Icon Empire Press aracılığıyla yayınlanmıştır.[2] Yazar Drew Blancs kitabı yazmak ve seyahat etmek için 5 yıl harcamıştır.[3] Los Angeles'tan bir blog yazarı olan Blancs, daha önce hiç kitap yazmamış olup insanlara uyumlu cinsel partnerler bulmalarında yardımcı olmak amacıyla bu rehberi kaleme almıştır.[3] Kitap, Icon Empire Press için satış rekoru kırmıştır.[3][4] Goodreads'ten Robert Joseph kitabı eğlenceli bulmuş ve "seyahat etmeyi eğlenceli bir hale getirmek isteyenlere" tavsiye etmiştir.[5]

İçerik

Kitapta, on üç ülkeye dair iki erkeğin yazdığı incelemeler yer almaktadır ve bu incelemeler ne kronolojik ne de alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. İncelemeler esprili bir dille yazılmış olup, her iki incelemeci de cinsel ilişkide üstte ya da altta olmayı tercih etmelerine göre kendilerine birer isim almıştır. Her bir erkek, listelenen ülkelerdeki deneyimlerini, o ülkenin cinsel tabularını, cinsel geleneklerini ve eşcinselliğe bakış açısını değerlendirerek paylaşmıştır.

Kitapta incelemesi yapılan ülkeler şunlardır: Avustralya, Filipinler, Fransa, Güney Kore, Hindistan, İskoçya, Kanada, Lübnan, Malezya, Singapur, Tayland, Türkiye ve Yunanistan. Rehber, oteller, restoranlar ve gece kulüpleri hakkında öneriler de içermektedir.[6]

Tartışmalar

Kitap, LinkedIn'in, başlığındaki "top" ve "bottom" terimlerinin cinsel çağrışımları nedeniyle bir reklamı sitesinden kaldırmasıyla bazı tartışmalara neden olmuştur.[7][8] Yayıncı bu duruma, reklamların LinkedIn'in eşcinsel seyahat gruplarına yönelik olduğunu belirterek sansür yoluyla ayrımcılık yapıldığını savunmuştur. Icon Empire Press ayrıca kitabın esprili bir inceleme olduğunu ve cinsel ilişki bulunacak mekanları listelemediğini eklemiştir.[9]

Kaynakça

  1. ^ Ferber, Lawrence (21 Haziran 2012). "This Town is Tops: When It Comes to Gay Travel, It Seems Sex Roles Have More Control Over Our Decision-Making Than We Realize". Next Magazine. New York City, New York, USA: David Moyal, Jeff Woodward. OCLC 29806807. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2013. 
  2. ^ Avery, Dan (2 Haziran 2012). "Just In Time For Summer: The Gay Travel Guide For Tops And Bottoms". Queerty. David Hauslaib. 5 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2013. 
  3. ^ a b c "The Research Was Lots of Fun". Florida Agenda. Wilton Manors, Florida, USA: Bobby Blair. 11 Ağustos 2011. Erişim tarihi: 14 Nisan 2013. 
  4. ^ "Sexual Performance Of International Cities' Residents Is Highlighted In New Book". Instinct. Sherman Oaks, California, USA: JR Pratts. 27 Haziran 2011. ISSN 1096-0058. OCLC 37661257. 6 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2013. 
  5. ^ Joseph, Robert (4 Nisan 2012). "Robert Joseph's Reviews - The Gay Travel Guide for Tops and Bottoms". Goodreads. Amazon.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2013. 
  6. ^ A.W.J. (10 Mayıs 2012). "Score card: A gay travel book for the sexually adventurous man". Dallas Voice. Dallas, Texas, USA: William Marberry. OCLC 16567390. 20 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2013. 
  7. ^ Lewis, Shauna (1 Eylül 2011). "LinkedIn pulls gay ad". Xtra! Magazine. Toronto, Ontario, Canada: Brandon Matheson. ISSN 0829-3384. OCLC 259371981. 8 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2011. 
  8. ^ "LinkedIn Drops Gay Travel Ad". Instinct. Sherman Oaks, California, USA: JR Pratts. 5 Eylül 2011. ISSN 1096-0058. OCLC 37661257. Erişim tarihi: 7 Nisan 2013. 
  9. ^ Broverman, Neal (8 Eylül 2011). "Tops, Bottoms, and Networking - Not a Good Threesome?". The Advocate. Los Angeles, California, USA: Liberation Publications. ISSN 0001-8996. OCLC 614868330. 5 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2013. 

Konuyla ilgili yayınlar

İlgili Araştırma Makaleleri

Gey, eşcinsel anlamında bir sıfat, terim ve isim. Genellikle eşcinsel erkekleri belirtmek üzere kullanılan terim, aynı zamanda eşcinsel kadınları tanımlamak için de kullanılmaktadır. Türkçeye İngilizcedeki "gay" kelimesinden; İngilizceye ise Eski Fransızcadaki "gai" kökeninden geçmiştir. Aslen "neşeli, umursamaz" ve "canlı renkli, gösterişli" anlamlarına gelen gey terimi ilk olarak 1960'lı yıllardan itibaren erkek eşcinseller tarafından kendilerini tanımlamak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. İngilizcedeki "gay" kelimesinin diğer anlamlarında kullanımı da zamanla yok olmaya yüz tutmuştur. Kadın eşcinsel anlamına gelen lezbiyen kelimesi ise 1800'lü yıllardan beri kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Eşcinsellik</span> Aynı cinsiyetteki insanlar arasındaki romantiklik, cinsel çekim ya da cinsel davranış

Eşcinsellik veya homoseksüellik, aynı cinsiyetteki insanlar arasındaki romantizm, cinsel çekim ya da cinsel davranıştır. Eşcinsellik, bir yönelim olarak “kişiyi ağırlıklı olarak ya da tümüyle kendisiyle aynı cinsiyette olan kişilere karşı romantik ya da cinsel çekimleri yaşamaya yönlendiren kalıcı kişisel nitelik” olarak ifade edilir. Aynı zamanda kişiyi bu çekimlere dayanan davranışlarla ilişkili kimlik hissi ve bu çekimleri paylaşan diğer kişilerden oluşan topluluğa olan üyeliğini de tanımlar.

Biseksüellik, hem erkeklere hem de kadınlara veya birden fazla cinsiyete yönelik romantik veya cinsel çekim ya da cinsel davranıştır.

Gey dostu; LGBT kültürü içerisinde eşcinseller arasındaki bireysel ilişkileri ifade eden eşcinsel ilişki ve eşcinsel seksi destekleyen, tüm yönelimlere saygılı olan, eşit davranan ve onları yargılamayan bir çevre yaratmak amacıyla eşcinsellere ve LGBT topluluğunun her üyesi dahil olmak üzere; açık ve onları hoş karşılayan, diğer mekanlardaki olabilecek homofobik tavırlara ve yasaklara karşı gey mekanları, politikaları, insanları veya kurumları ifade eder. Gelişmiş batı ülkelerinde ve yine birçok medeni ülkede eşcinsellerin kendilerini rahat hissettikleri, onlara özel; saunalar, sinemalar ve gey dostu konaklama ile diğer LGBT mekanları bulunmaktadır.

Bu liste siyasi değişim, hukuki eylem ve yayın organlarını kullanarak gey hakları için çalışan önemli LGBT hakları aktivistlerinin listesidir. Ülkelerine göre alfabetik olarak sıralanmıştır.

Goodreads, Aralık 2006'da yazılım mühendisi ve girişimci Otis Chandler tarafından açılan özel bir sosyal kataloglama uygulamasıdır. Site, kişilerin üye olarak kitap kaydetmesi ve kendilerine ait kataloglar, okuma listeleri oluşturmalarına imkân vermektedir. Üyeler, aynı zamanda kendi kitap tavsiye ve tartışma gruplarını da oluşturabilir.

Dünya çapında LGBT hakları örgütleri listesi. Bir bölümü genel LGBT haklarını savunurken bazıları çeşitli uzmanlık alanları dahilinde çalışmakta olan örgütlerin listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ülkelerine göre LGBT hakları</span> Ülkelerin kendi topraklarındaki LGBT düşüncesine tesir eden yasaları

Lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT)'yi etkileyen yasalar ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye çok büyük farklılıklar gösterir. Kimi ülkeler eşcinsel evlilik, medeni birliktelik gibi hakları tanırken kimi ülkeler de ölüm cezası başta olmak üzere çeşitli cezalar uygulamaktadır. LGBT bireyler ile ilgili yasalardan bazıları LGBT evlat edinme, göç hakkı, Cinsel yönelimler ve askerlik hizmeti, ayrımcılık karşıtlığı, bireylere karşı şiddet, nefret suçları, oğlancılık (sodomi) ve adil, eşit olmayan reşit olma yaşı gibi yasalardır.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan'da LGBT hakları</span>

Azerbaycan'da LGBT hakları, Azerbaycan sınırları içerisindeki eşcinsel bireylerin yaşam biçimidir. Azerbaycan'da LGBT bireyler için hiçbir yasal güvence bulunmamakla birlikte ülke genelinde homofobik yaklaşım bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Gey ikonu</span>

Gey ikonu veya "Gay ikonu" ; lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) topluluklarından birçok kişinin bir ikon olarak benimsediği bir halk şahsiyeti olarak tanımlanır. Bir gey ikonun olası özelliklerinin arasında alımlılık, ihtişam, sıkıntılı durumları güçlü bir şekilde karşılayabilirlik ve androjin bir görünüş. Böyle ikonlar herhangi bir cinsel yönelime sahip veya herhangi bir cinsiyet olabilir; cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliği ile açılmış veya açılmamış da olabilirler. Çoğu gey ikonun LGBT sosyal hareketlerine destek vermelerine rağmen bazıları hissedilen bir "LGBT gündemi"ne karşı çıkarak karşıtlıklarını dile getirmişlerdir.

Spartacus Uluslararası Gey Rehberi, eşcinseller turistler için rehber kitabı, yıllık yayınlanan bir seyahat rehberidir. İlk olarak John Stamford tarafından yazılan rehber 1970 yılından bu yana her yıl GayGuide UG etiketiyle Berlin merkezli yayınlanmaktadır. Günümüze dek 35. baskına ulaşmıştır. 1300 sayfadan oluşan kılavuz Spartacus beş dilde tanıttığı mekan ve kuruluşlar üzerine ayrıca yorum içerir.

<span class="mw-page-title-main">Kültürel simge</span>

Kültürel simge, değerlerin bazı yönlerini temsil eden nesneler, kültürün doğası olarak algılanan norm ve idealler ya da kültürün herhangi bir bölümü için kullanılan bir tabir. Kültürel simgeler büyük ölçüde değişkendir; sembol, logo, resim, isim, yüz, gerçek veya kurgusal insanlar bir kültürel simge olabilir.

LinkedIn, iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformudur. Sunnyvale, Kaliforniya merkezlidir. Aralık 2002'de kurulan LinkedIn'in web sayfası 5 Mayıs 2003'te kullanıma açıldı. Esas olarak iş ilan eden işverenler ve CV'lerini gönderen iş arayanlar dahil olmak üzere profesyonel ağ oluşturma için kullanılır. 2015 itibarıyla, şirketin gelirinin çoğu, üyeleri hakkındaki bilgileri, işe alım görevlilerine ve satış uzmanlarına satmaktan geldi. Aralık 2016'dan bu yana tamamen Microsoft'a ait bir yan kuruluş olmuştur. Mayıs 2020 itibarıyla LinkedIn'in 150 ülkede 706 milyon kayıtlı üyesi vardı. Bright.com, SlideShare, LinkedIn Pulse, LinkedIn Learning (Lynda.com) ve Connectifier yan kuruluşları var.

<span class="mw-page-title-main">Kuzey Kore'de turizm</span>

Kuzey Kore’de turizm, Kuzey Kore hükûmeti tarafından sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir. Her yıl yalnızca 4.000 ila 6.000 Batılı turist Kuzey Kore'yi ziyaret etmektedir. Tüm turizm, Kore Uluslararası Seyahat Şirketi (KITC), Kore Uluslararası Spor Seyahat Şirketi (KISTC), Kore Uluslararası Tekvando Turizm Şirketi (KITTC) ve Kore Uluslararası Gençlik Seyahat Şirketi (KIYTC) dahil olmak üzere devlete ait birkaç turizm bürolarından biri tarafından organize edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Non-binary cinsiyet</span> normatif ve ikili olmayan cinsiyet kimliği; sadece erkeksi veya kadınsı olmayan cinsiyet kimlikleri aralığı

Non-binary, ikilik dışı cinsiyet veya genderqueer, cinsiyet kimliklerinin maskülen veya feminen olmayan, yani ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimliklerini kapsayan bir spektrumudur. Birçok non-binary birey, kendisini doğduğu cinsiyetten farklı bir cinsiyetle tanımladığından non-binary kimlikleri transgender şemsiyesinin kapsamı altına da girebilir.

Ex-ex-gay insanlar, cinsel yönelimlerini heteroseksüel olarak değiştirmek amacıyla eskiden ex-gay harekete katılan, ancak daha sonra heteroseksüel olmayan yönelime sahip olduklarını kamuya açık bir şekilde ifade eden kişilerdir.

<span class="mw-page-title-main">Kuir çalışmaları</span>

Kuir çalışmaları, cinsel çeşitlilik çalışmaları veya LGBT çalışmaları, lezbiyen, gey, biseksüel, trans, cinsiyet disforisi yaşayan, aseksüel, kuir, cinsel kimliğini sorgulayan, interseks insanlara ve kültürlere ve bunlarla alakalı konulara odaklanan cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ile ilgili konuların incelenmesidir.

Fritz Klein tarafından geliştirilen Klein Cinsel Yönelim Kılavuzu (KSOG), önceki Kinsey ölçeğini genişleterek cinsel yönelimi ölçmeye çalışır. Fritz Klein, 1998'de, biseksüelleri kapsayan seks araştırmalarına sponsorluk yaparak, genel halkı cinsellik konusunda eğiterek ve biseksüel topluluğu teşvik ederek çalışmalarına devam eden Amerikan Biseksüellik Enstitüsü'nü kurdu.

<span class="mw-page-title-main">Roxane Gay</span>

Roxane Gay Amerikalı yazar, profesör, editör ve sosyal yorumcudur. Gay, The New York Times'ın en çok satan deneme derlemesi Bad Feminist'in (2014), kısa öykü derlemesi Ayiti'nin (2011), An Untamed State romanının (2014), kısa öykü derlemesi Difficult Women'ın (2017) ve ve anı kitabı Hunger'ın (2017) yazarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Gey seks rolleri</span> cinsel roller

Gey seks rolleri, iki erkek arasındaki cinsel aktivite sırasındaki rollerdir. Bu terimler, bireyin olağan tercihlerini ve alışkanlıklarını gösteren öz kimliğin unsurları olabilse de daha geniş cinsel kimlikleri ve sosyal rolleri de tanımlayabilir. İnsan cinselliğinde aktif, pasif ve aktif-pasif terimleri, özellikle iki erkek arasındaki cinsel ilişki sırasında rollerin tanımlanması için kullanılır. Aktif, genellikle penetrasyonu gerçekleştiren kişiyi, pasif ise penetrasyonu alan kişiyi ifade ederken versatile cinsel iliki esnasında her iki rolü de üstlenebilen kişiyi tanımlar.