
Mehmet Raşit Öğütçü, yazar olarak Orhan Kemal, aydınlık gerçekçi Türk roman ve oyun yazarıdır.
Ahiret veya ahret, İslâm termonolojisinde ölümden sonra gidilecek yere verilen bir isim. Ahiret, Kur'an'ın İslâmî eskatolojinin önemli bir parçası olan Ahiret Hesaplaşması ile ilgili bölümlerinde defalarca bahsedilmektedir. Geleneksel olarak, Müslümanların altı temel inanç esaslarından biridir.
Erendiz Atasü, Türk yazar, akademisyen, edebiyat eleştirmeni

Necronomicon, Howard Phillips Lovecraft'ın kendi yarattığı Cthulhu Mitosu'nu desteklemek için çoğu öyküsünde bahsini geçirdiği kurmaca kitap. İlk olarak "The Hound" (1924) başlıklı Lovecraft öyküsünde yer alır.

Ethem Yekta Kopan, Türk yazar, seslendirme sanatçısı ve sunucudur.

Ali Selim İleri, Türk yazar, senarist, eleştirmen.

Ayşe Kulin, Türk yazar ve gazeteci.
Şükran Kurdakul, Türk şair, yazar ve araştırmacıdır.
Demir Özlü, Türk öykü ve roman yazarı. Tezer Özlü'nün ağabeyidir.

Ülkü Tamer, Türk şair, gazeteci, oyuncu ve çevirmen.

Ölüler Evinden Anılar, Fyodor Dostoyevski'nin 1862 yılında yayımlanan romanıdır.

Pushing Daisies, drama - komedi türünde bir Amerikan televizyon dizisidir. Ölüleri dokunarak bir dakikalığına yeniden hayata döndürebilen Ned'in öyküsünü anlatır. Altın Küre'ye aday gösterilmiştir.

Bana İsmail Deyin, Yavuz Ekinci'nin Doğan Kitap'tan çıkardığı öykü kitabıdır. Katil-kurban, Azrail-şahit, toplum-sistem eşliğinde bir suç yolculuğunu içeren kitap, 2008 Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü kazandı.

Mısır Ölüler Kitabı, Antik Mısır cenazelerinde okunan metinleri içeren ve asıl adı Günden Dışarı Gidenler anlamına gelen Ra nu pert em hru olan kitabın, Alman bilim insanı Richard Lepsius tarafından 1842'de bu metinlerin bazı kısımlarının bir araya getirilerek oluşturulduğu kitaptır. Kitabın orijinali Geç Dönem hanedanları döneminde yazılmıştır. Ölüm-ötesi yaşamında kendisine yardımcı olması için ölmekte olan kişinin huzurunda okunan metinlerin ve gömülme yöntemleriyle ilgili metinlerin derlenmesinden oluşmuş bir kitaptır. Kitabın; Heliopolis uyarlaması, Teb uyarlaması ve Sais uyarlaması olmak üzere üç ayrı kaynaktan uyarlanmış biçimleri bulunmaktadır. Mısır Ölüler Kitabı, Işığa Çıkarma Kitabı olarak da bilinir.
Varioni Kardeşler,, Amerikalı yazar J. D. Salinger'ın ilk kez 17 Temmuz 1943'te The Saturday Evening Post gazetesinde yayınlanan bir öyküsüdür. Biri şan ve şöhret, diğeri ise nitelik peşinde olan iki erkek kardeşin hayatının anlatıldığı hikâyedeki karakterlerin yazarın ünlü karakteri Holden Caulfield'in öncüleri olduğu kabul edilir.

Can Kırıkları, Karin Karakaşlı'nın öykü kitabı. Gündelik hayatın şiddetine direnen kişilerin öykülerinin anlatıldığı kitabın ismini Karakaşlı şöyle anlatıyor: "“...baktığımda bütün öykülerin ortak bir noktası olduğunu fark ettim ve “Can Kırıkları” isminin çok uygun düştüğünü gördüm. Öykülerde kahramanlarımın “çırılçıplak” kaldıkları o anla ilgileniyorum.”"

Dublinliler, James Joyce'un on beş öyküsünü içeren ve ilk basımı 1914'te Londra'da yapılan hikâye kitabı. Öykülerde, 20. yüzyılın ilk yıllarında Dublin'de ve çevresinde yaşayan orta sınıf İrlandalılar'ın yaşantısı anlatılır.
Sibel K. Türker, Türk roman ve öykü yazarıdır.