İçeriğe atla

Tamindir

Tamindir
EndüstriYazılım, İçerik, Teknoloji
Kuruluş2004
Genel merkezi,
SahibiCNT İnteraktif Bilgi Teknolojileri Yazılım San. ve Tic. A.Ş.
Web sitesiwww.tamindir.com

Tamindir veya Tamindir.com, 2004 yılında Caner Bayraktar tarafından İzmir'de kurulmuş Türkçe teknoloji ve indirme sitesidir.[1] 2006 yılında kurumsallaşıp CNT Bilişim Teknolojisi Tic. Ltd. Şti. bünyesinde geliştirilmesine ve işletilmesine devam edilmektedir.

Türkiye Bilişim Derneğinin düzenlediği Bilişim Yıldızları 2010 yarışmasının e-genç kategorisinde birincilik, 2007 Altın Örümcek Web Ödülleri'nde Bilgi Teknolojileri (Donanım/Yazılım) kategorisinde birincilik[2] ve Gelirortakları 2011 En Orijinal İçerik Üreten siteler arasında birincilik. ödülü alan Tamindir.com 2011 yılı Kasım ayında kapsamlı bir yenilenme gerçekleştirerek teknoloji odaklı bir siteye dönüşmüştür. 2012'de düzenlenen 10. Altın Örümcek Halkın Favorileri'nde Bilgi Teknolojileri Donanım/Yazılım kategorisinde 1. seçilmiştir. 2014 yılı Nisan ayında 10. yaşını doldurarak logosunu yenilemiştir.[3]

Sitenin mevcut içeriğinde Windows, Mac, Android, iOs uygulama tanıtmanın yanı sıra, güncel teknoloji haberleri sunmak, Blog bölümünde özel araştırmalar, makaleler, Web servisleri ile bulut bilişim çözümlerini, Mobil bölümünde tablet ve cep telefonu uygulama ihtiyaçlarını, Oyun bölümünde PC, konsol oyunları içeriğini, Video'da ise kendi stüdyosunda veya dış çekimler ile ürettiği videolar yayınlanmaktadır. Tamindir.com, 2016 Ekim ayında 1 Milyar indirmeyi geride bırakmıştır ve beta.tamindir.com'u yayına almıştır. Beta süreci sona eren Yeni Tamindir.com 20 Eylül 2017 tarihi itibarıyla açılmıştır.

Kaynakça

  1. ^ "Tamindir | Teknoloji Haberleri, Program, Oyun, Uygulama indir". www.tamindir.com. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2018. 
  3. ^ "Tamindir 10 yaşında". 22 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2014. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Bilişim, bilişim bilimi ya da bilgisayar bilimi, bilgi ve hesaplamanın kuramsal temellerini ve bunların bilgisayar sistemlerinde uygulanabilmeleri sağlayan pratik teknikleri araştıran bir yapısal bilim dalıdır. Bilişimciler ya da bilgisayar bilimcileri bilgi oluşturan, tanımlayan ve dönüştüren algoritmik süreçler icat edip, kompleks sistemleri tasarlamak ve modellemek için uygun soyutlamalar formüle ederler. Bilişim Dünya'da hızla gelişmeye devam eden önemli bir teknolojidir.

<span class="mw-page-title-main">M. Serdar Kuzuloğlu</span> Türk gazeteci ve yazar

Mehmet Serdar Kuzuloğlu, bilişim ve teknoloji alanında çalışmalarıyla tanınan Türk gazeteci ve yazar. Özellikle Radikal'de hazırladığı "Sanal Alem" köşesiyle tanındı.

<span class="mw-page-title-main">Amazon (şirket)</span> Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi

Amazon.com, Inc. Seattle, Washington merkezli, e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketidir. Google, Apple, Microsoft ve Facebook ile birlikte B.D. bilgi teknolojisi endüstrisindeki "En Büyük Beş Şirket" listesinde bulunmaktadır. Şirket, "dünyanın en etkili ekonomik ve kültürel güçlerinden biri" ve "dünyanın en değerli markalarından biri" olarak anılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">.tr</span> Türkiye ve KKTCnin ülke üst seviye alan adı

.tr, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin internet ülke üst seviye alan adıdır. 17 Eylül 1987'de ortaya çıkmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi</span> Hatayda kurulu devlet üniversitesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, 1992 yılında Hatay'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarıyla üniversitede 1.054 akademik, 792 idari personel olmak üzere toplam 1554 personel ve 25.259 öğrenci bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Altın Örümcek Web Ödülleri</span>

Altın Örümcek Web Ödülleri, Doruk.net 'in sponsorluğunda 2002'den beri gerçekleşmekte olan bir yarışmadır. Yarışmanın ilk yıllarında PC Magazine Türkiye ve Microsoft da sponsor olmuştur.

YouTube, Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Merkezi San Bruno, Kaliforniya'da olan platform; 15 Şubat 2005'te üç eski PayPal çalışanı tarafından kuruldu. Platform; kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkânı sunmakta olup medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Yönetim bilişim sistemleri</span> İşletme ve Bilgisayar bilimlerini kapsayan bir iş alanı

Yönetim Bilişim Sistemi terimi, sonundaki sistem sözcüğü tekil olarak kullanıldığında, hareket işlem kayıtlarını oluşturan verileri özetleyerek yönetim raporları üreten, bir bilgisayar tabanlı bilişim sistemi anlamına gelmektedir. Yönetim bilişim sistemleri ilk kez 1960'lı yılların ortalarında muhasebe, satınalma, stok, üretim, satış ve bordro konularında dönemsel raporlar hazırlamak amacı ile kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mynet</span> internet portalı

Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi. Mynet'in misyonu, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin, eğlenceli ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için yirmiden fazla servisle internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Mynet'in çözüm ortakları arasında Facebook, Google, NBC, BBC, Yandex, TRT gibi global ve yerel markalar bulunuyor.

Teknosa, 2000 yılında Sabancı Holding tarafından kurulan, elektronik ve teknolojik eşya perakendeciliği alanında faaliyet yürüten, İstanbul merkezli şirket.

ShiftDelete.Net, 11 Mayıs 2005 tarihinden itibaren yayın hayatına başlamış, Türkçe yayın yapan bilişim web sitesidir. Kurucusu Hakkı Alkan'dır. Bilişim teknolojileri alanındaki güncel gelişmeleri kullanıcılarına sunmaktadır. Yazılım ve donanım incelemeleri yapmakta ve editörlerinin katıldıkları etkinlikler ile fotoğraf ve videolarla birlikte köşe yazıları ve makaleler sunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Steam</span> çevrimiçi içerik sunan, dijital dağıtım ve hak yönetimi platformu

Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen, bir dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynanış ve iletişim sunan platformdur. Oyunların geniş çapta dağıtımı ve onlarla ilgili çoklu ortamların tamamen internet üzerinden yayılımı için kullanılmaktadır. Pek çok oyun, eklenti paketi, yazılım, video ve oyunlar ile ilgili programların satışı Steam üzerinden yapılmakta ve bu sayede bilgisayara doğrudan çevrimiçi olarak indirilebilmektedir. Ayrıca Steam, kullanım açısından performans sağlayan sistem tepsisi/sistem çekmecesi ve görev çubuğundaki pozisyonu ile benzerlerinden ayrılır.

<i>Stargate Worlds</i>

Stargate Worlds oyununun geliştiricisi Cheyenne Mountain Entertainment, bu MMORPG'u kapalı betasına dışarıdan oyuncu kabul ederek evreni kullanmaya başladılar. 2008'in sonlarında başlanan kapalı beta, 2009'un ortalarında tüm kullanıcılara açılmayı planlanıyordu, fakat yapımcılar maddi sorunları yüzünden oyunun çıkış tarihi biraz ertelendi.

Mobil içerik, cep telefonlarında gösterilen veya kullanılan ringtone, grafik, indirim önerisi, oyunlar, filmler ve GPS navigasyon gibi her türlü ortamdır. Mobil telefon sahipleri, cihazlarını text mesaj atmak, randevularını ayarlayabilmek, müzik dinlemek, video izlemek, video çekmek, alışveriş için kupon elde etmek, ofis dokümanlarına ulaşmak, haritadan yol tarifi almak ve daha birçok şey için kullanabilmektedirler. Bu gelişmeler sayesinde de mobil içerik kullanımı oldukça gelişmiştir.

KoçSistem, Koç Holding bünyesinde yer alan bilgi teknolojileri şirketi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone Mağazası</span> Microsoft Windows Phone işletim sistemindeki uygulama mağazası

Bu madde Windows Phone Store ile ilgilidir. Microsoft Windows için Windows Store sayfasına bakın.

<span class="mw-page-title-main">Google Fotoğraflar</span>

Google Fotoğraflar, Google tarafından bir fotoğraf, video paylaşımı ve depolama hizmetidir. Mayıs 2015'te ilan edildi ve şirketin sosyal ağı Google+'tan dışarı döndürüldü. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account'la kaydolmak mümkündür.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Internet</span> Web Tarayıcısı

Samsung Internet Samsung Electronics tarafından geliştirilen akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için bir mobil web tarayıcısıdır. Açık kaynaklı Chromium projesine dayanıyor. Samsung Galaxy cihazlara önceden yüklenmiştir. 2015'ten beri Google Play'den indirilebilir ve son zamanlarda Samsung Galaxy Store üzerinden Tizen tabanlı akıllı saatlerinde de kullanılabilir. Samsung, 2016 yılında aylık yaklaşık 400 milyon aktif kullanıcısı olduğunu tahmin ediyordu. StatCounter'a göre, Mayıs 2018'de yaklaşık% 4.98 pazar payına sahipti.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi mobil uygulamalarının listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Wikimedia Vakfı dahil, mobil cihaz işletim sistemi üzerinde Vikipedi kullanmak için Wikimedia Vakfı resmi yayınlar. Bunların tümü uygun aracılığıyla ücretsiz olarak edinilebilir. Ayrıca, herhangi bir üçüncü taraf mağazasından bağımsız olarak, Wikimedia Vakfı'nın eski ve beta sürümlerini de içeren yayın web sitesinden indirilebilir.

YouTube Kids, Google'ın bir yan kuruluşu olan YouTube tarafından geliştirilen bir çocuk video uygulamasıdır. Uygulama, çocuklara yönelik hizmetin bir sürümünü sunar. İçerik seçimleri, ebeveyn denetimi özellikleri ve 13 yaşın altındaki çocuklar için uygunsuz olarak kabul edilen videoların filtrelenmesi özelliklerine sahiptir.