
Okyanusya, Büyük Okyanus'a dağılmış adaları kapsayan ülkelerden ve Avustralya'dan oluşan coğrafi bölgedir. Asya'nın güney ve güneydoğusunda, Antarktika'nın kuzeyinde ve Büyük Okyanus ile Hint Okyanusu'nun arasında yer alır. Yüzölçümü 8.970.000 km², nüfusu 35.669.267'dir.

Fransız Polinezyası, Polinezya ada öbeğinde, Büyük Okyanus'ta bulunan ve Fransa'ya bağlı bir Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi bölge. Adanın başkenti Papeete'dir.

Amerikan Samoası, Güney Pasifik Okyanusu kesiminde konuşlanmış bir ada ülkesidir. En büyük ve gelişmiş adası Tutuila adasıdır. Amerikan Samoası, Amerikalıların bu bölgeyi ve halkını dünyaya açmak için Mikronezya, Filipinler, Guam, Marshall adalarıyla birlikte yayılmacılıkta kullandığını söyleyebiliriz. Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir bölgedir.

Cook Adaları, Polinezya ada öbeği içerisinde, Büyük Okyanus'un güneyinde yer alan, kendi kendine yöneten, bağımsız bir ülke olan ancak Yeni Zelanda ile ilişkili devlet statüsünde olan Okyanusya ada ülkesi. Cook Adaları'nın başkenti Avarua'dır.

Tahiti, Fransız Polinezyası'ndaki en büyük ada. Güney Büyük Okyanus'undaki Société Adaları arasında, 17°40′G 149°30′B koordinatlarında bulunur. 2012 nüfus sayımında adanın nüfusu 183,645 kişi olarak belirlenmiştir, bu nüfus Fransız Polinezyası nüfusunun %69'unu oluşturur. Başkenti kuzeybatı sahilindeki Papeete'dir. Tahiti'nin eski isimlerinden biri Otaheite'dir. Türkiye'den aktarmasız uçuşla yaklaşık 14 saat uzaklıkta bulunan Fransız sömürgesidir. Adanın yerli halkının %37'si bir Polinezya dili olan Tahitice konuşmaktadır.

Polinezya, Büyük Okyanus'taki üç büyük ada öbeğinden birine verilen ad. Polinezya bölgesini tanımlamak için aldığı şekil itibarıyla Polinezya üçgeni olarak da ifade edilmektedir.

Pasifik Adaları, Pasifik Okyanusu'ndaki adalardır. Üç büyük adalar grubu Polinezya, Mikronezya ve Melanezya'dır.
2004 OFC Uluslar Kupası, 29 Mayıs ile 12 Ekim 2004 tarihleri arasında düzenlenen yedinci OFC Erkekler Uluslar Kupası turnuvası. Turnuvanın ilk iki aşaması, aynı zamanda 2006 FIFA Dünya Kupası Okyanusya elemeleri olarak düzenlendi. Avustralya ile Solomon Adaları'nın karşılaştığı final ise elemelerden ayrı olarak, kupayı kazanan takımı belirlemek amacıyla yapıldı. İki ayaklı oynanan finalde, rakibini 1-5 ve 6-0'lık skorlarla yenen Avustralya, dördüncü kez kupanın sahibi oldu.

Bora Bora, Güney Pasifik'teki bir Fransız Denizaşırı toprağı olan Fransız Polinezyası'nda bulunan ada.
1996 OFC Uluslar Kupası, 10 Kasım 1995 ile 1 Kasım 1996 tarihleri arasında düzenlenen üçüncü OFC Erkekler Uluslar Kupası turnuvası. Direkt olarak katılan Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra eleme turnuvaları olarak işlev gören 1994 Melanezya Kupası şampiyonu Solomon Adaları ile 1994 Polinezya Kupası şampiyonu Tahiti'nin katılımıyla, yarı final ve final olmak üzere iki aşama üzerinden düzenlendi. Her iki aşamadaki maçlar da sabit bir ev sahibi olmadan, deplasmanlı olarak gerçekleştirildi. Avustralya ile Tahiti'nin karşılaştığı finalde, iki maçın sonunda rakibini 11-0 yenen Avustralya, ikinci kez kupanın sahibi oldu.
1998 OFC Uluslar Kupası, 25 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen dördüncü OFC Erkekler Uluslar Kupası turnuvası. Direkt olarak katılan Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra eleme turnuvaları olarak işlev gören 1998 Melanezya Kupası'nda ilk iki sırada yer alan Fiji ve Vanuatu ile 1998 Polinezya Kupası'nda ilk iki sırada yer alan Tahiti ve Cook Adaları'nın katılımıyla düzenlendi. Üçer takımdan oluşan iki grupta, tek devreli lig usulüyle oynanan maçlar sonunda ilk iki sırayı elde eden takımlar yarı finale yükseldi. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre gerçekleşen yarı finalin ardından oynanan final maçında Yeni Zelanda, rakibi Avustralya'yı 1-0 yenerek turnuva tarihindeki ikinci şampiyonluğunu elde etti. Üçüncülük maçında ise Tahiti, Fiji karşısında 4-2'lik galibiyet elde etti.
2000 OFC Uluslar Kupası, 19-28 Haziran tarihleri arasında, Tahiti'nin ev sahipliğinde düzenlenen beşinci OFC Erkekler Uluslar Kupası turnuvası. Direkt olarak katılan Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra eleme turnuvaları olarak işlev gören 2000 Melanezya Kupası'nda ilk iki sırada yer alan Fiji ve Solomon Adaları ile 2000 Polinezya Kupası'nda ilk iki sırada yer alan Tahiti ve Cook Adaları'nın katılımıyla düzenlenlenmesi planlansa da Fiji'de gerçekleşen askerî darbe sebebiyle Fiji'nin yerine Vanuatu katıldı. Üçer takımdan oluşan iki grupta, tek devreli lig usulüyle oynanan maçlar sonunda ilk iki sırayı elde eden takımlar yarı finale yükseldi. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre gerçekleşen yarı finalin ardından oynanan final maçında Avustralya, rakibi Yeni Zelanda'yı 2-0 yenerek turnuva tarihindeki üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Üçüncülük maçında ise Solomon Adaları, Vanuatu karşısında 2-1'lik galibiyet elde etti.

Sarong, Güney Asya ve Pasifik Adaları’nda çok uzun bir geçmişe sahiptir. Tarih boyunca farklı isimlerde tanımlanmıştır. Güney Pasifik Adaları’ndan Tahiti ve Hawaii’de pareo, Güneydoğu Asya ülkeleri Endonezya, Tayland, Malezya ve Filipinler’de sarong denir. Hindistan’da benzer bir giysi sri olarak adlandırılırken, Afrika’da kanga olarak biliniyor. Antik çağda Roma ve Yunanistan’da ise toga. Arap Yarımadası’nda ve Yemen’de de karşımıza çıkar.
Tahitice veya Tahiti dili, çoğunlukla Fransız Polinezyası'nda yer alan Sosyete Adalarında konuşulan Polinezya dilidir. Doğu Polinezya grubuna aittir.
Rae-rae, 1960'larda Polinezya'nın cinsiyet sınırdaşlarının daha geleneksel sosyal sınıfı olan Māhū'dan kaynaklanan çağdaş bir ayrım olan Tahiti kültüründe trans kadınlardır. Petea, Hawaii'de kullanılan geleneksel sosyal sınıf aikane'nin aksine, Fransız Polinezyası'nda kullanılan cis-erkek eşcinselliği için aşağılayıcı bir terimdir.

Polinezya anlatısı veya Polinezya mitolojisi, Polinezya halkının sözlü geleneklerini ve bilinen çoğunlukla dağınık kültürlerin geleneklerini kapsar. Polinezyalılar, muhtemelen MÖ 1000 civarında Tonga - Samoa bölgesinde konuşulan Proto-Polinezya olarak yeniden inşa edilen bir dilden gelen dilleri konuşuyorlardı.

Air Tahiti, Fransa'nın Fransız Polinezyası'nda faaliyet gösteren bir Fransız havayolu şirketidir. Ana merkezi Faa'a Uluslararası Havaalanı'dır.

Sosyete Adaları, Büyük Okyanus'un güney kesiminde bulunan bir takımadadır. Coğrafî olarak Polinezya'nın bir parçası olan adalar, siyasi olarak Fransa'nın denizaşırı bir bölgesi olan Fransız Polinezyası'nın bir parçasıdırlar. Sosyete Adaları, Tahiti, Mo'orea, Raiatea, Bora Bora ve Huahine adalarını içermektedir.

Tahiti Krallığı, İngiliz misyonerler'in, tüccarların ve Avrupa'nın sağladığı silahlar yardımıyla Tahiti'nin Moʻorea, Teti'aroa ve adalarının I. Pōmare tarafından birleştirilmesiyle oluşturulan bir Polinezya monarşisiydi. 19. yüzyılda Bora Bora, Huahine ve Raiatea ile birlikte, hepsi benzer bir dili ve kültürü paylaşan ve yöneticileri evlilik yoluyla birbirine bağlı olan Sosyete Adaları'ndaki bir dizi bağımsız Polinezya devletinden biri olmuştur.

Bora Bora Krallığı, 19. yüzyılın başlarında, Bora Bora adasının birleşmesi ve 1847'de Jarnac Sözleşmesi ile Fransa ve Birleşik Krallık tarafından resmî olarak tanınmasıyla kuruldu. 19. yüzyılda Tahiti, Huahine ve Raiatea ile birlikte, hepsi benzer bir dili ve kültürü paylaşan ve yöneticileri evlilik yoluyla birbirine bağlı olan Sosyete Adaları'ndaki bir dizi bağımsız Polinezya devletinden biriydi. Krallık, Bora Bora'nın yanı sıra Tupai, Maupiti, Maupihaa, Motu One ve Manuae adalarını da kapsıyordu. Bora Bora Krallığı, 1888'de Fransa tarafından ilhak edildi. Krallığın son kraliçesi olan III. Teriimaevarua da Fransa'nın zorlamasıyla 1895'te tahttan çekilmek zorunda kalmıştır.