Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur.
1954 Türkiye genel seçimleri, 2 Mayıs 1954 tarihinde TBMM'de görev yapacak 10. dönem milletvekilleri için yapılan seçimlerdir.
1957 Türkiye genel seçimleri, 27 Ekim 1957 tarihinde TBMM 11. dönem milletvekillerini belirlemek için yapılan genel seçimlerdir.
Rifat Serdaroğlu, Türk siyasetçi.
TBMM 21. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 21. döneminde görev yapan, 1999'da seçilen, milletvekillerinin listesidir.
Süleyman Esat Budakoğlu, Türk siyasetçidir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanları listesi, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM başkanlarını içermektedir.
TBMM 19. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 19. döneminde görev yapan, 1991'de seçilen, milletvekillerinin listesidir.
Süreyya Sadi Bilgiç Türk siyasetçi. TBMM XXIII., XXIV. ve XXV. Dönem Isparta milletvekilidir.
TBMM 5. dönem milletvekilleri listesi, 1935 Türkiye genel seçimleri ile seçilen ve 1 Mart 1935 - 27 Ocak 1939 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapmış milletvekillerinin listesidir. Bu dönemdeki tüm milletvekilleri Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçildi. Bu yasama dönemi 920 kanunla TBMM tarihinde en fazla kanun kabul edilen dönem olmuştur.
TBMM 9. dönem milletvekilleri listesi, 1950 Türkiye genel seçimleri ile seçilen ve 22 Mayıs 1950 - 12 Mart 1954 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.
İstanbul milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri İstanbul şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
Hakkâri milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1. döneminden beri Hakkâri şehrini temsil eden milletvekilleri ve senatörlerin listesidir.
- Hakkâri ili, 27 Mayıs 1933 tarih ve 2411 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 20 Mayıs 1933 tarih ve 2197 sayılı Kanunla ilçeye dönüştürülmüş ve Van iline bağlanmıştır.
- Hakkâri, 4 Ocak 1936 tarih ve 3197 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 25 Aralık 1935 tarih ve 2885 sayılı Kanunla merkezi Çölemerik olmak üzere yeniden il olmuştur.
TBMM 26. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26. döneminde görev yapan, 1 Kasım'da seçilen, milletvekillerinin listesidir.
2018 Türkiye genel seçimlerinde resmî adıyla 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi. Bu seçimde Ankara ilinin 36 milletvekili seçilmiş ve cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmıştır. Milletvekili seçim sonuçları YSK'nin kesin seçim sonuçları iken, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK'nin Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) verileridir.
2018 Türkiye genel seçimleri'nde resmî adıyla 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi,Bu seçimde Yalova ilinin 3 milletvekili seçilmiş ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmıştır. Milletvekili seçim sonuçları YSK'nın kesin seçim sonuçları iken, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK'nın Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) verileridir.
2018 Türkiye genel seçimleri'nde resmî adıyla 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi,Bu seçimde Karaman ilinin 3 milletvekili seçilmiş ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmıştır. Milletvekili seçim sonuçları YSK'nın kesin seçim sonuçları iken, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK'nın Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) verileridir.
2018 Türkiye genel seçimleri'nde resmî adıyla 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi,Bu seçimde Muş ilinin 4 milletvekili seçilmiş ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmıştır. Milletvekili seçim sonuçları YSK'nın kesin seçim sonuçları iken, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK'nın Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) verileridir.
2018 Türkiye genel seçimleri'nde resmî adıyla 27. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçimi,Bu seçimde Karabük ilinin 2 milletvekili seçilmiş ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanılmıştır. Milletvekili seçim sonuçları YSK'nin kesin seçim sonuçları iken, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları YSK'nin Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) verileridir.
Sinop'ta 1954 Türkiye genel seçimleri, 2 Mayıs 1954 tarihinde TBMM'de Sinop seçim çevresini temsilen görev yapacak 6 milletvekilini belirlemek için yapılan seçimlerdir. Sinop ilinden, 1954 seçimlerine, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetçi Millet Partisi ve Demokrat Parti katılmıştır. Sinop ili seçim çevresi toplamda 6 milletvekili çıkarmaktadır. Sinop seçim çevresi ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir: