
Kuala Lumpur, resmî adıyla Kuala Lumpur Federal Bölgesi, Malezya'nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir 1857'de Gombak ve Klang nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuş olup Putrajaya ile birlikte Selangor eyaleti içinde adacık halinde bağımsız olarak yer alır. 2015 yılı itibarı ile şehrin nüfusu 1.7 milyon olup metropolitan alanının nüfusu ise 7.2 milyondur ve Güneydoğu Asya'nın en hızlı gelişen metropollerinden biridir.
Terengganu. Malezya'nın Batı Malezya coğrafi bölgesinde bir devlet. Güney Çin Denizi'ne kıyısı vardır.

Putrajaya veya resmî adıyla Putrajaya Federal Toprağı, Malezya'nın idari başkentidir. Putrajaya, resmi başkent olan Kuala Lumpur'un hemen güneyinde yer almaktadır. Ülkenin hükûmet merkezi 1999 yılında tıkanıklık ve kalabalık nedeniyle Kuala Lumpur'dan Putrajaya'ya taşınmıştır. Kuala Lumpur yine Malezya'nın resmi başkentidir ve Kraliyet Sarayı ile Parlamento yer alır. Putrajaya'da ise bazı bakanlıklar ve hükûmet ofisleri bulunur. Putrajaya, Kuala Lumpur şehri ve Labuan Adası gibi federal topraktır.

San Francisco Yarımadası, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan ve San Francisco Körfez Bölgesi ile Pasifik Okyanusu'nu ayıran yarımadadır. Dumbarton Köprüsü, San Mateo – Hayward Köprüsü, San Francisco – Oakland Körfez Köprüsü, San Francisco Körfezi'ne kurulmuşken kuzeydeki Golden Gate Köprüsü yarımadayı Marin İdari Bölgesi'ne bağlar. Yarımadanın özellikle doğusu yüksek nüfus yoğunluğuna sahiptir. Bunda baş etken Silikon Vadisi'nde bulunan çok sayıdaki yüksek teknoloji firmalarıdır.

Tuanku Mizan Zainal Abidin, 13. Yang di-Pertuan Agong ve 17. Terengganu Sultanı ve 2006-2011 yılları arası eski Malezya kralı.
Malezya'nın eyaletleri ve federal toprakları, Malezya'nın birinci düzey idari bölümleridir. Malezya 13 eyalet (Negeri) ve 3 federal topraktan oluşan federal bir devlettir.

Kuala Terengganu, Malezya'nın Terengganu eyaletinin başkentidir. Şehir başkent Kuala Lumpur'un 440 km kuzeydoğusunda Güney Çin Denizi kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 605 km² olan şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 406,317'dir.

Subang Jaya, Malezya'nın Selangor eyaletinde bulunan bir şehirdir. Şehir, başkent Kuala Lumpur'un 20 km batısında yer almaktadır. Yüzölçümü 70 km² olan şehrin nüfusu 2015 yılı itibarı ile 948,296'dır.

Sepang, Malezya'nın Selangor eyaletinde bulunan bir şehirdir. Şehir başkent Kuala Lumpur'un 50 km güneyinde yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 212,050'dir.

Mohamed Salleh bin Abas, Malezyalı siyasetçi ve hukukçu.

Kristal Camii veya Mas'ajid Qri'stal, Malezya'daki Terengganu eyaletinin içinde bulunan Wan Man adasına inşa edilmiş bir dini yapıdır. Çelik, cam ve kristalden yapılmış büyük bir yapı olan cami, adadaki İslam Mirası Parkı'nda yer almaktadır. 2006 ile 2008 yılları arasında inşa edilen cami, resmi olarak 8 Şubat 2008'de 13. Yang di-Pertuan Agong ve Terengganu Sultanı Mizan Zainal Abidin tarafından açılmıştır. Aynı anda 1.500'den fazla ibadetçiyi ağırlama kapasitesine sahiptir.

Wan Man, Malezya'nın Terengganu eyaletinde bulunan küçük bir adadır (pulau). Eyalet topraklarının doğu kıyısında ve Kuala Terengganu şehrinin sınırları içinde bulunan ada, Terengganu Nehri'nin Güney Çin Denizi ile birleştiği yerde bulunur.
İslam Mirası Parkı, Malezya'nın Terengganu eyaletindeki Kuala Terengganu kentinde bulunan ünlü bir turizm merkezidir. Park şehir suları içinde bulunan Wan Man adasının üstünde bulunur.

Kenyir Gölü ya da Tasik Kenyir, Malezya'nın Terengganu eyaletindeki Hulu Terengganu bölgesinde bulunan yapay göl. 1985 yılında Kenyir Nehri'ne kurulan baraj ile oluşturulmuştur. Göl ve baraj, Sultan Mahmud Elektrik Santrali'ne su sağlamak için inşa edilmiştir. 260.000 hektarlık bir alana sahip olmasıyla Güney Doğu Asya'daki en büyük insan yapımı göl olma unvanını elde etmiştir.

Sultan Mahmud Köprüsü veya Jambatan Sultan Mahmud, Malezya'nın Terengganu eyaletinin Kuala Terengganu şehrinden geçen Terengganu Nehri'nin üzerinde bulunan köprü. 1988 yılında inşa edilen köprü, Terengganu Sultanı merhum Mahmud Al-Muktafi Billah Şah tarafından 11 Mart 1990'da resmen açılmıştır. Köprü için istenen geçiş ücreti, seçim vaadi olmasının ardından 1999 yılında o zamanlar eyaleti yöneten PAS hükûmeti tarafından kaldırıldı.
Pulau Sekati Köprüsü ya da Jambatan Pulau Sekati, Malezya'nın Terengganu eyaletinin Kuala Terengganu şehrinden geçen Terengganu Nehri'nin üzerinde bulunan köprü. Köprü, Kuala Terengganu ve Pulau Sekati'yi birbirine bağlar. Sultan Mahmud Köprüsü'nden sonra Terengganu'daki en uzun köprüdür. 2017 yılında açılmıştır.

Kuala Terengganu Asma Köprüsü, Malezya'nın Terengganu eyaletinin Kuala Terengganu şehrinden geçen Terengganu Nehri'nin üzerinde bulunan köprü. Nehrin tam Güney Çin Denizi'ne döküldüğü noktada bulunur. Sultan Mahmud Köprüsü, Manir Köprüsü ve Pulau Sekati Köprüsü'nden sonra nehirdeki dördüncü köprüdür. Tanjung yakınlarındaki ıslah edilmiş bir alan olan Muara Selatan ile Seberang Takir'deki Muara Utara bölgelerini birbirine bağlar.
2019 Kuala Koh kızamık salgını, Malezya'nın Kelantan eyaletindeki Kuala Koh Köyü'ndeki Batek halkının Orang Asli alt grubu arasında Mayıs-Temmuz ayları arasında meydana gelen bir kızamık salgınıydı. Birkaç köylünün ani ölümünün ardından hastalık, Haziran ortasında Malezya Sağlık Bakanlığı tarafından kızamık olarak tanımlanana kadar yaklaşık bir ay boyunca köylüler ve halk arasında bir bilinmezliğe dönüştü.
Sultan Mahmud Elektrik Santrali ya da Kenyir Barajı, Malezya'nın Terengganu eyaletinde bulunan Kenyir Gölü'nü oluşturan hidroelektrik santrali. Kuala Terengganu'nun 50 kilometre güneybatısındaki Kenyir Nehri üzerinde yer almaktadır. Çok amaçlı kullanım için inşa edilen proje, hem bölgedeki selleri önlemek hem de hidroelektrik güç üretmek için kullanılır.