İçeriğe atla

Tek Başına (Erkin Koray şarkısı)

"Tek Başına"
İllâ ki albümünden Erkin Koray şarkısı
Yayımlanma1983
TarzProgresif rock
Süre4:57
Söz yazarıNuri Kurtcebe
BesteciErkin Koray, Nuri Kurtcebe

Tek Başına, sözlerini karikatürist Nuri Kurtcebe'nin yazdığı,[1] bestesini Anadolu rock müzisyeni Erkin Koray ile birlikte yaptığı ve Erkin Koray'ın 1983 yılında yayımlanan İllâ ki albümünde bulunan şarkıdır.[2]

Kaynakça

  1. ^ http://www.vatozagency.com. "Kramp". Yaşam Öyküsü. 28 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2024. 
  2. ^ "Erkin Koray hep tek başına… « PolitikYol.com | Yorum, Analiz, Haber Sitesi". 11 Ağu 2023. 28 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2024. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek</i>

İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek ; yönetmenliğini Fatih Akın'ın, anlatımını Einstürzende Neubauten'ın bas gitaristi Alexander Hacke'nin yaptığı belgesel filmdir.

Anadolu rock veya Türkçe psikedelik rock, çoğu zaman modern Türkçe rock ile karıştırılan, Türk halk müziği (türkü) ile rock müziğin birleşimi olan müzik türüdür. 1960'ların ortalarında, Batı ve Doğu ezgilerinin müzikal senteziyle yerleşik siyasal ve ekonomik düzene karşı çıkışları içeren sözleriyle Anadolu pop olarak başlayan akım, rock müziğin ve gruplarının Türkiye'de popüler hâle gelmesinden kısa bir süre sonra önce Anadolu pop-rock, sonra Anadolu rock adıyla anılmaya başlamıştır. Bu türün en bilinen üyeleri arasında Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Selda Bağcan, Fikret Kızılok, Özdemir Erdoğan, Haluk Levent, Barış Akarsu, Murat Göğebakan gibi Türk müzisyenlerin yanı sıra Moğollar, Kurtalan Ekspres ve 3 Hürel gibi gruplar yer alır.

Klips ve Onlar, 1986 yılında Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden müzik grubudur. 53 puanla Türkiye 9. olmuştur. Ayrıca 3 Aralık 1987'de "Halley" albümünü çıkarmışlardır.

<span class="mw-page-title-main">Erkin Koray</span> Türk müzik sanatçısı (1941–2023)

Mustafa Erkin Koray, Türk Anadolu rock sanatçısıdır. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eseri bulunmaktadır. Sanatçı, Anadolu'nun kültürel mirasını da korumaya katkıda bulunmuş, birçok türküyü yeniden düzenlemiş ve dinleyiciyle buluşturmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Arabesk rock</span>

Arabesk rock, Orhan Gencebay ve Erkin Koray'ın başlattığı müzik akımı. Anadolu rock ile yakın ilişki içerisindedir.

Ahmet Güvenç, bas gitarist.

<span class="mw-page-title-main">Caner Erkin</span> Türk futbolcu

Caner Erkin, sol bek mevkiinde oynayan Türk millî futbolcudur. Süper Lig takımlarından Eyüpspor'da oynamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Koray Aydın</span> Türk siyasetçi, Ankara milletvekili ve eski bakan

Koray Aydın, Türk siyasetçi ve eski bayındırlık ve iskan bakanı. TBMM 28. dönem bağımsız Ankara milletvekili. Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1999-2001 yılları arasında bayındırlık ve iskan bakanı olarak görev yapmıştır. Bir süre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinden sonra TBMM başkanvekili olarak seçilmiştir.

Tek Başına kelimesi aşağıdaki anlamlara gelebilir:

<i>Öyle Bir Geçer Zaman ki</i> Türk televizyon dizisi (2010–2013)

Öyle Bir Geçer Zaman ki, D Productions'ın yapımını üstlendiği, 2010-2013 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan drama türündeki Türk televizyon dizisidir. Yönetmenliğini Zeynep Günay'ın üstlendiği ve senaryosunu Coşkun Irmak'ın yazdığı dizi, ismini Erkin Koray'ın unutulmaz parçasından almıştır. 3 sezondan oluşan dizi, 18 Haziran 2013 tarihinde yayımlanan 120. bölümü ile final yaparak sona erdi.

Anadolu rock türünün kurucularından Erkin Koray'ın diskografisi.

Ter, 1972 yılında kurulmuş ve dağılmış Türk Underground Rock grubudur. Grup önce Bunalımlar'dan gitarist Aydın Çakus ve davulcu Nur Yenal, Kurtalan Ekspres'ten gelme ve daha önce hiç plak yapmamış, ilk plak çalışmasını Ter ile yapan, sonradan Kurtalan Ekspres (tekrar), Ersen ve Dadaşlar, Edip Akbayram & Dostlar ve MFÖ gibi gruplarda çalacak basçı Özkan Uğur tarafından kurulmuştur. Ardından Erkin Koray Süpergrup'u dağıtmış olan Erkin Koray da gruba katılacak, ancak birliktelik uzun sürmeyecek ve grup kısa zaman içinde dağılacaktır.

<i>Elektronik Türküler</i>

Erkin Koray'ın 1974'te çıkmış ikinci albümüdür. Bir önceki albümü 45'lik derlemesi olduğundan Erkin Koray'ın ilk özgün LP'sidir.

<i>İllâ ki</i> (Türkiye albümü) Bir Erkin Koray albümü.

İlla ki, Erkin Koray'ın altıncı albümüdür. 1983'te LP olarak çıkmıştır. Albümdeki şarkıların üçü ilk olarak The Devil's Anvil tarafında kaydedilmiştir ve bu albümde Koray'ın yazdığı Türkçe sözlerle şarkılar tekrar yorumlanmıştır. 1960'larda Koray tarafından 45'lik olarak yayınlanan "Kızları da Alın Askere" ve "Hop Hop Gelsin" şarkıları da yeniden düzenlenip kaydedilmiştir.

<i>Ceylan</i> (albüm)

Ceylan, Erkin Koray'ın yedinci albümüdür. 1985'te LP olarak çıkmıştır. Bu albüm, Koray'ın plak formatında basılan son albümü olmuştur. Erkin Koray'ın en popüler şarkılarından "Çöpçüler" ilk kez bu albümde seslendirilmiştir. Albümün sadece son şarkısı olan "Olay Olur" Erkin Koray tarafından yazılmıştır. Bu albüm daha sonra "Dünden Esintiler 2 / Çöpçüler - Ceylan" adıyla farklı bir şarkı listesi ile piyasaya sürüldü. Albümün en bilinen şarkısı Çöpçüler, bu albüme "Ceylan" ile birlikte adını verirken, albümün açılış şarkısı da yapılmıştır.

<i>Çukulatam Benim</i>

Çukulatam Benim, Erkin Koray'ın onuncu albümüdür. 1987'de MC olarak çıkmıştır.

<i>Tek Başına Konser</i>

Erkin Koray'ın onüçüncü albümüdür. 1993'te MC olarak çıkmıştır.

Erkin Koray'ın Almanya'daki üçüncü albümüdür. 1983'te kaset olarak çıkmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Plak</span>

İstanbul Plak, 1963 yılında İstanbul'da kurulmuş bir plak şirketi. Bir süre sonra hizmetine Doğubank'ta 1970 yılına kadar müzik sektöründe yer edindi. 45'lik üretimi ile de hizmet verdi. Orhan Gencebay, Özlem Tekin, Erkin Koray gibi isimler ilk olarak "İstanbul Plak" ile çalışmışlardır.

Hayat Katarı, Anadolu rock müzisyeni Erkin Koray'ın 1989 yılında yayımladığı Hay Yam Yam albümünde bulunan şarkıdır. Parça müziği ve sözleri açısından dikkat çekmektedir. Ayrıca Şerif Gören filmi Abuk Sabuk 1 Film'de kullanılmıştır.