Sıtkı
Sıtkı aşağıdaki anlamlara gelebilir:
Kişiler
- Sıtkı Akçatepe
- Sıtkı Aslan
- Sıtkı Davut Koçman
- Sıtkı Ulay
- Sıtkı Uğur Ziyal
- Sıtkı Piran
- Sıtkı Sezgin
- Sıtkı Alp
Sıtkı aşağıdaki anlamlara gelebilir:
Galatasaray Spor Kulübü, daha yaygın olarak sadece Galatasaray ve bilinen adıyla Cimbom, İstanbul'un Avrupa yakasında Beyoğlu ilçesinde kurulan, futbol, kadın futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbolu, kadın voleybol, erkek voleybol, su topu, hentbol, atletizm, yüzme, kürek, yelken, judo, briç, binicilik, espor ve satranç branşlarında faaliyet gösteren bir Türk spor kulübüdür. Türkiye'nin en başarılı ve en çok taraftara sahip spor kulüplerinden biri olup, özellikle erkek futbol takımıyla tanınmaktadır.
Cahit Sıtkı Tarancı Türk şair, yazar ve çevirmendir. Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önde gelen şairlerinden biridir. "Otuz Beş Yaş" şiiriyle özdeşleşen Tarancı, "sanat için sanat" anlayışına bağlı kaldı. Şiirlerinde en çok yaşama sevinci ve ölüm temalarına yer verdi; ayrıca yitik aşklar, mutlu sevdalar, yalnızlık, yaşadığı bohem hayatın buruklukları, çocukluk özlemi konulu şiirler yazdı. Birçok şiiri, farklı bestekârlar tarafından bestelenmiştir.
50. Yıl Marşı, Bekir Sıtkı Erdoğan tarafından yazılan ve Necil Kazım Akses bestelenen Türkiye Cumhuriyeti'nin 50. yılına atfen yazılan marş.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Muğla'da kurulmuş olan devlet üniversitesidir.
Mustafa Halit Akçatepe, Türk sinema, dizi oyuncusu ve tiyatro sanatçısı.
Sıddık Akçatepe, Türk oyuncudur.
İbrahim Sıtkı Yırcalı, Türk siyasetçidir.
Zeynelabidin Sıtkı Ulay, Türk asker ve siyasetçi.
Malgaç Baskını, Yörük Ali Efe ve arkadaşlarının 16 Haziran 1919 tarihinde Sultanhisar ile Atça arasındaki Malgaç deresinin üzerinden geçen, Osmanlı'nın ilk Demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolu üzerindeki Malgaç Demiryolu köprüsü yanındaki Yunan karakoluna yaptıkları baskındır.
Süperstar, Türk şarkıcı Ajda Pekkan'ın dördüncü stüdyo albümü. 9 Nisan 1977'de Philips Records tarafından yayımlandı.
Varlık Yayınları, 1946 yılında Yaşar Nabi Nayır tarafından kurulmuş olan yayınevidir.
Bekir Sıtkı Bircan, Türk spor yöneticisi, futbolcu. Galatasaray'ın 5 numaralı kurucusu olup, kulübün futbol takımında da forma giymiştir.
Bekir Sıtkı ile aşağıdaki kişiler kastedilmiş olabilir:
Video oyunu tasarımı bir video oyununun, bütün detayları ile tasarlanması ve satışa sunulmadan önceki bütün aşamalarını konu almaktadır.
Hüseyin Sıtkı Gür, Türk siyasetçidir.
Necdet Varol, Türk bestekârdır.
Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yer alan bir müzedir. Diyarbakır doğumlu şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın doğup büyüdüğü evdir. Ev, 1733 yılında inşa edilmiştir.
Sıtkı Karavin, Türk futbolcu ve teknik direktördür. Orta saha pozisyonunda oynadığı futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yapmıştır.
Ahmet Arif Edebiyat Müzesi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yer alan bir müzedir. Müze, Diyarbakır doğumlu şair Ahmed Arif'e ithaf edilmiştir ve 2011 yılında faaliyete girmiştir. Müzenin bulunduğu 120 yıllık konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılıp restore edilerek Ahmed Arif adına tahsis edilmiştir. Müzede Arif'in kişisel eşyaları, el yazısıyla yazdığı şiirleri ve Güneydoğu'da yetişmiş birçok şairin fotoğrafları sergilenmektedir. Altı odalı ve avlulu bir plâna sahip olan müzede yaklaşık 2 bin 500 kitaplık bir kütüphane mevcuttur. Müze ayrıca Cahit Sıtkı Tarancı'nın doğduğu ve günümüzde müze olan evinin hemen yanında yer alır.
Aks-i Sadâ, İkinci Meşrutiyet döneminde Samsun'da çıkarılmaya başlanan gazetedir. Samsun'da çıkarılan ilk gazete olma özelliği taşır.