İçeriğe atla

Tabela

Bir duvar tabelası

Tabela, kurum ve işletmelerin daha fazla kişi tarafından tanınması için kullandıkları bir araçtır. Tabelalar, yer ve amaca göre şekil ve boyut olarak değişir. Pankart, reklam panosu, duvar resimleri, trafik işaretleri, taşınabilir tabelalar, kabarık tabelalar, duvar tabelaları ve diğer türlerde olabilir.[1] Tabelalar metal, bronz, çelik, granit, plastik, cam, ahşap veya başka bir malzemeden yapılır. Daha yeni tabelalar ayrıca dijital veya elektronik ekranlar kullanabilir. Tabelalar reklam, tanıtım, pazarlama ve estetik amaçlarla kullanılabilir.

Çeşitleri

Kaynakça

  1. ^ "10 Different Types of Signage: Which Is Most Useful For Your Business?" (İngilizce). 26 Ağustos 2021. 30 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2023. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Reklam</span> pazarlama için kullanılan iletişim biçimi

Reklam, "insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, belirli bir düşünceye yöneltmek, dikkatlerini bir ürüne, hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışmak, onunla ilgili bilgi vermek, ona ilişkin görüş ve tutumlarını değiştirmelerini veya belirli bir görüşü ya da tutumu benimsemelerini sağlamak amacıyla oluşturulan; iletişim araçlarından yer ya da süre satın almak yoluyla sergilenen ya da başka biçimlerde çoğaltılıp dağıtılan ve bir ücret karşılığı oluşturulduğu belli olan "duyuru"dur.

<span class="mw-page-title-main">Elektronik</span> elektrik kullanarak bilgi işleyen, taşıyan veya depolayan elemanları ve sistemleri inceleyen bilim dalı

Elektronik, elektronları ve diğer elektrik yüklü parçacıkları yönlendiren cihazları tasarlamak, oluşturmak ve çalıştırmak için fizik prensiplerini inceleyen ve uygulayan bir bilim ve mühendislik disiplinidir. Elektronik, transistörler, diyotlar ve entegre devreler gibi aktif cihazları kullanarak elektrik akımının akışını kontrol etmek ve yükseltmek ve onu bir formdan diğerine, örneğin alternatif akımdan (AC) doğru akıma (DC) veya analog sinyallerden dijital sinyallere dönüştürmek için kullanan fizik ve elektrik mühendisliğinin bir alt alanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Trafik işaretleri</span>

Trafik işaretleri karayollarında yasak, tehlike, bilgi işaretleri olmak üzere üç çeşittir. Demiryollarında elle verilen işaretler yanında levhalar bulunur. Denizyollarında şamandıra ve ışık işaretleri vardır. Havayollarında ise sinyal levhaları ve ışıklandırma vardır.

<span class="mw-page-title-main">Bolu Atatürk Stadyumu</span>

Bolu Atatürk stadyumu Bolu'da 9000 kapasiteli olan stadyumdur. Boluspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan stadyum çok amaçlı kullanılabilir. 1958 yılında hizmete girmiştir.

E-pazarlama, markanın ve yapılan işin tanıtımını yapmak ve tüm pazarlama uygulamalarını desteklemek amacı ile internet, mobil ve interaktif platformların kullanarak yapılan çalışmalardır.

<span class="mw-page-title-main">Bolzano (il)</span> İtalyada bir il

Bolzano (Özerk) ili, İtalya'nın Trentino-Alto Adige/Südtirol özerk bölgesinde özerk il. Başkenti Bolzano'dur.

<span class="mw-page-title-main">Reklam panosu</span>

Reklam panosu, genellikle kalabalık yolların kenarında bulunan bir sokak reklamı yapısı. Reklam panoları yoldan geçen sürücüler ve yayalara büyük reklamlar sunar. Ayrıca iç mekan reklamı gibi de uygulanır. Genellikle büyük yazılmış bir slogan ya da görsel ve video barındırır. Reklam panoları, öncelikle ana otoyollarda, otobanlarda veya kamusal alan'larda bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Balıkesir Garı</span> Balıkesirde bulunan tarihi tren garı

Balıkesir Garı, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Neon aydınlatma</span>

Neon Aydınlatma elektrikle beslenen, içleri seyreltilmiş neon gazı veya benzeri ile dolu, parlak bir biçimde aydınlatan camdan yapılmış tüp veya ampullerden oluşur.Neon lambaları soğuk katot gaz yük boşaltması tipi lamba sınıfına girer. Bir neon tüpü, iki ucu metal elektrotlarla düşük basınçta mühürlenmiştir ve içi belirli gazlarla doludur. Birkaç bin volt civarındaki yüksek bir elektrik potansiyelin uygulanması, içerideki gazın iyonlaşmasına sebep olur. Daha sonrasında ise gaz, florescence yoluyla farklı renklerde ışıklar saçar. Çıkan ışığın rengi içerideki gazın cinsiyle alakalıdır. Neon ışıklandırma, bahsedilen yolla canlı turuncu bir ışık yayan soygaz Neondan ismini alır. Fakat diğer gazlar ve kimyasallar da farklı renklerde ışık almak amacıyla kullanılmaktadır. Örneğin, hidrojen kırmızı, helyum sarı, karbondioksit beyaz ve cıva mavi ışık verir. Neon tüpleri yazılar yazacak veya resimler oluşturacak biçimde bükülerek üretilirler. Genellikle belirgin, çok renkli, parlak tabelalar veya simgeler oluşturularaki reklam amacıyla kullanılırlar. Bu reklam mentalitesi 1920 ila 1950'ler arasında oldukça popülerdi.

<span class="mw-page-title-main">Dijital tabela</span>

Dijital tabelalar; reklam, yönlendirme, tanıtım ve insanları bilgilendirme başta olmak üzere, özellikle pazarlama alanında kullanılan kapalı devre bir yayın sistemidir. Dijital içerikli dosyaları merkezi bir noktadan bilgisayar ağı üzerinden uç noktalardaki ekranlara iletilerek yayın akışı sağlanır. Uç noktalardaki ekranlara iletilen dijital içerikler, ekrana bağlı bir bilgisayar veya medya oynatıcısı sayesinde ekrana yansıtılır.

<span class="mw-page-title-main">Dijital imza</span> dijital belgelerin gerçekliğini tasdik eden matematiksel formül

Dijital imza dijital mesajların veya belgelerin gerçekliğini doğrulamak için imza ve matematiksel bir şemadır. Ön koşulların karşılandığı geçerli bir dijital imza, alıcıya mesajın bilinen bir gönderici tarafından oluşturulduğuna inanması için çok güçlü bir neden verir. Dijital imzalar genellikle, bir imzanın amacını taşıyan elektronik verileri içeren elektronik imzaları uygulamak için kullanılır, ancak tüm elektronik imzalar dijital imza kullanmaz. Dijital imzalar açık anahtarlı şifreleme ve asimetrik kriptografi kullanır.

Nikolay İvanovi Masalov, Kızıl Ordu'ya bağlı Sovyet asker.

Dijital baskı dijital bazlı görselin doğrudan çeşitli materyallerin üzerine basılması.

<span class="mw-page-title-main">Elektronik kâğıt</span>

Elektronik mürekkep (e-mürekkep) veya akıllı kağıt olarak da bilinen elektronik kağıt, kağıt üzerindeki sıradan mürekkebin görünümünü taklit eden bir görüntüleme cihazıdır. Işık yayan geleneksel düz panel ekranların aksine, elektronik kağıt ekran, kağıt gibi ortam ışığını yansıtır. Bu, onların okunmasını daha rahat hale getirebilir ve çoğu ışık yayan ekrandan daha geniş bir izleme açısı sağlayabilir. 2008 yılından itibaren mevcut olan elektronik ekranlardaki kontrast oranı gazetelere yaklaşmaktadır ve yeni geliştirilen ekranlar biraz daha iyidir. İdeal bir e-kağıt ekranı, görüntü solmadan, doğrudan güneş ışığında okunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Dijital pazarlama</span>

Dijital pazarlama, elektronik bir cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. Ürün veya hizmetlerin elektronik ortamda çevrimiçi şekilde tanıtılmasını sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Kent mobilyası</span>

Kent mobilyası, sokaklarda ve yollarda çeşitli amaçlarla bulunan nesneler ve ekipman parçaları için kullanılan genel bir terimdir. Banklar, posta kutuları, telefon kulübeleri, sokak lambaları, trafik ışıkları, trafik işaretleri, otobüs durakları, tramvay durakları, taksi durakları, umumi tuvaletler, çeşmeler, su kanalları, anıtlar, halka açık heykeller ve atık kapları kent mobilyalarının çeşitli örnekleridir. Mobilyaların tasarımı ve yerleşiminde estetik, görsel kimlik, işlev, yaya hareketliliği ve yol güvenliğini dikkate alınmalıdır. Akıllı şehirlerin ortaya çıkmasıyla akıllı durak, akıllı bank, akıllı piknik masası, akıllı kamelya ve akıllı kameriye gibi bir takım gelişmiş ve modern kent mobilyaları piyasaya sürülmüştür.

Totem tabela, duyuru, ilan, tanıtım ve reklam amaçlı yapılan levhadır. Çeşitli malzemeleri bir araya getirerek elde edilebilir. Ana malzemesi Totem direği olsa da, artık bu direk olmadan da üretilebilmektedir. Reklam ajansı veya tabelacı tarafından temin edilir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul'un sokak tabelaları</span> İstanbulda kullanılan sokak tabelaları

İstanbul'un sokak tabelaları, 2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında, Aykut Köksal ve Bülent Erkmen tarafından tasarlanmış tabelalardır. İlk kez 26 Haziran 2007 tarihinde Garanti Galeri'de gerçekleşen "İstanbul’u Tabeladan Okumak" sergisinde tanıtılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Hatıra plaketi</span>

Hatıra plaketi veya hatıra lehvası metal, bronz, dökme demir, çelik, granit, mermer, kil, seramik, taş, ahşap veya başka bir malzemeden yapılan bir levhadır. Tipik olarak bir duvara, taşa veya başka bir dikey yüzeye yapıştırılır. Üzerinde yüksek kabartma, alçak rölyef, metin veya resim bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Sokak reklamı</span> sokak reklamı iş yerlerine daha fazla müşteri kazandırabilmek için kullanılan etkili bir reklamcılık yöntemidir,genellikle büyük ve dikkat çekici tabelalar kullanılır

Sokak reklamı, sokak, iç mekan ve kamusal alan'larda verilen reklam türüdür. En eski reklam yöntemlerinden biridir. Sokak reklamlarında tabela, reklam panosu, reklam tabelası, sandviç tahtası, kent mobilyası, afiş kullanılır.