İstanbul Metrosu, Türkiye'nin nüfus bakımından en büyük şehri olan İstanbul'daki metro sistemidir. 3 Eylül 1989'da M1 hattının hizmete girmesiyle birlikte faaliyete başlamıştır. Günümüzde M1ᴀ, M1ʙ, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8, M9 ve M11 olmak üzere 11 hattan oluşmaktadır.
T4 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Topkapı son istasyonu ise Mescid-i Selam olan ve 22 istasyondan oluşan 15,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.
M4 Metro Hattı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan metro hatlarından biridir. Anadolu Yakası'nın ilk metro hattı olma özelliğini taşır. İlk istasyonu Kadıköy, son istasyonu ise Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere 23 istasyonu mevcuttur ve istasyonlar tamamen yer altındadır. Kadıköy ve Ayrılık Çeşmesi istasyonları ile Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki istasyonlar hariç, hat D.100'e paralel gider. 17 Ağustos 2012 tarihinde Kadıköy - Kartal, 10 Ekim 2016 tarihinde Kartal - Tavşantepe uzatması ve 2 Ekim 2022 tarihinde Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı uzatması hizmete girmiştir. M4 hattı, 33,5 kilometre (20,8 mi) uzunluğu ile İstanbul'da M11 hattından sonraki en uzun ikinci metro hattıdır. Hattaki toplam seyahat süresi 52 dakikadır. İşletme 8'li ve 4'lü tren dizileriyle yapılmaktadır.
T1 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Kabataş son istasyonu ise Bağcılar olan ve 31 istasyondan oluşan 19,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.
F1 Füniküler Hattı, İstanbul'da yer alan füniküler hatlarından birisidir.
İzmir Banliyö Sistemi ya da kısaca İZBAN, diğer adıyla Egeray, Türkiye'nin İzmir ilinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Selçuk – Aliağa arasındaki 136 kilometre (85 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 41 istasyon bulunmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında hayata geçirilen sistem, Türkiye'nin en uzun şehir içi banliyö hattıdır. İZBAN'da yolcu taşımacılığına 30 Ağustos 2010'da başlanmış, hattaki son genişletme ise 8 Nisan 2019'da tamamlanmıştır.
M3 Metro Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ilk istasyonu Bakırköy Sahil son istasyonu ise Kayaşehir Merkez olan 26,7 km uzunluğundaki 19 istasyonlu metro hattıdır.
Başkentray veya B1 Banliyö Treni, Ankara ilinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Sincan – Kayaş arasında 37,472 kilometre (23,284 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 24 istasyon bulunmaktadır. Başkentray'da yolcu taşımacılığı 12 Nisan 2018'de başlamıştır.
M8 Metro Hattı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda ilk istasyonu Bostancı, son istasyonu ise Parseller olan 14,27 km uzunluğundaki 13 istasyonlu sürücüsüz metro hattıdır. Kuzey-güney aksında önemli bir bağlantı oluşturan hat, "150 günde 150 proje" hedefi kapsamında 6 Ocak 2023'te hizmete girmiştir.
M7 Metro Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Yıldız, son istasyonu ise Mahmutbey olan 48 km uzunluğunda ve 33 istasyonlu tam otomatik sürücüsüz metro hattıdır. Hat, doğu-batı aksında Haliç'in kuzeyindeki ilçeler arasında önemli bir bağlantı teşkil etmektedir.
Machida, Japonya'nın Tokyo Metropolü'nde bulunan bir şehirdir. Şehir Tokyo metropolünün güney ucunda Tama Tepelerinde yer almaktadır. Yüzölçümü 71.80 km² olan şehrin nüfusu 1 Şubat 2016 tarihi itibarı ile 429.040'tır. Şehir 1 Şubat 1958 tarihinde kurulmuştur.
Yamato, Japonya'nın Kanagawa prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Şehir prefektörlüğün kuzey orta kesiminde yer almaktadır. Yüzölçümü 27.06 km² olan şehrin nüfusu 1 Temmuz 2012 tarihi itibarı ile 230,709'dur.
BurTram, Bursa'da tramvay işletmeciliği yapan oluşum. BURULAŞ'a bağlıdır. Bursa'da Kent Meydanı-Heykel, Kent Meydanı-Terminal ve Zafer Plaza-Çınarönü arası işleyen hatlardır.
Tokyu Corporation, Japonya'da Büyük Tokyo Metropolü'nde özel bir demiryolu işletmecisi ve arazi geliştiricisidir. Şirketin merkezi Tokyo'nun Shibuya semtinde yer almaktadır.
T1 Kent Meydanı-Heykel, Bursa'daki tramvay hatlarından biridir. Hatta 16 istasyon bulunmaktadır. T1 Tramvay Hattında 12 Ekim 2013 tarihinde yolculu tramvay işletimi başlamıştır. 07:00-23:00 saatleri arasında işletim yapılan hatta 15 istasyon bulunmaktadır. İşletimde Bursa’ da Durmazlar Makine tarafından üretilen İpekböceği tramvayları kullanılmaktadır. Osmangazi ve Demirtaşpaşa istasyonlarından BursaRay aktarması yapılabilmektedir. Kayhan istasyonundan T3 hattına ve Osmangazi istasyonundan T2 hattına aktarma yapılabilmektedir.
Ankara'da ulaşım, şehir içi ulaşım ve şehirlerarası ulaşım olmak üzere iki kategoriye ayrılabilir. Şehir içi ulaşımlar metro, hafif raylı sistem, otobüs, teleferik ve banliyö gibi toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilebilirken; şehirlerarası ulaşımda ise havaalanlarından, tren istasyonlarından, otogarlardan ve otoyollardan yararlanılmaktadır. Toplu ulaşımda ücret tahsilatı AnkaraKart ile yapılır.
İstanbul Tramvayı, İstanbul'da hizmet veren modern tramvay ağıdır. Sistem, Avrupa Yakası'nda hizmet veren T1 Tramvay Hattı, T4 Tramvay Hattı ve T5 Tramvay Hattı'ndan oluşmaktadır.
T1A & T1B Tramvay Hatları, Antalya'da yer alan tramvay hatlarıdır. Aralık 2009 tarihinde Fatih - Meydan hattı olarak hizmete açılmasıyla beraber, bu hali ile Antalya'nın ilk şehir içi çağdaş (modern) tramvay hattı unvanına sahiptir. Yer altında bulunan Otogar ve Çallı istasyonları ile viyadükte bulunan Havalimanı ve Aksu istasyonları haricindeki bütün istasyonların türü hemzemindir. Hattın 29 istasyonu bulunmaktadır.2024 yılında biletin fiyatı 20 liraya eşittir (AntalyaKart).
T2 Nostaljik Tramvay Hattı, Antalya'da yer alan bir nostaljik tramvay hattıdır. 1999 yılında hizmete açılmasıyla beraber Antalya'nın ilk şehir içi tramvay hattı unvanına sahiptir. Hattın 11 istasyonu bulunmaktadır.
Saitama Demiryolu Hattı Japon Saitama Demiryolu Şirketi tarafından işletilen, çoğunlukla yer altından ilerleyen hızlı tren hattıdır. Saitama Eyaleti, yerel belediye yönetimleri ve Tokyo Metrosu tarafından finanse edilen bu tren hattı, Tokyo'da bulunan Akabane-iwabuchi İstasyonundan başlayıp Saitama'daki Urawa-Misono İstasyonunda sona eren Tokyo Metro Namboku Hattının bir devamını oluşturmaktadır. Hat, 2002 Saitama Stadyumu'na ana ulaşım aracı olarak kullanılmaktadır. 27 Kasım 2015'te rotaya "Saitama Stadyum Hattı" adı verilmiştir. İstasyon numaralandırmasında kullanılan hat sembolü “SR”dir.