Sırbistan'da kurulu futbol kulüpleri listesi:
- OFK Beograd
- FK Bačka Bačka Palanka
- FK Borac Čačak
- FK Budućnost Banatski Dvor
- FK Hajduk Kula
- FK Kom Zlatica
- FK Napredak Kruševac
- FK Obilić
- FK Obrenovac
- FK Partizan
- FK Rad
- FK Radnički
- FK Crvena zvezda
- FK Smederevo
- FK Vojvodina Novi Sad
- FK Voždovac
- FK Zemun
- FK Spartak Subotica
- FK Car Konstantin
- FK Radnicki Pirot
- FK Sloboda Uzice
- FK Javor Ivanjica
- FK Radnicki Kragujevac
- FK Cukaricki Stankom
- FK Jedinstvo Belo polje
- FK Macva Bogatic
- FK Macva Šabac
- FK Novi Pazar
- FK Srem
- FK Mladost Apatin
- FK BASK Beograd
- FK Mladost Lucani
- FK Vlasina Vlasotince
- FK ČSK Pivara
- FK Radnicki Beograd
- FK Radnicki Sombor
- FK Zeleznicar Beograd
- FK Sloga Kraljevo
- FK Mladenovac
- FK Timok Zajecar
- FK PSK Pancevo
- FK FAR Priboj
- BSK Batajnica
- FK Župa Aleksandrovac
- FK Slavija Beograd
- FK Balkan Bukovica
- FK Radnički Pirot

Sırbistan-Karadağ Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin bir arada kalan son parçaları olan Sırbistan ve Karadağ devletleri arasında kurulan devlet birliği. 1992 yılından Yugoslavya Federal Cumhuriyeti adı altında kuruluşlarını ilan ettiler. Yeni devletin bu adı alması, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin yasal mirasçısı olduğu sonucunu çıkarıyordu. Bu duruma Yugoslavya SFC'den kopan diğer devletlerin karşı çıkmaları üzerine Birleşmiş Milletler bu yeni devletin üyeliğini reddetti. 2003 yılında Sırbistan-Karadağ adı altında yeni bir devletin kuruluşu ilan edildi.

Sırbistan, resmî adıyla Sırbistan Cumhuriyeti (

Voyvodina, resmi olarak Voyvodina Özerk Bölgesi, Sırbistan devleti sınırları içinde kalan ve denize çıkışı olmayan ve Macaristan, Hırvatistan ve Romanya'yla komşu olan, özerk bir bölgedir.

Novi Sad Sırbistan'ın kuzeyinde, Voyvodina'nın merkezi olan şehirdir. Novi Sad, ayrıca Voyvodina Hükûmeti'ne ve İl Genel Meclisine ev sahipliği yapmaktadır. 2011 sayımına göre, Novi Sad belediye alanında nüfus, 231.798 Ortodoks Hristiyan, 24.843 Katolik, 9.428 Protestan, 2.542 Müslüman, 129 Yahudi ve diğerleri şeklindedir. 1526 ila 1687 yılları arasında Osmanlı Devleti'ne bağlı olan Novi Sad, sonraki dönem Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na bağlı bir şehirdi. Bu yüzden Novi Sad'ın ana meydanındaki binalar ve sokakları neoklasik mimariye aittir.

Priştine Kosova'nın başkenti ve en büyük şehri.

Prizren, eskiden Pürzerrin, Kosova'nın güneybatısında bir şehir ve belediye merkezi.

Kosova Türkleri, asli olarak Kosova muhitinde, tarihî devirden çağdaş devre kadar yaşayan, bugünse Türkiye'de de büyük bir nüfus oranıyla yaşayan Müslüman Türk grubudur. Kosova Türkleri tabiri, Balkan Türkleri olarak belirtilen Batı Türk kesiminin, özellikle Osmanlı devri idari taksimatında Kosova Vilayeti arazisinde yaşayagelen Türklerin, bugünkü nüfusunu belirtir.

Kosova, resmî adıyla Kosova Cumhuriyeti, Balkanlar'da bulunan ve dünyada sınırlı tanınırlığa sahip denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Kuzeyde ve doğuda Sırbistan, güneyde Kuzey Makedonya ve Arnavutluk, batıda ise Karadağ ile komşudur. 1999'da Birleşmiş Milletler kontrolü altına alınan Kosova, 2008'de Sırbistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti. Mart 2020 itibarıyla 97 ülke tarafından tanınmaktadır. Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan Sırbistan, bölgeyi kendisine bağlı Kosova ve Metohiya Özerk Bölgesi olarak kabul etmektedir.

Karlofça, Sırbistan'ın kuzeyinde, Voyvodina'nın içinde yer alan tarihî bir kasaba ve belediye merkezidir. İdari olarak Voyvodina içinde, Güney Baçka İlçesi sınırlarındadır. 26 Ocak 1699'da burada imzalanan Karlofça Antlaşması'yla tarihî önem taşır.

Zubin Potok, Kosova’nın kuzey kesiminde bir kasaba ve belediye merkezi.

Belgrad Taarruzu ya da Belgrad Stratejik Taarruz Harekâtı, II. Dünya Savaşı sırasında Yugoslavya Cephesi'nde, Kızıl Ordu ve Yugoslav Partizanlar'la Wehrmacht arasında gerçekleşen muharebelerdir. Esas olarak Yugoslavya'nın başkenti Belgrad'a yönelik olan bu genel taarruz harekâtı, 14 Eylül - 24 Kasım 1944 tarihleri arasında devam etmiş ve sonunda Alman işgalindeki Yugoslavya bu işgalden çıkmıştır. Sovyet ve Yugoslav kuvvetleri ayrı ve yeterli eşgüdüm olmadan harekât yaptılar. Bu durum Alman birliklerinin Belgrad bölgesinden tahliyesi için fırsat yarattı.
Kosova'nın idari yapılanması, Kosova’nın idari sistemidir. Günümüzde idari durumu tek yapılı olmayan Kosova’da birkaç idari düzlem vardır.

İzveçan, Kosova’nın kuzey kesiminde bir kasaba ve belediye merkezi.
Kosova’nın idari yapılanması, günümüzde idari durumu tek yapılı olmayan Kosova için birkaç düzlem belirtir.
Yugoslavya Krallığı idari yapılanması, krallığın idari sistemini belirtir. Krallık, tarihî süreç içinde üç farklı idari yapı sistemine sahip olmuştur. 1918-1922 arasındaki idari yapı, I. Dünya Savaşı öncesindeki yapının devamı niteliğindedir. 1922 yılında ise krallık, idari olarak 33 bölgeye (oblast) bölünmüştür. 1929’da krallığın idari yapısı 9 banlık üzerine düzenlenmiştir.

Sırbistan'ın idarî yapılanması Sırbistan’ın idarî sistemi. Bu idarî yapılanma aşağıdaki sistemlerden oluşur:
- İstatistiksel bölgeler
- İlçeler
- Belediyeler

Sırbistan’ın belediyeleri ülkenin idari sisteminde en alt düzeyde yer alırlar. Ülkenin idari dağılımında 150 adet belediye vardır. Bu idari birimler, Sırbistan’daki yerel yönetim merkezlerini oluştururlar. Ülkede belediye alanlarından 33 tanesi şehir belediyesi yapısındadır.

Bu makale COVID-19 pandemisi'nin (COVID-19) Kosova'daki etkisini belgelemektedir.
Bu makale, hem kamu hem de özel olmak üzere Belgrad'daki ulaşım sistemini ele almaktadır.