Viki, bir iş birliği etrafında toplanan kimselerin web tarayıcı üzerinden yeni sayfalar oluşturmasına, sayfalarda düzenlemeler yapmasına ve bu sayfaları birbirine bağlamasına olanak sağlayan MediaWiki vb. bir yazılım altyapısı kullanan web sitelerinin genel adıdır.
Xfire birden fazla ek programın oyunlar için getirdiği özellikleri tek bir çatı altında toplayan yazılım platformuydu. Xfire kullanarak arkadaşlarınız ile:
- Mesajlaşabilir,
- Hangi oyunları oynadıklarını görebilir,
- Hangi sunucularda oynadıklarına bakabilir,
- Tek tıklama ile onlara katılabilirsiniz.
Papatyagiller, iki çenekliler sınıfından bir bitki familyasıdır.
Bilgisayar donanımı, kasa, merkezi işlem birimi (CPU), monitör, fare, klavye, bilgisayar veri depolama, grafik kartı, ses kartı, hoparlörler ve anakart gibi bir bilgisayarı oluşturan fiziksel parçaların genel adıdır.
Tarayıcı, bilgi işlem alanında bir resmi, yazılı belgeyi, el yazısını veya bir nesneyi analiz ederek sayısal ortama aktaran araç. Günümüzde tarayıcılar genellikle CCD veya CIS algılayıcı kullanmaktadır. Eski davul tarayıcılarda foto çoğaltıcı tüpler de kullanılmıştır.
Barkod bir ışık kaynağının barkotlu yüzeye çarparak siyah çizgilerden daha az aralardaki beyaz boşluklardan daha fazla yansıyan ışığı çözümleyip elektriksel sinyallere çevirerek çalışan cihazdır. Düz tarayıcılar gibi, bir ışık kaynağı, bir lens ve optik işaretleri elektriksel sinyallere çeviren bir fotoiletken içerir. Ek olarak günümüzde üretilen tüm barkod okuyucular fotoiletken tarafından sağlanan barkod verisini analiz eden ve barkodun içeriğini tarayıcının çıkışına gönderen bir kod çözücü devre içerir.
World Wide Web, Dünya Çapında Ağ (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına İnternet kullanıcısının bilgisayarında çalışan Web tarayıcısı adı verilen bilgisayar programları aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir ve diğer bağlantı ya da link adı verilen hiper-bağlantılar ile başka Web sayfalarına geçiş yapılabilir.
Windows Internet Explorer ya da eski adıyla Microsoft Internet Explorer, Microsoft tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır. Microsoft Windows, Mac OS ve Unix sürümleri vardır, öte yandan 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren tarayıcı desteklenmediği için artık hiçbir sürümü geliştirilmemektedir. Eski bilgisayarlarda Microsoft Windows ile birlikte öntanımlı olarak gelen Internet Explorer'ın Windows'a bütünleşik gelmesinden dolayı tarayıcı piyasasının büyük bir bölümünü elinde bulundurmaktaydı. Windows Vista ile birlikte adı Windows Internet Explorer olarak değiştirildi. O dönem Microsoft tarafından yalnızca güvenlik yaması yayınlandı. 12 Ocak 2016'dan itibaren Internet Explorer 11 sadece tüketicilere resmi destek vermiştir. 16 Nisan 2019 tarihinde Internet Explorer'ın gözden geçirilmiş son güncellenmiş hali Windows Server 2012 ve Windows Embedded 8 Standard için yayınlandı. Microsoft 20 Mayıs 2021'de, Windows 10 LTSB ve LTSC sürümleri haricindeki Windows 10 edisyonları için 15 Haziran 2022'de Internet Explorer için tam desteğin kesileceği ardından alternatifin eski siteler için IE modlu Microsoft Edge olacağı açıklandı. Açıklandığı şekilde LTSB ve LTSC sürümleri haricindeki Windows 10 edisyonları için Internet Explorer'ın desteği 15 Haziran 2022 tarihinde Microsoft tarafından kesildi.
Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır. İlk kez 2003'te Mac OS X Panther ile birlikte çıkmış, 2007'de iPhone'un çıkmasıyla birlikte iOS cihazlarda mobil sürümü yer almıştır. Apple'ın geliştirdiği tüm cihazların varsayılan tarayıcısıdır. 2007'de çıkan Windows sürümünün geliştirilmesi 2012'de durdurulmuştur.
Eski adı MyIE2 olan Maxthon web tarayıcı yazılımı, yüksek derecede özelleştirilebilir arabirime sahip, güçlü sekmeli bir tarayıcıdır. Kendi sayfa işleme motoruna sahiptir; özgün yapılandırılmış WebKit ve Trident çekirdeği kullanır. Kullanıcılar, istedikleri tarama motoru ile internette gezinebilir.
Tarayıcı oyunu veya diğer kullanımıyla tarayıcı tabanlı oyun, bir web tarayıcısı aracılığıyla İnternet üzerinden oynanabilen oyun türü. Tarayıcı oyunların çoğu hiçbir program indirmeden tarayıcılar üzerinden oynanabilir.
Adobe Flash Player, çeşitli ekran ve tarayıcılarda içerik ve videoların görüntülenmesini sağlayan platformlar arası, tarayıcı tabanlı bir çalıştırıcıdır. Adobe Flash Player İnternet üzerinde animasyonları, reklamları, flash videoları görüntülemeyi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir. Flash Player ile etkileşimli web sayfalarınındaki içerikler görüntülenebilir. 1 Ocak 2021 itibarıyla desteği tüm tarayıcılardan kaldırılmıştır.
WebKit, web tarayıcılarına web sayfalarını işlemesine izin vermek için tasarlanmış bir web tarayıcı motorudur. Webkit motoru penceredeki web içeriğini görüntülemek için bir sınıflar kümesi sağlar ve aşağıdaki bağlantılar gibi kullanıcı tarafından tıklandığı zaman tarayıcı özellikleri gerçekleştirir.
Fluid, Todd Ditchendorf tarafından 9 Aralık 2007 tarihinde oluşturulmuş Webkit temelli bir tarayıcıdır. Mac OS için tasarlanmıştır. Bu tarayıcı çıktığı dönemde Mozilla ile karşılaştırılmış, Lifehacker, TechCrunch gibi dergilerce bahsedilmiştir. 1 Mayıs 2011 tarihinde bu tarayıcının 1.0 sürümü yayımlandı. Güncel sürümü 1.6'dır.
GreenBrowser, Internet Explorer ile aynı çekirdeğe sahip ücretsiz bir web tarayıcıdır. Trident render üzerine kuruludur. GreenBrowser tamamen özelleştirilebilir ve 1.1 megabayt boyutundadır. Maxhton ile benzerlik taşır ve Maxhton için tasarlanmış eklentileri çalıştırabilir.
Google Bookmarks ya da Google Favori Sayfalar, Google Hesabı sahiplerinin kullanılabildiği ücretsiz çevrimiçi yer imi hizmetidir. Tarayıcı tabanlı Bookmarking'den tamamen ayrıdır ve herhangi bir popüler tarayıcı üzerindeki Bookmarks fonksiyonu ile karıştırmamak gerekir. Google Bookmarks 10 Ekim 2005 tarihinde başlatıldı.
Android Froyo veya Android 2.2-2.2.3 Froyo Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 6. versiyonu idi. İlk 2.2 versiyonu 20 Mayıs 2010 yılında tanıtılmıştır. Linux kernel 2.6.32 sürümünde üretilmiştir. Sürümün ismi Froyo ingiliz "Frozen yogurt" sözcüğünün kısaltılmasından alındı.Wi-Fi Hotspot özelliği bu sürüm ile Android'e kazandırıldı. Android Market uygulamasına ise otomatik güncellemeleri indir ve yükle seçeneği eklendi. Ayrıca yeni özelliklerden Android Bulut - Cihaz Mesajlaşma (C2DM) servisi, 720p ekran çözünürlüğü desteği, USB bağlantı, Wi-Fi tarayıcı özelliği, Flash Player 10.1 desteği eklenmiştir.
Internet Explorer Mobile Microsoft Trident düzen motorunun sürümlerine dayalı olarak Microsoft tarafından geliştirilen durdurulan bir mobil tarayıcıdır. IE Mobile varsayılan olarak Windows Phone ve Windows CE ile yüklenir. Internet Explorer Mobile'nin geçerli sürümleri, Internet Explorer'ın masaüstü sürümünü temel alır. Bununla birlikte, Pocket Internet Explorer olan eski sürümler, aynı düzen motoruna dayanmaz.
Apple Tarayıcı Apple Computer şirketinin tarayıcı cihazı idi. Ağustos 1988'de Apple Computer Apple Tarayıcıyı tanıttı. İlk A4 flatbed tarayıcıydı. En fazla 300 dpi çözünürlükte 16 düzey griye sahip 4 bitlik bir görüntü kapasitesine sahiptir. Tarayıcı 20.4 saniye içinde tam taramayı tamamlayabilir. İsteğe bağlı bir Apple Desktop Bus bağlantı noktasına sahip bir SCSI bağlantısı ile gönderildi. Tarayıcı, 1991 yılında, 256 seviyeli gri ile kısa ömürlü Apple OneScanner'e yükseltildi.
Apple OneScanner 1990'lı yılların başında tanıtılan bir dizi masaüstü tarayıcıydı. Orijinal OneScanner modeli, daha önceki Apple Tarayıcı'nin yerini alması için 1991'de tanıtıldı ve 8 bitlik gri tonlamalı tarama yapıyordu. Gelecek sene Color OneScanner ile değiştirildi ve güncellenen bir dizi model izledi. Bu seride 600x1200 dpi çözünürlük ve 30 bit renkli tarama ile Color OneScanner 1200/30 ile sonuçlandı. 1200/30, otomatik sayfa besleme ve şeffaf materyalleri tarama seçenekleri içermektedir. Tüm OneScanner serisi, SCSI'i birincil arabirim olarak kullandı. Nihai 1200/30 modelinin satışı 1997'de sona ermiştir.