
Mugil cephalus veya Kefal, Mugil cinsine bağlı bir balık türüdür.

Felis margarita Felis cinsine bağlı bir kedi türüdür. Kuzey Afrika, Güneybatı Asya ve Orta Asya'da yaşar ve az rastlanan yaban kedisidir.

IUCN Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi ve bitki ve hayvan türlerinin dünyadaki en kapsamlı Küresel Koruma durumu envanteridir. IUCN Kırmızı Listesi Uluslararası Doğal Hayatı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından sürdürülmektedir.
Dünya Doğayı Koruma Birliği veya tam adıyla Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği doğal kaynakların korunması amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. Merkezi Gland, İsviçre'de bulunur. IUCN dünya çapında 160 ülkeden 1.400'ün üzerinde devlet kuruluşu ve sivil toplum örgütünü aynı çatı altında toplamaktadır.

Oryctolagus cuniculus Oryctolagus cinsine bağlı bir hayvan türüdür. Evcilleştirilmiş tavşanların atası olan Oryctolagus cuniculus, Avrupa ada tavşanı veya Eski Dünya ada tavşanı olarak da bilinir. Türkiye'de ve dünyada en sık görülen tavşan türüdür.

Pire otu (Tanacetum), çok yıllık, otsu bir bitki cinsi. Genelde Asya ve Avrupa'nın birçok yerinde yetişir. Dünyada vahşî yaşamın görüldüğü birkaç başka bölgede de rastlanabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado, Montana, Washington ve Wyoming eyâletlerinde bu otun ekimi ve yetiştirilmesi sağlığa zararlı olduğu gerekçesi ile yasaktır. Yaklaşık 80 türü vardır.

Kızıl geyik, dünya üstündeki en büyük geyik türlerinden biridir.

Phocoena phocoena veya Mutur, Phocoena cinsine bağlı yunussu balina türüdür. Muturlar, denizin kıyıya yakın kısımlarında yaşarlar.

Kermes meşesi, kayıngiller (Fagaceae) familyasından Akdeniz'e özgü bir meşe türü.
Alyssum artvinense, Alyssum cinsine bağlı Türkiye'ye endemik çok yıllık otsu bir bitki türüdür. Erzurum ve Artvin yöresinde, 700–1200 m arasındaki yüksekliklerde, kayalık, taşlı, çakıllı, kurak yamaçlarda doğal olarak yetişir. Mayıs-Haziran aylarında çiçeklenir.

Crocodylus cataphractus, Mecistops cinsine bağlı bir timsah türüdür. Afrika kıtasının batı ve orta kesimlerinde yaşayan bu timsahların ortalama bireyleri 3–4 m uzunluğundadır. Balıklar, amfibiler ve kabuklular gibi hayvanlar ana menüsünü oluşturur. Üreme dönemleri yağmurlu mevsimlere denk gelir. Yavrular 110 günde yumurtadan çıkar.
Ponticola rizensis, Türkiye'ye endemik bir kaya balığı türüdür. İyidere Deresi, Güneysu Deresi, Sabuncular Deresi, Melyat Deresi, Fırtına Deresi, Arılı Deresi ve Çağlayan Deresi'nde yaşadığı kaydedilmiştir. İlk kez 2008 yılında tanımlanmış olan tür, tatlı su akıntılı, tabanı yuvarlak çakıl taşlarından oluşan bir akarsuda yaşamaktadır. Türün dişileri 8,7 cm (SL) uzunluğa, erkekleri ise 12,4 cm uzunluğa erişebilmektedir.
Campanula lazica, Campanulaceae familyasından çiçekli bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemiktir.
Astragalus nigrocalycinus, Türkiye'de yalnızca Oltu'da yetişen, kritik tehlike altında olan, endemik bir bitki türüdür.
Tanacetum oltense, Asteraceae familyasından Türkiye'ye endemik bir pire otu türü.
Tanacetum mucroniferum, Asteraceae familyasından Türkiye'de endemik bir pire otu türü.
Tanacetum nitens, Asteraceae familyasından Türkiye'de endemik bir pire otu türü.

Pteronura brasiliensis Pteronura cinsine bağlı bir türdür. Güney Amerika'ya endemik etçil bir memelidir. Mustela (gelincik) familyasının en uzun üyesidir ve 1.7 metreye kadar erişir. Pteronura brasiliensis tipik olarak üç ile sekiz üyeyi destekleyen aile gruplarıyla yaşayan sosyal bir türdür. Gruplar baskın bir üreme çifti üzerinde merkezlenir ve son derece uyumlu ve işbirlikçidir. Genel olarak barışçıl olmasına rağmen bölgeseldirler ve farklı gruplar arasında saldırganlık gözlemlenmiştir. Pteronura brasiliensis gündüzcül bir türdür, yalnızca gündüz saatlerinde aktiftir. Alarm, saldırganlık ve güvenceyi anlatan farklı sesler belgelenmiştir.

Koca pireotu veya bilimsel adıyla Tanacetum macrophyllum, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Orta Avrupa, Güney Rusya, Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemik olan koca pireotu, 800 ila 2300 metre yükseklikteki gölgeli akarsu kenarları ve meralarda yetişmektedir. Ağustos ayında çiçeklenen koca pireotunun uzunluğu 50 ila 150 santimetre arasındadır. Yapraklar 25–30 cm uzunluğunda 15–16 cm genişliğindedir.
Astragalus acmophylloides veya Türkçe adıyla bayır geveni, Türkiye'nin Artvin ve Erzurum illerine endemik bir Astragalus türüdür. Çam ormanı kenarlarında yaklaşık 1.700 m yükseklikte bulunur. Baraj inşaatı ve aşırı otlatma nedeniyle kritik tehdit altındadır.