İçeriğe atla

Tecessüm Kraliyet Manastırı

Koordinatlar: 40°25′12″K 3°42′41″B / 40.42000°K 3.71139°B / 40.42000; -3.71139
Tecessüm Kraliyet Manastırı
Real Monasterio de la Encarnación
Harita
Genel bilgiler
TürManastır
ŞehirMadrid
Ülkeİspanya
Koordinatlar40°25′12″K 3°42′41″B / 40.42000°K 3.71139°B / 40.42000; -3.71139

Tecessüm Kraliyet Manastırı (İspanyolca: Real Monasterio de la Encarnación) İspanya’nın Madrid şehrinde yer alan bir manastır. III. Felipe’nin karısı Margaret tarafından kurulmuş olan manastır, günümüzde halka açık olup idaresi Patrimonio Nacional tarafından yapılmaktadır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sümela Manastırı</span> Trabzonda bulunan eski Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi

Sümela Manastırı, Trabzon'un Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi Millî Parkı sınırları içerisinde yer alan Meryem Ana Deresi'nin batı yamaçlarında yer alan, Kara tepesinin üzerinde ve deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte konumlanmış Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksidir. 1923 yılında Rum Kırımı ve Mübadele sorunu'ndan dolayı terk edilmek zorunda kalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Belçika birası</span>

Belçika birası, Belçika'da her şehrin ya da kasabanın kendi yaptığı bira çeşitlerinin ve ulusal biralarının genel adıdır. Bu biralar tadına, rengine, aromasına, alkol oranına, bazen de içtiğiniz bardağın özelliğine göre farklılık gösterir. Ülkede 178 adet bira üreticisi vardır, bunlar arasında küçük işletmelerden, dünya devlerine varan şirketler vardır. Belçika biraları denildiğinde akla ilk gelen ve biraseverler tarafından tüm dünyada baştacı yapılan Trappist biraları gelir. Ayrıca dünyanın ikinci büyük bira üreticisi InBevin ürettiği Stella Artoisda bu ülkeye aittir.

<span class="mw-page-title-main">Aynoroz</span> Kuzeydoğu Yunanistanda bir dağ ve yarımada

Aynoroz, Balkanlar'da Yunanistan'ın Halkidiki yarımadasından Ege Denizi'ne doğru uzanan 3 dar ve uzun yarımadanın en doğuda olanı. Doğu Ortodoks manastırının önemli bir merkezidir. Yunanistan Cumhuriyeti içinde özerk bir hükûmet olarak yönetilmektedir. Aynoroz yarımadasının toprağı kalkerli olup, oldukça dağlıktır. En yüksek noktası adanın en güneyindeki Athos Dağı'dır (2.033m). Nüfusun çoğunluğu rahiplerden meydana gelir ve 2.250 kişi kadardır. Athos Dağı'nda, Konstantinopolis Ekümenik Patriğinin doğrudan yetkisi altında 20 kadar manastır vardır. Devletin yönetim biçimi 20 manastırı temsil eden 20 kişi ve küçük bir meclis tarafından yönetilir ve Yunanistan'a bağlıdır. Halkın başlıca gelir kaynağı zeytin ve üzümcülük gibi Akdeniz ürünleri ve hayvancılıktır.

<span class="mw-page-title-main">İmrahor Camii</span>

İmrahor İlyas Bey Camii veya Studios Manastırı, Hagios İoannes Prodromos Kilisesi, günümüze ulaşabilen en eski Bizans Dönemi dini yapısıdır. İstanbul'un Fatih ilçesi, Yedikule semtinde, İmam Aşir Sokak'ta bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Alahan Manastırı</span>

Alahan Manastırı, Mersin ili Mut ilçesi civarında büyük bir kilise örenidir.

<span class="mw-page-title-main">Manastır</span> din görevlilerinin ve kendini dine adayan kimselerin bir arada yaşadığı dinî yapı

Manastır, din görevlilerinin ve kendini dine adayan kimselerin bir arada yaşadığı dinî yapıdır. Hristiyanlıkta, Budizm'de ve Hinduizm'de önemli bir yer tutar. Genelde şehirden ve uygarlıktan uzakta, ulaşılması zor alanlara kurulurlar. Bunun amacı, inzivaya çekilen kişilerin beşerî sorunlardan olabilecek en az düzeyde etkilenmesi ve şehirlere yapılacak olası askerî saldırıları en az zararla atlatmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Sancaktar Hayrettin Camii</span> İstanbulda, Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye çevrilen bir manastır

Sancaktar Hayrettin Camii (Sancaktar Hayreddin Mescidi) ya da Azize Gastria Manastırı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye çevrilen bir manastırdır. Bugün cami olarak kullanılan bölüm bir manastır kompleksinin yalnızca ayakta kalan küçük bir bölümü olduğu sanılmaktadır. Bu manastırın adının ne olduğu konusunda kesin kabul görmemiş değişik görüşler bulunmaktadır. Yapının Gastrion Manastırı'nın bir parçası olduğu düşünülse de, adı geçen manastırın fazla doğusunda olması nedeniyle bu görüş herkes tarafından kabul görmemektedir. İstanbul'da Komnenos ve Paleologos dönemi Bizans mimari yapıtlarının küçük bir örneğidir.

<span class="mw-page-title-main">North Yorkshire</span>

North Yorkshire, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Yorkshire ve Humber bölgesinde iki seviyeli bir metropoliten olmayan kontluk ve yine o bölgede ve kısmen Kuzey Doğu İngiltere bölgesinde bulunan tek seviyeli metropoliten olmayan yerel bölge/boroughlar için bir "törensel kontluk"'dur. Fiilen 1974'te kurulmuştur ve 1996'da bazı reorganizasyona uğramıştır. Yüzölçümü 8,654 km² olup İngiltere'de en büyük alanlı törensel kontluktur. Sınırları içinde "Yorkshire Dales" ve "Yorkshire Moors" boş kırları bulunur ve Kuzey Yorkshire'ın alanının %40'ı "milli Parklar" içindedir. North Yorkshire Kontluğu yerel idare merkezi Northallerton kentinde kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Saint-Germain-des-Prés Manastırı</span>

Saint-Germain-des-Prés Manastırı şu an Paris 6. bölgede bulunan 6. yüzyılda inşa edilmiş Benediktin tarikatına ait bir manastırdır. Bu manastır Paris'in Saint-German-des-Prés mahallesine adını vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Benedikten Tarikatı</span> Katolik Hıristiyanlığa bağlı bir tarikat.

Benedikten Tarikatı (Latince: Ordo Sancti Benedicti) Aziz Benediktus'un Düzeni'ni takip eden Hristiyanlığın Katolik mezhebine bağlı bir manastır tarikatıdır. Tarikat içindeki her bir manastır bağımsızdır ancak Benedikten Konfederasyonu altında amaçları doğrultusunda ortak hareket ederler.

<span class="mw-page-title-main">Plaza de Oriente</span>

Plaza de Oriente İspanya’nın Madrid şehrinde yer alan bir meydan. 1844 yılında Narciso Pascual Colomer tarafından tasarlanan oldukça büyük ve dikdörtgen şekle sahip bir meydandır. Meydanın yapılması dönemin İspanya Kralı Joseph Bonaparte tarafından teşvik edilmiş, kral bu amaçla meydanın bulunduğu bölgedeki Orta Çağ’dan kalan tüm evlerin yıkılmasını emretmiştir. Madrid’in en önemli yapı ve eserlerinin ortasında yer alan bu meydanın batısında Madrid Kraliyet Sarayı, doğusunda Kraliyet tiyatrosu ve kuzeyinde ise Kraliyet manastırı yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Trappist bira</span>

Trappist bira, Trappist manastırlarına bağlı bira fabrikaları tarafından üretilen bira çeşididir. Günümüzde Belçika'da altı, Hollanda'da iki; Avusturya, İtalya ve ABD'de birer tane olmak üzere toplam 11 Trappist manastırı vardır. Trappist manastırlarına bağlı üretimevleri tarafından üretilen bu biralar, "Gerçek Trappist Ürünü" anlamına gelen Authentic Trappist Product mottosuyla satılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Poblet Manastırı</span>

Santa Maria de Poblet Kraliyet Manastırı İspanya'nın Katalonya Eyaleti'ndeki Conca de Barbera'da yer alan Prades Dağları'nın eteklerinde bulunan, 1151 yılında kurulan bir Sistersiyen manastırıdır. Yapının ana mimarı Arnau Bargués idi.

<span class="mw-page-title-main">Santa María de Guadalupe Kraliyet Manastırı</span>

Santa María de Guadalupe Kraliyet Manastırı, İspanya'nın Extremadura Eyaleti'ndeki Guadalupe'de bulunan bir Roma Katolik manastır topluluğudur. Sierra de las Villuercas'ın doğu eteklerinde bulunur ve dört asırdan uzun zamandır ülkedeki en önemli manastırlardan biridir. UNESCO tarafından 1993 yılında Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Popocatépetl Yamaçlarındaki Manastırlar</span>

Popocatépetl Yamaçlarındaki Manastırlar, Orta Meksika'da bulunan Popocatépetl yanardağının güney ve doğusundaki alanlarda yer alan Augustinian, Fransisken ve Dominikan mezhepleri tarafından inşa edilen on dört adet 16. yüzyıl manastırlarıdır. Bu manastırlar, UNESCO tarafından 1994'te Dünya Mirası olarak edildi, çünkü bu yapılar, erken manastır ve kilise binalarının yanı sıra Yeni İspanya'daki ve Latin Amerika'nın bazı noktalarındaki Hristiyanlaştırma çalışmaları için model oluşturdu. Bu manastırlar, capilla abierta ya da açık şapel ile tek nefli bir kilisenin önünde neredeyse tek biçimli bir avluya sahiptir. Avlu, yerli halklar ve misyoner tarikatlar arasındaki buluşma noktası olarak işlev gördü.

<span class="mw-page-title-main">Azize Katerina Manastırı</span>

Azize Katerina Manastırı resmi olarak "Sina Dağı'ndaki Kutsal Tanrı-Trodden Manastırı", Mısır'ın Güney Sina ilinde, Sina Dağı'nın eteklerinde, Azize Katerina kentinde yer alan bir manastırdır. Manastır, daha geniş Doğu Ortodoks Kilisesinin bir parçası olan Özerk Sina Kilisesi tarafından yönetilmektedir. 2002 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Fountains Manastırı</span>

Fountains Manastırı, İngiltere'nin en büyük ve en iyi korunmuş Sistersiyen manastırlarından biridir. North Yorkshire'daki Ripon'un yaklaşık 3 mil güneybatısında, Aldfield köyüne yakın bir konumdadır. 1132'de kurulan manastır, VIII. Henry'nin Manastırların Feshi'ni emrettiği 1539 yılına kadar, 400 yıldan uzun bir süre faaliyet göstermiştir.

<span class="mw-page-title-main">St. Augustine Manastırı</span>

St. Augustine Manastırı, Canterbury, Kent, İngiltere'de yer alan bir Benedikt manastırıdır. Manastır 598 yılında kurulmuş ve 1538'de İngiliz Reformasyonu sırasında yıkılıncaya kadar bir manastır olarak işlev görmüştür. Manastırın dağılmasından sonra, 1848 yılına kadar yıkıma uğradı. 1848'den sonra sitenin bir kısmı eğitici amaçlarla kullanılmış ve manastır kalıntıları tarihi değerleri bakımından korunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Mafra Sarayı</span> Mafra, Portekizde bulunan tarihi barok ve neoklasik saray-manastır

Mafra Sarayı, Mafra Sarayı-Manastırı ve Mafra Kraliyet Binası olarak da bilinir, Portekiz, Mafra'da, Lizbon'a 28 kilometre uzaklıkta bulunan anıtsal bir Barok ve Neoklasik saray-manastırıdır. Yapının inşaat 1717'de Portekiz Kralı V.John döneminde başladı ve 1755'te tamamlandı.

Notre-Dame de Sur Manastırı ya da İngilizce etkisiyle yazılan kitaplardaki ismiyle Notre Dame de Tyre Manastırı, Orta Çağ'da Lefkoşa'da Benediktin tarikatına mensup rahibelerin kullandığı manastır. Tarihsel olarak Notre-Dame de Tortose manastırıyla karıştırılmaktadır ve çeşitli turistik ve tarihî yayınlarda günümüzdeki Ermeni Kilisesi'nin Notre-Dame de Sur olduğu iddia edilse de, burası aslında Notre-Dame de Tortose'dur. Manastırın konumu üzerine yazılan tarihsel kayıtları inceleyen Chris Schabel, Notre-Dame de Sur'ün günümüzdeki Sarayönü Camii'nin yerinde yer alan ve Osmanlı döneminde camiye çevrilip 1900'de yıkılan yapı olduğu sonucuna varmıştır.