İçeriğe atla

Teucrium asiaticum

Teucrium asiaticum
Korunma durumu
Değerlendirilmedi (IUCN 3.1)
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Âlem:Plantae
Şube:Tracheophyta
Sınıf:Magnoliopsida
Takım:Lamiales
Familya:Lamiaceae
Cins:Teucrium
Tür: T. asiaticum
İkili adlandırma
Teucrium asiaticum

Teucrium asiaticum, Teucrium cinsine bağlı bir bitki türüdür.[1]

Kaynakça

  1. ^ "GBIF". 4 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2024. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Sinonim veya eş anlamlılık, canlıların latince isimlerinin birden fazla olması. Tabiattaki taksonlar bilim alemi içinde ilk defa tespit edildikleri zaman elde edilen ilk örneklere dayanarak morfolojik özellikleri tanımlanır ve takson nomenklatür kurallarına uygun biçimde isimlendirilir. Verilen ismin binominal olmasının yanı sıra, bir tanıma sahip olması da şarttır.

<span class="mw-page-title-main">Asya tipi üretim tarzı</span>

Asya tipi üretim tarzı, Karl Marx tarafından 1850'lerde geliştirilmiş, Asya toplumlarında merkezî şehirlerde yaşayan despot yönetici sınıfın, köylerde yaşayan genellikle farklılaşmamış ve büyük oranda otarşik toplulukların sermaye fazlasını direkt olarak istimlak ettiğini öne süren bir teoridir.

<span class="mw-page-title-main">Sami dilleri</span> Afro-Asyatik dil ailesinin bir alt grubu

Sami dil ailesi veya Semitik diller, Afro-Asya dil ailesinin bir alt grubudur. Orta Doğu'da yaygın olan antik dillerin çoğunu kapsar. Bunların arasında Arapça, Amharca ve İbranice en fazla konuşulan Sami dilleridir. Ayrıca Fenikece ve Akadca da Sami dil ailesinin mensubudur. Ama bu iki dil günümüzde konuşulmamaktadır. Aramice, Arapça ve İbranicenin lehçelerinden olan Süryanice de bölgede kullanılan Sami dillerine örnek olarak gösterilebilir. Sami adı Nuh'un oğlu Sam'dan gelmektedir. Maltaca, Malta Adası'nda konuşulan bir Sami dilidir.

<i>Teucrium chamaedrys</i>

Teucrium chamaedrys, Teucrium cinsine bağlı Akdeniz'e özgü bir bitki türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Şimonoseki</span>

Şimonoseki, Japonya'nın Yamaguchi prefektörlüğünde bulunan bir şehridir. Şehir, Honshū ile Kyūshū adaları arasındaki Kanmon Boğazı kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 716.14 km² olan şehrin nüfusu 1 Ekim 2010 tarihi itibarı ile 280,386 olup Yamaguchi'nin en büyük şehridr.

İli Türkçesi, 1982 yılı verilerine göre İli vadisinde Gulca şehri yakınında 120 konuşanı bulunan bir Türk lehçesidir. Çin'de ve olasılıkla Kazakistan'da konuşulmaktadır. Bu lehçeyi, Kazak Özerk İli bölgesinde ihtiyar kişiler konuşurlar.

<span class="mw-page-title-main">Aryabhata</span>

Āryabhaṭa, klasik Hint matematik ve astronomi geleneklerinden bir Hint bilim insanıdır. Bugün evrensel olarak kullanılan Hint-Arap rakam sisteminin babasıdır. Tanınmış eserleri Aryabhatiya ve Arya-Siddhanta'dır.

Douglas Morton Dunlop, Doğu Uygarlıkları, İslam veya Avrasya tarihleri üzerine uzmanlaşmış bir akademisyendir.

<i>Rana asiatica</i>

Rana asiatica, Rana cinsine bağlı bir hayvan türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Avustroasya dilleri</span>

Avustroasya dilleri, Güneydoğu Asya'da konuşulan dillerden oluşan bir dil ailesidir.

<span class="mw-page-title-main">Tibet İmparatorluğu</span>

Tibet İmparatorluğu, MS 7. ve 9. yüzyıllarda Tibet Platosu ile Doğu Asya, Orta Asya ve Güney Asya'nın bir bölümüne kadar uzanan bir imparatorluk idi.

<span class="mw-page-title-main">Boğazlar Yerleşimleri</span> Güneydoğu Asyada bulunan bir grup Britanya topraklarıydı

Boğazlar Yerleşimleri, Güneydoğu Asya'da bulunan bir grup Britanya topraklarıydı. Başlangıçta 1826 yılında Britanya Doğu Hindistan Şirketi tarafından kontrol edilen topraklar kapsamında kurulan Boğazlar Anlaşmaları 1 Nisan 1867'de doğrudan İngiliz kontrolü altına girerek 1 Nisan 1867'de Kraliyet kolonisi haline geldi. Koloni, 1946'da II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra Güneydoğu Asya'nın yeniden yapılandırılması kapsamında lağvedildi.

<span class="mw-page-title-main">Gavur Kalesi</span>

39.5313°K 32.5587°D

Biberyavşanı veya bilimsel adıyla Teucrium cavernarum, ballıbabagiller familyasının Teucrium cinsden, Türkiye'de Adana dolaylarında yetişen, endemik, çiçekli bir bitkidir.

<i>Yağmurotu</i>

Yağmurotu veya bilimsel adıyla Teucrium hircanicum, Ballıbabagiller familyasının Teucrium cinsine bağlı çok yıllık bir bitki türüdür. 1759 yılında Carl Linnaeus tarafından tanımlanmıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Güney Kafkasya ve Kuzey İran'a endemik olan yağmurotu, 0 ila 600 metre rakımlı gölgelik duvarlar ve nemli yerlerde yetişmektedir. Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir.

<i>Teucrium fruticans</i>

Teucrium fruticans, Teucrium cinsine bağlı Akdeniz'e özgü bir bitki türüdür.

<i>Teucrium</i> bitki cinsi

Teucrium, Lamiaceae familyasına bağlı bir bitki cinsidir.

Parasteatoda asiatica, Parasteatoda cinsine bağlı bir örümcek türüdür.

<i>Channa asiatica</i> balık türü

Channa asiatica, Channa cinsine bağlı bir balık türüdür.

Hyalomma asiaticum, Hyalomma cinsine bağlı bir hayvan türüdür.