
Çır Şelalesi, Bingöl'ün Ilıcalar Bucağında Uzundere köyündedir. Köyün adını aldığı derenin, Büyük Çır Taşı adı verilen 100 m yükseklikteki kayalığın ortasından geçen bir şelaledir. Su 50 m yükseklikte alt tarafı kayalık olan dere yatağına düşerken güzel bir görünüm arz etmektedir.

Tortum Şelalesi, Erzurum ilinin Uzundere ilçesi sınırları içinde, Tortum Çayı'nın üzerindeki bir şelaledir.

Suuçtu Şelalesi, Türkiye'nin Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesine 18 km uzaklıkta bulunan ve ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan, 38 metre yükseklikteki felezlerden dökülen şelale.

Kurşunlu Şelalesi, Antalya-Isparta karayolunun 24. km'nden sola dönülerek 7 km devam edildiğinde ulaşılan bir şelaledir.

Ohtamış Şelalesi Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı olan Ohtamış köyünde bulunan bir şelaledir. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şelalesidir. 30 metre yüksekliğindedir.

Mençuna Şelalesi, Artvin ilinin Arhavi ilçesinde bulunan bir şelale.

Paşaca Şelalesi Tabiat Parkı, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı Yeşildere ve Beşirli köyleri arasında yer alan bir tabiat parkıdır. Şelale, Sis Dağı eteklerinde yer almaktadır. Şelalenin üzerinde bulunduğu dere, Çavuşlu'dan denize dökülmektedir. Şelaleye Çavuşlu beldesine 20 km uzaklıktadır. Şelale 50 metre yüksekliğindedir. Bölgede irili ufaklı birçok küçük şelaleler de bulunmaktadır. Şelalenin, serbest düşüşünü tamamlayışı açısından Türkiye'deki en yüksek şelalelerden birisi olduğu ifade edilmektedir. Bölgeye erişim imkanının kısıtlı olması nedeniyle şelaleye erişim sağlanmasında zorluklar yaşanmaktadır.

Maral Şelalesi, Artvin ili, Borçka ilçesinde Karçal Dağları'nda Maral Deresi üzerindeki şelale. Şelale tek bir eğim kırıklığından, 63 m yüksekten düşer. Şelale adını, eski adı Mindieti olan Maralköy'den alır. Günümüzde Camili Biyosfer Rezervi alanında bulunmaktadır.

Günpınar Şelalesi Malatya ili Darende ilçesi sınırlarında, Tohma Çayı'nın kolu Şuhul Deresi üzerindeki şelaledir.

Tomara Şelalesi, Gümüşhane ili, Şiran ilçesi sınırlarında bulunan şelaledir. Kelkit Çayının kolu olan Tomara Çayının vadisinde yer alır. Adını çevrede yetişen tek yıllık Tomara (kaldirik) bitkisinden alır.
Çetekalevi Şelalesi, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şelaledir. Çamlıhemşin'e 30 kilometre uzaklıktadır. Şelale, yaklaşık 35 metre yüksekliğindedir ve iki kademe halinde akar. Derenin kaynağı Çifteryayım Deresidir. Didingola veya Koçdüzü Yaylası'ndan şelaleye ulaşılabilir.
Halgent Şelalesi, Gümüşhane ili, merkez Eskibağlar mahallesinde bulunan şelale. Lagos Deresi üzerinde, denizden 1300 m yükseklikte olan şelale, 30 m yüksekten düşmektedir.

Gadelsha Şelalesi, Rusya'da yer alan 15 m yüksekliğindeki basamaklı bir şelale. Başkurdistan Cumhuriyeti'nin Baymak ili'ndeki Khudolas Nehri üzerinde yer almaktadır. Khudolas Nehri, Yaman Taş Dağı'nın yakınında bir pınardan kaynar ve Irenyk tepelerinin doğu yamacı boyunca akar. Şelaleden Sibay şehrine olan mesafe 15 km'dir. Gadelsha Şelalesi Başkurdistan'ın en yüksek şelalesidir ve 1965'ten beri doğal bir anıt statüsündedir. Devlet tarafından eşsiz bir doğa anıtı olarak korunmaktadır. Birkaç farklı adı bulunmaktadır: Ibragimovsky, Tuyalas, Khudolas. Ama yine de en yaygın olanı, aynı adı taşıyan yakındaki bir köyün de adı olan Gadelsha'dır.

Karaali Şelalesi veya Avla Şelale, Rize ilinin Fındıklı ilçesinde bulunan bir şelaledir. Arılı Deresi Vadisi'ndeki küçük bir derenin parçasıdır. Şelalenin rakımı 210 metredir.

Karakaş Şelalesi, Rize ilinin Çayeli ilçesinde bulunan bir şelaledir. Çayeli ilçe merkezine uzaklığı 29 km olan şelalenin kaynağı Necinçor ve Tekinçöl dereleridir. Şelale Çayeli ilçe merkezine 29 kilometre uzaklıktadır.

Delikli Kaya Şelalesi, Artvin ilinin Murgul ilçesindeki Başköy köyünde yer alan bir şelaledir. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki şelale, kayanın içindeki 4 metre çaplı bir oyuktan akmaktadır. Şelalenin aktığı oyuğun şekli yüzüğe benzediği için şelaleye ormanın yüzüğü de denmektedir. Rakımı 760 metre olan şelalenin yüksekliği 7 metredir.
Çağlayandibi Şelalesi, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Yeşilköy köyünde yer alan bir şelaledir. Örümcek Ormanları'nın içinde yer alan şelale 15 metre yüksekliğindedir. İlçe merkezine 5 km uzaklıkta olan şelalenin rakımı 870 metredir. Şelalenin de bulunduğu 450.000 metrekarelik bölge 12 Şubat 2014 tarihinde Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Şelale, 2018 yılında buz tutmuştur.
Azerbaycan şelaleleri — Azerbaycan topraklarında bulunan şelalelerdir.

Mıhlı şelalesi, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu mevkiinde yer alan Mıhlı şelalesi Kaz dağlarından gelen Mıhlı çayı üzerinden bulunur. Çanakkale ve Balıkesir sınırları arasında yer almaktadır. Küçükkuyu ilçesinden Küçükkuyu tabelasından girildiğinde 2.5 km daha içeride bulunmaktadır.

Şimadoz Şelalesi veya Yeşildere Şelalesi, Rize ilinin Merkez ilçesinde bulunan bir şelaledir. Rize merkeze 22 km uzaklıktaki Yeşildere köyünde konumlanmış olan şelalenin kaynağı Bulut ve Pazarcık tepelerinden doğan derelerdir. Şelale 2 ayrı kademeden dökülmektedir.