Ay sınıfı, Federal Almanya'nın Howaldtswerke Deutsche Werft AG firmasının Tip 209 sınıfı denizaltılarından Türk Deniz Kuvvetleri'nde ilki 1975 yılında hizmete giren denizaltı sınıfıdır. STM tarafından TCG Doğanay (S-351) ve TCG Dolunay (S-352) denizaltılarına modernizasyonu gerçekleştirilmiştir.
Gabya sınıfı fırkateyn veya G sınıfı fırkateyn, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait fırkateyn sınıfıdır. ABD Deniz Kuvvetleri'nden devredilen Oliver Hazard Perry sınıfı fırkateynlerden oluşur.
Türk Deniz Kuvvetleri, Türkiye'yi denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir. Türk Silahlı Kuvvetleri komutası altındaki en büyük 2. kuvvettir. Kuruluş tarihi, ilk Türk denizcisi kabul edilen Çaka Bey'in İzmir'de oluşturduğu donanmanın kuruluş tarihi olan 1081'dir. 9 Kasım 2016 tarihinde değiştirilerek kabul edilen Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesi ile bu tarihe dek Genelkurmay Başkanlığı kuruluş ve kadrolarında bulunan Komutanlık, Millî Savunma Bakanlığı kadro ve kuruluşuna geçirilmiştir. Ayrıca aynı Kararname, cumhurbaşkanı ve başbakanın kuvvet komutanı ve astlarına emir verebilmesini ve bu emirlerin hiçbir kurum, kuruluş veya kişinin onayı olmaksızın yerine getirilmesini de düzenlenmiştir.
TCG Gediz (F-495), Türk Deniz Kuvvetleri'nde hizmet etmekte olan Gabya sınıfı fırkateynlerden birisidir.
TCG Gökçeada (F-494), USN'deki ad: USS Mahlon S. Tisdale (FFG-27), Türk Deniz Kuvvetleri'nde hizmet etmekte olan Gabya sınıfı fırkateynlerden biri.
TCG Giresun (F-491), USN'deki adı: USS Antrim (FFG-20), Türk Deniz Kuvvetleri'nde hizmet etmekte olan Gabya sınıfı fırkateynlerden biri.
Barbaros sınıfı fırkateynler, Türk Deniz Kuvvetleri'ndeki en modern fırkateynler arasındadır. Yavuz Sınıfı fırkateynlerden sonra, İstif sınıfı fırkateyn TCG İstanbul'dan önce üretilmişlerdir. Alman Blohm + Voss gemi inşa şirketi tarafından MEKO modüler savaş gemileri grubunun bir parçası olarak tasarlanmışlardır. Almanya'da iki gemi ve Alman yardımı ile Türkiye'de iki gemi inşa edilmiştir. Önceki Yavuz sınıfı fırkateynlerden daha büyük olup saf dizellerden ziyade CODOG makineleri kullanmaları nedeniyle daha hızlıdırlar.
Yavuz sınıfı fırkateyn, Türk Deniz Kuvvetleri için yapılmış dört fırkateyn grubudur. Almanya'da tasarlandılar ve MEKO modüler savaş gemileri ailesinin bir parçası; bu durumda MEKO 200 tasarımıdır. Almanya'da iki gemi ve Alman yardımı ile Türkiye'de iki gemi inşa edildi. Tasarımda, Yavuz sınıfı fırkateynin geliştirilmiş versiyonları olan Türk Deniz Kuvvetleri'nin daha büyük Barbaros sınıfı fırkateynlerine benzerler.
Aşağıda Türk Deniz Kuvvetlerinin aktif envanteri verilmiştir. Bu listede Türk Deniz Kuvvetleri'nde aktif olarak görev yapmakta olan savaş gemileri, yardımcı gemiler, denizaltılar, hava araçları ve yakında hizmete girecek olan platformlar bulunmaktadır.
MİLGEM ya da tam adıyla Millî Gemi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bir savaş gemisi programıdır. Türk Deniz Kuvvetleri tarafından yönetilen proje, keşif, gözetleme, erken uyarı, denizaltı karşıtı savaş, yüzeyden yüzeye savaş, yüzeyden havaya savaş ve amfibi operasyonlar dahil olmak üzere bir dizi görevde kullanılabilecek çok amaçlı korvet ve fırkateynler geliştirmeyi hedeflemektedir.
Tuzla sınıfı karakol gemisi ya da proje adıyla Yeni Tip Karakol Botu Türk Deniz Kuvvetleri'nin operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla DEARSAN tersanesi tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.
İstif sınıfı fırkateyn diğer adıyla İ sınıfı fırkateyn veya İstanbul sınıfı fırkateyn, Türk Deniz Kuvvetleri için üretimi planlanan sekiz gemilik bir fırkateyn sınıfıdır.
TCG İstanbul (F-515), MİLGEM projesinin ikinci aşaması olan İstif sınıfı fırkateynlerden biri ve sınıfın ilk gemisi.
|} FAC 55 sınıfı hücumbot, Türkiye merkezli STM tarafından Türk Tipi Hücumbot Projesi kapsamında tasarlanan hücumbot sınıfı. Kendi sınıfının dünyadaki en fazla sürate ulaşabilen hücumbotlarından biridir.
TCG Gaziantep (F-490), Türk Deniz Kuvvetleri'nde hizmet etmekte olan Gabya sınıfı fırkateynlerden birisidir.
TCG Gökova (F-496), Türk Deniz Kuvvetleri'nde hizmet etmekte olan Gabya sınıfı fırkateynlerden birisidir.
Keçiören Teleferiği, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan iki istasyonlu gondol tipi bir teleferik hattıdır. 25 Temmuz 2008'de açılan ve 1653 metre uzunluğundaki hat, güneyde Kavacık Subayevleri mahallesini, kuzeyde ise Tepebaşı mahallesini birbirine bağlar. Hat, Keçiören Belediyesi tarafından işletilmektedir.
STM, Türkiye merkezli sivil ve askerî alanlarda faaliyet gösteren teknoloji şirketidir. Şirket aynı zamanda Teknofest'in paydaşlarından biridir.
İstif sınıfı fırkateynlerin üçüncüsü olan fırkateyndir. 20 Ocak 2023 tarihinde STM ile TAİS arasında imzalanan anlaşma ile Anadolu Tersanesi'nde üretilecektir. Sözleşme süresi 36 ay olup, 2026-2027 yılları arasında Türk Deniz Kuvvetleri envanterine girmesi planlanmaktadır.
İstif sınıfı fırkateynlerin ikincisi olan fırkateyndir. 20 Ocak 2023 tarihinde STM ile TAİS arasında imzalanan anlaşma ile Sedef Tersanesinde üretilecektir. Sözleşme süresi 36 ay olup, 2026-2027 yılları arasında Türk Deniz Kuvvetleri envanterine girmesi planlanmaktadır.