İçeriğe atla

TRT Kent Radyo Ankara

TRT Kent Radyo Ankara
KuruluşOcak 2015
Kapanış31 Aralık 2017
SahibiTürkiye Radyo Televizyon Kurumu
FormatıMüzik & Kültür
DilTürkçe
Ülke Türkiye
Genel merkezAnkara
Yayın alanıYerel
Eski adlarıTRT Radyo Haber (2011-2015)
Yeni adıTRT World Radio
Kardeş istasyonlarıTRT Radyo 1
TRT Radyo 2
TRT Radyo 3
TRT Nağme
TRT Türkü
TRT Kurdî Radyo
Türkiye'nin Sesi Radyosu
TRT GAP Radyosu
TRT Kent Radyo İstanbul
TRT Kent Radyo İzmir
Diyanet Radyo
Diyanet Kur'an Radyo
Diyanet Risalet Radyo
Websitesitrt.net.tr
Dinlenebilirlik
Frekanslar105.6 Ankara
Uydu yayını
Türksat 4A11958 V 27500 5/6
Türksat 3A11096 H 30000 5/6
İnternet yayını
TRT SitesiTRT Kent Radyo Ankara Canlı Yayın (Ücretsiz)

TRT Kent Radyo Ankara, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından Ocak 2015 tarihinde yayına başlayan bir radyodur.

Kent radyolarının 2017'de kapatılması ile yayın hayatı sona ermiştir.

TRT Kent Radyo Ankara'in FM verici frekansları
İl İlçe İstasyon Adı Erp Gücü Frekansı Yay.Gir.Tarihi
1. Ankara Ankara ? 105.6 Ocak 2015

Kaynakça

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Radyo Televizyon Kurumu</span> Türk kamuya açık televizyon şirketi ve radyosu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.

<span class="mw-page-title-main">TRT 1</span> Türk kamu televizyon kanalı

TRT 1, Türkiye'nin ülke çapında yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara'dadır. Türkiye'de açılan ikinci televizyon kanalı ve ilk ulusal televizyon kanalıdır. İlk genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">TRT Radyo 1</span> Türkiyede radyo kanalı

TRT Radyo 1, 9 Eylül 1974'te Türkiye Radyolarının TRT 1 adı altında birleştirilerek 24 saat yayına geçmesiyle kuruldu. 1987'de TRT Radyo 1 adını aldı.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de televizyon</span> Türk televizyon yayınları

Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.

TRT İstanbul Radyosu veya yaygın olarak kullanılan adıyla İstanbul Radyosu, Türkiye'nin en eski ve en büyük radyolarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">TRT FM</span> Türk radyo istasyonu

TRT FM eski adıyla TRT Radyo 2, ilk yayınını 1964 yılında yapan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun popüler müzik ile Ankara, İstanbul ve İzmir stüdyolarından dönüşümlü olarak gerçekleştirilen programları yayınlayan radyosu.

<span class="mw-page-title-main">TRT Radyo 3</span> radyo istasyonu

TRT Radyo 3, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun caz, klasik müzik, pop müzik, rock yayınlayan ve gün içinde çeşitli saatlerde haber bültenleri sunan radyosu. Yayın merkezi Ankara Radyosu'dur.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Radyosu</span> 1927de yayına başlayan Türk radyo kanalı

Ankara Radyosu, 1927 yılının Kasım ayında Türk Telsiz Telefon Anonim Şirketi tarafından devreye sokulmuş ve ilk defa 1554 metre üzerinden 5 kW gücündeki vericiyle yayın hayatına başlamıştır. Daha sonra uzun dalga 182 kHz frekansında 120 kW gücüyle yayın yapmaya başlayan radyo, birçok defa yayın binasını değiştirmiş, 28 Ekim 1938'de yeni ve son binasına taşınmıştır. Aynı tarihte, 20 kW gücündeki kısa dalga istasyonunu da devreye almış, 1950 yılında ise çıkış gücünü 100 kW’a yükseltmiştir. Uzun dalga vericisi ise 1961 yılında 240 kW’a yükseltilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">TRT Nağme</span> radyo istasyonu

TRT Nağme, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından 6 Mayıs 2009 tarihinde yayın hayatına başlamış; Ankara'da 102.8, İstanbul'da 101.6, İzmir'de 88.7 ve 89.8, Bursa'da 95.2, Antalya'da 92.1, Mersin'de 102.1, Adana'da 102.5 ve Kars'ta 91.3 frekansları başta olmak üzere Türkiye genelinde değişik frekanslardan FM bandından ve ayrıca internet üzerinden 24 saat kesintisiz, geçmişten günümüze çeşitli Türk sanat müziği eserlerini yayınlayan radyosudur. 2010'lu yılların başında yaklaşık yarısı Radyo 4 ile ortaktı.

TRT Belgesel, çeşitli belgesel formatındaki programların yayınlandığı kanal. Kanal ilk yayın formatında TRT bünyesinde 6 farklı dilde yayın yapan tematik bir televizyon kanalı olarak tasarlanmış ve bu şekilde yayın yapmıştır. 17 Ekim 2009 tarihinde "TRT Turizm ve Belgesel" adıyla test yayınına başladı. Böylece Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun ilk tematik ve ilk belgesel kanalı yayın hayatına başlamış oldu. TRT Belgesel, 6 Aralık 2014 tarihinde de yüksek görüntü kalitesi sunan "HD" yayına başladı. 2019 yılında kanalın içeriği ve logosu yenilendi.

<span class="mw-page-title-main">TRT Kurdî Radyo</span> Kürtçe yayın yapan TRT radyosu

TRT Kurdî Radyo, 1 Nisan 2009 tarihinde yayın hayatına başlamış Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Suriye Halep'e bağlı Afrin ilçesindeKürtçe yayın yapan TRT radyosudur. Doğu ve Güneydoğu illerinde, bazı ilçelerde ve Suriye Halep şehrine bağlı Afrin ilçesinde karasal yayın yapmaktadır. Uydu aracılığıyla ve İnternet yayınlarıyla tüm dünyada dinlenebilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kent FM</span>

Kent FM, 4 Haziran 1992 tarihinde yayına başlayan Türkiye'nin ilk özel radyo kanalıdır.

<span class="mw-page-title-main">TRT Radyo Haber</span> TRT

TRT Radyo Haber, TRT tarafından 2010 yılında kurulmuş haber içerikli yayın yapan bir radyodur. TRT Haber kanalının kurulmasının ardından kurulmuştur. Türkiye'nin ve dünyanın gündemini 24 saat kesintisiz olarak yayınlamaktaydı. Ancak geçmişte yayın hayatı sonlandırılmış olup, yerini TRT'nin Kent Radyolarına bırakmış ve bu radyolar dışındaki istasyonlarını yeniden Radyo-3'e bırakmıştır.Ocak 2017'de yeniden yayın hayatına başlamıştır.

H. Rıdvan Çongur, Türk eğitimci ve şair. Hisarcılar akımının temsilcilerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Can Akbel</span>

Can Akbel, Türk radyo ve TV haber sunucusudur.

<span class="mw-page-title-main">TRT Memleketim FM</span>

TRT Memleketim FM, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından 1 Temmuz 2009 tarihinde TRT Avrupa FM adıyla yayın hayatına başlamış Türkçe pop müzik yayın yapan TRT radyosudur. Gün içinde TRT TSR ve TRT Radyo 1 ile, akşamları ise TRT FM ile ortak yayın yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">TRT Kent Radyo İzmir</span>

TRT Kent Radyo İzmir, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından Ocak 2015 tarihinde yayına başlayan bir radyodur.

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Ankara Or-An'da bulunan bir müzedir. 1981 yılında eski radyo malzemelerinin toplanarak sergilendiği bir müze olarak TRT Radyo Müzesi adıyla açılmış; 1994 yılında Ankara ve İstanbul'daki radyo-televizyon stüdyolarından getirilen kullanım dışı malzemelerin yenilenmesiyle TRT Müzesi adıyla Or-An sitesindeki yeni yerinde açılmıştır. Kültür Bakanlığı'nın 28 Kasım 1994 tarihli yazısı ile özel müze kapsamına girmiştir. 10 Aralık 2012 tarihinden itibaren yeniden tescil edilerek "TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi" "Sesler Renkler Anılar" adı ile farklı bir konsept ile hayata geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">TRT Kent Radyo İstanbul</span>

TRT Kent Radyo İstanbul, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından Ocak 2015'te yayın hayatına başlamıştır. Radyo, 31 Aralık 2017'de kapanmıştır.

İl radyoları Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu TRT tarafında 1960 lı ve 1970 li yıllarda hizmete verilen ancak daha sonra vaz geçilen bir grup radyo istasyonunun adıdır.