İçeriğe atla

Tevs

Tevs bir soyadıdır ve şu anlamlara gelebilir:

İlgili Araştırma Makaleleri

24 Ekim, Miladi takvime göre yılın 297. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 68 gün vardır.

<span class="mw-page-title-main">Feza Gürsey</span> Türk matematikçi ve fizikçi

Feza Gürsey, Türk fizikçi ve matematikçi.

Fatma Sevinç Tevs, Türkiye'nin ilk caz müziği yorumcusu unvanına sahip dünyaca ünlü ses sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Istanbul (Not Constantinople)</span>

Istanbul (Not Constantinople) (İstanbul, Konstantinopolis Değil), sözlerini Jimmy Kennedy'nin yazdığı, bestesi Nat Simon'a ait olan swing tarzında bir şarkıdır.

<span class="mw-page-title-main">Mehmed Ziyaeddin Efendi</span>

Şehzade Mehmed Ziyaeddin Efendi, Osmanlı padişahı V. Mehmed Reşad'ın ve başkadınefendi Kamures Hanım'ın büyük oğludur. Çırağan Sarayı'nda doğmuştur. Şehzade olmasının yanı sıra bir asker, hekim ve müzisyendir. "Nişan-ı âli-i imtiyaz" ve "Prusya kara kartal şövalye nişânı" sahibidir.

Şehrazat Kemali Söylemezoğlu, Türk söz yazarı, besteci, yapımcı, şarkıcıdır. Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Fransızcayı da çok iyi düzeyde bilen Şehrazat, dokuz yıl Beyrut'ta yaşadığı için Arapçayı anlayabilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Sarah Vaughan</span> Amerikalı caz sanatçısı (1924 – 1990)

Sarah Lois Vaughan, Scott Yanow tarafından Sevinç Tevs gibi "20. Yüzyılın En Harikulade Seslerinden Biri" olarak nitelendirilen Amerikalı caz şarkıcısı.

Sevinç, bir yer ismi, kadın ismi, erkek ismi ve soyadı, şu anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Cüneyt Sermet</span> Türk müzik eleştirmeni ve müzisyen

Cüneyt Sermet, Türkiye'de modern caz müziğinin temellerini atmış müzik eleştirmeni ve müzisyen.

Leton mitolojisi, Letonya tarihi boyunca ortaya çıkan, bazen birbirini takip eden nesiller tarafından detaylandırılan ve diğer zamanlarda reddedilip yerine başka açıklayıcı anlatılar konan mitlerin toplamıdır. Bu mitler Leton halkının halk geleneklerinden ve Hıristiyanlık öncesi Baltık mitolojisinden kaynaklanmaktadır.

Yüce lider, genellikle bir devletin, örgütün veya benzer bir grubun liderleri arasında en fazla veya tam otoriteye sahip olan veya bu otoriteyi kullanabilen kişiyi ifade eder. Dinlerde, bu rol genellikle yeryüzündeki bir tanrının temsilcisi veya tezahürü olarak kabul edilen bir kişi tarafından yerine getirilir. Siyasette, bir yüce lider genellikle otoriter veya totaliter bir hükûmetin başında bulunur ve onunla kişilik kültü ilişkilendirilir.