İçeriğe atla

Tatyana Mikuşina

Tatyana Nikolaevna Mikuşina
Татьяна Николаевна Микушина
Doğum5 Ocak 1958 (66 yaşında)
Omsk, SSCB
Mezun olduğu okul(lar)Omsk Politeknik Enstitüsü
Tanınma nedeniyazar
Ödüller(ASKI) "2016'nın En İyi Kitapları"
Resmî sitesirius-tr.net
sirius-ru.net

Tatyana Nikolaevna Mikuşina (RusçaТатьяна Николаевна Микушина)(5 Ocak 1958, Omsk) − Rus yazar, ruhani lider, Yükselmiş Üstatlar Öğretisinin [uk] temsilcisi.[1][2][3][4] 2014 yılında «Ahlak için» (RusçaЗа нравственность) Uluslararası halk hareketini kurdu.[5][6]

Biyografi

Eğitim ve çalışma hayatı

Rusya'nın Omsk şehrinde (o zaman SSCB'de) doğdu. 1980 yılında Omsk Politeknik Enstitüsü'nden mezun oldu ve ardından uzay araçlarının geliştirilmesi konusunda tasarım mühendisi olarak çalıştı. SSCB'nin dağılmasından sonra küçük bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaya başladı. 90’lı yıllarda Omsk'ta "Zeleny Gorod" (Türkçesi: “Yeşil Şehir”) çevre koruma kuruluşun lideri olarak görev yaptı. Aynı yıllarda Omsk'ta belediye ve bölgesel halk temsilcileri konseyine aday oldu, ancak seçilemedi.[2][3][7]

Yazarlık ve ruhsal çalışmaları

2001 yılında Tatyana Mikuşina, temeli teosofi felsefi fikrine dayanan ruhsal ve eğitim merkezi "Sirius"u kurdu. 2005 yılında ilk kitabını «İyilik ve Kötülük. H. P. Blavatsky’nin Gizli Doktrin’nin özel okunması» yayınladı.[8] 4 Mart 2005'te "Yükselmiş Üstatlar’dan” mesajlar almaya ve yayınlamaya başladı. 4 ay boyunca her gün yeni bir “mesaj” eklendi ve böylece ilk dönem mesajları oluştu. 11 yıl boyunca, 21 mesaj dönemleri ve ayrı ayrı dikteler alındı ve tüm bunlar "Bilgelik Kitabı" adlı tek bir kitapta toplandı ve yayınlandı.[2][9][10] Toplamda, T. Mikuşina yaklaşık 70 kitabın yazarıdır (2022 itibarıyla).[11][12][13][14]
2008 yılında T. Mikuşina, Omsk şehri yakınlarında bir eğitim merkezi inşa etti. Montessori anaokulu ve okulu ile Anne Çocuk Merkezi inşa edilmesi planlanan arazinin bir kısmına, yerel mahkemelerinin kararıyla el konuldu. Üç yıl sonra, Rusya Yüksek Mahkemesi arazilerin bir kısmını iade etti ve hemen ardından eğitim merkezinin topraklarında bir dizi kundaklamalar gerçekleşti. Sonuç olarak, 2012 yılında Tatyana Mikuşina Rusya’dan ayrılmak zorunda kaldı ve o zamandan beri dünyanın farklı ülkelerinde yaşıyor.[15]

Sosyal faaliyet

2014 yılında Mikuşina, "Ahlak İçin!" Uluslararası Halk Hareketini kurmuştur. (Rusça: " За нравственность!").[5][6] Ardından bir dizi kamu girişimi daha başlatmıştır.[16][17][18]

Görüşleri

T. Mikuşina'nın eserlerindeki ana kavramlardan biri "Yüce Ahlak Yasası" veya "İlahi Yasa" dır. Modern toplumdaki medeniyet krizinin ana sebeplerinden birisi, onun bir tüketim toplumuna dönüşmesini, manevi yönden yoksullaşması ve bozulması olarak gösteriyor.

T. Mikuşina'nın çalışmasının önemli bir kısmı, gerek beşeri, gerek olarak tüm insanlığın dayandığı, ruhsal dünyanın yasaların açıklanmasına ayrılmıştır. Kitaplarında, iyiliğin ve kötülüğün nedenlerinden, toplumun her seviyedeki olumsuz eğilimlerin üstesinden gelme yollarına kadar, geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.[3][4]
İnsan bilinci, anahtar faktörü olarak adlandırılır. Bilinci yükseltmek ise tüm beşeri faaliyet alanlarının iyileştirmenin bir yoludur. Bunun bir örneği -savaşmaktır. Düşük bir bilinç seviyesinde, kişinin iç "düşmanları", yani eksiklikleri ile savaşması, dış düşman arayışına, şiddete dönüşür. T. Mikuşina'nın "Şiddetsizlik Üzerine" kitabının incelemesinde, Sosyal Bilimler Dr. D. Metilko şöyle yazmıştır:


Kitapları

Türkçe:

rusça:

Kaynakça

  1. ^ felsefe doktoru, Zavgorodniy, Y.Y. (2019). "T. Mikuşina'nın «Yoga ve Meditasyon Üzerine» kitap incelemesi". Rostov bilim dergisi (Rusça) (2). ISSN 2541-805X. 19 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ a b c "T. Mikuşina'nın biyografisi". Ruhsal eğitici portalı «Düşünür» (Domatajs.lv) (Letonca). 7 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ a b c "Yazar hakkında // «Sirius» yayınevi – 2017 Sektör Lideri". Rusya ulusal sektörel derecelendirmesi (Rusça). 7 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ a b "Об авторе // Книги, несущие Добро" [Yazar hakkında // İyilik taşıyan kitaplar]. Kitap endüstrisi (Rusça). Cilt 4-5 (146-147). 2017. s. 45. 28 Temmuz 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ a b "«Ahlak İçin» Uluslararası toplumsal hareketinin ilk kongresi Moskova'da yapıldı" (Rusça). 14 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ a b "Günümüzün ahlak düzeyi, Sodom ve Gomora zamanlarıyla karşılaştırılabilir". Bilgi ve analitik teşkilatı «Rus Halk Hattı» (Rusça). 8 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Tatyana Nikolaevna Mikuşina'nın Biyografisi". www.piplz.ru (Rusça). 25 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ McGough, Eric (2011). "T.N. Mikushina İyilik ve Kötülük. H.P. Blavatsky 'nin «Gizli Doktrinin özel okuması»" (PDF). Esoterica. Cilt 1 (kış-ilkbahar). Theosophical Society in London. s. 37. 20 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). 
  9. ^ pedagojik bilimler doktoru Skuratovskaya, M.L. (2018). "T. Mikuşina «Yaşamın Sözü» kitap serisinin incelemesi" (PDF). «Aydınlanma» dergisi. s. 571. 2 Şubat 2023 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  10. ^ Krämer, Hans Martin (2020). "Teozofinin Rus kültür tarihi üzerindeki etkisi". Sınırları olmayan teozofi: modern ezoterik hareketin kültürlerarası ve disiplinlerarası perspektifleri. SUNY Press. s. 444. ISBN 9781438480435. 
  11. ^ "T. Mikuşina'nın biyografisi" (İngilizce). 6 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ a b felsefi bilimler adayı, Metilka, Dmitry. "Şiddetsizliğin yolu: mücadele içindeki yaşamdan, barış dolu hayata doğru // «Zamanın Prizmasından Bilim» dergisi". www.naupri.ru (Rusça). 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ filoloji doktoru, Seidel-Dreffke, Bjorn. "T.N. Mikushina İyilik ve Kötülük. H.P. Blavatsky'nin «Gizli Doktrin"inin özel okuması» // «Filolojik Yön» dergisi". scipress.ru (Rusça). 6 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ tarih bilimleri adayı Soloviev, A.L. "«Çarlık Ailesi. İade-i İtibar» kitabının incelemesi. // «Arşivcinin Bülteni» dergisi - 2017.-№1" (Rusça). 8 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2023. 
  15. ^ Zitara, L. "Ruha kanatlar hediye edin". 2017 Ezoterik Yıllığı. s. 74-80. 21 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Rusya'nın Yeni Ulusal Doktrini - tüm kötülere karşı tüm iyiler". «Novye Izvestiya» gazetesi (Rusça). 8 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ Morozova, Marina. "««Çar İçin» Okültistler» makalesine yanıt" (Rusça). 30 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "«Riga: Matilda plus Volyn» başlıklı bölüm". «Ukrinform» Ukrayna ulusal haber ajansı (Rusça). 12 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

Resmi sayfalar:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Şeytan</span> birçok din ve mitolojide yer alan ruhani varlık

Şeytan, Tanrı'ya veya dünyaya karşı duran kötü bir varlıktır. Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam'da dünyadaki kötülüklerin baş faili olarak kabul edilir. Diğer dinlerde ve kültürlerde, Şeytan mutlak kötülük fikrini taşıyan bir varlık olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Reenkarnasyon</span> ölümden sonra ruhun yeniden bedenlendiği inancı

Reenkarnasyon veya ruh göçü, ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır. Reenkarnasyon kavramı Asya dinlerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte, benzerlik arz eder. Günümüzde ruh göçüne inanan insanların sayısı bir milyarı aşmaktadır. Ayrıca Dürzîlik ve Nusayrîlik gibi Orta Doğu'da yayılmış bazı dinlerde de bu inanış mevcuttur.

Cihat, İslami bir terim. Arapça "mücadele" kökünden gelir ve güncel Türkçede çoğunlukla "İslam uğruna savaşma" anlamında kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">İyiliği emretmek ve kötülükten menetmek</span>

Emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker, Âl-i İmrân suresi 104, Tevbe Suresi 112, Hûd suresi 116. ayetleri vb. birçok ayette görülen, Kur'an kökenli bir ifadedir ve dini literatürde insanlara "iyiliği emretmek ve insanları kötülükten menetmek" anlamında kullanılır. Dini terminolojide dini anlamda iyi ve kötü olarak tanımlanan fiillere atfen kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Zerdüştçülük</span> Tek Tanrılı bir Antik İran dini

Zerdüştçülük, Zerdüştîlik ya da Mecûsîlik, günümüzden 3.500 yıl önce Zerdüşt tarafından İran'da kurulan, yaklaşık M.Ö. 6. yüzyıldan M.S. 7. yüzyıla kadar Pers, Med ve Sasani İmparatorluğu’nun dini olan, içerisinde düalist ve eskatolojik inanışın ilk örneklerini barındıran, dünyanın en eski tek tanrıcı vahiy dini. Bu dine inananlar Zerdüştçü, Mazdaist ve Zerdüştî olarak adlandırılıyor olup bedenen öldükten sonra dirilip Ahura Mazda'nın huzuruna çıkacaklarına ve orada sorgulanacaklarına inanırlar. Zamanla Zerdüştlüğün Zurvanizm gibi alt dalları ortaya çıkmıştır. Zurvanizm inancı, Zurvan olarak bilinen zaman ve kader tanrısını baş tanrı konumuna yükseltmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Georges Bataille</span> Fransız yazar, sosyolog, antropolog ve filozof

Georges Bataille, Fransız yazar, sosyolog, antropolog ve filozof. Nietzsche'nin izinde düşüncelerini geliştirmiş, gerçeküstücü düşüncenin geliştiricilerinden biri olmuştur. Kötülüğü üstlenen ve gizemsel yolculuklara dayalı iç deneyimlere dayanan bir ahlakın savunuculuğunu yapmıştır. Çalışmaları postyapısalcılık da dahil olmak üzere sonraki felsefe ve sosyal teori okullarındaki etkileri kanıtlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Teozofi</span>

Teozofi, "tanrı" ve "bilgi" sözcükleri birleştirilerek türetilmiştir. Günümüzde teozofi denildiğinde, öncelikle, kaynağını esas olarak Hint mistisizminin insan ile evren ve Tanrı arasındaki ilişkileri açıklayan felsefî denebilecek Hint teozofisinden almış olmakla birlikte Batı teozofisi akla gelir. Batı teozofisi bir yandan okült gelenek, diğer yandan Doğu gelenekleri üzerine kurulmuş, ezoterik bilgilerden yararlanan felsefî bir sistemdir.

<span class="mw-page-title-main">Omsk</span>

Omsk, Rusya'da Sibirya'nın güneybatısında bulunur ve Sibirya'da Novosibirsk'ten sonra en büyük ikinci şehirdir. Omsk Oblastı'nın merkezidir. Moskova'ya olan uzaklığı yaklaşık 2550 kilometredir. Nüfusu, 2015 itibarıyla 1.173.854'tir. Nüfus bakımından Sibirya'nın ikinci, Rusya'nın sekizinci büyük şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Euthyphron ikilemi</span> Platonun yarattığı, ahlakın kökeni üzerine etik problem

Euthyphron ikilemi ya da İlahi buyruk teorisi ilk kez Platon'un Euthyphron ile diyaloğunda ortaya atılmış olan felsefi ve teolojik problem. Kısaca "ahlaki davranışlar tanrı tarafından emredildiği için mi ahlakidir, yoksa ahlaki olduğu için mi tanrı tarafından emredilmiştir" şeklinde bir sorudan ibarettir ve 2400 yıldır din felsefesinin temel sorularından biri olmuştur. İkilem tek tanrılı dinlerdeki teolojik tartışmalarda küçük bir farklılıkla yeniden kurulmuştur. İkilemde ya birinci ya ikinci seçenek tercih edilmek zorunda kalınmış, Hristiyanlıkta Ockham ile Augustinus, İslamiyette de Eş'ariyye ve Mutezile akımları iki farklı ucu desteklemiştir. Din felsefesindeki bu tartışma bugün de canlılığını korumaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kötülük problemi</span> Gereksiz Acı Argümanında olduğu gibi Kötülüğün ve mutlak iyi olan Tanrının nasıl bağdaştığına ilişkin felsefi bir sorun

Epikür Paradoksu, din felsefesinde kötülük ile mutlak iyi olan bir Tanrı'nın varlığının nasıl bağdaştığı şeklindeki bir sorudur. Sorunu ilk olarak Epikür mantıksal bir formül ile ortaya koymuş, o zamandan beri de felsefe ile hiçbir ilişkisi olmayan kişilerden filozoflara kadar hemen herkesin zihnini meşgul etmiştir.

Teodise, din felsefesinde kötülük ile mutlak iyi olan Tanrı kavramının nasıl bağdaştığını açıklama çabasına verilen bir isimdir. Başka bir ifade ile kötülük olgusu karşısında Tanrı'nın adaleti ve haklılığını savunmak "kötülük problemi karşısında Tanrı'yı savunma" anlamı taşır. "Teodise" kavramı, Grekçede Tanrı ve adalet anlamına gelen iki kelimenin birleştirilmesinden oluşmuştur ve "Tanrı savunusu", "Tanrı'yı haklı çıkarma" anlamları taşır. Kavramı ilk olarak kullanan Leibniz olmuştur. Leibniz, Prusya Kraliçesi Charlotte'ye ithaf ettiği kitabının adını "Theodizee" koymuş, kitabında Dünya'nın "olası dünyaların en iyisi" olduğu görüşünü savunmuştur. Britanyalı filozof John Hick, 1966'da yayımlanan İngilizce: Evil and the God of Love adlı eserinde ahlâkî teodisenin tarihini izleyerek üç ana gelenek tespit etmiştir:

  1. Plotinus teodisesi
  2. Augustinus teodisesi
  3. İreneyus theodisesi
<span class="mw-page-title-main">Sergey Baburin</span>

Sergey Nikolayeviç Baburin - - Rus siyasetçi, bilim insanı ve hukukçu. Ulusal sosyalist eğilimli Narodnaya Volya ve daha sonraki adıyla Rusya Halk Birliği ’nin önderi.

<span class="mw-page-title-main">Valeri Gerasimov</span> Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı

Valeri Vasilyeviç Gerasimov, Rus asker, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı ve Rusya Savunma Bakan Vekili. 9 Kasım 2012 tarihinde Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından göreve atandı.

İyi kavramı, çoğunlukla olası eylemler arasında bir seçim yapılması durumunda tercih edilmesi gereken olumlu davranışı ifade eder. İyilik genellikle kötülüğün (şerrin) karşıtı olarak kabul edilir ve ahlak, etik, din ve felsefe tarafından incelenir ve farklı şekillerde tanımlanır.

<span class="mw-page-title-main">Yuhanna Kassian</span>

Yuhanna Kassian, Hristiyan bir keşiş ve mistik bir yazar. Ortodoks ve Katolik kiliseleri tarafından Kilise Babası ve Aziz olarak kabul edilir. Yortusu Katolik Kilisesi tarafından her 23 Şubat kutlanır. Ortodoks Kilisesi’nde ise Şubat’ın 28’i veya 29’unda kutlanır.

<span class="mw-page-title-main">İyilik ve kötülük</span> din, etik ve felsefede ikilik

Din, ahlak, felsefe ve psikolojide “iyi ve kötü” çok yaygın bir ikilemdir. Maniheist ve İbrahimi kültürlerde kötülük, dualist kozmolojide iyinin, iyi tarafından yenilmesi gereken zıttı olarak algılanır. Budist manevi etkiye sahip kültürlerde, hem iyi hem de kötü, düşmanca bir ikiliğin parçasıdır; bu, iyilik ve kötülüğün gerçekliği olmayan iki karşıt ilke olduğunu kabul etme anlamında, dualiteyi boşaltıp onlardan boşluk anlamına gelen Śūnyatā' ve birliğe ulaşarak üstesinden gelinmesi gereken düşmanca bir ikiliğin parçası olarak algılanır.

<span class="mw-page-title-main">Omsk Saati</span> zaman dilimi

Omsk Saati (OMST), Rusya'da kullanılan bir zaman dilimidir. UTC'ye göre altı saat ileridedir (UTC+06.00) ve Moskova Saati'ne (MSK) göre üç saat ileridedir. Omsk Oblastı'nda kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Guy Ballard</span>

Guy Warren Ballard – yazar, "Ben’im Hareketi" dini örgütünün, kurucu ortağı ve lideridir. Godfrey Ray King takma adıyla yazmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Yükselmiş Üstatların Öğretisi</span>

Yükselmiş Üstatların Öğretisi — Yükselmiş Üstatlar’dan gelen mesajlar olduğu iddia edilen ve bu metinlere dayanan dini bir öğretidir. Bu doktrine göre onlara, yükselmiş hallerinden hareket etmekte olan, tüm zamanların ruhani öğretmenleri olarak adlandırılırlar. Yükselmiş üstatlar adına mesajlar yayınlayan en tanınmış kişiler: Guy Ballard, Geraldine Innocente, Mark Prophet ve Elizabeth Prophet, Tatyana Mikuşina'dır. Onların kurduğu dini örgütler, modern sınıflandırmaya göre new age grubuna dahil edilebilir. Öğretinin kendisi ise daha önce çeşitli dinler aracılığıyla ifade edilen, belirli zamana, kişilere ve onların ruhsal gelişim düzeyine göre uyarlanan, günümüzde ise insanlığın ihtiyaçlarını karşılayan ve ruhsal arayışlarına en iyi şekilde cevap veren, edebi bilgelik olarak konumlandırılır.

Avangard Omsk, Kıtasal Hokey Ligi'nde oynayan bir Rus erkek profesyonel buz hokeyi takımıdır. Kulüp, 1950 yılında kurulmuş olup Omsk merkezlidir ve ana maçlarını G-Drive Arena'da oynamaktadır.