
Tel Aviv-Yafo veya kısaca Tel Aviv, İsrail'in Akdeniz kıyı şeridinde, Guş Dan metropolünde bulunan 451.523 nüfuslu bir şehirdir. Ülkenin finans ve teknoloji merkezidir. Uluslararası kuruluşlar ve birçok ülke Tel Aviv'i İsrail'in başkenti olarak tanımakta ve bu ülkelerin elçilikleri Tel Aviv'de bulunmaktadır. Doğu Kudüs, İsrail'in bir parçası olduğu varsayılırsa Tel Aviv, ülkenin Kudüs'ten sonra ikinci en kalabalık şehridir. Tel Aviv, Batı Kudüs'ten önceki en kalabalık şehirdir.

Akka, İsrail'in kuzeyinde Akdeniz kıyısında bir şehir. Nüfusu 45.000 civarıdır (2003). Müslümanların, Dürzilerin, Hristiyanların, Bahailerin ve Yahudiler'in birlikte yaşadıkları bir şehirdir.

Pisa, Kuzey İtalya'daki Toskana bölgesinde ayni ismi taşıyan Pisa ilinin merkezi olan bir şehirdir.

Potsdam, Almanya'nın kuzeydoğusunda bir şehir. Brandenburg eyaletinin başkentidir.

Yehuda Krallığı, Yakup'un 12 oğlundan biri olan Yehuda'nın, Güney Levant'ta kurduğu Yehuda kabilesinin gelişip monarşi sistemine dönüşmesi ile oluşmuş bir Demir Çağı krallığı. Birinci dönemde, Tevrat'a göre İsrail Krallığı'nın kralı Şaul'un ölümüyle Yehuda topraklarında bir krallık oluştu ve bu krallığın başında Yehuda kabilesinin lideri Davud geçti. Yedi yıl Yehuda'nın krallığını yaptıktan sonra İsrail Krallığını tekrar bir araya getirdi ve başkenti Kudüs yaptı. İkinci dönem ise Yehuda Krallığı dendiğinde akla ilk gelen dönemdir. MÖ 930'da Birleşik İsrail Krallığı ikiye bölündü. Davud'un torunu Rehoboam'ı kendilerine kral olarak seçmek istemeyen kuzeydeki on kabile kendi (ikinci) İsrail Krallığını oluşturdu ve güneydeki iki kabilenin krallığını yapan Rehoboam Yehuda Krallığı'nın lideri oldu. Bazen bölünmeden sonraki İsrail Krallığı'na Kuzey Krallığı Yehuda Krallığı'na da Güney Krallığı denir. Yehuda'nın varlığı MÖ 587 yılında II. Nebukadnezar önderliğindeki Babil İmparatorluğu'nun Kudüs Kuşatması ile son bulmuştur. Babillilerin bölgeyi fethiyle birinci Tapınak yıkıldı ve Yahudiler bölgeden sürüldü.

Birleşik İsrail Krallığı Tanah'ta anlatıldığı üzere İsrail topraklarında MÖ 1050 ve MÖ 930 yılları arasında var olmuş bir birleşik monarşiydi.

Naftali kabilesi, Tora'da adı geçen On İki İsrail Kabilesi'nden biridir.

Omri "Tanrı hayatımdır") İkinci İsrail Krallığının kralı ve Ahab'ın babasıydı. William F. Albright'a göre hükümdarlığı MÖ 876 - MÖ 869 arası sürerken bu E. R. Thiele'ye göre MÖ 888 - MÖ 880 arasıdır. Zimri, Elah'ı öldürüp kendini kral ederken Omri Elah'ın ordusunda komutandı. Omriyi kendilerine kral seçen birlikler Tirzah'a yürüyüp Zimri'yi sarayında kıstırdı ve Zimri öldü.

Hampi, Hindistan'ın Karnataka eyaletinin kuzeyinde bulunan köy. Vijayanagar İmparatorluğu'nun başkenti olan Vijayanagar şehrinin kalıntıları üzerine kurulmuştur. Vijayanagar şehri, içerisinde Virupaksha Tapınağı gibi birçok tapınağı barındıran önemli bir dini merkezdi. Hampi, Hampi'deki Anıtlar Grubu adı altında listelenmiş UNESCO Dünya Mirası alanıdır.
İsrail'deki Dünya Mirası listesi şu şekildedir;
- Masada (2001)
- Tarihi Akka Şehri (2001)
- Tel Aviv'deki Beyaz Kent (2003)
- İncil'de Geçen Antik Kentler: Meggido, Tel Hazor ve Beerşeba (2005)
- Necef Çölü'ndeki Çöl Şehirleri (2005)
- Hayfa'daki Kutsal Yerler ve Batı Galilee (2008)
Ziyaret Tepe Höyüğü, Diyarbakır ilinin Bismil ilçesi güneydoğusunda, Dicle ve Batman Çayı'nın birleşme noktasının 20 km. batısında, Dicle'nin güney kıyısında yer alan bir höyüktür. Bölgedeki büyük höyüklerden biri olup, ovadan 22 metre yükseklikte 3 hektarlık bir alandır. Kuzey taraftaki höyüğün (akropol) üç tarafında uzanan "aşağı şehir" ise 29 hektarlık bir alana yayılmıştır. Diyarbakır Arkeoloji Müzesi tarafından Tepe Höyüğü adıyla tescil edilmiştir.

İsrail’de turizm, en büyük gelir kaynaklarından biridir. 2010 yılında 3.45 milyon turist ülkeyi ziyaret etmiştir. Israil ziyaretçilerine; birçok tarihi ve dini yer, tatil merkezleri, arkeolojik müzeler ve eko turizm alanları sunar. İsrail, kişi başına düşen müze sayısının en çok olduğu yerler arasındadır. 2009 yılında turistler tarafından en çok gezilen yerler arasında, Ağlama duvarı ve Rav Şimon bar Yochai’nin mezarı vardır. Ayrıca İsrail’de 67 milli park ve 190 koruma altında olan doğal alan vardır. Bazıları arkeolojik alanlarda bulunur. Ülke en çok; Amerika, Rusya, Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, Polonya, Hollanda, Hindistan, Güney Kore, Avustralya ve Brezilya’dan turistler alır.

Kerkouane veya Kerkuane, Tunus'un kuzeydoğusundaki Cape Bon'un yakınlarındaki yer alan bir Pön şehridir. Bu Fenike şehri, muhtemelen Birinci Pön Savaşı'ndan sonra terk edildi ve Romalılar tarafından yeniden inşa edilmedi. Şehir, yaklaşık 400 yıl boyunca varlığını sürdürdü.

Spiennes'deki Neolitik Çakmaktaşı Madenleri, Belçika'nın Mons şehrinin güneydoğusundaki Valon Bölgesi'ndeki Spiennes yakınlarında yer alır ve kuzey-batı Avrupa'da yer alan en büyük ve en eski Neolitik çakmak taşı madenlerinden birisidir. Madenler, MÖ 4.300 ve MÖ 200 yılları arasında Orta ve Geç Neolitik dönemde aktifti. 2000 yılı UNESCO tarafından sit alanı ve çevresi, "maden çıkarmak için kullanılan teknolojik çeşitliliği açısından dikkat çekici" olduğu için Dünya Mirası olarak ilan edildi.

Altamira Mağarası ve Kuzey İspanya'daki Paleolitik Mağara Sanatı, kuzey İspanya'nın farklı bölgelerinde yer alan, MÖ 35.000 ila MÖ 11.000 yıl önceye tarihlenen tarihleriyle, Avrupa'da Paleolitik mağara sanatının öncülüğünü arasında temsil eden ve 18 mağaradan oluşan topluluktur. Mağaralar, toplu bir şekilde bir Dünya Mirası olarak belirlenmiştir.

Tel Sheva veya Tell es-Seba (Arapça), güney İsrail'de yer alan bir arkeolojik bölgedir ve İncil'deki Beerşeba kentinin kalıntıları olduğuna inanılır. Modern Beerşeba kentinin doğusunda ve Tel Sheva/Tell as-Sabi'deki yeni Bedouin şehrinin batısındaki yer alır. Tel Sheva, Tel Beer Sheva Ulusal Parkı içinde yer alır ve ziyaretçiler tarafından erişilebilir hale getirilmiştir.

Abdah, Ovdat veya Obodat olarak da bilinen Avdat, güney İsrail'deki Necef Çölünde yer alan bir Nebati şehri kalıntıları bölgesidir. M.Ö. 1. yüzyıldan M.S. 7. yüzyıla kadar Petra'dan sonra Tütsü Yolu'ndaki en önemli şehirdi. M.Ö. 3. yüzyılda kurulmuştur ve Nebatiler, Romalılar ve Bizanslılar tarafından yerleşim görmüştür.

Tel Maresha, İncil'deki Demir Çağı şehri Maresha kentinin ve sonradan, M.Ö. 586 öncesinde Helenleştirilmiş adı Marisa, Arapçalaştırılmış adı Marissa (ماريسا) olarak bilinen bir Edom kentinin yer aldığı bir tepedir. Tepe, İsrail'in Shefela bölgesinde, Yahudiye Dağlarının eteklerindedir. İlk kez 1898-1900 yıllarında İngiliz arkeologlar Bliss ve Macalister tarafından Filistin Araştırma Fonu adına ve 1989'dan sonra İsrail Eski Eserler Kurumu adına İsrailli arkeolog Amos Kloner tarafından kazılmıştır. İngiliz kazılarında elde edilen kalıntıların çoğu İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde sergilenmektedir.

Paestum, Magna Graecia'daki Tiren sahilinde yer alan önemli bir antik Yunan şehriydi. Paestum kalıntıları, Dor döneminden, M.Ö. 600'den 450'ye kadar uzanan, çok iyi bir şekilde korunmuş olan üç antik tapınağı ile ünlüdür. Kent surları ve amfitiyatrosu büyük ölçüde bozulmamıştır. 1998 yılında Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
Apollonia Ad Rhyndacum, antik dönemde Yunan mitolojisi tanrısı Apollon'a adanmış ve Apollonia adı verilmiş Yunan kentlerinden birisidir.