
Pamuk, ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından anavatanı Hindistan olan kültürü yapılan bir bitki türüdür.

Galanthus plicatus subsp. byzantinus, Amaryllidaceae (nergisgiller) familyasından Türkiye'de endemik olan bir kardelen alt türü.

Boğumluca otu, Ruscaceae familyasından yaygın görülen mührüsüleyman türü.

Ardeola, balıkçılgiller familyasında yer alan bir kuş cinsidir. Boyları 40 ila 50 cm ve kanat açıklıkları 80 ila 100 cm arasında olan küçük balıkçıl türlerinden ibarettir. Çoğu Eski Dünya'nın tropikal bölgelerinde ürer ancak alaca balıkçıl Avrupa'nın güneyinde ve Orta Doğu'da bulunur ve kışları Afrika'ya göçer.

Himantoglossum caprinum, Salepgiller ailesine bağlı, kayışlı keşkeş olarak bilinen, bir orkide türüdür. Doğal yayılış alanı Avrupa ve Ortadoğu'dur.

Prospero autumnale, Asparagaceae ailesine bağlı, güz sümbülü olarak bilinen, bir sümbül türüdür. Doğal olarak Akdeniz Havzası, Portekiz ve Fas arasında, Türkiye ve Kafkasya arasında, ayrıca İngiltere'de görülür.

Allium peroninianum, Amaryllidaceae familyasına bağlı, Kayışdağı soğanı olarak bilinen, Türkiye endemiği bir soğan türüdür.

Allium vineale (Sirmo), Amaryllidaceae familyasına bağlı bir soğan türüdür. Doğal olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da görülür. Ayrıca Avustralya ve Kuzey Amerika'da da işgalci tür olarak görülmektedir.

Allium nigrum, Amaryllidaceae ailesine bağlı, kara soğan olarak bilinen, bir soğan türüdür. Doğal olarak Türkiye, Kıbrıs, Suriye, Lübnan ve İsrail'de yayılış göstermektedir.

Allium pallens, Amaryllidaceae familyasına bağlı, nur soğanı olarak bilinen, bir soğan türüdür. Doğal olarak Akdeniz Havzası, Orta Doğu, Portekiz, Cezayir ve İran arasında görülür.

Allium cyrilli, Amaryllidaceae familyasına bağlı bir soğan türüdür. Doğal olarak Türkiye, Yunanistan ve İtalya'da görülür.

Solanum dulcamara, Solanum cinsine bağlı bir bitki türüdür.

Satureja spicigera, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış, ballıbabagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Aromatik bir bitki olan çorba kekiği, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Kafkasya ve Kuzeybatı İran'a endemiktir. Süs bitkisi olarak yetiştirilir. Uzunluğu 10 ila 15 cm, genişliği 30 ila 60 cm arasında değişmektedir. Ağustos veya Eylül ayında çiçeklenir. Aşınmış kuru kenarlar, kayalık yerler, sekiller ve çağıllıklarda yetişmektedir.

Ranunculus constantinopolitanus, düğün çiçeği cinsi çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye, Balkanlar, Romanya, Kafkasya, Kuzey Irak, İran, Kıbrıs ve Batı Suriye'ye endemik olan Kâğıthane çiçeği, sulak alan ve nemli çayırlarda yetişmektedir. 20 ila 75 cm uzunluğa erişebilen bitki, Nisan ve Haziran ayları arasında çiçeklenir. Taç yaprakların uzunluğu 8 ve 15 cm arasındadır.

Filburnu veya bilimsel adıyla Rhynchocorys elephas, canavar otugiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye, Kafkasya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve İran'a endemik olan filburnu, 30 ila 2600 metre yükseklikteki dere kenarları, çayırlıklar ve kayalık volkanik yamaçlarda; çam, göknar, kızılağaç ve kayın ağaçlarının altında yetişmektedir. Mayıs ve Eylül ayları arasında çiçeklenir.

Vişne kangalı veya bilimsel adıyla Cirsium hypoleucum, Augustin Pyramus de Candolle tarafından tanımlanmış, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Karadeniz bölgesi ve Gürcistan'a endemik olan vişne kangalı, 0 ila 2000 metre yükseklikteki orman, gölgeli kıyı ve kaya çıkıntılarında yetişmektedir.

Hedysarum hedysaroides, Fabaceae (baklagiller) familyasından çok yıllık bir bitki türüdür.

Potentilla thuringiaca, gülgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür.

Koca pireotu veya bilimsel adıyla Tanacetum macrophyllum, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Orta Avrupa, Güney Rusya, Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemik olan koca pireotu, 800 ila 2300 metre yükseklikteki gölgeli akarsu kenarları ve meralarda yetişmektedir. Ağustos ayında çiçeklenen koca pireotunun uzunluğu 50 ila 150 santimetre arasındadır. Yapraklar 25–30 cm uzunluğunda 15–16 cm genişliğindedir.

Galanthus alpinus, Dmitrii İvanoviç Sosnowsky tarafından tanımlanmış, nergisgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemik olan Kafkas kardeleni, yaprak döken ormanlarda, orman kenarlarında, orman açıklıklarında ve nehir vadilerinde yetişmektedir. Mart ayında çiçeklenir ve Nisan ayında meyve verir. Toplam uzunluğu 15 ila 25 cm uzunluğunda olan Kafkas kardeleninin yaprakları 2.5 – 20 cm uzunluğunda ve 0.6 - 2.2 cm genişliğindedir. Türün nesli süs bitkisi olarak yetiştirilmek üzere toplandığı için tehlike altındadır.