İçeriğe atla

TVSA

TVSA
Kuruluş 29 Temmuz 1998
Sahibi Saraybosna Kanton Meclisi
Ülke Bosna-Hersek
Genel merkez Saraybosna
Websitesi http://www.tvsa.ba/

Saraybosna Kantonu Televizyonu (TVSA) bölgesel bir kamu televizyon olarak Saraybosna Kantonu Vatandaşları için kamu yararı gözetilerek hizmette bulunmaktadır. TVSA analog sinyal, internet sırasında dolaşım ve uydu programı yanı sıra transfer programları üzerinden Saraybosna kantonundan daha geniş bir alana yayın yapmaktadır. TVSA programlı işbirliği ve değişimi diğer bölgesel kamu televizyonları ile gerçekleştirilir ve böylece emisyon ülke çarpında yerleştirilir. TVSA Saraybosna Kanton Meclisi tarafından kurulan bir televizyondur ve Kanton bütçesinden finansman alır. TVSA 29 Temmuz 1998 yılında yayın başladı ve 01 Mart 2010 yılından itibaren uydudan izlenebilir. Uydudaki yayını kesilmiştir.

Adres

TVSA stüdyosu Bosna Hersek Radyo Televizyon binasında yer almaktadır, fakat TV idari bölümü Olimpiyat Salonu’nda Juan Antonio Samaranch (Zetra) içinde bulunmaktadır.

Emisyonları

TVSA kendi üretim konuları Saraybosna ile ilgili özel bir vurgu ile yaşamın çeşitli alanları kapsamaktadır.

TVSA tarafından üretilen emisyonları:

Saraybosna

  • Sarajevdisanje
  • Sarajevo Art
  • Sarajevsko jutro-Saraybosna sabahı
  • Tarih

Haber programı

  • TVSA günlük haberi
  • Haber
  • Dünya
  • BH Bağlantı

Eğlence ve TV magazin programı

  • İyi Titreşimler
  • Toplum için bir şey
  • Kamu ajan 003
  • Müziği aç
  • Rajvosa
  • Avrupa Bölgesi-KS
  • Yaşam ve Sağlık

Çocuk programı

  • Kike tike taçke

Spor Programı

  • Blinker Time
  • Spor magazin

Özel Programlar

  • Yılbaşı programı
  • Ramazan programı

Uydu programı Kendi üretimin yanında TVSA yabancı yayınları,film ve dizi uygulamaları ile zengin bir içerik sunuyor.

Diziler

  • Reymondu herkes seviyor
  • Frazer
  • Hack
  • Klinik
  • Taina
  • Podyum

Dış bağlantıları

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Radyo Televizyon Kurumu</span> Türk kamuya açık televizyon şirketi ve radyosu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.

<span class="mw-page-title-main">Samanyolu TV</span>

Samanyolu TV, 22 Ekim 1993 tarihinde yayın hayatına başlamış İslami içerikli ulusal televizyon kanalıdır. Star TV, Flash TV, Teleon, Show TV, HBB, Kanal 6, TGRT, atv, Kanal D ve Cine5'ten sonra Türkiye'nin 11. özel televizyon kanalı olmuştur. İslami ve kültürel konuları işlemesi ile bilinen kanal, Gülen Hareketi ile ilişkiliydi. Kanalın genel yayın yönetmenliğini Hidayet Karaca yürütmüştür.

<span class="mw-page-title-main">TGRT</span> Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu

TGRT, Türkiye'de özel televizyonculuğun ilk yıllarında İhlas Holding tarafından 22 Nisan 1993 tarihinde Cağaloğlu'nda açılmıştır. Türkiye'nin yabancı sermayeye satılan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Yayın hakları 25 Temmuz 2006 tarihinde Amerikalı News Corporation şirketine satılan kanal, NOW olarak yayın hayatını sürdürürken, TGRT'ye ait karasal yayın frekansları ve yayın haklarının çoğu satıldı. TGRT markası kurumsal şirket adı olarak varlığını sürdürürken, kardeş kanalları TGRT Haber ve TGRT Belgesel ile TGRT EU üzerinden yayına devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Cihan Haber Ajansı</span> 1994-2016 yıllarında Türk haber ajansı

Cihan Haber Ajansı, İstanbul merkezli bir haber ajansıydı. 1 Ocak 1994 tarihinde kurulan ve Feza Gazetecilik'e bağlı olan şirket, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, kanun hükmünde kararname ile 26 Temmuz 2016'da kapatıldı.

<span class="mw-page-title-main">TRT 1</span> Türk kamu televizyon kanalı

TRT 1, Türkiye'nin ülke çapında yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara'dadır. Türkiye'de açılan ikinci televizyon kanalı ve ilk ulusal televizyon kanalıdır. İlk genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Show TV</span> Türk televizyon kanalı

Show TV, Ciner Yayın Holding bünyesinde yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır. Show TV'nin genel müdürü ise Esra Baydar'dır.

<span class="mw-page-title-main">Star TV</span> Türkiye merkezli ulusal televizyon kanalı

Star TV, Doğuş Yayın Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanalıdır. Kanalın eski adları Star 1 ve İnterStar'dır. Şirketin unvanı, Star TV Medya Hizmetleri A.Ş.'dir. Star TV'nin genel yayın yönetmeni Nermin Yurteri'dir. 7 Mayıs 1990'da test yayınına başlayan kanal, 4 Ağustos 1990'da Star 1 adıyla, 13 Haziran 1992'de İnterStar adıyla, 17 Ocak 2002'de Star TV adıyla ve 21 Mayıs 2009'da HD olarak yayın hayatına başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Teknoloji TV</span> Türk televizyon kanalı

Teknoloji TV, Türkiye'de 2003- 2008 yılları arasında, teknoloji içerikli yayın yapan eski tematik bir televizyon kanalı.

<span class="mw-page-title-main">Türksat</span> Türk uydu operatörü

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş., Türkiye'nin Kablo TV ve tek uydu operatörüdür.

<span class="mw-page-title-main">Bayrak Radyo Televizyon Kurumu</span> Kıbrıslı Türk kamu televizyon kurumu

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ('BRT), KKTC'de kamu yayıncılığı yapmakla görevli kuruluşudur. BRT yayın hayatına 1963 yılında, yayın için gerekli elektrik enerjisinin birkaç araba aküsünden sağlandığı bir garajda, 2 mücahit tarafından yapılan Bayrak Radyosu'nun yayını ile başlamıştır. İlk yayın sözü ise 'Bayrak, Bayrak, Bayrak' diye verilmişti.

Al Jazeera, Katar merkezli bir haber kanalı. Kanal ilk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlamış olsa da, o zamandan günümüze gelene dek başka tematik kanalları da bünyesinde bulunduran bir ağ hâline gelmiştir. Kanal, yaptığı yayınlarla ve özellikle El-Kaide lideri Usame bin Ladin'in video görüntülerini ve yaptığı açıklamayı yayınlayarak özellikle 2001 yılında ABD'nin ikiz kulelerine yapılan 11 Eylül saldırılarının ardından dünya çapında dikkat çekmiştir. 1 Kasım 2021'den itibaren Al Jazeera'nın yayın hayatına başlamasının 25. yılına girerken grafikleri, jenerikleri ve stüdyolarını yenileyip, günlük yayın akışını değiştirdi. 15 Temmuz 2022'den itibaren Türksat 4A'daki yayını sonlandırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Yle</span> televizyon kanalı

Yleisradio Oy, Yle olarak kısaltılır, Türkçe dilinde Fin Yayın Şirketi, 1926'da kurulan, Finlandiya'nın ulusal kamu yayıncılığı şirketidir. %99,99'i Finlandiya devletine ait olan ve Finlandiya'da yaklaşık 3.200 kişiye istihdam sağlayan bir anonim şirkettir. Yle, örgütsel özelliklerinin çoğunu, büyük ölçüde model aldığı İngiliz muadili BBC ile paylaşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">ORF</span> 1955 yılında yayın hayatına başlamış Avusturyanın devlet televizyonu

Österreichischer Rundfunk,, Avusturya ulusal kamu yayıncısı'dır. Televizyon lisans ücreti gelirleri ve sınırlı canlı reklamların birleşimiyle finanse edilen ORF, Avusturya yayın medyasının baskın oyuncusudur. Avusturya, Arnavutluk'tan sonra kıta Avrupası'nda ülke çapında özel televizyon yayınına izin veren son ülke olmasına rağmen, komşu Almanya'nın ticari TV kanalları Avusturya'da 1980'lerden bu yana ücretli TV ve karasal aşırı dağıtım yoluyla mevcuttu.

<span class="mw-page-title-main">Sat.1</span>

Sat.1, ProsiebenSat.1 Media grubuna bağlı bir özel Alman televizyon kanalıdır. RTL televizyonun yayınından bir gün önce yayına başlayan Almanya’nın ilk özel televizyonudur. 1984'te PKS adıyla yayına başlayan kanal, 1985’te Sat.1 adını almıştır. Başlangıçta sadece 1200 eve ulaşabilen kanal önceleri eski filmleri, Amerikan yapımı programları ve yarışmaları yayınlamaktayken daha sonraları kendi yapımı olan diziler ve televizyon filmleri ile bilinir hale gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Hrvatska radiotelevizija</span>

Hrvatska radiotelevizija ya da Hırvat Radiotelevizyon, Hırvat Kamu yayın kurumudur. Uydunun yanı sıra yerel verici ağı üzerinden de çeşitli radyo ve televizyon kanallarını işletmektedir. HRT üç ortak şirkete bölünmüştür: Hırvat Radyosu, Hırvat Televizyonu ve üç orkestrayı ve bir koroyu içeren Müzik Prodüksiyonu.

<span class="mw-page-title-main">Yeni Yunan Radyo, İnternet ve Televizyon</span>

Yeni Yunan Radyo, İnternet ve Televizyon (NERIT), Yunanistan merkezli bir devlet radyo ve televizyon ağıydı. 4 Mayıs 2014 tarihinde 11 Haziran 2013'te kapatılan Yunan Radyo Televizyonu'nun yerine kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Norddeutscher Rundfunk</span>

Norddeutscher Rundfunk (NDR) ("Kuzey Alman Yayını"), Almanya'nın Aşağı Saksonya, Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinin televizyon ve radyo ağıdır. 2 Mayıs 1924 tarihinde kurulmuştur. Merkezi Hamburg'da yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Nederlandse Omroep Stichting</span>

Nederlandse Omroep Stichting, Türkçe: Hollandalı Yayın Kuruluşu, Hollanda Kamu Yayıncılık sistemini oluşturan yayın kuruluşlarından birisidir. Üç ayrı Hollandalı kamu televizyon kanalları ve Hollandalı kamu radyo hizmetleri için haber ve spor programları hazırlamaya yönelik özel bir zorunluluğu vardır.

<span class="mw-page-title-main">Canlı yayın (televizyon)</span>

Canlı televizyon, gerçek zamanlı olarak yayınlanan bir televizyon prodüksiyonudur. İkincil anlamda, televizyonun internet üzerinden akışını ifade edebilir. Çoğu durumda canlı programlama TV'de gösterildiği gibi kaydedilmez, prova edilmez, düzenlenmez ve yalnızca yayınlanmadan önce kaydedildiği gibi gösterilir. Canlı yayın şovları arasında haber yayını, sabah programı, ödül şovları, spor programları, gerçeklik programları ve zaman zaman senaryo dizileri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tüm Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Yayıncılık Şirketi</span>

Tüm Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Yayıncılık Şirketi (VGTRK), Rusya merkezli bir devlet kamu yayıncılığı kuruluşudur. 14 Temmuz 1990 tarihinde kurulmuştur. Merkezi Moskova'da yer almaktadır.