
T4 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Topkapı son istasyonu ise Mescid-i Selam olan ve 22 istasyondan oluşan 15,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.

Taksim Aktarma Merkezi, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, Beyoğlu'ndaki Taksim Meydanı'nda yer alan ve metro, füniküler ve nostaljik tramvay istasyonları ile İETT otobüs duraklarını kapsayan ve hatlar arasında aktarma imkanı sağlayan aktarma merkezidir.

T1 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Kabataş son istasyonu ise Bağcılar olan ve 31 istasyondan oluşan 19,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.

T2 Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, şehrin en merkezî noktalarından biri olan İstiklal Caddesi'nde, ilk istasyonu Taksim son istasyonu ise Tünel olan ve 5 istasyondan oluşan 1,64 km uzunluğundaki nostaljik tramvay hattıdır.

T2 Tramvay Hattı veya Konak Tramvayı, İzmir'de hizmet veren 12,8 kilometre (8,0 mi) uzunluğundaki 19 istasyonlu tramvay hattıdır. 24 Mart 2018'de hizmete giren hattın ilk istasyonu Fahrettin Altay, son istasyonu ise Halkapınar'dır. Hat üzerindeki yolculuk yaklaşık 41 dakika sürmektedir. Tramvay hattında 21 araç hizmet vermektedir. 21 aracın hizmet verdiği T2 hattında günlük yaklaşık 92.000 yolcu taşınmaktadır.

Kayseray, 1 Ağustos 2009 tarihinde Kayseri'de hizmete başlayan bir tramvay sistemidir.

İzmir'de toplu taşımacılık, 1880'lerde başladı. O dönem yalnızca atlı tramvaylar ve vapurlar kullanılmaktaydı. Atlı tramvayların yerini 1928'de elektrikli tramvaylar aldı. Otobüsler ise 1932'de işlemeye başladı. 1954'te tramvaylar kaldırılırken aynı yıl hizmete alınan troleybüsler 1992'ye kadar çalıştı. 21. yüzyıla gelindiğinde de metro ve banliyö trenleri kullanıma girdi. 2017'de ise tramvaylar yeniden hizmete alındı.

BurTram, Bursa'da tramvay işletmeciliği yapan oluşum. BURULAŞ'a bağlıdır. Bursa'da Kent Meydanı-Heykel, Kent Meydanı-Terminal ve Zafer Plaza-Çınarönü arası işleyen hatlardır.

Halkapınar Aktarma Merkezi, TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonu, İzmir Metro A.Ş.'ye ait hemzemin metro ve tramvay istasyonları ve ESHOT ve İZULAŞ otobüslerine hizmet veren otobüs duraklarından oluşan aktarma merkezidir.

T5 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Eminönü son istasyonu ise Alibeyköy Cep Otogarı olan ve 14 istasyondan oluşan 10,1 km uzunluğundaki tramvay hattıdır. Eminönü'nden başlayan hat Haliç'in batı kıyısı boyunca Silahtarağa'ya kadar devam eder ve buradan itibaren Alibey Deresi'ne paralel şekilde giderek Alibeyköy Cep Otogarı'nda son bulur.

Akçaray, Kocaeli'nin merkez ilçelerinden biri olan İzmit'te hizmet veren tramvay hattıdır. Kocaeli'nin ilk tramvay hattı olma özelliğini taşır.

Gaziantep Tramvayı, Türkiye'nin Gaziantep ilinde bulunan ve GAZİULAŞ tarafından işletilen tramvay ağıdır.

İzmir Tramvayı, İzmir'de hizmet veren tramvay ağıdır. Sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi, işletmecisi ise İzmir Metro A.Ş.'dir. Tramvay ağı, 11 Nisan 2017'de hizmete giren T1 Tramvay Hattı, 24 Mart 2018'de hizmete giren T2 Tramvay Hattı ve 27 Ocak 2024'te hizmete giren T3 Ring Tramvay Hattı'ndan oluşmaktadır. İzmir Tramvayı'nın toplam uzunluğu 33,6 km (20,9 mi) ve toplam istasyon sayısı 47'dir.
T2: Kent Meydanı-Terminal, Bursa'daki tramvay hatlarından biridir. Hatta 11 istasyon bulunmaktadır.

İstanbul Tramvayı, İstanbul'da hizmet veren modern tramvay ağıdır. Sistem, Avrupa Yakası'nda hizmet veren T1 Tramvay Hattı, T4 Tramvay Hattı ve T5 Tramvay Hattı'ndan oluşmaktadır.

İstanbul nostaljik tramvayı, İstanbul'da hizmet veren nostaljik tramvay ağıdır. Sistem, Avrupa Yakası'nda hizmet veren T2 Nostaljik Tramvay Hattı ve Anadolu Yakası'nda hizmet veren T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'ndan oluşmaktadır.

İstanbul Füniküleri, İstanbul'da hizmet veren füniküler ağıdır. Sistem, şehrin Avrupa Yakası'nda hizmet veren F1 Füniküler Hattı, F2 Tarihi Tünel Füniküler Hattı, F3 Füniküler Hattı ve F4 Füniküler Hattı ve ihale aşamasında olan F5 Füniküler Hattı'ndan oluşmaktadır.

Cumhuriyet Meydanı - Alsancak Limanı Nostaljik Tramvay Hattı, İzmir'de yer alan ulaşım hatlarından birisiydi. Nostaljik tramvay görünümlü lastik tekerlekli araçların çalıştığı hatta ray döşenmemiştir. 1.660 metre uzunluğundaki hatta çalışan araçlar Alsancak Limanı'ndan başlayarak özel yolunda bir süre ilerlemekte ve son durak olan Cumhuriyet Meydanı'na gelmekteydi. Tramvay genellikle turistik amaç için kullanılmaktaydı. Hatta 4 istasyon bulunmaktaydı. Hat, haftanın her günü 10:00 - 21:00 saatleri arasında ve 30 dakikada bir sıklıkla çalışmaktaydı.

T1 Tramvay Hattı Kayseri'deki hafif raylı sistem hatlarından biridir.
T3 Tramvay Hattı, Kayseri'deki hafif raylı sistem hatlarından biridir.