İçeriğe atla

Template Monster

Template Monster
Endüstriİnternet
Kuruluş24 Mayıs 2002
KurucuDavid Brown
Genel merkezi,
Hizmet alanlarıDünya çapında
ÜrünTemplates WordPress, Joomla, Drupal, osCommerce, Magento, PrestaShop, Virtuemart, OpenCart and others
Çalışan sayısı800+
Web sitesiwww.templatemonster.com/tr/

TemplateMonster web siteleri için kullanıma hazır şablonlar, kurulum sayfaları, pazarlama içerikleri, haber bültenleri gibi çeşitli pek çok web sitesi geliştirmeye yönelik çözüm üreten ve satışını gerçekleştiren bir şirkettir. 26,000’den fazla ürün çeşidine sahip bir şirket olarak web sitesi şablon tedariki konusunda zirve oyuncusu olmaya devam ediyor. TemplateMonster genel merkezi Brooklyn, New York’tadır.[1] Alexa raporuna göre resmi web sitesi templatemonster.com dünya çapında en çok ziyaret edilen 2000 web sitesinden biridir.[2]

Kısa tanıtım

TemplateMonsteresas olarak HTML5 ve Bootstrap şablonları üretip satar, şablonların hepsi kullanıcı dostu olup içerik yönetim sistemleri ve e-ticaret platformları, Facebook sayfa düzeni, PSD şablonlar ve kurumsal tasarım gibi farklı amaçlarda kullanılabilir. TemplateMonster tarafından oluşturulan CMS destekli genel amaçlı kullanılabilen şablon listesine WordPress, Drupal, Joomla ve MotoCMSdâhildir. Şirket olarak Magento,[3] VirtueMart, ZenCart, PrestaShop, Jigoshop, OpenCart, Shopify, osCommerce, WooCommerce ve Loaded7’nin de içinde bulunduğu pek çok değişik e-ticaret platformunu desteklemektedir. TemplateMonster her bir sektör için özel olarak amaca uygun şablon üretmektedir: fotoğraf stüdyoları, restoranlar, klinikler, emlak firmaları ve diğer sektörler. 2010 yılında video üreten ve video efektler satan VideoSmash ile ortaklık anlaşmasına giden TemplateMonster.com aynı zamanda Microsoft adCenter ile birlikte de çalışmaktadır.[4]

Tarihsel gelişim

TemplateMonster 24 Mayıs 2002 yılında kurulmuştur.[5] Şirketin kurucusu ve halen CEO görevini üstlenen David Braun web tasarım stüdyosu olan InverseLogic şirketinde partner olarak görev alırken kendi şirketini kurma kararı verir. David Braun’a[6] göre yeni bir işletme fikri özelleştirilmiş web sitelerinin pek çok müşteri için oldukça pahalı olmasından ortaya çıkmıştır. Sonuç olarak, TemplateMonster için konulan ana hedeflerden biri InverseLogic ve benzer diğer web tasarım stüdyolarında geliştirilen özelleştirilmiş web sitelerinden daha uygun fiyata ve aynı zamanda kullanıma hazır web site şablonları oluşturmaktır. 2002 yılında, TemplateMonster tasarımcılardan ve geliştiricilerden oluşan takım HTML ve Flash temelli web site şablonlarına ağırlık verdiler. Ek olarak pek çok endüstri için şirket kurumsal kimlik oluşturan ürünlerle ilgili (örneğin, logo şablonları) hizmet de verdi. Arkasından TemplateMonster içerik yönetim sistemleri, site geliştiricileri ve e-ticaret platformlarının desteğiyle portföyünü genişletmeye başladı:

  • 2005 yılında şirket osCommerce ve Zen Cart için şablon geliştirmeye başladı;
  • 2006 yılında şirket kataloğunda ilk WordPress teması yerini aldı;
  • 2007 yılında desteklenen CMS listesine Joomla eklendi;
  • 2008 yılında TemplateMonsterDrupal ve Magento web siteleri için şablon üretimine başladı;
  • 2010 yılında PrestaShop ve VirtueMart şablonları üzerinde çalışmalarına başladı;
  • 2012 yılında TemplateMonster satış platformunda OpenCart şablonu müşterilere sunuldu;
  • 2013 yılında templatemonster.com satış platformunda Shopify ve Wix temaları resmi olarak satışa sunuldu.

MotoCMS

2000’li yıllarda Flash’ın sahip olduğu popülerlik TemplateMonster’ı bir içerik yönetim sistemi ve aynı zamanda Flash temelli siteler için web siteleri geliştiren FlashMoto CMS ile ortaklık kurmaya yöneltti. 2009 yılında www.templatemonster.com, FlashMoto CMS web site şablonları için ayrı bir ürün kataloğu oluşturdu. Flash popülerliğini yitirmeye başladığında FlashMoto CMS ürünlerini modern teknik ihtiyaçları karşılayabilecek ve yeni web geliştirme standartlarına sahip olabilecek şekilde yenilemeye başladı. FlashMoto CMS, MotoCMS olarak adını değiştirdi. 2014 yılında ise MotoCMS kurucusu Demetrio Fortman TemplateMonster şirketinin yeni COO’su olarak ekibe katıldı. Günümüzde TemplateMonster, gelişmiş CMS ve e-ticaret platformlarının yanında MotoCMS 3 (platformun en üst versiyonudur) temelli web site şablonları geliştiriyor. Ek olarak TemplateMonster indirim kampanyaları ile MotoCMS pazarda müşteriyle buluşturuyor.

Cherry Framework

TemplateMonster’in ürettiği WordPress web site şablonlarının büyük çoğunluğunda Cherry Framework kullanılmaktadır. Cherry Framework bir WordPress çerçevesi olup çocuksu temaları alıp WordPressCMS’in kullanışlılığı ile özelleştirip geliştirir. Cherry Framework, WordpressCMS’in tanımlanmış özelliklerini değiştirip geliştiren pek çok eklentiyi bünyesinde bulundurur. Sürükle ve bırak gibi oldukça kolay kullanılan içerik düzenlemesi özelliği ve veri alışı/ verişi yönetimi gibi zenginleştirilmiş tema sihirbazını herkesin kullanımına sunuyor. Ek olarak, sosyal medya ile grafiklerle, kısa kodlarla, kayar ekranla, yanal alanlarla, e-ticaret içeriğiyle ve diğer çeşitli parçalarla çalışmayı kolaylaştırıcı eklentilere sahiptir. Cherry Framework WooCommerce ve BuddyPress e-ticaret eklentileriyle tamamen uyumludur ve CSS düzenlemesi için Bootstrap temelli örü sistemini kullanır. Cherry Framework, GNU GPL tarafından lisanslıdır ve kullanımı ücretsizdir.

Monstroid

Monstroid, TemplateMonster tarafından 2015 yılında “kurucu tema” olarak geliştirilmiş ve Wordpress CMS hedef alınmıştır. Wordpress bağımsız temalarının aksine yeni ürün kullanıcılara eklentilerden, uzantılardan, görsel elementlerden ve çeşitli web site parçalarından oluşan geniş bir set sunuyor. Monstroid, MotoPress içerik düzenleyicisini ve kullanıyor ve Cherry Framework 4’ünkine benzer modüler kod yapılandırmasına da sahip. Cherry’den alınıp geliştirilen bir diğer özellik ise aile ve çocuk ağırlıklı temaların kullanılması.

Gerçekler

  • Şirket 29 Aralık 2005 tarihinde 10.000. şablonunu müşteriyle buluşturdu. 2014 Haziran itibarıyla TemplateMonster 50.000’den fazla şablon geliştirmenin gururunu yaşıyor. Bazı ürünler güncelliğini yitirince onları pazardan geri çekti. 2016 itibarıyla TemplateMonster kataloğunda 26.000 ürün mevcuttur.
  • TemplateMonster web sitesinin Rusça ve İspanyolca dil seçenekleri 2012 yılında getirildi. 2015 yılında web site www.templatemonster.comPolonyaca, İtalyanca, Türkçe, Fransızca ve Brezilya dili (Portekizce) olarak kullanılmaya başlandı.
  • TemplateMonster kurum içi tasarımcılar, geliştiriciler ve kalite kontrol uzmanlarından oluşan takımlarla yeni web site şablonları yaratmaya ve yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Tek cümleyle açıklamak gerekirse şirket özgün ve aynı zamanda standart ürünlere ihtiyaç duyan müşteriler için standardize edilmiş geniş ürün seçeneği sunan dünya çapında web geliştirme stüdyosu olarak çalışmaktadır.
  • TemplateMonster müşterilerine müşteri destek hizmeti de sunmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">WordPress</span>

WordPress, PHP dilinde yazılmış ve HTTPS ile desteklenen bir MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen bir ücretsiz ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemi (CMS)‘dir. Özellikler, WordPress içinde "Temalar" olarak adlandırılan bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir. WordPress başlangıçta bir blog yayınlama sistemi olarak oluşturuldu ancak daha geleneksel posta listeleri ve İnternet forumları, medya galerileri, üyelik siteleri, öğrenim yönetim sistemleri (LMS) ve çevrimiçi mağazalar dahil olmak üzere diğer web içeriği türlerini desteklemek için gelişti.

<span class="mw-page-title-main">İnternet sitesi</span> tek bir web alanından sunulan ilgili web sayfaları kümesi

Web sitesi, Ortak bir alan adı ile tanımlanan ve en az bir web sunucusunda yayınlanan web sayfaları ve ilgili içeriklerden oluşan bir koleksiyondur. Web üzerindeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde ziyaretçisine bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Ziyaretçiler bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdaki bileşenlerden oluşan benzersiz bir adresi kullanarak erişirler:

<span class="mw-page-title-main">Joomla!</span> İçerik yönetim sistemi

Joomla!, PHP ve MySQL ile MVC olarak geliştrilimiş açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Drupal</span> web içerik yönetim sistemi

Drupal; ücretsiz, açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemi ya da içerik yönetim'e odaklı bir altyapı yazılımıdır. Modüler yapısı sayesinde, web uygulama çatısı, topluluk portalı, forum ya da blog motoru olarak da kullanılabilmektedir. 2000'li yılların ortalarında Drupal esneklik, genişleyebilirlik, yönetim kolaylığı ve etkin bir topluluğun desteği ile popülerlik kazanmıştır.

Bu liste bilinen bazı Firefox eklentilerinin listesidir. Birçok Mozilla Firefox eklentisi SeaMonkey tarayıcısında da çalışır. Daha geniş bir liste için resmi eklenti deposuna bakabilirsiniz. 30 Nisan 2007 tarihiyle bu depoda 2286 eklenti bulunmaktadır. Eklentiler geliştiriciler tarafından yaratılmaktadır. Eklentilerin tamamı kamuya açıklanmadan önce editör bir grup tarafından gözden geçirilir.

Site haritası protokolü sayesinde bir web tasarımcısı arama motorlarını, bir web sitesindeki taranacak URLler hakkında bilgilendirebilir. Bir site haritası bir sitedeki URLleri listeleyen bir XML dosyasıdır. Bu dosya sayesinde web tasarımcıları, taranacak sayfalarının üzerinde daha fazla kontrole sahip olurlar. Arama motorlarına hangi sayfanın ne sıklıkla değiştiği, en son ne zaman güncellendiği ve sitedeki hangi sayfa diğerlerinden daha önemli, öncelikli gibi bilgileri bu dosya ile gönderebilirler. Bu yolla arama motorları web sitelerini tararken daha verimli olabilmektedirler. Site haritaları yapı itibarıyla robots.txt URL hariç tutma protokolünün tamamlayıcısı olan bir URL dahil etme protokolüdür.

Symfony, 2005 yılından beri geliştirilen açık kaynaklı PHP MVC web uygulama çatısıdır.

<span class="mw-page-title-main">SWF</span>

SWF dosya biçimi, Adobe firmasının Flash isimli internet eklentisinin dosyalarıdır. Bu türdeki dosyaları açmak için Shockwave Flash eklenti kullanılmaktadır. Bu tür dosyalarda genellikle basit uygulamalar ya da GIF tarzı resimler bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Adobe Flash Player</span> Tarayıcı İçerik Görüntüleyicisi

Adobe Flash Player, çeşitli ekran ve tarayıcılarda içerik ve videoların görüntülenmesini sağlayan platformlar arası, tarayıcı tabanlı bir çalıştırıcıdır. Adobe Flash Player İnternet üzerinde animasyonları, reklamları, flash videoları görüntülemeyi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir. Flash Player ile etkileşimli web sayfalarınındaki içerikler görüntülenebilir. 1 Ocak 2021 itibarıyla desteği tüm tarayıcılardan kaldırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">CMS Made Simple</span>

CMS Made Simple (CMSMS) açık kaynak (GPL) lisansıyla yayınlanan bir içerik yönetim sistemidir (CMSMS) web geliştiricileri ve site sahipleri tarafından kullanılmaktadır. Bilişim kitapları alanında dünyanın en saygın yayın evlerinden Packt Publishing tarafından 2010 yılı içerisinde yapılan ankette PHP ile geliştirilmiş en iyi açık kaynak içerik yönetim sistemi seçilmiştir.

jQuery, John Resig tarafından 2006 yılında geliştirilmiş ve şu an geniş bir jQuery ekibi tarafından gelişimi sürdürülen bir açık kaynak JavaScript kütüphanesidir.

Bu bir özgür ve özel yazılımlara bağımlılığı bulunmayan Özgür yazılım e-commerce Web uygulama frameworkları karşılaştırma makalesidir. Ancak özgür ve özgür olmayan yazılımları örneğin veritabanları destekleyebilir.

<span class="mw-page-title-main">WooCommerce</span> WordPress yazılımının e-ticaret eklentisi

WooCommerce, WordPress'in özgür ve açık kaynak kod kaynaklı E-Ticaret eklentisidir. WooThemes tarafından yapılan ve Automattic tarafından geliştirilen eklenti, kolaylıkla tüm wordpress kullanıcıları tarafından yönetilebilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Google Sites</span> Web sayfası oluşturma aracı

Google Siteler, Google tarafından sunulan Google Apps üretkenlik paketinin bir parçası olarak, yapılandırılmış bir viki ve Web sayfası oluşturma aracıdır. Google Sitelerin amacı herkesin bir ekip odaklı bir site oluşturmak mümkün olabilmesi ve birden fazla kişinin iş birliği ve dosyalarınızı paylaşabilmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Seri 40</span>

Seri 40 veya S40 orta katman özellikli Nokia telefonlarında ve bazı Vertu lüks telefonlarda yazılım platformu ve uygulama kullanıcı arabirimi (UI) yazılımdır. Bu, dünyanın en yaygın kullanılan cep telefonu platformlarından biri oldu ve yüz milyonlarca cihazlarda bulundu. Nokia şirketi 1,5 milyar Seri 40 cihazları sattığını 25 Ocak 2012 tarihinde ilan etmiştir. S40 daha temel Seri 30 ve Seri 30+ platformundan, daha fazla özelliğe sahiptir. Onlar akıllı telefonlar için kullanılmadı, böyle ki, Nokia öncelikle Windows Phone ve 2012 yılına kadar Symbian kullandı. Ancak, 2012 ve 2013 yılında, örneğin 308, 309 ve 311 olarak Asha hattından birkaç Seri 40 telefonlar, aslında çoklu görev veya tam teşekküllü bir HTML tarayıcısı gibi akıllı telefon özelliklerini desteklememesine rağmen, "Akıllı telefonlar" olarak ilan edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Adobe Animate</span>

Adobe Animate, Adobe Systems tarafından geliştirilen bir çoklu ortam yazma ve bilgisayar animasyon programı.

<span class="mw-page-title-main">H5P</span>

H5P, JavaScript tabanlı, özgür ve açık kaynak bir içerik işbirliği çerçevesidir. H5P terimi HTML5 Paketi ifadesinin kısaltmasıdır amaç da HTML5 içeriğin herkes tarafından kolayca oluşturulması, paylaşılması ve yeniden kullanılmasıdır. H5P.org sitesinde H5P kullanılarak etkileşimli videolar, etkileşimli sunumlar, sınavlar, etkileşimli zaman çizelgeleri ve daha fazlası geliştirilmiş ve paylaşılmaktadır. H5P 2.200'den fazla web sitesinde kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Vue.js</span>

Vue.js kullanıcı arayüzleri ve tek sayfa uygulamalar inşa etmek için kullanılan açık kaynak Javascript iskeleti. 2013 yılında geliştirilmeye başlanan framework'ün güncel versiyonu 3.2'dir.

<span class="mw-page-title-main">Web şablon sistemi</span>

Web yayıncılığı'ndaki web şablon sistemi, web tasarımcılarının ve geliştiricilerin, bir aramanın sonuçları gibi özel web sayfa'larını otomatik oluşturmak için web şablonları ile çalışmasına olanak tanır. Bu, dinamik öğeleri web isteği parametrelerine dayalı olarak tanımlarken statik web sayfası öğelerini yeniden kullanır. Web şablonları statik içeriği destekleyerek temel yapı ve görünüm sağlar. Geliştiriciler içerik yönetim sistemlerinden, Web uygulama iskeletlerinden ve HTML düzenleyicilerinden şablonları kullanabilir.

Akismet, yorumlardan, geri izlemelerden (trackbacks) ve iletişim formu mesajlarından spam'i filtreleyen bir hizmettir. Filtre, tüm katılımcı sitelerde yakalanan spam hakkındaki bilgileri birleştirerek ve daha sonra gelecekteki spam'leri engellemek için bu spam kurallarını kullanarak çalışır. Akismet, WordPress.com'un arkasındaki şirket olan Automattic tarafından sunulmaktadır.