Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, Amerika Birleşik Devletleri federal devletinin standart enstitüsüdür.
Edge, İngilizcede "kenar; cismin ince tarafı" anlamındaki sözcük. "Uç nokta" anlamında da kullanılmaktadır: örn. "Cutting edge of the technology". Şu anlamlara gelebilir:
- Bilişim
- EGPRS - yüksek hızda veri iletişimi sağlayan teknoloji.
- Enhanced Data rates for GSM Evolution, mobil haberleşmede üçüncü neslin başlangıcı olarak sayılabilecek hızlı veri iletişimi teknolojisi olan EDGE'in kısaltması
- Edge (dergi), video oyunu dergisi
- Edge, Microsoft tarafından hazırlanan bir tarayıcı.
- Edge Games, Amerikalı video oyunu geliştiricisi
- Kişiler
- The Edge, U2'nun gitaristi
- Emekli Profesyonel güreşçi Adam Copeland'ın ring adı.
- Şafak Edge, Türk basketbolcu
- Diğer
- Edge
- EDGE species, evrimsel açıdan diğerlerinden farklı ve soyu tehlikedeki hayvan türlerinin bir listesi
- Ford Edge, bir otomobil modeli

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 1992 yılında İzmir'de kurulan, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan bir devlet üniversitesidir. İYTE'deki tüm bölümlerde eğitim dili %100 İngilizcedir. 2017 yılında ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan araştırma üniversiteleri programına dahil olarak Türkiye'deki 10 araştırma üniversitesinden biri olarak belirlenmiştir.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts'te bulunan özel bir araştırma üniversitesi. Enstitü, Charles Nehri boyunca bir milden (1,6 km) daha fazla, kentsel bir kampüse ve bir kara hibe, bir deniz hibe ve uzay hibesine sahiptir. Enstitü ayrıca MIT Lincoln Laboratuvarı, Bates Merkezi ve Haystack Gözlemevi gibi bir dizi büyük, kampüs dışı tesisin yanı sıra Broad ve Whitehead Enstitüleri gibi kendine bağlı laboratuvarları da içerir.

Teknoloji TV, Türkiye'de 2003- 2008 yılları arasında, teknoloji içerikli yayın yapan eski tematik bir televizyon kanalı.
Eğitim teknolojisi "eğitim bilimleri" ailesinde yer almakla birlikte bilgisayar bilimleri, dizge kuramı, bilişsel bilimler, psikoloji, toplumbilim ve diğer bazı bilim dallarından beslenen, kendine has özellikleri olan, çoklu disiplin bir bilim dalıdır. Daha çok bir toplum bilim paradigması içerisinde yer bulsa da doğa bilimleri ile de ilişki içerisindedir. Hem araştırma yöntemleri hem de oluşturulan bilginin uygulanması bağlamında doğa bilimleri ile kesişir.
Öğretim teknolojisi, kurumsal, tasarlanmış, müfredatlandırılmış ortamlardaki "istendik öğrenme"nin geliştirilmesi için kullanılabilecek süreç ve araçların çözümlenmesini, tasarlanmasını, geliştirilmesini, uygulanmasını ve değerlendirilmesini inceleyen bilim dalıdır.

Teknoloji felsefesi, teknolojinin doğasıyla ve insana etkileriyle ilgilenen bir felsefe dalıdır. İnsanın araç-gereç yapımını ve bunların sonuçlarını sorgular. Antik Yunan'da ortaya çıkan teknoloji felsefesi, en eski disiplinlerden biridir.
Orhan Alp, Türk siyasetçidir.
Mehmet Turgut, Türkiye Cumhuriyeti'nin birçok hükûmetinde bakanlık yapmış Türk siyasetçi ve mühendistir.

Curtis, Amerikalı rapçi 50 Cent'in üçüncü stüdyo albümü. ABD'de 11 Mart 2007'de piyasaya çıkan albümde Akon, Justin Timberlake, Nicole Scherzinger gibi isimler konuk sanatçı olarak yer alıyorlar. Albümden çıkan single'lar: "Straight to the Bank", "Amusement Park", "I Get Money", "Ayo Technology" ve "I'll Still Kill".

"Ayo Technology", Amerikalı rapçi 50 Cent'in üçüncü stüdyo albümü Curtis'ten çıkan dördüncü teklisi. Parçanın ilk adı "Ayo Pornography" iken daha sonra "Ayo Technology", daha sonra da "She Wants It" olarak değiştirilmiştir. Sonunda parçanın adı "Ayo Technology" olarak belirlenmiştir. 50 Cent'e bu parçada pop şarkıcısı Justin Timberlake ve prodüktör Timbaland vokallerde eşlik etmektedirler. 2008 Grammy Ödülleri'nde şarkı, "En İyi Rap Şarkısı" dalında ödüle aday gösterilmiştir.
Teknik üniversite, daha çok çeşitli teknik konular hakkında eğitim, öğretim ve araştırma yapan üniversitelerdir. Çeşitli dillerde farklı karşılıkları vardır. Fransızcada école polytechnique, Almancada Technische Hochschule gibi karşılıklar kullanılmaktadır.
George Wells Beadle, Amerikalı genetikçi bilim insanı. 1958 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahibi. Nobel Ödülü'nü Edward Lawrie Tatum ile hücreler içinde biyokimyasal olayların düzenlenmesinde genlerin rolünü keşfettikleri için paylaşmışlardır.
Bilgi teknolojisi (IT), genellikle bir işletme veya başka bir girişim bağlamında veri veya bilgi depolamak, almak, iletmek, çalışmak ve işlemek için bilgisayarların kullanılmasıdır. Bilgi Teknolojisi, bilgi ve iletişim teknolojisinin (ICT) bir alt kümesi olarak düşünülür. 2012'de Zuppo, her hiyerarşi düzeyinin "bilgi aktarımını ve çeşitli elektronik ortamdaki iletişim türlerini kolaylaştıran teknolojilerle ilişkili olması nedeniyle bir derece ortaklık içerdiği" bir BİT hiyerarşisini önermişti.
Teknofobi Teknolojik aygıtların ve karmaşık aygıtların, özellikle bilgisayarlara karşı olan korku ya da nefret duygusudur. Teknofobinin sayısız farklı yorumlanması olmasına rağmen, teknoloji gelişmeye devam ettikçe bu tanım karmaşıklaşıyor. Terim genellikle mantıksız bir korku anlamında kullanılır, ancak bir grup korkuların haklı olduğu görüşündedir. Fobi, Sibrofobi ile alakalı ve technophilia'nın tam tersidir. Dr. Larry Rosen, araştırma psikoloğu, bilgisayar eğiticisi ve Kaliforniya Devlet Üniversitesi profesörü, "rahatsız edici kullanıcılar", "bilişsel bilgisayar bulmacaları" ve "endişeli bilgisayar işaretleri" olmak üzere üç ana kategoride teknofobi olduğunu iddia etmektedir. İlk önce Sanayi Devrimi sırasında yaygın olarak dikkat çeken teknofobinin, dünyadaki çeşitli toplumları ve toplulukları etkilediği gözlemlendi. Bu, bazı grupların ideolojilerini korumak için bazı modern teknolojik gelişmelere karşı durmalarına neden oldu. Bu durumların bazılarında yeni teknolojiler, basitlik ve mütevazı yaşam biçimlerini kişisel değerleri gibi belirleyen inançlarla çelişmektedir. Teknofobik fikirlerin örnekleri, Frankenstein gibi edebi eserlerden Metropolis gibi filmlere kadar birçok sanat eserinde bulunabilir. Bu çalışmaların birçoğu teknofobik olarak algılanan teknolojinin daha karanlık tarafını tasvir etmektedir. Teknoloji gittikçe daha karmaşık hale gelip, anlaşılması güçleştiğinden, modern teknolojileri kullanmak ile ilgili endişelerin yayılması olasıdır.
Baş teknoloji yöneticisi veya tam çevirisi ile teknoloji ofisleri şefi, bir şirkette veya diğer bir kuruluşta organizasyon içindeki bilimsel ve teknolojik meselelere odaklanan bir üst düzey görevlidir.

Teknoloji tarihi, aletlerin ve tekniklerin icat tarihidir ve dünya tarihinin kategorilerinden biridir. Teknoloji, taş aletler kadar basitten karmaşık genetik mühendisliğine ve 1980'lerden beri ortaya çıkan bilgi teknolojisine kadar uzanan yöntemlere atıfta bulunabilir. Teknoloji terimi, sanat ve zanaat anlamına gelen Yunanca techne kelimesinden ve kelime ve konuşma anlamına gelen logos kelimesinden gelir. İlk olarak uygulamalı sanatları tanımlamak için kullanıldı, ancak şimdi çevremizdeki çevreyi etkileyen gelişmeleri ve değişiklikleri tanımlamak için kullanılıyor.

Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi, resmî kısaltmasıyla BME, Macaristan'ın en önemli teknik üniversitesidir. Aynı zamanda rütbe sistemine sahip dünyanın ilk teknik üniversitesidir.

Gıda teknolojisi, gıda ürünlerinin üretimi, muhafazası, kalite kontrolü, araştırılması ve geliştirilmesi ile ilgilenen bir gıda bilimi dalıdır. Gıda teknolojisine yönelik erken bilimsel araştırmalar, gıdaların korunmasına yönelik olmuştur. Nicolas Appert'in 1810'da konserve sürecini geliştirmesi belirleyici bir olay olmuştur. Appert, bulduğu bu konserve sürecinin konserve olduğunu ve işleminin hangi prensipte çalıştığını bilmemektedir. Ancak bulunan bu konservenin gıda muhafaza teknikleri üzerinde büyük bir etkisi olmuştur. Louis Pasteur'ün şarabın bozulması üzerine araştırma yapmış ve 1864'te bozulmanın nasıl önleneceğine ilişkin açıklaması yapmıştır. Ancak bu bilimsel bilgiyi gıda işlemeye uygulamak için erken bir girişim olmuştur. Pasteur, şarap bozulmasına ilişkin araştırmaların yanı sıra alkol, sirke, şarap ve bira üretimi, sütün ekşimesi gibi konuları da araştırmıştır. Gıda bozulmalarını ve hastalık üreten organizmaları yok etmek için süt ve süt ürünlerini ısıtma işlemi olan pastörizasyonu geliştirmiştir. Pasteur, gıda teknolojisi konusundaki araştırmalarında bakteriyoloji ve modern koruyucu tıbbın öncüsü olmuştur.