İçeriğe atla

Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Organizasyonu bayrağı

Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Organizasyonu bayrağı
Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Organizasyonu bayrağı
Ayrıntılar
Kullanan(lar)Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Organizasyonu

Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Organizasyonu bayrağı, Birleşmiş Milletler'in bayrağındaki gibi mavi renkli arka fon bulunması UNPO'nun uluslararası bir kuruluş olduğunu simgeler. Ortada yer alan yelpazenin çeşitli renkler ile çevrelediği amblem global dünyayı tasvir eder. Renkler ise dünya üzerindeki çeşitli halklar ve ulusları temsil eder. Halkanın dışındakiler ise dünya üzerinde tanınmayan dünya organlarını gösterir.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Temsil Edilmeyen Milletler ve Halklar Organizasyonu". 21 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bayrak</span> Bir ülke veya kurumu temsil eden kumaş

Bayrak, bir ülkeyi veya kurumu temsil eden renkli kumaş. Genellikle uzun bir sopa veya direğin ucunda salınırlar. Her ülkenin bağımsızlığını simgeleyen bir bayrağı vardır. Bayraklar çoğunlukla diktörtgen şeklindedir ancak bazı istisna durumlarda farklı şekillerde olabilirler.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan bayrağı</span> Ulusal bayrak

Azerbaycan bayrağı hakkındaki ilk kararı Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti hükûmeti tarafından 1918'de alınmıştır. Buna göre; Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur. Kırmızı zemin üzerinde beyaz renkte sağa bakan bir hilâl ve sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır. Bayrak 1:2 boyuttadır.

<span class="mw-page-title-main">Lacivert</span>

Lacivert renk, elektromanyetik tayf'ın insan gözüyle görülebilen renklerinden biridir. Mavinin koyu tonlarındandır.

<span class="mw-page-title-main">Zimbabve bayrağı</span> Ulusal bayrak

Zimbabve bayrağı, günümüzdeki kullanılan hâli ile 18 Nisan 1980 tarihinde göklere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bhutan bayrağı</span> Ulusal bayrak

Bhutan bayrağı, Bhutan'ın ulusal bayrağı.

<span class="mw-page-title-main">Lübnan bayrağı</span> Ulusal bayrak

Lübnan bayrağı, yukarıdan aşağıya kırmızı - beyaz - kırmızı sırası ile dizilmiş üç yatay şeritten oluşur. Kırmızı şeritler eşit büyüklükte ve beyaz şeritin altında ve üstünde yer alırlar. Beyaz şerit kırmızı olanlardan bir miktar daha büyüktür ve beyaz şeridin üzerine bir ağaç tasviri bulunur(Lübnan Sediri: Cedrus libani). 7 Aralık 1943 yılında kabul edilmiştir. Ortada yer alan ağaç imgesinin gövde ve dallarının siyah ya da kahverengi olarak renklendirilmesi sıkça yapılan bir hata olsa da anayasaya göre imge bütünü ile yeşil olmalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Pakistan bayrağı</span> Ulusal bayrak

Pakistan bayrağı, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin resmi devlet bayrağı.

<span class="mw-page-title-main">Slovenya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Slovenya bayrağı, Slovenya devleti tarafından kullanılan resmi ulusal bayraktır.

Marino Busdachin, İtalyan politikacı ve insan hakları savunucusu aktivist.

<span class="mw-page-title-main">Mavi</span> bir renk

Mavi, çakır veya gök, resim boyamada ve geleneksel renk teorisi ve RGB renk modelindeki üç ana renkler pigmentlerinden biridir. Görünür ışığın tayfı üzerinde menekşe ve yeşil arasında uzanır. Göz yaklaşık 450 ile 495 nanometre arasında baskın dalga boyu olan ışığı gözlemlerken maviyi algılar. Çoğu mavi, diğer renklerin hafif bir karışımını içerir; gök mavisi biraz yeşil içerirken lacivert biraz menekşe içerir. Açık gündüz gökyüzü ve derin deniz Rayleigh saçılması olarak bilinen optik bir etki nedeniyle mavi görünür. Tyndall etkisi adı verilen bir optik etki, mavi gözler 'i açıklar. Havadan perspektif adı verilen başka bir optik etki nedeniyle uzaktaki nesneler daha mavi görünür. Karşıt rengi turuncu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Tayvan bayrağı</span>

Tayvan bayrağı, sınırlı sayıda ülke tarafından tanınan Tayvan Cumhuriyeti'ne ait devlet bayrağı. Günümüzde kullanılan hâli ile 8 Ekim 1928 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

LGBT sembolleri, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender birliğini göstermek ve cinsel kimlik ve cinsel yönelimleri tanımlamak için semboller kabul edilir, semboller gey gurur, değerler ve tanımlamaları temsil eder. II. Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından kullanılan pembe üçgen de bir eşcinsellik sembolüdür ancak Nazi Soykırımı'ndaki çağrışımları yinelemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kenya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Kenya bayrağı günümüzdeki hâli ile ilk olarak 12 Aralık 1963 tarihinde göndere çekilerek resmî olarak kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Moritanya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Moritanya bayrağı, Moritanya'nın ulusal bayrağı.

<span class="mw-page-title-main">Mozambik bayrağı</span> Ulusal bayrak

Mozambik bayrağı günümüzdeki kullanılan hâli ile 1 Mayıs 1983 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Namibya bayrağı</span> Ulusal bayrak

Namibya bayrağı günümüzde kullanılan hâli ile ülkenin bağımsızlığını kazandığı 21 Mart 1990 tarihinde kabul edilerek göndere çekilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ruanda bayrağı</span> Ulusal bayrak

Ruanda bayrağı, günümüzde kullanılan hali ile 25 Kasım 2001 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Asur Evrensel İttifakı, Orta Doğu’da Asur kökenli bir Şemsiye kuruluşudur. Asur Evrensel İttifakı dünya genelindeki Asur federasyonları ve kuruluşlarının farklı sektörleri ile bağlantılı olan uluslararası bir ittifaktır. Kuruluşun Genel Sekreteri İranlı Asur Yonathan Betkolia’dır.

<span class="mw-page-title-main">Antarktika bayrakları</span>

2002 yılına kadar Antarktika, kıta yönetiminde bulunan uluslararası egemenliğin belirlediği herhangi bir resmî bayrağa ya da geniş çapta kullanılan, benimsenmiş bir bayrağa sahip değildi. Antarktik Antlaşması üyeleri 2002 yılında resmî bir bayrak ve amblem benimsemiştir. Resmî olmayan çeşitli bayrak tasarımları da mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Demokratik Kampuçya bayrağı</span>

Demokratik Kampuçya bayrağı, tarihi 1976-1979 yılları arasında Pol Pot önderliğindeki Demokratik Kampuçya tarafından kullanılan bayrak. Bayrak Kızıl Kmerlerin de sembolik bayrağı sayılırdı.