İçeriğe atla

TV out

Intergraph Intense3D Voodoo Rush'ta TV out kablosu; S-video (birinci konektör) ve bileşik video (aşağıdaki sarı RCA bağlayıcısı)

TV-out terimi, televizyon AV girişi için kabul edilebilir bir analog video sinyali sağlayan ekipmanın bağlantısını belirtmek için yaygın olarak kullanılır. TV-out, sadece video sağlayabilir, ses sağlayamaz.

Sinyal türleri ve ilgili bağlayıcılar şunları içerir:

Daha fazla bilgi için AV girişi adlı maddeye bakınız.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Televizyon</span> bir vericiden elektromanyetik dalga hâlinde yayınlanan görüntü ve seslerin, ekranlı ve hoparlörlü elektronik alıcılar sayesinde yeniden görüntü ve sese çevrilmesini sağlayan haberleşme aygıtı

Televizyon veya kısaca TV, bir vericiden elektromanyetik dalga hâlinde yayımlanan görüntü ve seslerin, ekranlı ve hoparlörlü elektronik alıcılar sayesinde yeniden görüntü ve sese çevrilmesini sağlayan haberleşme sistemidir. Aynı zamanda kitle iletişim aracı da olan televizyon, yayımlanan görüntü ve sesleri alıcıya ulaştıran elektronik cihazdır.

<span class="mw-page-title-main">Ekran kartı</span> bir bilgisayara görüntü veren ve grafikleri işleyen bir CPU türüdür

Ekran kartı, bilgisayarın görüntü vermesini sağlayan birimidir. Ekran kartları harici ISA, VLB, PCI, AGP veya PCI-Express veriyollarını kullanan PC kartları olarak anakart, üzerinde chipset veya CPU içerisinde yerleşik olarak bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Yüksek çözünürlüklü televizyon</span>

Yüksek çözünürlüklü televizyon ya da yüksek tanımlamalı televizyon geleneksel TV yayın standartlarından daha yüksek çözünürlük sağlayan bir yayın standardıdır.

<span class="mw-page-title-main">TV kartı</span>

TV kartı, ya da tam adıyla televizyon kartı, analog veya dijital olarak kodlanmış, bilgisayarlarda video izlemeye veya aktarmaya olanak sağlayan bilgisayar parçasına verilen ad. Önceleri sadece TV izlemeye yarayan bu parça kendini geliştirerek radyo dinleme, teleteks gibi olanaklar da sunmaya başlamışlardır.

<span class="mw-page-title-main">HDMI</span> yüksek kalitede ses ve görüntü verisi aktaran ara birim

Yüksek çözünürlüklü çokluortam arayüzü veya kısaca HDMI, 2003 yılında ses (audio) ve görüntü (video) verilerini sıkıştırılmadan dijital olarak aktarmak için geliştirilmiş bir arabirimdir. HDMI; blu-ray disk çalar, HD-DVD disk çalar, bilgisayar, oyun konsolu, dijital uydu alıcısı gibi cihazları uyumlu ses ve görüntü cihazlarına bağlar. 2006 yılında HDTV, kameralar ve dijital fotoğraf makinelerinde de görülmeye başlamıştır.

Video oyunu, bilgisayar veya oyun konsolu gibi görüntü sinyali gönderen bir video ile görsel bir kullanıcı arayüzü kullanılarak oynanan oyun türü.

<span class="mw-page-title-main">Orijinal video animasyonu</span> Ev video formatlarında yayınlanmak üzere tasarlanmış Japon animeleri

Orijinal video animasyonu , kısaca OVA , özellikle ev videosu formatında sürülmek için yapılan Japon kökenli filmler ve serilerdir. Büyük birçoğu televizyon'da veya sinemalarda gösterilmeden doğrudan video olarak çıkarılır; promosyon amaçlı olarak OVA serisinin ilk kısmının TV yayını olması gibi çok nadiren görülen özel durumlar olabilir. OVAlar başlangıçta VHS olarak bulunmaktaydı, daha sonra LaserDisc'te ve son olarak da DVD'de çok daha popüler hale gelmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Komponent video</span>

Komponent video iki veya daha fazla bileşene ayrılmış video sinyalini tarif eder. Genellikle üç ayrı bileşen olarak depolanan veya iletilen analog video bilgisini ifade etmek için kullanılır. "Komponent video" kabloları ses sinyalini iletmez.

<span class="mw-page-title-main">Kompozit video</span>

"Kompozit video" analog video sinyalini ifade eder ve CVBS olarak da adlandırılır. Ses sinyalini içermez. Genellikle PAL, NTSC veya SECAM formatındadır. Y, U ve V harfleriyle ifade edilen sinyallerin senkronizasyon sinyali ile bir araya gelmesinden meydana gelir. Y sinyali resimdeki parlaklığı gösterir. Aynı zamanda senkronizasyon bilgisini de içerir. U ve V sinyalleri renk bilgilerini içerir. Önce renk taşıyıcı sinyalinin üzerine birbirine ortogonal olan faz farklarıyla modüle edilerek, krominans olarak da adlandırılan sinyal elde edilir. Bu şekilde bir taşıyıcı ile birleştirilerek oluşturulan UV sinyali, Y sinyali ile bir araya getirilir.

<span class="mw-page-title-main">S-Video</span>

S-Video video bilgisini iki ayrı sinyal şeklinde taşıyan bir video sinyalidir. Y/C olarak da bilinir. S-Video ile ses sinyali taşınmaz. S- Video, projeksiyon için uygun değildir. Çünkü, S-Video, VGA'dan çok düşük kalitede görüntü verir. S-Video girişi, genelde eski bilgisayarlarda bulunur. 4 pinli konektör, 7 pinli girişe sığar, ama 7 pinli konektör, 4 pinli girişe sığmaz. Ayrıca projeksiyonlarda S-video portu hala vardır.

<span class="mw-page-title-main">Analog televizyon vericisi</span>

Televizyon vericileri televizyon yayını yapan, yani stüdyolarda oluşturulan haber ve programların konutlardaki alıcılara ulaştırılmasını sağlayan en önemli teknik araçlardır. kablo ve uydu gibi alternatif yayın araçlarıyla karıştırmamak için TV vericileri bazen "yer vericileri" olarak da isimlendirilir.

<span class="mw-page-title-main">Video</span> hareketli görüntülerden oluşan elektronik ortam

Video sinyal (VF) veya Türkçesiyle Görüntü sinyali herhangi bir görüntünün iletilmek veya saklanmak için elektromanyetik enerjiye çevrilmiş halidir. Bu sinyale yaygın olarak video (VF) denilmektedir. Farklı amaçlar için görüntü sinyali üretilebilirse de burada televizyondaki görüntü sinyali üzerinde durulacaktır. Verilen sayısal değerler Türkiye'de kullanılan B/G sistemine ilişkindir. (Bu sistem Dünya’nın büyük bölümünde kullanılır. Fakat ABD, Japonya, Rusya ve Fransa gibi ülkelerde farklı sistemler kullanılır.)

Aktarıcı, radyo ve televizyon yayıncılığında bir önceki istasyondan aldığı yayını değişik bir radyo frekansla yeniden yayınlayan yardımcı vericilere verilen addır. "Aktarıcı" terimi TRT kurumunda 1970'li yıllarda Fransızca transposer kelimesinin karşılığı olarak kullanılmaya başlamıştır. Buna karşılık halk arasında kullanılan yansıtıcı terimi yayıncılıkta kullanılmaz.

Kablo TV, dijital veya analog yayın yapan çok sayıda yerli ve yabancı televizyon ve radyo kanalını, fiberoptik ve koaksiyel kablo şebekeleri üzerinden yüksek görüntü ve ses kalitesinde ileten çok kanallı bir TV sistemi.

Standart çözünürlüklü televizyon veya kısaca SDTV, yüksek çözünürlüklü televizyon ya da gelişmiş çözünürlüklü televizyon olarak kabul edilmeyen bir çözünürlük kullanan bir televizyon sistemi. İki yaygın SDTV sinyal türü Avrupa gelişimli PAL ve SECAM sistemlerden türetilen 576i ve Amerikan Ulusal Televizyon Sistemleri Komitesi (NTSC) sistemine dayanan 480i'dir.

<span class="mw-page-title-main">Dijital Kayıt Cihazı</span>

DVR ya da Digital Video Recorder olarak da bilinir. Analog video sinyallerini önce sayısala dönüştüren ve sabit disk (HDD) içerisinde depolayan kayıt cihazıdır. Genel olarak elektronik güvenlik endüstrisinde kullanılırlar. Kişisel kullanıma özgü versiyonları PVR Personal Video Recorder olarak bilinir. Günümüzde DVR'ların 4, 8, 16, 24, 32 ve 64 kanal çeşitleri bulunmaktadır.

iOS 4 2010 mobil işletim sistemi

İOS 4, iOS sürümünün Apple tarafından yaratılan ve geliştirilen 4. versiyonu. İlk 4.0 versiyonu 21 Haziran 2010 yılında tanıtılmıştır.İşte bu sürümden başlayarak Applenin tüm sürümleri "iOS" adını almaya başladı.Bu sürüm iPod Touch kullanıcıları için para ödemek zorunda kalmayan ilk sürüm oldu.Sürüm güncelleme özelliği ile yanı sıra, birçok yeni yeteneğe sahip olması ile, bir önceki sürümlerden farklı oldu. iOS 4.0 merakla beklenen çoklu görev özelliği destekleyen, geliştiriciler için 1500 API-ye sahip olacaklarını açıklandı. Ancak iPhone (1.nesil) ve iPod touch (1.nesil) kullanıcıları için bu sürüm geçersiz oldu.Yeni sistem ilk kez iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPod Touch modellerinde desteklendi. iOS 4.1 sürümünde Game Center adında yeni bir uygulama ekledi, ancak iPhone 3Gde mevcut değildir.Bu sürüm kendi sınıfında en üstün ve en güvenilir sürümlerden biri olmuştur.2013 yılında iOS 4-ün desteklenmesi durdurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">SECAM</span> analog televizyon yayıncılığında kullanılan üç renk sisteminden birisi

SECAM, analog televizyonlar için bir renk kodlama sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Analog televizyon</span>

Analog televizyon, video ve ses iletmek için analog sinyalleri kullanan orijinal televizyon teknolojisidir. Analog bir televizyon yayınında, parlaklık, renkler ve ses bir analog sinyalin genliği, fazı ve frekansı ile temsil edilir. 2010'ların sonlarına kadar dünya çapında kullanımda olan üç ana analog televizyon sistemi vardı: NTSC, PAL ve SECAM.

AV girişi, elektronik ekipmandan AV ses/görüntü sinyallerini almak için bir konnektörde yaygın olarak kullanılan bir etikettir.