Türksat 3A, Türkiye'nin 13 Haziran 2008 tarihinde uzaya gönderdiği yeni nesil haberleşme uydusudur. 42 derece doğu yörüngesinde görev yapmaktadır. Uydunun yapımı Thales Alenia Space şirketi tarafından üstlenilmiştir. Uydu toplam 24 adet Ku band transponder kapasitesine sahiptir. Yapımında 22 Türk mühendisi görev almıştır. Fransız Guyanası'nda yer alan Kourou Guyana Uzay Merkezi'nden İngiliz Skynet 5C uydusu ile birlikte 13 Haziran 01:05'te Ariane 5 roketince uzaya gönderilmiştir. Uydu 3 çıkış ve 2 iniş kapsama alanına sahiptir. Operasyonel ömrü 20 yıl olarak tasarlanmıştır. Diğer Türksat uydularından %25 daha uzun ömürlüdür.
Azerspace-1, Azerbaycan'ın ilk uydusu. Orbital Sciences Corporation tarafından yapılmıştır. Fransız Guyanası'ndaki Guyana Uzay Merkezi'nden 7 Şubat 2013 tarihinde uzaya fırlatıldı ve 46° Doğu yörüngesel konumuna yerleşti. Uydu Avrupa'yı, Asya'nın önemli bir parçasını ve Afrika'yı kapsıyor. TV, radyo ve internet yayınlarının aktarımını sağlıyor.
Göktürk-2, TÜBİTAK UZAY, TAI iş birliği ile geliştirilen keşif uydusudur. 18 Aralık 2012 tarihinde Çin'deki Jiuquan Fırlatma Üssü'nden uzaya fırlatılmıştır. 409 kg ağırlığındaki uydu 2,5 metre siyah-beyaz ve 5 metre renkli çözünürlüğe sahiptir. Uydunun görev bilgisayarı ve görev yazılımı tamamen Türkiye'de Türk mühendislerce üretilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca yüksek çözünürlüklü görüntü alınması için üretilen ilk uydudur.
Türkmenistan'da siyaset Türkmenistan Cumhurbaşkanı devletin başıdır ve hükûmet başkanı, hem sayede bir başkanlık cumhuriyet çerçevesinde, yer alır. Türkmenistan çok partili sisteme sahiptir. Türkmenistan bazen "münzevi eski Sovyet ulus" olarak tarif edilir.
Uzay Sistemleri, Entegrasyon ve Test Merkezi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve Millî Savunma Bakanlığı tarafından işletilen bir uzay aracı üretim ve test tesisidir. Ankara'da yer almaktadır. Tesisin resmî açılışı 21 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşti.
Eutelsat, 1977 yılında kurulmuş Fransız televizyon şirketi ve uydu operatörüdür. Eutelsat şirketi 5800'den fazla televizyon istasyonuna sahiptir. Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya ve Amerika'ya hizmet vermekte olan Eutelsat, gelir bakımından dünyanın en büyük üçüncü uydu operatörüdür.
Roskosmos Devlet Uzay Etkinlikleri Kuruluşu, Rusya'nın uzay bilimleri programı ile genel havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumudur.
Uzay Tabanlı Kızılötesi Sistemi ABD'nin kızılötesi uzay gözetimi için 21. yüzyılın ilk iki ya da üç on yılları boyunca ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış bir birleştirilmiş sistemidir. SBIRS programı füze uyarı, füze savunması ve savaş alanı tanımlaması alanlarında önemli özellikleri sağlamak için tasarlanmıştır.
Göktürk 1, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) ve Aselsan'ın teknoloji girdisi ile İtalyan uzay hizmeti şirketi Telespazio tarafından Millî Savunma Bakanlığı için tasarlanmış ve geliştirilmiş olan, 0.5 m'ye (50 cm) kadar görüş yeteneğine sahip, yüksek çözünürlüklü bir yer gözlem uydusudur.
Aşkabat havarayı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Olimpiyat Köyü'nde bulunan bir havaray hattıdır. Havarayın inşaatına 2012 yılında başlanmış olup Türk şirketi Polimeks tarafından gerçekleştirilmektedir. Hatta Intamin tarafından 25 metre uzunluğunda araçların kullanılması planlanmaktadır.
Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Uzay Ajansı, aynı zamanda KazCosmos veya KazKosmos olarak bilenen kurum Kazakistan'ın resmî uzay ajansıdır 27 Mart 2007 yılında resmî olarak açılmıştır.
Dong Fang Hong I, Çin Uzay Teknolojisi Akademisi tarafından geliştirilen bir yapay uydudur. Çin'in ilk yapay uydusu olup 24 Nisan 1970 tarihinde saat 9:35'te Uzun Yürüyüş 1 roketi ile Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden uzaya fırlatıldı. Bu sayede Çin, ABD, Sovyetler Birliği, Fransa ve Japonya'nın ardından uzaya uydu gönderen beşinci ülke oldu.
Arçabil Bulvarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir bulvardır. Bulvar, 25.5 km uzunluğunda olup sekiz şeritlidir ve 30 metreden daha geniş bir bölme şeridi de içerir.
Aşkabat Veledromu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir veledromdur. Veledrom, 2014 yılında tamamlanmış olup 2017 Asya Kapalı ve Dövüş Sanatları Oyunları için inşa edildi. Parkur 250 metre uzunluğunda ve 7,1 metre genişliğindedir. İnşaatında Finlandiya'dan getirilen kumaş yapı malzemeleri kullanıldı. Bina, beş katlı olup toplam 61.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Veledrom, 6,000 kişilik kapasiteye sahiptir ve VIP sundurma ve basın sektörü bulunmaktadır. Sporcular için altyapı tesisleri arasında masaj odası, sauna, 48 kişilik restoran, 447 yerde 9 kafe ve 13 yemek odası bulunmaktadır.
Kalkan Kış Sporları Merkezi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir kış sporları salonudur. Merkez, 2014 yılında Türkmenistan İçişleri Bakanlığı Enstitüsü arazisinde inşa edilmiştir ve 630 seyirci kapasitesine sahiptir.
Türkmen Devlet Ekonomi ve Yönetim Enstitüsü, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir üniversitedir. 1980 yılında Sovyetler Birliği döneminde kurulmuş olup 2009 yılına kadar Türkmen Millî Ekonomi Enstitüsü adıyla bilinmekteydi. Türkmenistan'ın en üst düzey ekonomik yükseköğretim enstitüsüdür.
Uydu görüntüleri, dünyada devletler ve işletmeler tarafından işletilen görüntüleme uyduları tarafından toplanan Dünya'nın görüntüleridir. Uydu görüntüleme şirketleri, Apple Haritalar ve Google Haritalar gibi işletmelere ve hükûmetlere lisans vererek görüntüleri satar.
Kazakistan'ın uzay programı, 1991'de Kazakistan'ın bağımsızlığını ilan ettiği Sovyetler Birliği'nin dağılmasından kaynaklanmaktadır. Kazak uzay programı, kozmonot ve uydu görevlerinden oluşuyor. Kazakistan'da bulunan tek fırlatma sahası, Rusya'ya kiralanan Baykonur Uzay üssüdür. Program 2007'den beri KazCosmos tarafından yönetilmektedir.
Türkmenistan Eğitim Bakanlığı, Türkmenistan'da her düzeyde eğitimden sorumludur. Genel olarak Türkmenistan, Rus modeli eğitim sistemini benimsemiştir.
Serdar Kurbankuluyeviç Berdimuhammedov 19 Mart 2022'den beri Türkmenistan cumhurbaşkanı olarak görev yapan Türkmen bir politikacıdır.