İçeriğe atla

Türk Göğüs Cerrahisi Derneği

Derneğin logosu

Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, merkezi Ankara'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

Oluşum çalışmaları 1997 yılında başlayan dernek 1998 yılında "Göğüs Cerrahisi Derneği" adı altında kuruluşunu gerçekleştirdi. İlk olağan genel kurul toplantısında adını "Türk Göğüs Cerrahisi Derneği" olarak değiştiren dernek, İstanbul ve İzmir'de bulunan iki şubesiyle göğüs cerrahisi uzmanlık dalında bir meslek kuruluşu olarak, etkinlik göstermektedir.

Amacı

  • Türk Göğüs Cerrahisi Derneği'nin amaçları, kendi alanındaki gelişmeleri izlemek ve yaygınlaştırmak için yerel ve uluslararası kongre, seminer, panel, sempozyum, kurslar gerçekleştirmek, Türkiye'de bu konuda araştırmalar ve göğüs cerrahisi ile ilgili hasta ve hasta yakınlarının eğitimi için çaba göstermek, çeşitli sağlık tesisleri oluşturmak, göğüs cerrahisi konusunda çalışan araştırmacı ve projelerini desteklemek, derneğe destek amacıyla piyango, balo, konser, gezi, kermes, sergi, spor yarışması gibi etkinliklerde bulunmak şeklinde açıklanmaktadır. Ayrıca dernek, göğüs cerrahisi uzmanlık eğitiminin standardının oluşturulması, korunması ve yükseltilmesi, eğitimde ve uygulamada kalite denetiminin sağlanması, uzmanlık eğitimi sonrasında Sürekli Tıp eğitimi etkinliklerine katılımın teşvik edilmesi, özendirilmesi ve denetlenmesi amaçlarıyla uzmanlara yeterlilik belgesi vermektedir.

Etkinlikleri

  • Ulusal Göğüs Cerrahisi Kongreleri (3)
  • Mediastinoskopi kursu
  • Torasik Çıkış Cerrahisi kursu
  • Pektus Deformitelerinde Cerrahi Tedavi kursu
  • Videotorakoskopi Temel Eğitim Kursu
  • Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Dergisi

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cerrahi</span> medikal uzmanlık

Cerrahi, ilaçla ya da başka tedavi yöntemleriyle iyileştirilemeyen hastalıkların, yaralanmaların, vücuttaki yapı bozukluklarının ameliyatla onarılmasına ya da hastalıklı organı kesip çıkararak iyileştirilmesine dayanır. Tıbbın en eski dallarından biridir. Cerrahide bilgi ve becerinin bir arada bulunmasından dolayı hem bilim hem sanat olarak kabul edilir. Genellikle lokal anestezi veya genel anestezi altında uygulanmaktadır. Ameliyatı alan kişi tipik olarak bir kişidir, ancak aynı zamanda insan olmayan bir hayvan da olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Pectus Excavatum</span> Göğsün içe doğru göçük olması

Tıbbi (latince) terminoloji adıyla Çökük göğüs şeklinde göğüs kafesi şekil bozukluğunu ifade etmektedir.

Ayşe Sema Kürklü (Torosdağı), Türk hekimdir.

Dünya Doğayı Koruma Birliği veya tam adıyla Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği doğal kaynakların korunması amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. Merkezi Gland, İsviçre'de bulunur. IUCN dünya çapında 160 ülkeden 1.400'ün üzerinde devlet kuruluşu ve sivil toplum örgütünü aynı çatı altında toplamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Elektrik Mühendisleri Odası</span>

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ilk defa 1954 yılında 6235 sayılı TMMOB yasası uyarınca kurulmuştur. Daha sonra 1982 Anayasasının 135. maddesinde tanımlanan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olarak yeniden tanımlanmıştır. TMMOB'un 24 odasından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Acil Tıp Derneği</span>

Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD), Acil Tıp Sistemi içinde yer alan konularda projeler üretmek ve bu sistemin gelişmesine destek olmak amacıyla oluşturulmuş bir Sivil toplum kuruluşu'dur.

Heybeliada Sanatoryumu, İstanbul'a bağlı Heybeliada'da bulunan, Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türk Nefroloji Derneği</span>

Türk Nefroloji Derneği, İstanbul'da yerleşik bir sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Rıdvan Ege</span> Türk hekim

Rıdvan Ege, Türk akademisyen, genel cerrahi, ortopedi, çocuk cerrahisi, travmatoloji, el cerrahisi uzmanı. Kurulmasına öncülük ettiği Ufuk Üniversitesi mütevelli heyet başkanı.

<span class="mw-page-title-main">Türk Toraks Derneği</span>

Türk Toraks Derneği, merkezi Ankara'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Türk Kardiyoloji Derneği</span>

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), İstanbul'da yerleşik bir sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Hemofili Derneği</span>

Türkiye Hemofili Derneği, İstanbul'da yerleşik olan bir Sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Psikiyatri Derneği</span>

Türkiye Psikiyatri Derneği, Ankara'da yerleşik bir Sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği</span>

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), merkezi İstanbul'da bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Viral Hepatitle Savaşım Derneği</span>

Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD), merkezi Ankara'da olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı (TKSV), İzmir'de yerleşik bir sivil toplum kuruluşudur.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir tıp fakültesidir. Fakülte 2007 yılından itibaren öğrencilerine Çanakkale’de eğitim vermeye başlamıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale ilinde bulunan tek üçüncü basamak sağlık kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Yener Yörük</span>

Yener Yörük ; Türk tıp profesörü, göğüs cerrahisi uzmanı ve Trakya Üniversitesi eski rektörü.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi veya Tıp ihtisası, mezuniyet sonrası tıp eğitiminin bir aşamasıdır. Tıp eğitimini başarı ile tamamlayan hekimler Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girerek yapacakları tercih doğrultusunda sınav sonuç sıralamalarına göre bir eğitim programına yerleştirilirler ve eğitimleri sonrasında uzman hekim ünvanını alırlar. TUS yılda iki defa ve YDUS yılda en az bir defa olmak üzere ÖSYM tarafından sıralama esasına dayanan mesleki bilgi sınavı şeklinde yapılır

<span class="mw-page-title-main">Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi</span> Ankarada bir hastane

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Sanatoryumu ya da eski adıyla Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir eğitim ve araştırma hastanesidir. Sanatoryum olarak kurulan hastane, kuruluşundan bu yana yüzlerce göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi uzmanını yetiştirmiş, bu alanda ülkedeki önemli sağlık kuruluşlarından biridir.