İçeriğe atla

TRT Arabi Radyo

TRT Arabi Radyo
Kuruluş1 Ocak 2018 (İnternet ve uydu yayını)
21 Eylül 2020 (Karasal yayını)
İştiraklerTRT Arabi
SahibiTürkiye Radyo Televizyon Kurumu
FormatıUlusal
DilArapça
Genel merkezOr-An, Ankara
Eski adlarıTRT Arapça Radyo (2018-2019)
Yeni adıTRT Arabi Radio (2019-günümüz)
Kardeş istasyonlarıTRT Radyo 1
TRT FM
TRT Radyo 3
TRT Radyo 4
TRT Nağme
TRT Türkü
TRT Radyo Haber
TRT World Radio
TRT Kurdî Radyo
Türkiye'nin Sesi Radyosu
TRT GAP Radyosu
WebsitesiTRT Dinle
Dinlenebilirlik
Frekanslar101.4 İstanbul
107.8 Ankara
Uydu yayını
Türksat 3A11096 H 30000 5/6 (Dis Yay Orta Dalga Arapça)
İnternet yayını
trtdinle.com[1]

TRT Arabi veya TRT Arapça Radyosu, TRT'nin Arapça dilinde yayın yapan radyo istasyonudur. TRT Arabi Radyo; İstanbul'da 101.4, Ankara'da 107.8 ve Güneydoğu illerinde farklı frekanslardan dinlenebilmektedir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Radyo Televizyon Kurumu</span> Türk kamuya açık televizyon şirketi ve radyosu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.

<span class="mw-page-title-main">Muhyiddin İbnü'l-Arabî</span> Endülüslü İslam düşünürü, sufi ve filozof (1165–1240)

Muhyiddin İbnü'l-Arabî ya da tam adıyla Muhyiddîn Muhammed bin Ali bin Muhammed el-Arabî el-Hâtimî et-Tâî, ünlü İslâm düşünürü, mutasavvıf, yazar ve şair. Şeyhü'l Ekber unvanı ile de bilinir.

<span class="mw-page-title-main">TRT 1</span> Türk kamu televizyon kanalı

TRT 1, Türkiye'nin ülke çapında yayın yapan ilk ulusal televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara'dadır. Türkiye'de açılan ikinci televizyon kanalı ve ilk ulusal televizyon kanalıdır. İlk genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">TRT Radyo 1</span> Türkiyede radyo kanalı

TRT Radyo 1, 9 Eylül 1974'te Türkiye Radyolarının TRT 1 adı altında birleştirilerek 24 saat yayına geçmesiyle kuruldu. 1987'de TRT Radyo 1 adını aldı.

<span class="mw-page-title-main">Devrî'l-Halîc el-Arabî</span> BAE futbolunda en üst lig

Devrî'l-Halîc el-Arabî veya UAE Pro Ligi, Birleşik Arap Emirlikleri futbol liglerinin en üst seviyesidir. Lig 1973 yılında kurulmuştur. Ligde 12 takım mücadele edip, son sıradaki iki takım küme düşmektedir.

<span class="mw-page-title-main">El-Arabi (spor kulübü, Katar)</span>

El-Arabi ya da tam adıyla el-Nadi el-Arabi er-Riyadi, Katar'da bulunan bir futbol takımı.

TRT İstanbul Radyosu veya yaygın olarak kullanılan adıyla İstanbul Radyosu, Türkiye'nin en eski ve en büyük radyolarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">TRT FM</span> Türk radyo istasyonu

TRT FM eski adıyla TRT Radyo 2, ilk yayınını 1964 yılında yapan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun popüler müzik ile Ankara, İstanbul ve İzmir stüdyolarından dönüşümlü olarak gerçekleştirilen programları yayınlayan radyosu.

<span class="mw-page-title-main">TRT GAP Radyosu</span>

TRT GAP Diyarbakır Radyosu, 1964 yılında yayın hayatına il radyosu olarak başlayan Diyarbakır Radyosu, 1 Ocak 1997 tarihinden itibaren TRT - GAP Diyarbakır Radyosu adıyla geniş bir yayın alanına kavuşmuştur. Radyo 4'ün vericilerinin bir kısmının TRT Nağme ve TRT Türkü adı ile tematik yayıncılık yapmak amacıyla yeni kurulan iki kanala ayrılması ile her iki kanalda da yayınlar yaparak dinleyicilerle buluşmaya devam etmiştir. Bununla birlikte 2014 yılı içinde bölgesel yayınlar yapılmamıştır. Günümüzde ise 10.05-13.00 saatleri arasında bölgesel yayın yapılmaktadır. Diğer saatlerde TRT Radyo 1 ile ortak yayın yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Radyosu</span> 1927de yayına başlayan Türk radyo kanalı

Ankara Radyosu, 1927 yılının Kasım ayında Türk Telsiz Telefon Anonim Şirketi tarafından devreye sokulmuş ve ilk defa 1554 metre üzerinden 5 kW gücündeki vericiyle yayın hayatına başlamıştır. Daha sonra uzun dalga 182 kHz frekansında 120 kW gücüyle yayın yapmaya başlayan radyo, birçok defa yayın binasını değiştirmiş, 28 Ekim 1938'de yeni ve son binasına taşınmıştır. Aynı tarihte, 20 kW gücündeki kısa dalga istasyonunu da devreye almış, 1950 yılında ise çıkış gücünü 100 kW’a yükseltmiştir. Uzun dalga vericisi ise 1961 yılında 240 kW’a yükseltilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Kent FM</span>

Kent FM, 4 Haziran 1992 tarihinde yayına başlayan Türkiye'nin ilk özel radyo kanalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Youssef El-Arabi</span> Faslı-Fransız futbolcu (d. 1987)

Yusuf el-Arabi Fransa doğumlu Faslı futbolcudur. Olimpiakos takımında forma giymektedir.

<span class="mw-page-title-main">TRT Radyo Haber</span> TRT

TRT Radyo Haber, TRT tarafından 2010 yılında kurulmuş haber içerikli yayın yapan bir radyodur. TRT Haber kanalının kurulmasının ardından kurulmuştur. Türkiye'nin ve dünyanın gündemini 24 saat kesintisiz olarak yayınlamaktaydı. Ancak geçmişte yayın hayatı sonlandırılmış olup, yerini TRT'nin Kent Radyolarına bırakmış ve bu radyolar dışındaki istasyonlarını yeniden Radyo-3'e bırakmıştır.Ocak 2017'de yeniden yayın hayatına başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'nin Sesi Radyosu</span> TRT bünyesinde Avrupalı Türklere hitap eden devlet radyosudur

Türkiye'nin Sesi Radyosu (TSR), TRT bünyesinde 1937 yılından bugüne yayınlarını sürdüren, Avrupalı Türklere hitap eden devlet radyosudur. Türksat, Optus, Hotbird, Eutelsat ve Yamal uyduları ile genişleyen bir yayın alanına sahiptir. Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun;

TRT Arabi, 4 Nisan 2010'da yayın hayatına başlamış olan TRT'nin Arapça yayın yapan kanalı.

<span class="mw-page-title-main">TRT Memleketim FM</span>

TRT Memleketim FM, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından 1 Temmuz 2009 tarihinde TRT Avrupa FM adıyla yayın hayatına başlamış Türkçe pop müzik yayın yapan TRT radyosudur. Gün içinde TRT TSR ve TRT Radyo 1 ile, akşamları ise TRT FM ile ortak yayın yapmaktadır.

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Ankara Or-An'da bulunan bir müzedir. 1981 yılında eski radyo malzemelerinin toplanarak sergilendiği bir müze olarak TRT Radyo Müzesi adıyla açılmış; 1994 yılında Ankara ve İstanbul'daki radyo-televizyon stüdyolarından getirilen kullanım dışı malzemelerin yenilenmesiyle TRT Müzesi adıyla Or-An sitesindeki yeni yerinde açılmıştır. Kültür Bakanlığı'nın 28 Kasım 1994 tarihli yazısı ile özel müze kapsamına girmiştir. 10 Aralık 2012 tarihinden itibaren yeniden tescil edilerek "TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi" "Sesler Renkler Anılar" adı ile farklı bir konsept ile hayata geçmiştir.

<span class="mw-page-title-main">TRT Turizm Radyosu</span>

TRT Turizm Radyosu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından yayın hayatına başlamış ve 9 Haziran 1990 tarihinde yayın hayatına başlamış Türkiye'nin İngilizce Fransızca, Almanca Rusça ve Yunanca dilleri yayın yapmış TRT radyosudur. 6 Mayıs 2009'da kapatılmış ve frekansları TRT Nağme başta olmak üzere TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Radyo 4 ve TRT Radyo Haber radyolarına devredilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">TRT İzle</span> TRTnin bir ağ sayfası

TRT İzle, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından oluşturulmuş, TRT kanallarında yayınlanan programların tekrar bölümlerinin veya kanalların canlı olarak izlenebildiği bir internet sitesiydi.

<span class="mw-page-title-main">TRT Dinle</span>

TRT Dinle, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından oluşturulmuş, TRT'nin arşivinde bulunan müzik, şarkı, radyo tiyatrosu, podcast veya radyo kanallarının canlı dinlenebildiği bir dijital müzik servisidir.