HTTP bir kaynaktan dağıtılan ve ortak kullanıma açık olan hiperortam bilgi sistemleri için uygulama seviyesinde bir iletişim protokolüdür. HTTP, World Wide Web için veri iletişiminin temelidir; burada köprü metni belgeleri, örneğin bir fare tıklamasıyla veya bir web tarayıcısında ekrana dokunarak kullanıcının kolayca erişebileceği diğer kaynaklara köprüler içerir.
ASP.NET, Microsoft tarafından geliştirilmiş olan bir açık kaynak Web uygulama gelişimi teknolojisidir. Dinamik Web sayfaları, Web uygulamaları ve XML tabanlı Web hizmetleri geliştirilmesine olanak sağlar. Aynı işletme tarafından geliştirilen .NET çatısı'nın yazılım iskeleti parçası ve artık işletmece desteklenmeyen ASP teknolojisinin devamını teşkil etmiştir.
Kaynak Tanımlama Çerçevesi, metadata model olarak tasarlanmış bir World Wide Web Consortium (W3C) spesifikasyonu olmasına rağmen, çeşitli sözdizim biçemlerinde bilgi modellemek için kullanılan genel bir metoda dönüşmüştür.
DTD, belge sözdizimi kurallarını tanımlayan işaretleme kuralları kümesidir.
Hiper Metin İşaretleme Dili web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin işaretleme dilidir. Dilin son sürümü HTML5'tir.
Django, Python Programlama Dili için hazırlanmış ve BSD lisansı ile lisanslanmış yüksek seviyeli bir web çatısıdır. Basit kurulumu ve kullanımı, detaylı hata raporu sayfaları ve sunduğu yeni arayüz kodlama yöntemleriyle diğer sunucu yazılımı ve çatılardan kendini ayırmaktadır. İsmi, caz gitaristi Django Reinhardt'tan gelmektedir.
OpenDocument Format (ODF) kısaca OpenDocument ya da tam adıyla OASIS OpenDocument XML biçimi; sayısal ortamda metin, hesap tablosu, çizim ve sunu gibi belgelerinizi saklamaya yarayan, ZIP sıkıştırmalı XML tabanlı bir açık ve özgür belge standardıdır.
Konuşma sentezleyici, İnsan seslerinin bilgisayar yapay zekası tarafından üretimidir. Genellikle Metin okuma sistemlerinde kullanılan Konuşma sentezleyicisi bu sistemlerde bir dilin tüm ses bilgisi ve benzeri kurallarına göre çevri yapacak şekilde programlanırlar. Bu sentezleyicinin metni doğru telaffuz etmesini sağlar.
SOAP , Service-oriented Architecture felsefesini pratiğe uyarlayan iki interface'den biridir. Üzerinde bulunan Universal Description Discovery and Integration (UDDI) ile birlikte hizmet yönelimli mimarinin pratikte kullanılmasını mümkün kılar.
Smarty, PHP ile yazılmış bir şablon motorudur. Özellikle web geliştirirken tasarım ve yazılım süreçlerinin birbirinden bağımsız hale getirilmesini sağlayan bir araç olarak tanınmaktadır.
Apache Wicket veya kısaca Wicket Java programlama dili için bileşen tabanlı hafif bir web uygulama kütüphanesidir. Jonathan Locke tarafından geliştirilmeye başlanmış ve ilk sürümü 2005 yılında çıkmıştır.
GPX veya GPS eXchange Format, XML taslağı gibi tasarlanmış yazılım uygulamaları için ortak bir GPS veri biçimidir.
vCard elektronik kartvizit için bir dosya biçimi standarttır. vCard sıklıkla e-posta iletilerine bağlı, ancak World Wide Web veya anlık mesajlaşma gibi diğer yollarla değiştirilebilir. Onlar isim ve adres bilgilerini, telefon numaraları, e-posta adresleri, URL'ler, logolar, fotoğraflar ve ses klipleri içerebilir.
Kült film sadık, tutkulu ama görece az sayıda bir hayran kitlesine sahip filmler için kullanılan bir terimdir. Aşağıda kült film olarak kabul edilen 1903-2014 yılları arasında çekilmiş filmler listelenmiştir.
SyncML (Synchronization Markup Language) platform bağımsız bilgi senkronizasyonu standardıdır. Proje şu anda Open Mobile Alliance Veri Senkronizasyonu ve Cihaz Yönetimi olarak adlandırılmaktadır. SyncML'nin amacı, çoğunlukla birtakım satıcı, uygulama veya işletim sistemine özgü olan mevcut veri senkronizasyon çözümlerinin yerini alan bir açık standart sunmaktır.
XML Harici Varlık saldırısı, XML girdilerini ayrıştıran bir uygulamaya karşı yapılan bir saldırı türüdür. Bu saldırı, harici bir varlığa referans içeren XML girdisi eksik yapılandırılmış bir XML ayrıştırıcısı ile işlendiğinde gerçekleşir. Bu saldırı gizli verilerin ifşasına, hizmet dışı bırakmaya, sunucu taraflı istek sahteciliğine, ayrıştırıcının bulunduğu makine tarafında port taramaya ve başka sistem etkilerine yol açabilir.
Dijital beşeri bilimler ya da dijital insani bilimler, bilgi teknolojileri ve bilgisayar kullanımı ile beşeri bilimler disiplinlerinin ortak paydasında meydana gelmiş bir bilimsel faaliyet alanıdır. Bu alan hem dijital kaynakların beşeri bilimler alanındaki araştırmalarda sistematik bir biçimde kullanılmasını destekler hem de bu uygulamaları ve etkilerini analiz eder. Dijital beşeri bilimler, bilimsel araştırmaların, yayınların ve öğretimin işbirlikçi, disiplinler arası ve bilgisayar kullanımlı-hesaplamalı yapıldığı bir alandır. Bu alan, basılı kaynakların artık bilgi üretimi ve dağıtımı için ana araç olmadığı bilinciyle, beşeri bilimlere dijital araçlar ve yöntemler sunmaktadır.
{{Futbol ligi sezonu bilgi kutusu | lig = Bölgesel Amatör Lig | logo = BAL Logo.jpg | pixels = | takımsayısı = 260 | sezon = 2021-22 | şampiyon = {{kayma|1. Bölge:[[Muşspor (2015)|Muş 1984 Muşspor}}}}
2. Bölge:Eynesil Belediyespor
3. Bölge:Arguvan Belediyespor
4. Bölge:Kepez Belediyespor
5. Bölge:Amasyaspor 1968
6. Bölge:Sapanca Gençlikspor
7. Bölge:Bulvarspor
8. Bölge:Ayvalıkgücü Belediyespor
9. Bölge:Efeler 09 | ligdendüşenler = | yükselenler = {{kayma|1. Bölge:[[Muşspor (2015)|Muş 1984 Muşspor}}}}
2. Bölge:Eynesil Belediyespor
3. Bölge:Arguvan Belediyespor
4. Bölge:Kepez Belediyespor
5. Bölge:Amasyaspor 1968
6. Bölge:Sapanca Gençlikspor
7. Bölge:Bulvarspor
8. Bölge:Ayvalıkgücü Belediyespor
9. Bölge:Efeler 09 | toplammaç = | toplamgol = | öncekisezon = 2020-21 | sonrakisezon = 2022-23 }} 2021-22 Bölgesel Amatör Lig, Bölgesel Amatör Lig'in 12. sezonudur. Bu sezon 81 ilden 260 takım mücadele etmiştir. 2 kademeli olarak oynanacak olan BAL, 9 bölgeye ayrılmıştır. Her bölgede 3 grup olmak üzere toplam 27 grup yer alacaktır. Grup birincilerinin tarafsız bir merkezde tek devreli lig sistemi ile oynayacakları play-off maçlarından sonra şampiyon olacak 9 takım 2022-23 3. Lige yükseldi.
2022-23 3. Lig, 3. Lig'in 52. sezonudur. Ligde 53 takım mücadele etmiştir. 3 Eylül 2022 tarihinde başlayan normal sezon 29 Nisan 2023 tarihinde sona ermiştir.
Bir belge türü beyanı veya DOCTYPE, belirli bir XML veya SGML belgesini bir belge türü tanımıyla (DTD) ilişkilendiren bir talimattır. 4.0). Belgenin serileştirilmiş biçiminde, belirli bir sözdizimine uyan kısa bir işaretleme dizisi olarak ortaya çıkar.