İçeriğe atla

Tamer Koçel

Tamer Koçel (d. 1946, İnönü, Eskişehir) Eski İstanbul Kültür Üniversitesi rektörü.

Eğitimi

Kabataş Erkek Lisesi'ni 1963 yılında bitirmiş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 1967 yılında mezun olmuştur. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü 11. Dönem İşletmecilik uzmanlık programından mezun olmuştur. 1974'te Michigan Eyalet Üniversitesi'den İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı derecesini almıştır. 1977 yılında Alberta'daki Banff İleri İşletme Okulu 40. Dönem programının mezunlarından olmuştur.

Akademik Kariyeri

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'ne asistan olarak girmiştir. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İşletme İktisadı Enstitüsü öğretim üyesi olarak görev yapmış, 1975'te doçent olmuştur. 1980-1982 yılları arasında Chicago'daki Roosevelt Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olmuş, 1982'de profesör olmuştur.

Akademik İdari Görevleri

1975-1979 yıllarında İşletme İktisadı Enstitüsü Genel Sekreteri ve Eğitim Koordinatörü olarak görev yürütmüş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde anabilim dalı başkanlığı ve bölüm başkanlığı görevini yapmıştır.

1999 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi'ne geçip sosyal bilimler enstitüsü müdürü, iktisadi ve idari bilimler fakültesi dekanı ve rektör yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, Eylül 2004-Kasım 2008 tarihleri arasında üniversitenin rektörü olarak görev yapmıştır. 2004-2012 yılları arasında ise aile işletmeleri ve girişimcilik araştırma merkezi müdürlüğünde bulunmuştur.

Halen İstanbul Kültür Üniversitesi'nin mütevelli heyeti üyesidir.[1]

Akademi Dışı Görevleri

1983-1994 yılları arasında bazı özel işletmelerde danışman ve koordinatör olarak çalışmıştır.

Tartışmalar

Eski Bakan Prof. Dr. Ömer Dinçer'in 1995 yılında Yahya Fidan ile yazdığı "İşletme Yönetimi" kitabının birçok bölümünde intihal yapıldığının ortaya çıkması ve intihalin Prof. Dr. Tamer Koçel'in "İşletme Yöneticiliği" kitabından yapıldığının anlaşılması üzerine Ömer Dinçer Prof. Koçel'den özür dilemiş ve kitabı yayından çekmiştir.[2]

Kaynakça

  1. ^ "İstanbul Kültür Üniversitesi internet sitesindeki mütevelli heyeti üyeleri sayfasındaki özgeçmişi". 1 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2021. 
  2. ^ "Özür dileten intihal". 11 Şubat 2004. 3 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bursa Uludağ Üniversitesi</span> Bursada kurulu devlet üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Haliç Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Haliç Üniversitesi, 1998 yılında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1950 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Gazetecilik Enstitüsü adı ile kurulan fakülte. Türkiye'nin ilk iletişim fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Aysan</span>

Mustafa Aydın Aysan, Türk ekonomist.

Cemal Taluğ, Prof.Dr., Ziraat yüksek mühendisi, Akademisyen, Ankara Üniversitesi eski rektörü.

<span class="mw-page-title-main">Besim Üstünel</span> Türk siyasetçi

Besim Üstünel,, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi</span>

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Türkiye'de ismi İktisat Fakültesi olan ilk öğretim kuruluşudur. Ülkede tarihi 1453 yılına dayanan en eski ve en büyük öğretim kurumu olan İstanbul Üniversitesi bünyesinde yer alan İktisat Fakültesi, 14 Aralık 1936 tarihinde kurulmuştur. Fakülte; İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ömer Dinçer</span> Türk bürokrat ve siyasetçi

Ömer Dinçer, Türk akademisyen, bürokrat ve siyasetçidir. 2011 ve 2013 yılları arasında Millî Eğitim Bakanı olarak görevlendirilen Dinçer, 2009 ve 2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini sürdürmüştür. Ayrıca 2003 ve 2007 yılları arasında Türkiye Başbakanlık Müsteşarlığı yapmıştır.

Sabahattin Zaim, Türk iktisatçı, akademisyen ve eğitimci.

<span class="mw-page-title-main">Ordu Üniversitesi</span> Orduda kurulu devlet üniversitesi

Ordu Üniversitesi, Türkiye Bakanlar Kurulunun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu OMÜ ve KTÜ'den ayrılarak Ordu ilinde açılan üniversite.

Ahmet Acar, Türk akademisyendir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi eski rektörüdür.

Ömer Faruk Batırel, Türk maliyeci ve akademisyen.

Berrak Kurtuluş (1955) Türk akademisyen.

Elif Çepni ,Türk akademisyen.

Üstün Ergüder, Türk siyaset bilimci ve akademisyen.

Adem Şahin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi, genel sekreteri ve eski rektörü, Türk bilim insanı.

Ömer Torlak Türk akademisyen ve bürokrat.

Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Türk avukat, akademisyen, siyasetçi.

Erhan Güzel, Türk akademisyen. İstanbul Kültür Üniversitesi eski rektörüdür.

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türk akademisyen ve siyasetçi.