Termit reaksiyonu Alüminyum'un başka bir metal oksidi ile girdiği reaksiyondur. Bu maddelerin karışımına da Termit adı verilir. Ortalama 2370 °C 'de gerçekleşen reaksiyon sonucunda Alüminyum oksit, diğer metalin element hali ve çok büyük miktarda ısı açığa çıkar.
Doğal çevre veya doğal dünya, yalnızca doğal yollarla meydana gelmiş canlı ve cansız tüm varlıkları kapsar. Doğal çevre terimi çoğunlukla Dünya ve Dünya'nın bazı bölgeleri için kullanılır. Bu kavram, insanlığın hayatta kalmasını ve ekonomik faaliyetlerini etkileyen tüm canlı türlerinin, iklimin, hava durumunun ve doğal kaynakların etkileşimini kapsamaktadır. Doğal çevre kavramı, aşağıdaki bileşenlerine göre incelenebilir:
Peygamberdevesi (Mantodea), Polyneoptera üsttakımına bağlı bir böcek takımıdır. Dönencel ve sıcak bölgelerde yaşar, başka böcekler üzerinden beslenir.
Termitler (Isoptera), termit ya da akkarınca, beyaz karınca adını alırlar.
Tembel ayı, ayıgiller (Ursidae) familyasından, Hindistan ve Sri Lanka'nın tropikal ve astropikal bölgelerindeki ormanlarda yaşayan memeli türü. Adını yavaş hareket etme özelliğinden alan bu ayıların görme ve işitme duyuları zayıf, ama koku alma duyusu güçlüdür.
Yer domuzu hıyarı ya da yer domuzu kabağı, kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından, Cucumis cinsinin Hemifructus alt cinsinden bir bitki türüdür.
Kısa burunlu dikenli karıncayiyen dikenli karıncayiyengiller familyasından sadece Avustralya ve Yeni Gine'de rastlanılan bir tek delikli türü.
Mutualizm, farklı türlerden iki canlının karşılıklı yardımlaşarak her iki tarafa da yarar sağlamasına dayalı olan bir ortak yaşam biçimidir. Kendi başlarına da hayatlarını devam ettirme becerisine sahip olan iki canlı bir araya gelerek daha kolay besin bulmasına dayanan bir simbiyotik yaşam biçimidir. Mantarlar ve alglerin oluşturdukları liken birlikleri bunun en bilinen örneğidir. Mantarlar ve algler bir arada bulunurlar ve mantarın gereksinim duyduğu glikoz sağlanırken, algin glikoz sentezlemede ihtiyaç duyduğu karbondioksit sağlamış olur. Termitler odunla beslendikleri halde kendi başlarına bunu hazmedemezler, ancak bağırsaklarında yaşayan kamçılılar salgıladıkları enzimlerle odunu parçalayarak hem kendilerinin hem de termitlerin beslenmesini sağlarlar.
Sarı gagalı boynuzgaga, boynuzgagagiller familyasına ait Afrikalı bir boynuzgaga türü.
Sıçrar kuyruklular (Collembola), içtençeneliler (Entognatha) sınıfından böcek alt sınıfı ya da takımıdır.
Staphylinidae, Staphylinoidea üstfamilyasına bağlı bir hayvan familyasıdır. Yılda yaklaşık 600 kadar yeni türü kaydediliyor. Fosillerine 200 milyon yıl önce Trias Döneminden beri rastlanıyor.
Termit bombası, alüminyumun farklı metal oksitlerle reaksiyona girdiği bomba türüdür.
Karıncayiyengiller (Myrmecophagidae), dişsiz memeliler takımına ait 4 türden oluşan bir memeli familyası ve alt takımı. Orta ve Güney Amerika'da yaşarlar.
Amur doğanı, doğangiller (Falconidae) familyasından küçük gündüz yırtıcı kuş türüdür. Kışları Çin'in kuzeyinde ve Sibirya'nın güneydoğusunda üreyen ve kışları Güney Afrika'da geçiren göçmen bir kuştur. Genellikle termit gibi böceklerle beslenir.
P-15 Termit, Sovyetler Birliği yapımı bir gemisavar füzesidir. Büyük boyutuna rağmen, birçok gemi, kıyı bataryaları ve hatta bombardıman uçaklarında kullanılmıştır. P-15, kullanıldığı çatışmalarda oldukça başarılıydı.
Böcekçil sırtlan veya Yerkurdu (Proteles cristata), Afrika'nın güney ve doğusundaki kurak ve açık alanlarda yaşar. Gündüzleri barındığı oyuktan geceleri çıkarak büyük ölçüde termitlerle beslenir. Genellikle yalnız görülür. Ama bazen küçük sürüler halinde bir araya gelebilirler. Dişiler bir batında 3-4 yavru doğurur. Böcekçil sırtlan ürkek ve zararsız bir hayvandır. Tehlike karşısında anüs bezlerinin salgıladığı çok kötü kokulu bir sıvı çıkararak kendini korur.
Bdeogale nigripes, Doğu Nijerya'dan Güney Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne kadar yaprak döken ormanlarda yaşayan Orta Afrika'ya özgü bir kuyruksürendir. 2008'den beri IUCN Kırmızı Listesinde asgari endişe altında olarak sınıflandırılmaktadır. Hepçildir ve karıncalar, termitler, düz kanatlılar, küçük kemirgenler, kurbağalar, kertenkeleler ve meyvelerle beslenir. Çoğunlukla yalnız ve gececildir.
Rhynchogale melleri, Afrika'da bulunan Rhynchogale cinsine bağlı bir türdür. Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Malavi, Mozambik, Güney Afrika, Esvatini, Tanzanya, Zambiya ve Zimbabve'de görülür. Rhynchogale cinsinin tek türüdür.
Pullu memeliler olarak da bilinen pangolinler, bir eteneliler takımıdır. Mevcut tek familyası olan Manidae familyasında üç cins bulunur: Manis, Phataginus ve Smutsia. Manis, Asya'da bulunan dört türden oluşurken, Phataginus ve Smutsia, tümü Sahra altı Afrika'da bulunan iki tür içerir. Bu türlerin boyutları 30 ila 100 santimetre arasındadır. Bir dizi soyu tükenmiş pangolin türü de bilinmektedir.
Blattoidea, Blattodea takımına bağlı bir familya.