Tebriz, İran'da Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin yönetim merkezi olan şehir. Tebriz İran'ın kuzey batısındaki en büyük şehri, aynı zamanda İran Azerileri'nin yoğunluklu olarak yaşadığı bir şehirdir.
Veliefendi Hipodromu; İstanbul'un Bakırköy ilçesi sınırlarında ve Osmaniye'de bulunan ve eskiden çayır adıyla bir gezi yeri olan bu yer, Türkiye'nin en önemli hipodromlarındandır.
Kilitbahir Kalesi, yani "denizin kilidi kalesi", 1462 yılında Çanakkale Boğazı'nın Avrupa kıyısına inşa edilen kaledir.
Kolköy, Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür.
Eynali, Tebriz'in kuzeyinde bir dağdır. Kırmızı renkte bir toprağa sahiptir ve Tebriz'in her yerinden görülebilir. 1,811 metre yüksekliğinde olan dağın tepesinde, dağın adının ilişkili olduğu düşünülen iki din adamına ait olduğu tahmin edilen bir türbe vardır. Aynı zamanda bu anlatının yapıyı korumak için çıkarıldığı düşünülmektedir. Burası daha önce bir Zerdüşt tapınağı idi.
İznik Kalesi, Roma İmparatorluğu döneminden kalmıştır. İznik Gölü'ne yakındır ve 310 yılında Filip'in oğlu Antignius tarafından yapımına başlamıştır. 330 yılında kale, düşman saldırılarına engel olmuştur. Kale Bizans döneminde önemli onarımlar geçirmiştir. Yapıldığında yaklaşık 3000 metre olan kale çevresi, onarımdan sonra yaklaşık 4500 metre olmuştur. Surların yüksekliği ise, yaklaşık 10-13 metredir.
Tebriz Yangın Kulesi, İran'ın Tebriz şehrinde bulunan yangın kulesidir.
Azerbaycan Müzesi, İran'ın Tebriz şehrinde bulunan bir müze.
Tebriz Çarşısı, İran'ın Tebriz şehrinde bulunan tarihi bir yapı.
Muhammad bin Kiya Buzrug Ummid Alamut Kalesi'nin hakimi.
Kız Kalesi, Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan tarihî kale. Mersin merkeze uzaklığı yaklaşık 80 km' dir. Turistik belde Kızkalesi ismini bu tarihi kaleden alır. Kıyıdan yaklaşık 300 metre (980 ft) açıktadır. Adanın toplam alanı yaklaşık 15.000 metrekare (160.000 ft2) olup, kale bu alanın çoğunu kaplar.
Tebriz Kuşatması, 1603-1612 Osmanlı Safevi-Savaşı'nda bir evre. Kuşatma Safevi ordusunun başarısıyla ve Tebriz'in 18 yıl sonra tekrar Safevilerin idaresine geçmesiyle sonuçlanmıştır.
Ezbend Muharebesi ya da Sufiyan Muharebesi 1603-1612 Osmanlı Safevi Savaşı'nda bir evre. Muharebe İran ordusunun galibiyetiyle sonuçlanmıştır.
Şeytan Kalesi, tarihsel Palakatsio bölgesinde, günümüzde Ardahan iline bağlı Çıldır ilçesinin Yıldırımtepe köyünde, Orta Çağ'da Gürcülerden kalma bir kaledir. Bazı kaynaklarda Çıldır Kalesi olarak da anılmıştır.
Tece Kalesi Mersin ilinde bir kale örenidir.
Şile Kalesi veya Ocaklı Ada Kalesi, İstanbul'un Şile ilçesindeki Ocaklı Ada'nın üzerinde konumlanmış kaledir. 2015'teki restorasyon sonrasındaki görünümü SüngerBob'a benzediği için eleştirilmiştir.
Seyyid Hadi Hüsrevşahi, İranlı din görevlisi ve diplomat.
Birecik Kalesi Şanlıurfa İli Birecik ilçesi sınırları içinde yer alan tarihi bir kaledir. Üzerinde inşa edildiği beyaz kalker tepeden dolayı adı, Beyaz Kale olarak da bilinmektedir.
Tebriz Kuşatması, 1723-1727 Osmanlı-İran Savaşı'nda evre.
Ünye Kalesi, Ordu'ya bağlı Ünye ilçesinde, Ünye kentinin 5 km güneydoğusunda eski çağlardan kalmış bir kaledir. Kaleköy'ün sınırları içindedir. Çaleoğlu Kalesi adıyla da bilinir.