Yılmaz Güney, Kürt kökenli Türk oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı, yazar, şair ve aktivisttir. Oyuncu olarak yer aldığı Çirkin Kral, hem senaristi hem de yönetmeni olduğu Umut, Ağıt, Baba, Arkadaş ve Duvar, senaryosunu yazdığı ancak 1974–1981 yılları arasında cinayet nedeniyle hüküm giymesi sebebiyle çekimlerinde bulunamadığı eş yönetmenli Yol ve Sürü gibi filmleriyle tanınmaktadır. Güney, eserlerinin birçoğunu sol perspektiften üretmiş ve bunları Türkiye'deki işçi sınıfı insanlarının içinde bulunduğu kötü duruma adamıştır. Filmlerinde Türkiye'deki toplumsal yapı ile birlikte Kürt kültürünün, halkının ve dilinin tasvirini etkin bir şekilde kullanmıştır. Sinemada elde ettiği başarılar, uluslararası bir üne ulaşmasını sağlamıştır.
Öztürk Serengil, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu ve komedyendir.
Cüneyt Türel, Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.
Sürü, senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı, Zeki Ökten ile Yılmaz Güney'in yönettiği 1978 yapımı filmdir. Başrollerinde Tarık Akan, Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz yer almaktadır. Film, 1970'li yıllarda Siirt'in Pervari ilçesinde yaşayan bir Kürt ailesini ve bu ailenin geçimini anlatmaktadır. Dram türünde bir film olan Sürü, bazı sahnelerinde politik mesajlar da vermektedir.
Mehmet Akan,, Türk tiyatro ve sinema dizi oyuncusu, yönetmen, koreograf, folklorcu ve yazar.
Geniş Zamanlar, Koliba Film imzalı, başrollerini Zuhal Olcay, Özge Özberk ve Oktay Kaynarca'nın paylaştığı, Ayşe Kulin'in Geniş Zamanlar adlı öykü kitabından uyarlanan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. 9 Ocak 2007 tarihinde Star TV'de yayımlanmaya başlayan dizinin yönetmenliğini Serdar Akar üstlendi. Dizi, Haziran 2007'de yayımlanan 22. bölümü ile final yaparak sona erdi.
Galatasaray futbolcuları listesi, Profesyonel liglerin başladığı 1959 yılından beri Galatasaray'da kadroya giren tüm futbolcuların listedir.
Ulvi Uraz, Türk tiyatro, sinema oyuncusu ve yönetmenidir. Kurduğu topluluklarda Türk tiyatrosunun birçok tanınmış oyuncusunu yetiştirmiştir.
Ahmet Gülhan, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu ve tiyatro yönetmenidir.
Ahmet Tarık Tekçe, Türk sinema oyuncusu.
Kürt sineması, Türkiye, Irak, Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Suriye, İran veya Kürt diasporası gibi bölgelerde yaşayan Kürtlerin film endüstrisine dair faaliyetlerini ve sinema kültürlerini kapsamaktadır.
Ne Şeker Şey, 1962 yapımı siyah-beyaz, yönetmenliğini Osman Fahir Seden'in yaptığı başrollerde Türkân Şoray ve Göksel Arsoy'ın oynadığı Türk filmi. Filmde Adanalı bir iş insanının üç kızının öyküsü anlatılmaktadır.
Bay Kamber, 1994 yılında Star TV'de yayımlanmış olan komedi, macera ve polisiye türündeki Türk televizyon dizisidir. Senaryosunu Oya Yüce'nin yazdığı dizinin yönetmenliğini ise Ünal Küpeli üstlenmiştir. 11 bölüm süren dizide Bay Kamber rolünü Kemal Sunal oynadı.
Bu Vatanın Çocukları, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nuri Altınok'nin oynadığı yönetmenliğini ise Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1959 yapımı Türk filmidir.
Tütün Zamanı, Necati Cumalı'nın 1959 yılında yayımlanan romanı. Roman gene aynı yıl içerisinde Orhon M. Arıburnu'nun yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarılmıştır. Eser 1971 yılında "Zeliş" adıyla tekrar basılmıştır.
Türk adları, her toplumun olduğu gibi Türk toplumunun hayat tarzını, sosyal yapıyı ve düşünce yapısını yansıtır, toplumun aynası kabul edilir. Toplumların kendilerine özgü ad verme gelenekleri vardır. Eski Türklerde çocukların ergenlik çağına ulaşana kadar başardıkları bir işe göre isim verilirdi.
Yeşilçam'ı Benden Sorun, şovmen, aktör ve komedyen Öztürk Serengil'in ilk kez 1985 yılında yayımladığı anı kitabıdır.
Yemin, yapımını Karamel Yapım'ın üstlendiği, 2019-2022 yılları arasında Kanal 7'de yayımlanan pembe dizi türündeki Türk yapımı televizyon dizisidir. Dizinin yönetmenliğini ilk iki sezon Ayhan Özen üstlendi. Dizinin çekimleri İstanbul'da yapılmıştır.
Hüsnü Çoban, 31 Temmuz 2006'da Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Arka Sokaklar dizisindeki kurgusal bir karakterdir. Karakteri Özgür Ozan canlandırmaktadır.
Sezercik Yavrum Benim, 1971 yapımı Türk sinema filmi.