
Panzerkampfwagen II, Alman yapımı II. Dünya Savaşı'nda kullanılmış hafif tanktır. Mühimmat envanter tanımı Sd.Kfz. 121'dir.

Panzerkampfwagen 38(t) (Zırhlı muharebe aracı 38(t)), Çekoslovakya tarafından LT-38 adıyla imal edilen ve Almanların Çekoslovakya'yı ele geçirmesinden sonra Alman ordusu tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan tanktır. Üreticilerin TNH serileri , TNHPS, LTP ve LTH adlandırmaları vardır. Alman ordusu içerisinde mühimmat envanter tanımı SdKfz.140 (özel amaçlı taşıt 140)'tır.

Grille Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan kundağı motorlu obüs türüdür. Grille serisinin yapımında Çek Panzer 38(t) tankları ve 15 cm sIG 33 piyade topu kullanılmıştır. Askerler arasında "cırcır böceği (Grille)" lâkâbının takılmasının nedeni, topun her ateşlenmesinden sonra, oluşan yüksek geri tepme nedeniyle, aracın, geriye doğru sıçramasıydı.

M2 Amerikan Ordusu için Rock Island Tophanesi tarafından II. Dünya Savaşı sırasında çok az sayıda üretilen orta sınıf bir tanktır. Zayıf tasarımlı, ince zırhlı ve yetersiz silahlarından ötürü bu tank ileride üretilecek M3 Lee ve M4 Sherman tanklarına örnek olmuştur. M2 servise girdiği zaman çoktan eskimiş bir tanktı ve Avrupa harekâtı sırasında Alman tankları karşısında çok kötü sonuçlar aldı. Bu yüzden cephe görevlerinden geri çekildi ve eğitim tankı oldu.

Marmon-Herrington CTLS Amerikan Ordusu tarafından üretilen ve ihraç edilen hafif tank sınıfında zırhlı bir araçtır. İki kişilik mürettebatı bulunan tankta bir adet taretinde ve iki adet sürücünün olduğu kısımda olmak üzere toplam 3 adet makineli tüfek bulunmaktaydı.

M22 Hafif Tank Amerikan yapımı olan ve II. Dünya Savaşı sırasında İngilizler tarafından kullanılan bir tanktır. İngilizler bu tanka M22 Locust adını verdi.

Flakpanzer 38(t), resmi adı Flakpanzer 38(t) auf Selbstfahrlafette 38(t) Ausf M (Sd.Kfz. 140), Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan bir tür kundağı motorlu uçaksavar silahıydı.

Flakpanzer IV Kugelblitz Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht tarafından II. Dünya Savaşı sırasında hala üretim aşamasında olan bir tür uçaksavar silahıydı. Diğer uçaksavar silahlarının aksine taret kısmı tamamen kapalı ve dönebiliyordu. Renkli çizimi

Kliment Voroşilov (KV) Sovyetler Birliği tarafından üretilen ve Kızıl Ordu tarafından II. Dünya Savaşı sırasında kullanılan ağır sınıf tank serisinin verilen genel isimdir. Adını Sovyet savunma bakanı ve politikacı Kliment Voroşilov'dan almıştır. Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht'ın Sovyetleri işgali sırasında Alman zırhlı araçlarına rakip olabilecek tankların başında geliyordu.

T-27 Sovyetler Birliği tarafından 1930 yılında geliştirilen bir tankette türü araçtı. Araç 1930 yılında Birleşik Krallık'ta üretilen Britanya yapımı Carden Loyd Tankette hafif tankının lisansı alınarak geliştirilmiştir.

T-37 hafif amfibik tank temelinde Fransız AMR 33 aracından faydalanılan ve Sovyetler Birliği tarafından 1930 yılında geliştirilen amfibik keşif aracıydı. Dünyanın ilk amfibik tankı olan bu araç ileride T-38 tankı ile yer değiştirildi.
BA-6 Sovyetler Birliği tarafından 1933'te geliştirilen ve Kızıl Ordu tarafından kullanılan bir zırhlı arabaydı. T-26'da kullanılan ve üzerinde 45 mmlik top bulunan taret bu arabada da kullanıldı. Araba GAZ-A şasesi üzerine yapıldı. Araçta kullanılan 6×4 şase Amerikan yapımı Ford AA 4×2 kamyonun değiştirilmiş haliydi. Bu şase, aracın hareket kabiliyetini yol ve sert toprak zeminle sınırlıyordu. Arka tekerlek çiftlerine palet takılarak aracın hareket kabiliyeti iyileştirilebilir, araç bir yarı-paletliye dönüştürülebilirdi.
BA-3 Sovyetler Birliği tarafından 1930'lu yıllarda geliştirilen ve Kızıl Ordu tarafından kullanılan bir zırhlı arabaydı. T-26 ve BT-5 hafif tanklarında kullanılan 45 mm toplu taret bu arabada da kullanıldı. Araba GAZ-AAA şasesi üzerine yapıldı. Araçta kullanılan 6×4 şase Amerikan yapımı Ford AA 4×2 kamyonun değiştirilmiş haliydi. Bu şase, aracın hareket kabiliyetini yol ve sert toprak zeminle sınırlıyordu. Arka tekerlek çiftlerine palet takılarak aracın hareket kabiliyeti iyileştirilebilir, araç bir yarı-paletliye dönüştürülebilirdi.

Entwicklung serisi, bilinen adıyla E- serisi, II. Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru Nazi Almanyası tarafından standartlaştırılmış bir tank serisi üretmek için yapılan çalışmaydı. Dört değişik ağırlık sınıfında standart tasarımlar ve bu tasarımlardan uyarlanan özel araçlar geliştirilecekti. Bu sayede Nazi Almanyası'nın aşırı karmaşık tank tasarımları ve bu karmaşıklık sonucunda gerçekleşen düşük üretim adetleri ve mekanik sorunlar giderilecekti. 1945'te savaş sona erdiğinde sadece E-100 için prototip aşamasına varılmış, diğer tüm tasarımlar ya kağıt üzerinde kalmış ya da kısmen geliştirilmişti.

Sovyet Kara Kuvvetleri, Kızıl Ordu'nun kara unsurlarını içermektedir. Daha sonra Sovyetler Birliği Silahlı Kuvvetleri'ne dahil olmuştur. Bolşeviklerin silahlı kuvvetleri olan Kızıl Muhafızların Rus İç Savaşı sırasında yeniden düzenlenmesiyle kurulmuştur.

T-60, bir Sovyet hafif tanktır. Tank, T-38 amfibi tankının yerini almak üzere tasarlanmış olup Sovyetler Birliği tarafından II. Dünya Savaşı'nda kullanılmıştır. Toplam 6.292 adet üretilmiştir.

T-40, bir Sovyet amfibi hafif tanktır. Tank, T-38 tankının yerine geliştirilmiştir. O dönem köprü olmadan bir nehri geçebilen birkaç tanktan biriydi ve çoğunlukla keşif birliklerine verilmiştir.

SU-152, II.Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği tarafından kullanılan bir kundağı motorlu toptur.
8,8 cm Flak 18 (Sfl.) auf Zugkraftwagen 12t , diğer adlarıyla Bunkerflak veya Bufla, II. Dünya Savaşı'ndan önce geliştirilen ve savaşın ilk yarısında Wehrmacht tarafından kullanılan Alman yapımı kendinden tahrikli bir toptu. Polonya'nın işgali sırasında kullanıldı, ancak Fransız Char B1 ve İngiliz Matilda II gibi daha ağır Müttefik tanklarını yok edebilen tek Alman kundağı motorlu silah olduğu Fransa Savaşı sırasında kullanımı ile daha çok bilinir. Fransa'dan sonra kalan araçlar Doğu Cephesi'nde kullanıldı. Son Bufla 1943'te yok edildi.
Panzerkampfwagen E-100 (TG-01), II. Dünya Savaşı'nın sonuna doğru geliştirilen bir Alman süper ağır tank tasarımıydı. Bir saldırı silahı çeşidi de önerildi. Savaşın sonuna doğru E-100'ün tek prototip şasesi üretildi ama sadece kısmen tamamlandı. Savaştan sonra prototip, testler için İngiltere'ye gönderildi ancak daha sonra hurdaya çıkarıldı.