İçeriğe atla

Tales of Creation

Tales of Creation
Candlemass stüdyo albümü
Yayımlanma25 Eylül 1989 (1989-09-25)
KaydedilmeHaziran–Temmuz 1989
TarzEpik doom metal
Süre42:43
ŞirketStockholm Recording, Stockholm, İsveç
YapımcıCandlemass, Mats Lindfors
Candlemass kronolojisi
Ancient Dreams
(1988)
Tales of Creation
(1989)
Live
(1990)



' albümünden çıkan single'lar
Profesyonel değerlendirmeler
Eleştiri dereceleri
Kaynak Derece
AllMusic
Collector's Guide to Heavy Metal7/10[1]
Rock Hard

Tales of Creation, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın 1988'de yayınlanan dördüncü stüdyo albümü. Albüm 2001'de bir bonus CD ile birlikte yeniden yayımlanmıştır.

Bu albümdeki bazı materyaller ("Dark Reflections", "Under the Oak", "Into the Unfathomed Tower", "Somewhere in Nowhere" ve "A Tale of Creation") 1985 yılında Candlemass'ın en eski enkarnasyonlarından biri tarafından kaydedildi. "Under the Oak" aslında 1986'daki Epicus Doomicus Metallicus'tan aynı adlı şarkının yeniden kayıt edilmiş versiyonuydu. Kapak resmi, Gustave Doré'nin "Işığın Yaratılışı" adlı eserinin değiştirilmiş bir çalışmasıydı.

Tales of Creation, aynı zamanda 15 yıl sonra geri dönene kadar vokalist Messiah Marcolin'in katkıda bulunduğu grubun son işi oldu.

Track listing

Tüm şarkılar Leif Edling tarafından yazılıp bestelendi. 

No.BaşlıkSüre
1."The Prophecy"  1:27
2."Dark Reflections"  5:06
3."Voices in the Wind"  0:14
4."Under the Oak (Yeni versiyon)"  6:00
5."Tears"  4:13
6."Into the Unfathomed Tower"  3:04
7."The Edge of Heaven"  6:25
8."Somewhere in Nowhere"  3:47
9."Through the Infinitive Halls of Death"  5:07
10."Dawn"  0:25
11."A Tale of Creation"  6:55
Yeniden düzenlenen CD sürümü bonus parçaları
No.BaşlıkSüre
1."Dark Reflections" (demo)3:21
2."Under the Oak" (demo)7:44
3."Into the Unfathomed Tower" (demo)3:10
4."Somewhere in Nowhere" (demo)4:37
5."A Tale of Creation" (demo)5:55
6."Interview"  19:29
7."Dark Reflections" (video) 

Üyeler

Candlemass
  • Messiah Marcolin - vokal
  • Lars "Lasse" Johansson - baş gitarist
  • Mats "Mappe" Björkman - ritim gitar
  • Leif Edling - bas gitar
  • Jan Lindh - davul
Konuk müzisyenler
  • Jim Bachman - anlatım
  • Jay Larssen - anlatım
Üretim
  • Mats Lindfors - yapımcı, miksaj
  • Micke Mårtensson - sanat eseri, düzenleme

Listeler

Yıl Grafik Konum
1989 İsveç Albüm Listesi[2]48

Ayrıca bakınız

  • İsveç'te popüler müzik

Kaynakça

  1. ^ Popoff, Martin (1 Kasım 2005). The Collector's Guide to Heavy Metal: Volume 2: The Eighties. Burlington, Ontario, Kanada: Collector's Guide Publishing. s. 66. ISBN 978-1-894959-31-5. 
  2. ^ "Candlemass - Tales of Creation (album)(Album)". swedishcharts.com. Media Control Charts. 22 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Master of Puppets</i> Metallicanın 1986da yayımlanan stüdyo albümü

Master of Puppets, Amerikalı heavy metal grubu Metallica'nın 3 Mart 1986'da Elektra Records tarafından yayımlanan üçüncü stüdyo albümüdür. Danimarka'nın Kopenhag kentindeki Sweet Silence Stüdyoları'nda yapımcı Flemming Rasmussen ile kaydedilen albüm, grubun tanıtım turnesi sırasında İsveç'te bir otobüs kazasında hayatını kaybeden basçı Cliff Burton'ın yer aldığı son albüm oldu.

Mournful Congregation, 1993 yılında Avustralya'da kurulan funeral doom metal grubu.

<i>Are You Morbid?</i>

Are You Morbid? İsviçreli metal grubu Celtic Frost'un Aralık 2003'te piyasaya çıkan sonuncu toplama albümüdür. Albümdeki 1. ve 2. parçalar Hellhammer grubunun Satanic Rites demosundan, 15. parça Apollyon Sun'ın Sub albümünden, geri kalan şarkılar ise Celtic Frost'un çeşitli albümlerinden alınmıştır. Üretim ve dağıtımı Delta isimli kısa süreli bir plak şirketi üstlenmiştir.

Deceiver of the Gods İsveçli melodic death metal grubu Amon Amarth'ın 9. stüdyo albümüdür. İsveç ve Finlandiya'da 19 Haziran, Dünya'da 25 Haziranda yayınlanmıştır. Eski Candlemass vokali Messiah Marcolin "Hel" parçasında konuk olarak yer almaktadır.

<i>Twilight of the Gods</i>

Twilight of the Gods, İsveçli metal grubu Bathory'nin altıncı albümü. Albüm adını Wagner'nın bir operasından almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Candlemass</span>

Candlemass, basçı, söz yazarı ve grup lideri Leif Edling ve davulcu Mats Ekström tarafından 1984 yılında Stockholm'de kurulan İsveçli epik doom metal müzik grubu. Grubun doom metal üzerinde belirleyici bir etkisi vardı ve epik doom metal alt türü, grubun ilk albümleri Epicus Doomicus Metallicus'tan sonra seçildi. Beş tam uzunlukta albüm yayınladıktan ve 1980'lerde ve 1990'ların başında kapsamlı bir şekilde turneye çıktıktan sonra, Candlemass 1994'te dağıldı, ancak üç yıl sonra grup üyeleri yeniden bir araya gelecekti. 2002'de tekrar ayrıldıktan sonra, Candlemass 2004'te reform yapmış ve o zamandan beri kayıt yapmaya ve performans göstermeye devam etmiştir.

Epicus Doomicus Metallicus, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın ilk albümü. 10 Haziran 1986'da Black Dragon Records'ta yayınlandı. Albüm, piyasaya sürüldüğünde, zamanın diğer Avrupa heavy metal gruplarından önemli ölçüde farklı bir sese sahipti, çünkü yavaş ve ağır gitar riffleri üzerinde karışık opera vokalleri kullandılar. Albüm ilk çıkışında iyi satmadı ve bu da grubun aynı yıl içinde şirketle olan anlaşmasından çekilmesine yol açtı. O zamandan beri albüm birkaç farklı biçimde yeniden yayınlandı. Albümün adı Epicus Doomicus Metallicus, grubun öncülüğüne yardımcı olduğu ve en yaygın olarak tanımlandığı tür olan Epik Doom Metal'in Latince bir çevirisidir. Kayıt sırasında aslında konuk müzisyen olmasına rağmen, 2018'de gruba resmi olarak katılana kadar vokalist Johan Längqvist'in yer aldığı tek Candlemass albümü buydu.

<i>Nightfall</i> (Candlemass albümü)

Nightfall, 9 Kasım 1987'de Axis Records aracılığıyla yayınlanan İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın ikinci stüdyo albümü. Black Dragon Records şirketiyle olan anlaşması feshedildikten sonra Candlemass, Axis ile anlaşan ilk grup oldu. Grubun, albümün yapım ve yayın aşamalarında kararları etkili hale gelen vokalist Messiah Marcolin de dahil önceki albümlerinden gelen yeni bir kadrosu vardı.

<i>Ancient Dreams</i>

Ancient Dreams, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın 1988'de yayınlanan üçüncü stüdyo albümü. Albüm 2001'de Powerline Records tarafından bir bonus CD ile birlikte yeniden yayımlanmıştır. Albümün kapak resmi, Thomas Cole'un yaptığı "The Voyage of Life" serisinin "Youth" adlı ikinci tablosudur. Ancient Dreams, ABD'de billboard 200 listesine 174 numaradan giriş yapan ilk Candlemass albümüydü.

<i>Chapter VI</i> albüm

Chapter VI, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın 1992'de yayınlanan beşinci stüdyo albümü. Albüm, 1987 albümleri Nightfall'dan beri vokalde Messiah Marcolin'i içermeyen ilk Candlemass albümüydü. Bu albümde Thomas Vikström onun yerini almıştı. Albümün zayıf satışlarından sonra, Candlemass 1994'ün başlarında dağıldı, ancak üç yıl sonra yeniden bir araya gelecekti.

Dactylis Glomerata, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın 1998'de yayınlanan altıncı stüdyo albümü. Bu, 1994'te birinci dağılıştan sonra çıkan ilk albümleriydi.

From the 13th Sun, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın yedinci stüdyo albümü. Albüm, Music for Nations etiketi ile 1999'da yayınlandı. Bu albüm, grubun gitarist Mats Ståhl ile kaydedilen ilk albümüdür. Aynı zamanda vokalist Björn Flodkvist ile kaydedilen son albümdür.

<i>Candlemass</i> (albüm)

Candlemass, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın 2005 yılında piyasaya sürdüğü grupla aynı adı taşıyan sekizinci stüdyo albümü. Bu, grubun şarkıcı Messiah Marcolin ile yaptığı son albümüydü.

King of the Grey Islands, İsveçli doom metal grubu Candlemass'ın dokuzuncu stüdyo albümü. Albüm 22 Haziran 2007'de yayınlandı. Albümün ön prodüksiyon aşamasında gruptan ayrılan vokalist Messiah Marcolin'in ayrılmasının ardından kaydedilen ilk albümdü. Haziran 2012'de ayrılana kadar grupta kalacak olan Robert Lowe, Marcolin'in yerine vokallere geçti.

Death Magic Doom, İsveçli epik doom metal grubu Candlemass'ın onuncu stüdyo albümü.

Welcome to Hell, İngiliz ekstrem metal grubu Venom'un ilk stüdyo albümüdür. Aralık 1981'de Neat Records aracılığıyla İngiliz ağır metal hareketinin yeni dalgasının zirvesinde yayınlandı.

<i>Octagon</i>

Octagon, İsveçli ekstrem metal grubu Bathory'nin sekizinci stüdyo albümüdür. 17 Ekim 1995'te Black Mark Production aracılığıyla piyasaya sürülmüştür. Octagon, Bathory'nin bir önceki albümü olan Requiem'in retro thrash metal tarzını sürdürmektedir. İlk iki parçanın birleştirilmesi ve "Winds of Mayhem" adlı kapanış parçasının eklenmesiyle 2003 yılında yeniden yayınlandı.

<i>Requiem</i> (Bathory albümü)

Requiem, İsveçli ekstrem metal grubu Bathory'nin yedinci stüdyo albümüdür. Bu albüm, Quorthon'un ilk solo albümünü kaydetmek için bir süre grup faaliyetlerini beklemeye almasından sonra Bathory'nin ilk grupça albümdür.

<i>Blood Fire Death</i>

Blood Fire Death, İsveçli ekstrem metal grubu Bathory'nin dördüncü stüdyo albümüdür. 8 Ekim 1988'de Music for Nations alt markası olan Under One Flag ile yayınlandı. Blood Fire Death albümü, çoğunlukla black metal türüne ait müzikler içermekle birlikte, Viking metal türünün ilk örneklerinden bazılarını içermektedir. Dayal Patterson'ın Black Metal: Evolution of the Cult adlı kitabına göre Blood Fire Death albümü metal müzikte Quorthon'un "Hristiyanlık öncesi İsveç Viking Çağı" olarak tanımladığı yeni bir dönemi başlattı.

Trouble, 1979'da Aurora, Illinois'de kurulmuş bir Amerikan doom metal grubudur. Genellikle doom metalin öncülerinden biri olarak kabul edilirler ve Candlemass, Pentagram ve Saint Vitus ile birlikte türün "büyük dörtlüsünden" biri olarak anılırlar. Grup, İngiliz heavy metal grupları Black Sabbath ve Judas Priest ve 1970'lerin psychedelic rock'ından etkilenerek farklı bir tarz yarattı.