IP Telefon, VoIP Telefon veya İnternet telefonu, VoIP ile çalışan telefonlara verilen genel isimdir. SIP olarak da isimlendirilir. Eski tip analog telefon hatları (PSTN) yerine, internet veya IP teknolojisi ile çalışan ve IP üzerinden ses iletişim (VoIP) kullanan telefonlardır. Bütün işlevlerinden tam olarak faydalanabilmek için genellikle VoIP Telefon Santralleri ile birlikte kullanılır. VoIP Ağ Geçidi kullanarak analog telefon santrallerine de bağlanması mümkündür fakat analog telefon santrallerinin teknolojik yetersizliklerinden dolayı telefonların bütün işlevleri tam olarak kullanılmamaktadır.
Skype for Business, Microsoft tarafından geliştirilen Microsoft Office paketine dahil edilmiş bir tür ücretli anında mesajlaşma yazılımıdır. Anlık ileti, ses, video gibi Windows Live Messenger özelliklerini içerir, fakat Communicator yazılımı ücretlidir ve genellikle birlikte çalışan kuruluşlar ve BT çalışanları için idealdir. Windows Live Messenger'daki gibi dosya paylaşımı, toplu konuşma gibi özelliklere de sahiptir. Skype for Business Server veya Business Online için Skype ile birlikte kullanılır. Microsoft Exchange Server ile çalışan Windows Messenger'ın yerini alıyorlar. 31 Temmuz 2021 tarihinde Skype for Business kullanımdan kaldırılmıştır.
ER-Telecom bir Rus telekomünikasyon şirketidir. Şirket, bireyler ve şirketler için geniş bir hizmet yelpazesi üzerine uzmanlaşmıştır.
Canlı Sınıf farklı mekanlarda bulunan insanların görüntülü görüşme sayesinde yüz yüze iletişimden farksız şekilde iletişim kurarak eğitim ve öğretimin uzaktan eğitim ile sağlanmasıdır. İlk başlarda video konferansı sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Daha sonra uzaktan eğitimde Canlı Sınıf uygulamalarında kullanılmaya başlanmıştır. Masaüstü ve mobil video konferans teknolojileri, PC, notebook tablet ve akıllı cep telefonlarına yüklenerek ya da web tabanlı olarak birbirlerinden çok uzak mekanlarda bulunan kişileri, sanki karşı karşıya bulunuyormuş hissi vererek iletişim kurabilmelerine olanak veriyor.
Windows Live Video İletileri Microsoft tarafından geliştirilen anlık mesajlaşma ve videokonferans yazılımıdır. Windows Live hizmetidir. Dijital video ile e-postayı bir servise birleştirdi. Tüm Webcam kullanıcılarına Windows Live Kişiler listesindeki herkese çevrimdışı olsa bile video mesajları oluşturmasına, göndermesine ve bunlara ulaşmasına izin verir. Hizmet ayrıca Microsoft LifeCam kullanıcıları için bir Windows Masaüstü Gadgetleri sağladı. Bu sayede en iyi altı Kişileri ve Temel Video İletileri özelliklerine doğrudan masaüstünden erişebilir. Windows Live Video İletileri 21 Temmuz 2010'da kullanımdan kaldırılmıştır. Windows Live Video Mesajları işlevleri yerine Windows Live Messenger Wave 4 sürümü sunulmuştur.
Windows Live Call Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcılara PC'den PC'ye ve PC'den Telefona sesli ve görüntülü görüşmeler yapmalarını sağlamak için Windows Live Messenger'e entegre edilmiştir. 2 Mayıs 2006 yılı Windows Live Messenger'in Beta 3 güncellemesinde bulundu. Microsoft, kullanıcılara dünyanın herhangi bir yerindeki neredeyse her telefonun çağrılması için bir mikrofon ve hoparlör ve yüksek hızlı bir İnternet bağlantısı bulunan bir bilgisayar kullanmasına izin vermek için dünyanın dört bir yanındaki telekomünikasyon şirketleriyle ortaklık kurdu.
Skype for Business Server gerçek zamanlı iletişim sunucusu yazılımıdır. Üçüncü şahıs ağ geçidi veya SIP ana hat üzerinden kurumsal anlık mesajlaşma, VoIP, geçici ve yapılandırılmış konferanslar ve PSTN bağlantısı için altyapı sağlar. Bu özellikler insanlar arasında, kuruluşlar arasında, kamuya açık internet veya standart telefonlarda harici kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Skype for Business Server 31 Temmuz 2021 tarihinde Skype for Business ile birlikte kullanımdan kaldırılmıştır.
Windows Toplantı Alanı Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows Vista'da bulunan ve en çok 10 kullanıcıyı destekleyen bir eşler arası (peer-to-peer) işbirliği programıydı. Eski Microsoft NetMeeting uygulamasının yerine geçti; ancak mikrofon desteği ve sesli veya görüntülü konferans oluşturma özelliği artık kaldırılmıştır.
Microsoft Office Live Meeting Microsoft tarafından işletilen ve durdurulan bir ticari aboneliğe dayalı web konferans hizmetidir. Live Meeting, istemci bilgisayarlara yüklenmiş olan yazılımları içerir ve tüm istemcilerin bağlanmak için merkezi bir sunucu kullanır. Microsoft, kurum içi veya bulut ortamında kullanılabilen bir Kurumsal Birleşik İletişim ürünü olan Skype for Business'ı üretiyor.
Microsoft NetMeeting Microsoft tarafından geliştirilen ve Microsoft Windows'un birçok sürümünde dahil edilen, durdurulan bir VoIP ve çok noktalı video konferans istemcisidir. Görüntülü konferans için H.323 protokolünü kullanır ve Ekiga, OpenH323 ve Internet Konumlayıcı Hizmeti (ILS) gibi OpenH323 tabanlı istemcilerle yansıtıcı olarak birlikte çalışabilir. Ayrıca, beyaz tahta, uygulama paylaşımı ve dosya aktarımları için T.120 Protokolünün biraz değiştirilmiş bir sürümünü kullanıyor.
HTC Titan , High Tech Computer (HTC) tarafından Haziran 2007 yılında üretilen bir Windows Mobile Pocket PC telefon modelidir. Daha fazla ROM, GPS, ilave sabit tuşlar, kaydırma tekerleği, yaylı klavye ve daha yüksek çözünürlüklü bir kamera ekleyerek iyileştirdiği HTC Apache'nin halefidir. Windows Mobile 6.0 işletim sistemi, Microsoft Office Mobile ve Outlook Mobile üzerinden HTML e-postası içerir. Titan'ın dijital bir ses ve dijital film oynatıcı olarak çalışmasına izin veren özellik Windows Media Playerdir. Bir başka model olan HTC Titan Ekim 2011 yılında tanıtıltı, aygıt Windows Phone sisteminin Windows phone 7 sürümünde çalışır.
RTAudio Microsoft tarafından üretilen adaptif geniş bant konuşma codec bileşenidir. Microsoft Office Communications Server ve ilgili OCS istemcileri tarafından kullanılır. RTAudio, tescilli bir codec bileşenidir. RTVideo'da olduğu gibi bu protokol de Microsoft'tan lisans alabilir.
Nokia E5-00 Symbian OS v9.3 işletim sistemi üzerinde çalışan bir qwerty akıllı telefon. Nokia E63 modelinin ardılı, Nokia C6-00 modelinin öncülüdür. Nokia E serisi'ndeki tüm telefonlar gibi, b2b'de hedefleniyor ve QuickOffice dahil olmak üzere iş yazılım uygulamaları ile birlikte geliyor. 2010 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürüldü. Bir kalıp şeker form faktörü var. Gövdesi beş renk seçeneğine sahiptir.
Nokia 6233 Nokia tarafından 2005 yılının dördüncü çeyreğinde piyasaya sunulan ve Nokia 6000 serisi'ne ait cep telefonu idi. Seri 40 sisteminde çalıştı. Nokia 6230 modelinin devamı, Nokia 6120 classic ve Nokia 6500 classic modelinin öncülüdür.
Skype Technologies S.A.R.L, Lüksemburg ve Palo Alto, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan, ana işi üretim ve pazarlama yapmak olan bir telekomünikasyon şirketidir. Videotelefon ve anlık mesajlaşma bilgisayar yazılımı programı Skype ve bununla bağlantılı çeşitli VoIP internet telefon hizmetleri verir. Microsoft şirketi 2011 yılında şirketi satın almış ve o zamandan beri sahip olduğu yan kuruluş olarak faaliyet göstermekte olup, 2016 itibarıyla Microsoft Office Ürün Grubu'nun bir parçası olarak çalışmaktadır. Şirket, bir Amerikan sınırlı sorumluluk şirketine eşdeğer bir Société à responsabilité limitée veya SARL'dir.
Videotelefon, gerçek zamanlı olarak insanlar arasındaki iletişim için farklı konumlardaki kullanıcılar tarafından ses sinyali-video sinyallerinin alınması ve iletilmesi için teknolojilerden oluşmaktadır. Bir videofon, gerçek zaman sistemleri olarak insanlar arasında iletişim için eşzamanlı video ve ses özelliklerine sahip bir görüntü aygıtılı bir telefondur. Telekonferans, bu teknolojinin bir video konferansta bireyler için değil, grup veya organizasyonel toplantı için kullanılmasını ima eder. Telebulunuş, yüksek kaliteli bir video sistemi sistemine veya buluşma teknolojisine başvurabilir, videonun ötesine geçerek robotlara gider. Video konferans da "görsel işbirliği" olarak adlandırılmış ve bir grup yazılımdır.
Microsoft mobil hizmetler, özellikle mobil cihazlar için oluşturulmuş bir dizi özel mobil hizmettir, bunlar genellikle Windows Phone, Android, iOS, BlackBerry, Nokia platformları, BREW ve Java ME için mobil uygulamalar ve mobil tarayıcı aracılığıyla sunulur. Microsoft'un mobil hizmetleri genellikle bir Microsoft hesabı ile bağlantılıdır, genellikle Microsoft'un kendi mobil işletim sistemlerine önceden yüklenmiş olarak gelir ve diğer platformlar için çeşitli yollarla sunulur. Microsoft, 1996 yılında Windows CE lansmanı ile mobil bilgisayar platformları için geliştirmeye başladı ve daha sonra Nisan 2000'de Microsoft'un Pocket Office paketini PDA El bilgisayarlarına ekledi. Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar Microsoft, bir dizi kurumsal satın alma işlemi gerçekleştirdi Google Play ve App Store'da Acompli, Sunrise Takvimi, Datazen, Wunderlist, Echo Notification Lockscreen ve MileIQ aldı.
Facebook Messenger Kids, Facebook tarafından Aralık 2017'de yayınlanan bir mesajlaşma uygulaması ve platformu. Platform, Facebook Messenger platformuna daha güvenli bir alternatif olarak çocuk ve genç bir kitle için tasarlanmıştır. Kullanıcılar telefon numaraları yerine ad ve soyadlarıyla kayıt olabilirler. Başlangıçta yalnızca ABD'de iOS işletim sistemine sahip iPad tabletleri için piyasaya sürüldü, ancak daha sonra iPhone ve Android cihazlar için destek eklendi.
Facebook Messenger Rooms, Facebook Messenger'ın, kullanıcıların video konferansa gitmesine izin veren yeni bir özelliğidir. Bu özellik ile, Facebook şirketinin Microsoft şirketinin Skype ve Microsoft Teams hizmetleri, Zoom Görüntülü İletişim'e ait olan Zoom yazılım'ına rakip olduğu iddia edildi. Kullanıcıların bir seferde 50 kişiye kadar eklemesine olanak tanır. Kişiler, toplantı sırasında istedikleri zaman diğer bir toplantıya katılabilir.
Zoom bombardımanı veya Zoom baskını genellikle İnternet trolleri tarafından bir video konferans görüşmesine istenmeyen, rahatsız edici izinsiz giriştir. Tipik bir Zoom bombardımanı olayında, bir telekonferans oturumu, doğası gereği uygunsuz, müstehcen veya ırkçı olan materyallerin yerleştirilmesiyle ele geçirilir ve genellikle oturumun kapatılması veya trolün çıkarılmasıyla sonuçlanır. Terim özellikle Zoom video konferans yazılım programının adıyla ilişkilendirilmiş ve bu addan türetilmiştir, fakat aynı zamanda diğer video konferans platformlarındaki olguyu ifade etmek için de kullanılmıştır. Bu terim, 2020 yılında, COVID-19 salgınında birçok insanı evde kalmaya zorladığı ve video konferansın işletmeler, okullar ve sosyal gruplar tarafından büyük ölçekte kullanılmaya başlandığı 2020 yılında popüler hale gelmiştir.