
Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma ve kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel veya zihinsel aktivite. Sporları kabaca homo sapiens türünün medeniyete ulaşmadan önce doğayla veya diğer canlılarla yaptığı fiziksel mücadelelerin günümüzdeki medeni karşılığı olarak da tanımlayabiliriz. Sporlar güç, kardiyovasküler dayanıklılık ve esneklik bazlı veya bunların heterojen birleşiminden oluşmuş kompleks aktiviteler olabilir. Güç bazlı sporlara fitness, powerlifting, halter; kardiyovasküler dayanıklılık bazlı sporlara yüzme, atletizm; esneklik bazlı sporlara jimnastik, pilates gibi örnekler verilebilir. Bu unsurların birleşiminden doğan sporlara futbol, basketbol, tekvando, judo gibi örnekler verilebilir. Çünkü spor kişilerin yaptıkları hareketlere ek olarak top, hayvan gibi birtakım objelerle yapılan hareketlerin tümünü kapsamaktadır. Bazı kesimlerce yalnızca zihinsel yeteneklere dayalı bazı masa oyunları da spor olarak kabul edilmektedir. Günümüzde, kendine has kuralları ve oynayış biçimi olan birçok spor dalı bulunmaktadır. Bilinen en eski spor dalı atletizmdir.

İtalyanca, çoğunluğu İtalya ve İsviçre'nin güneyindeki Ticino kantonunda yaşayan 61 milyon kişi tarafından konuşulan Hint-Avrupa dil ailesine mensup bir Latin dilidir. İtalyan asıllı göçmenlerce Amerika Birleşik Devletleri'nde, Arjantin'de, Brezilya'da, Kanada'da ve Avustralya'da da sıkça konuşulur.
Fay ya da kırık, iki kıta sahanlığının birbirlerine sürtünerek zıt yönlerde hareketleri sonucu oluşan yapıya verilen isimdir. Kırıkların uzunlukları boyunca jeolojik tabakalar iki ayrı blok halinde yer değiştirir. Buradaki "kırık" terimi çatlaklarla karıştırılmamalıdır. Zira çatlaklarda kırılma yüzeyleri boyunca bir yer değiştirme, bir kayma söz konusu değildir. Bir çatlağın fay olabilmesi için fay aynası, tavan ve taban blokları ve atıma gerek vardır.

1998 FIFA Dünya Kupası 10 Haziran-12 Temmuz 1998 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenen futbol organizasyonudur. 12 Temmuz 1998 günü oynanan final maçında Brezilya'yı 3-0 ile yenen ev sahibi millî takım Fransa şampiyon olmuştur.
Mustafa Sağyaşar, Türk koro şefi ve Türk sanat müziği sanatçısı.

Tarık Suresi (Arapça: سورة الطارق), Kur'an'ın 86. suresidir ve 17 ayetten oluşur. Sure, ismini 1. ayette geçen ve üzerine yemin edilen ve bir "necm yıldız" olduğu ifade edilen tarık kelimesinden alır.

1990 FIFA Dünya Kupası, Italia '90 olarak tanıtılan, 8 Haziran-8 Temmuz 1990 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupasının 14.sü olan uluslararası futbol turnuvası. 1934'ten sonra ikinci kez FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan İtalya, Meksika'nın ardından bu organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapan ikinci ülke oldu. Nisan 1988'de başlayan ve 116 takımın katıldığı elemeleri geçen 22 ekibin yanı sıra, doğrudan finallere katılan ev sahibi İtalya ve son şampiyon Arjantin'in dahil olmasıyla 1990 FIFA Dünya Kupası finallerinde 24 takım yer aldı.

1978 FIFA Dünya Kupası, 11'inci Dünya Kupası olarak Arjantin'de 1 Haziran ve 25 Haziran arasında gerçekleşmişti. Arjantin ev sahibi olarak FIFA tarafından Haziran 1966'da seçilmişti. 1978 Dünya Kupası'nı Arjantin, finalde Hollanda'dayı uzatma dakikalarında attıkları gollerle 3-1 kazanarak aldı. Bu; Uruguay, İtalya, Batı Almanya ve İngiltere'den sonra kupayı ilk kez kazanan Arjantin, kupayı ev sahibi olarak kazanan 5. ülke oldu. Hollanda ise 2. defa üst üste finalde kaybetti. Turnuvada Brezilya 3., İtalya da 4. oldu.

Ortayol, Van ilinin Başkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

1959 Millî Lig, Millî Lig'in ilk sezonudur. Bu lig, Türk bayrağının renklerini çağrıştıracak şekilde Kırmızı Grup ve Beyaz Grup adında iki gruba bölünen takımlar arasında çift devreli bir lig olarak oynanmıştır. 16 takımın yer aldığı bu sezonda, küme düşen takım olmamıştır.
1962-63 Millî Lig, Millî Lig'in 5. sezonudur. İki farklı lig statüsünde oynanan 42 maçta 105 gol atan Galatasaray lig tarihindeki bir sezonda en çok gol atan takım unvanını kazandı.

Grafiti, çoğunlukla kamusal bir alanda yer alan bir duvar ya da yüzeye çizilmiş, kazınmış veya püskürtülmüş yazı ve çizimlerdir.
1992-93 Türkiye 2. Futbol Ligi, günümüzde 1. Lig olarak adlandırılan ligin 30. sezonudur. Grup 1, Grup 2, Grup 3, Grup 4 ve Grup 5 olarak beş ayrı torba oluşturularak oynanan ligden Yükselme Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan Samsunspor, Zeytinburnuspor ile DÇ Karabükspor bir üst lige yükselen takımlar olmuşlardır. Düşme Grupları'nı son sıralarda tamamlayan İnegölspor, Bandırmaspor, Küçükçekmecespor, Manisaspor, Yeni Nazillispor, İzmirspor, Keçiörengücü, Mudurnuspor, Çaykur Rizespor, Akçaabat Sebatspor, Bafraspor, Kahramanmaraşspor ve Batman Belediyespor ligden düşmüşlerdir.
1994-95 Türkiye 2. Futbol Ligi, günümüzde 1. Lig olarak adlandırılan ligin 32. sezonudur. Grup 1, Grup 2, Grup 3, Grup 4 ve Grup 5 olarak beş ayrı torba oluşturularak oynanan ligden Yükselme Grubu'nu ilk iki sırada tamamlayan Karşıyaka ve İstanbulspor ile play off galibi Eskişehirspor bir üst lige yükselen takımlar olmuşlardır. Klasman Grupları'nı son iki sırada tamamlayan İstanbul BB, Üsküdar Anadolu, Muğlaspor, Manisaspor, Ispartaspor, Tarsus İdman Yurdu, Giresunspor, Erdemir Ereğlispor, Yeni Sincanspor ve Batman Belediyespor ligden düşmüşlerdir.

Buzul çizikleri ya da glasiyal çizikler, buzul aşındırmasının olduğu bütün sahalarda görülen aşındırma sekilleridir. Çizikler özellikle yumuşak yapılı ince malzemeli kayalar üzerinde belirgin olarak görülürler. Aynı zamanda sert veya dirençli kayalarda belirgin olarak ortaya çıkarlar. Striasyonlar buzulun hareket yönünü belirler ve büyük ölçüde birbirine paralel olarak görülürler. Bununla birlikte, çiziklerin birbirlerinden uzaklaşmaları veya birbirlerine yaklaşarak kesişmeleri, buzulun bazı özellikleri üzerine bilgi verebilir. Şöyle ki, eğer bu çizikler geniş bir alanda birbirlerinden ayrılıyorlarsa, o buzulun genişlediği veya kollara ayrıldığını anlamak mümkündür. Buna karşılık, çizikler kesişiyorsa, ya buzulun küçüldüğü ya daraldığını ya da buzullaşmada ayrı ayrı safhaların mevcut olduğu anlaşılır.

Karelo-Fin Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, Karelo-Fin Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti tarafından 13 Mart 1953'te kabul edildi. Bu bayrak, Sovyetler Birliği bayrağına benzer, ancak bayrağın alt kısmında yukarıdan aşağıya mavi ve yeşil 2 renk şerit bulunmaktadır. Ayrıca sol üstte sarı sarı orak çekicin üstünde yine sarı yıldız şeklinde çerçeve vardır. Yeşil renk orman kaynaklarını simgelerken mavi, nehir ve göllerin bolluğunu gösterir.

Transkafkasya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı, Transkafkasya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti tarafından 1930'larda kabul edildi.

Monster Energy, Hansen Natural tarafından 2002 yılında çıkartılan bir enerji içeceğidir. Çizik izlerini stilize edilen M harfine benzer bir logoya sahip olup diğer enerji içecekleri gibi bol miktarda kafein ve şeker içermektedir.

Nokia 3500 classic, Nokia tarafından üretilen ve 2007 yılında satışa sunulan bir cep telefonudur. 5 renk stiline sahiptir. Özellikleri arasında 2 megapiksel kamera, MP3 çalar, uygulamalar, oyunlar, kayıt seçeneği ve arka planlar, zil sesleri ve ekran koruyucular alabileceğiniz bir İnternet hizmeti bulunur. Metal çerçevenin hem ekranda hem de tuş takımında çizikleri önlediği varsayılıyor.

Zilla Slab, Mozilla tarafından geliştirilen özgür bir slab serif yazı tipidir. 2017 yılından beri Mozilla'nın imajının önemli bir parçası hâline gelmiştir.