
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.

AJet veya eski adıyla AnadoluJet, Türk Hava Yolları'na ait bölgesel havayolu şirketidir. Nisan 2008 tarihinde geniş halk kitlelerinin ulaşım hizmetinden yararlanmaları amacıyla Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeli ile yapılandırdığı farklı bir ticari markası olarak kurulmuştur. 29 Mart 2020'den beri Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dış hat seferleri de düzenlemeye başlamıştır. Temmuz 2023 itibarıyla THY'den ayrılarak ayrı bir şirket haline getirildi. Kasım 2023'te şirketin adı AJET Hava Taşımacılığı A.Ş. olarak değiştirildi ve yeni bir logo tasarlandı.

Azerbaycan Hava Yolları - Azerbaycan'ın en büyük hava yolu şirketidir. Merkezi Bakü'de bulunmaktadır. Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı, Azerbaycan hava yollarının merkez ofisidir. Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı, Bakü'den 20 km uzaklıkta yerleşmektedir.

Aktau Havalimanı, Kazakistan'nın Aktau şehrinde olan bir havalimanı.

İran'da 2009 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ardından seçimi hileli olduğu düşenen Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Kerrubi taraftarları başkent Tahran'da ve ülkenin diğer büyük şehirlerinde gösteriler düzenlediler. Ancak bu gösterilere karşılık olarak Tahran'da onbinlerce kişi Mahmut Ahmedinejad'ın zaferini desteklemek için toplandı. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ülkedeki huzursuzlukları reddederek "futbol maçından sonraki tutkular" olarak niteledi. Bazı kaynaklar İran İslam Katılım Öncülüğünün merkezinin basıldığını ve tutuklamalar yapıldığını duyurdu.

Mehrabad Uluslararası Havalimanı, İran'ın başkenti Tahran şehrinin 9. semtinde bulunan hem askerî hem de sivil amaçlı uluslararası havalimanı.

Iran Air, İran'nin devlet hava yolları. Merkezi Mehrabad Havalimanı'ndadır.

Borajet, Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli bölgesel bir hava yolu şirketiydi. Küçük stol havalimanlarından küçük gövdeli uçaklar ile, büyük havalimanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeren havayolu taşımacılığı yapan bir şirketti. 22 Nisan 2010 tarihinde SHGM'den aldığı ruhsatla Türkiye'de dolmuş uçak taşımacılığı yapan ilk şirket olmuştur. Firma 24 Nisan 2017'de faaliyetlerini sonlandırmıştır.

Kurumoç Uluslararası Havalimanı, Rusya'nın Samara kentindeki uluslararası havalimanıdır. Samara'nın 35 km. kuzeyindedir. 2006 yılında havalimanını 1.218.954 yolcu kullanmıştır. Havalimanını Samara Airlines artık merkez olarak kullanmamaktadır.

Tsentralny Havalimanı Rusya'nın Omsk Oblastı'nda yer alan Omsk kentindedir. Omsk'un 5 km. güneybatısındadır. Havalimanı, büyük uçaklar tarafından kullanılmaktadır. 2007 yılında 567.940 yolcu havalimanını kullanmıştır.

İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı Tahran’ın 40 km güneyinde ve Tahran-Kum ve Tahran-Saveh otobanlarının üzerinde yer alan havalimanı. Bu havalimanı İran’ın en büyük havalimanıdır. Havalimanının adı, 1979 yılındaki İran İslam Devriminin lideri Ruhullah Humeyni'den gelmektedir. Bu havaalanının yıllık kapasitesi 5,4 milyon yolcu ve 120 bin ton yüktür ve yolcu kapasitesinin 5,6 milyon kişiye kadar yükseltme imkânı vardır. Bu havaalanının resmi açılışından sonra bütün uluslararası uçuşlar Mehrabad Havalimanından bu havalimanına geçirilmiştir.
Meşhed Uluslararası Havalimanı veya Şehit Haşimi Nejad Havalimanı, İran'nın Razavi Horasan Eyaleti'ne bağlı Meşhed kentinde yer alan bir havaalanıdır.

Dünya çapında uluslararası ortamda ülkelere giriş-çıkışlarda başlatılan pasaport ve vize zorunluluğu, yabancı ülkelerden İran'a gitmek isteyen kişiler için de geçerlidir. Diplomatik anlaşmalar yoluyla vize muafiyeti verilen ülke vatandaşları haricinde herkes ülkeye girişte vize sahibi olmak zorundadır. İsrail vatandaşları ise tüm şartları taşıyor olsalar dahi, ülkeye girişleri yasaktır.

Caspian Airlines İran'da Tahran merkezli bir havayolu şirketi. 1993 yılında kurulan şirket, Tahran'dan İran'ın diğer büyük şehirlerine iç hat; Ermenistan, Suriye, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ukrayna'ya dıış hat uçuşları gerçekleştirir. Ana merkezi başkent Tahran'daki Mehrabad Havalimanı'dır.

Kuala Lumpur International Airport Malezya'nın Sepang şehrinde bulunan uluslararası havalimanı. Başkent Kuala Lumpur'a 45 km. mesafede yer alan KLIA, ülkenin en işlek havalimanıdır ve aynı zamanda Güneydoğu Asya'nın en işlek havalimanlarının başında gelmektedir.

Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısı, 23 Aralık 2015 tarihinde yerel saatte 02:05'te İstanbul'daki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na gerçekleştirilen havan topu saldırısı.

Kebele Uluslararası Havalimanı ; Kebele Rayonu'nun başkenti Kebele'ye hizmet veren, uluslararası standartlara uygun havaalanı. 17 Kasım 2011 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından açılmıştır.

Sabiha Gökçen Havalimanı (M4&M10) Metro İstasyonu, İstanbul Metrosu'nun M4 Metro Hattı ve M10 Metro Hattı'nda yer alan ve 2 Ekim 2022'de hizmete giren yer altı metro istasyonudur.
Zagros Havayolları, Tahran ve Abadan Uluslararası Havalimanı'nda yerleşkesi bulunan İran merkezli bir havayoludur.

Qeshm Air, İranlı bir havayolu şirketidir. Genel merkezi İran, Tahran'dadır ve tarifeli iç ve dış hat yolcu hizmetlerinin yanı sıra charter uçuşları da yürütmektedir. Havayolu 1993 yılında Faraz Qeshm Airline olarak kuruldu.