İçeriğe atla

Türkmenistan'daki diplomatik temsilcilikler listesi

Türkmenistan'da diplomatik temsilcilikleri bulunan ülkelerin haritası.

Bu sayfada, Türkmenistan'da bulunan yabancı diplomatik temsilcilikler yer almaktadır. Başkent Aşkabat'da 30 büyükelçilik binası bulunmaktadır.

Büyükelçilikler

Aşkabat'taki Rusya Büyükelçiliği.

Aşkabat

Konsolosluklar

Aşkabat

Merv

Türkmenbaşı

Akredite Diplomatik Misyonlar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Aşkabat</span> Türkmenistanın başkenti

Aşkabat, Türkmenistan'ın başkentidir. 1.031.092 (2012) kişiyle Türkmenistan'ın en büyük şehridir. İran sınırı yakınında, Kopet Dağları'nın eteğinde, Karakum Çölü'nde bir vahada bulunur. 'Aşgabat şäheri' adlı kendine ait bölgede, ülkenin Ahal Vilayeti'nde yer alır. Aşkabat, Türkmenistan'ın güneyinde, İran sınırından 26 km'de yer alır. 1881'de bu bölge Rus işgal güçleri tarafından alınmıştır. İran'ın en büyük ikinci şehri olan Meşhed'dan 920 km uzaklıkta bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Köpetdağ Aşkabat</span> Futbol takımı

Köpetdağ Aşkabat, Türkmenistan'da bulunan bir futbol takımı.

UTTÜ Aşkabat, Türkmenistan 'da bulunan bir futbol takımı.

<span class="mw-page-title-main">FK Aşkabat</span>

FK Aşkabat, Türkmenistan 'da bulunan bir futbol takımı.

<span class="mw-page-title-main">Nisa Aşkabat</span>

Nisa Aşkabat, Türkmenistan'da bulunan bir futbol takımı.

<span class="mw-page-title-main">Aşkabat Bayrak Direği</span>

Aşkabat Bayrak Direği, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan, dünyanın en uzun üçüncü bayrak direğidir. Uzunluğu 133 metredir. 26 Haziran 2008 tarihinde açılmıştır.

Köpetdağ Stadyumu Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta çok amaçlı bir stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır. Köpetdağ Aşkabat ve FK Talıp Sportı takımları maçlarını burada oynar. Stadyum 26.000 kişiliktir ve 1997'de inşa edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Saparmurat Türkmenbaşı Olimpiyat Stadyumu</span>

Aşkabat Olimpiyat Stadyumu Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bir çok amaçlı stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır, ancak Maral İbragimova gibi Türkmen pop yıldızlarının müzik etkinlikleri için de ev sahipliği yapar.

UTTÜ Stadyumu Türkmenistan'ın Aşkabat kentinde bir stadyumdur. UTTÜ Aşkabat takımı maçlarını burada oynar, stadyum üniversitenin içinde bulunmaktadır ve kapasitesi 1.000'dir.

Nisa-Çandıbil Stadyumu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır, kapasitesi 1.500'dür. FK Aşkabat ve Nisa Aşkabat takımları maçlarını burada oynar.

Ertuğrul Gazi Camii - Aşkabat'da bir camidir. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin adı verilmiştir. Camii dört minaresi ve merkezi bir kubbesi ile Aşkabat'ta önemli bir dönüm noktasıdır. İnce vitray pencereler ile lüks bir iç dekorasyona sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Aşkabat Garı</span>

Aşkabat Garı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ın ana tren istasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Trans-Hazar Oblastı</span>

Trans-Hazar Oblastı veya Zakaspiya Oblastı, Rus İmparatorluğu'nun oblastlarından biriydi. Oblast, günümüz Türkmenistan ile Kazakistan'ın güneybatısı ve Özbekistan'ın batısını kapsamaktaydı. Oblastın merkezi Aşkabat idi.

Arçabil Otel, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan beş yıldızlı bir oteldir. Otel, 2004 yılında açılmış olup kentin güneyinde Arçabil Bulvarı üzerinde şehir merkezine 10 km, Aşkabat Uluslararası Havalimanı'na 18 km ve Aşkabat Garı'na 12 km uzakta yer almaktadır.

Sofitel Oğuzkent Otel, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan beş yıldızlı bir oteldir. Otel, 2010 yılında açılmış olup şehir merkezi yakınlarında Bitarap Türkmenistan Bulvarı üzerinde Aşkabat Uluslararası Havalimanı'na 20 dakika uzaklıkta yer almaktadır. Otel yakınlarda Türkmenistan Merkez Bankası, Türkmenistan Meclisi, Oğuzhan Köşk, bakanlıklar, kurumlar, müzeler ve tiyatrolar, mağazalar ve marketler bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Halk Hakıdası Anıt Kompleksi</span>

Halk Hakıdası Anıt Kompleksi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıt kompleksidir. Kompleks, kentin güneybatısında yer almakta olup Göktepe Savaşı, II. Dünya Savaşı ve 1948 Aşkabat depreminde ölenlerin anısına inşa edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Gülistan Alışveriş Merkezi</span> Türkmenistanın en büyük ve en eski kapalı marketlerinden biri

Gülistan Alışveriş Merkezi veya Rus Pazarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir pazardır. Pazar, Aşkabat'ın kent merkezinde yer almakta olup 1972-1982 yılları arasında Sovyetler Birliği döneminde inşa edilmiştir.

Mahtumkulu Bulvarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir bulvardır. Bulvar, adını Mahtumkulu Firaki'den almakta olup başkentin en uzun ve en belirgin bulvarı olarak kabul edilir.

Aşkabat Uluslararası Otobüs Terminali, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ın ana otobüs terminalidir. Terminal, 5 Eylül 2014 tarihinde açılmış olup kentin kuzeyinde yer almaktadır. Türkmenistan'ın en büyük otobüs durağıdır.

Taşkent Parkı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir parktır.