13 Ekim, Miladi takvime göre yılın 286. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 79 gün vardır.
20 Şubat, Miladi takvime göre yılın 51. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 314 gün vardır.
31 Mart, Miladi takvime göre yılın 90. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 275 gün vardır.
23 Mayıs, Miladi takvime göre yılın 143. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 222 gün vardır.
16 Ağustos, Miladi takvime göre yılın 228. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 137 gün vardır.
15 Eylül, Miladi takvime göre yılın 258. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 107 gün vardır.
3 Kasım, Miladi takvime göre yılın 307. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 58 gün vardır.
26 Aralık, Miladi takvime göre yılın 360. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 5 gün vardır.
Yaşar Nabi Nayır, Türk şair, yazar ve yayıncıydı.
Athletic Club de Bilbao, İspanya'nın Bask Bölgesi'nin futbol takımıdır. 1929'dan beri La Liga'da mücadele eden kulüp Real Madrid ve Barcelona ile birlikte ligden hiç düşmemiş üç takımdan birisidir. Athletic Bilbao 8 kez La Liga'yı, 24 kez de Copa del Rey'i kazanmayı başarmıştır. Ezeli rakibi Real Sociedad takımıdır.
Roger Martin du Gard, Fransız yazardır.
Cemal Bardakçı, Türk bürokrat.
İsmail Adil Güven, Türk bürokrat.
Herman J. Mankiewicz Akademi Ödüllü Amerikalı senaristtir. Orson Welles ile birlikte yazdığı sinema tarihinin en önemli ve en tartışmalı filmlerinden biri olarak kabul edilen Yurttaş Kane senaryosu ile tanınır.
William Horatio Powell Amerikalı tiyatro ve sinema oyuncusu.
Japon edebiyatı, yaklaşık iki bin yıllık bir sürece yayılmıştır. İlk dönem çalışmaları çoğunlukla Çin ve Çin edebiyatıyla olan kültürel iletişimden etkilenmiş ve Klasik Çince olarak yazılmıştır. Hint edebiyatı da Budizmin Japonya'da yayılmasına bağlı olarak, Japon edebiyatında etkili olmuştur. Nihayet, Japon edebiyatı Japon yazarların Japonya hakkında eserler vermeye başlamasıyla kendisine özgü, ayrı bir tarz geliştirmiştir. Öte yandan Çin edebiyatı ve Klasik Çince etkisi Edo döneminin sonuna dek sürmüştür. Japonya'nın 19. yüzyılda limanlarını batı ticareti ve diplomasisine açmasından bu yana, batı ve doğu edebiyatları birbirini güçlü şekilde etkilemiştir. Bu etki günümüzde de görülmektedir.
İpek Film, Türk sineması tarihinde Kemal Film'den sonra 1928 yılında kurulmuş, ikinci özel film stüdyosu ve yapım şirketidir.
Barış Koruma Yasası, Japon İmparatorluğu'nda siyasi muhalefeti topluca bastırmak için 12 Mayıs 1925 tarihinde çıkartılan antikomünist yasalar dizisi.
15 Mart Olayı, 15 Mart 1928 tarihinde Japon İmparatorluğu tarafından olaydan üç sene önce çıkartılan Barış Koruma Kanunu kapsamında, sosyalist ve komünistlere yapılan antikomünist tutuklama dalgası. Tutuklananlar arasında ünlü marksist ekonomist Hacime Kavakami de bulunmaktaydı.
Tokubetsu Kōtō Keisatsu ya da kısa adıyla Tokkō, 1911 yılında Japon İmparatorluğu tarafından imparatorluğa karşıt olan politik gruplara ve tüm muhalefeti sindirme amacıyla kurulan polis gücü. Düşünce Polisi grubuna giren ve birçok işkence, faili meçhul cinayet ve terör eylemlerinden sorumlu tutulan bu örgütün kimi kaynaklarda Nazilerin kurduğu Gestapo adlı gizli polis örgütüne kıyasla daha az merhametli olduğu belirtilmektedir. Japon İmparatorluğu amirali Takagi Takeo bu örgütü "Eğer ağlayan bir çocuğa Tokkō derseniz, sessizleşir." şeklinde anlatmaktadır.