İçeriğe atla

Sütçülük Bilim Parkı

Sütçülük Bilim Parkı
MerkezPeşaver, Pakistan
KurucuSubhan Kureyşi[1]
Başkanİrfan Kureyşi
Resmî sitedairysciencepark.org

Sütçülük Bilim Parkı (İngilizceDairy Science Park; DSP) Peşaver faaliyet gösteren bir topluluktur. İlk kez Pakistan’ın Peşaver şehrinde Tarım Üniversitesinde, savaşın vurduğu Hayber-Pahtunhva ve komşu Afgan bölgelerinin halkına besicilik girişimciliği, kamu sağlığı güvenliği, gıda güvencesi ve ihraç edilebilir fazla ürünler sayesinde destek olmak amacıyla ortaya çıkmıştır. SBP, Yönetim Kurulu tarafından yönetilmekte olup destek hizmetler ise, Danışman Ekibi, Uzmanlar Grubu ve Avustralya, Çin, Hindistan, Pakistan, Afganistan, Türkiye, Hollanda ve ABD’de bulunan irtibat noktaları ile pratisyen veterinerler, orta ölçekli çiftçiler, hizmet sağlayıcıları ve pazar ortaklarından oluşan bir ağ üzerinden yürütülmektedir. Uzmanlar Grubu, çeşitli konularda Kurulun resmi ortağı olduğu kadar aynı zamanda Kurula destek sağlamaktadır.

Sütçülük Bilim Parkı hakkında bir dizi Uluslararası Çalıştay düzenlenmiştir. 2011, 2013 ve 2015 yıllarının Kasım aylarında Peşaver’de, her biri bölge ülkelerin üniversite, sanayi sektörü ve hükûmet kurumlarından gelen sayısı 500’ü aşan katılımcı ile üç gün boyunca üç çalıştay düzenlenmiştir.[2][3] Dördüncü Uluslararası Konferans ve Sanayi Fuarı 1-5 Kasım 2017 tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenmektedir. İhtiyaç doğrultusunda gelişmiş yönetim uygulamaları, kamu sağlığı güvenliği ve girişimcilik gelişimi konularında eğitim programları düzenlenmektedir.[4][5] Çiftçiler arasında diğer hizmet sağlayıcıları ile koordineli şekilde toplantılar yapılmaktadır.

Kaynakça

  1. ^ "Board of Governors". Sütçülük Bilim Parkı. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2017. 
  2. ^ "Workshop on Dairy Science Park". Business Recorder. 24 Ekim 2015. 7 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2017. 
  3. ^ "Dairy Science Park". Peşaver Tarım Üniversitesi. 29 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2017. 
  4. ^ "4. Uluslararası Sütçülük Kongresi Konya'da Yapılıyor". Milliyet. 1 Kasım 2017. 14 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2017. 
  5. ^ "4. Uluslararası Sütçülük Kongresi Selçuk'ta Başladı". Selçuk Üniversitesi. 1 Kasım 2017. 14 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Aşağıdaki liste şu anda mevcut olan İnternet üst seviye alan adlarıdır (TLD'ler). Daha fazla bilgi için Üst seviye alan adına bakabilirsiniz.

Selçuk Üniversitesi, 11 Nisan 1975 tarihinde Konya'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ekmeleddin İhsanoğlu</span> Türk akademisyen, politikacı ve diplomat

Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Türk bilim insanı, kimya ve bilim tarihi profesörü, akademisyen, diplomat, devlet adamı, yazar. 2004 ve 2014 yılları arasında Birleşmiş Milletler'den sonra ikinci büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın genel sekreterliğini sürdürmüştür.

Cemal Taluğ, Prof.Dr., Ziraat yüksek mühendisi, Akademisyen, Ankara Üniversitesi eski rektörü.

<span class="mw-page-title-main">Lojistik</span> kaynak akışının yönetimi

Lojistik ya da nakliye; ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanabilir. Herhangi bir pazarlama veya üretim organizasyonunun lojistik destek olmadan başarılması çok zordur. Lojistik; nakliye, envanter, depolama, malzeme idaresi ve ambalajlama bilgilerinin birleştirilmesini kapsar. Lojistik işletme sorumluluğu, ham maddenin coğrafi konumlanması, sürecin işletilmesi ve ihtiyaçların mümkün olan en düşük maliyetle karşılanarak işin bitirilmesidir. Lojistik yönetimi, tedarik zinciri yönetimi ve tedarik zinciri mühendisliği'nin bir parçasıdır

<span class="mw-page-title-main">Konya</span> Konya ilinin merkezi olan şehir

Konya, Türkiye'nin Konya ilinin merkezi olan şehirdir. 1875'te kurulan Konya Belediyesi, 1987'de çıkarılan 3399 sayılı yasa gereğince "büyükşehir" statüsüne kavuşmuş olup 1989'dan beri belediye hizmetleri bu statüye göre yürütülmektedir. 2014'te 6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il mülki sınırları olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Amerika Birleşik Devletleri'ndeki millî parklar listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Amerika Birleşik Devletleri ulusal parklar listesi 59 resmi ulusal park ismi vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">KTO Karatay Üniversitesi</span> Konyada kurulu vakıf üniversitesi

2005 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Konya'nın ilk vakıf üniversitesi olarak 2009 yılında açılmıştır. KTO Karatay Üniversitesi ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş ve ilk mezunlarını Haziran 2013'te vermiştir.

Bilim parkı veya teknopark, üniversiteler tarafından oluşturulan alanlarda araştırma-geliştirme yapacak firmalara kiralanarak firmaların büyümesini teşvik edici düzenlemelerle desteklendiği; ticari amaçlı bilimsel veya endüstriyel araştırma yapılan binalardan oluşan bir bölgedir. Araştırma parkı, teknoloji parkı, teknopolis, teknokent ve biyomedikal park gibi terimler de kullanılır. Hangi terimin kullanıldığı yapılan araştırma ve geliştirme türüne bağlıdır. Bilim parkları ulusal ekonominin gelişmesine, yeni teknoloji firmaların desteklenmesine, yabancı yatırım çekmek ve ihracatı artırmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sosyal girişimcilik</span>

Sosyal girişimcilik, öncelikli toplumsal sorunları, maddi fayda ve kâr ön planda olmaksızın ortadan kaldırmaya ve sistemleri dönüştürmeye yönelik yapılan girişimcilik faaliyetleridir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Nişantaşı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup, 16/05/2012 tarih ve 6307 sayılı kuruluş kararıyla 31/05/2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kamu tüzel kişiliğini kazanan bir Vakıf Üniversitesi olarak 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete başlamak üzere yükseköğretimindeki yerini almıştır.

<span class="mw-page-title-main">İnas Sanâyi-i Nefîse Mektebi</span> Osmanlı güzel sanatlar üniversitesi

İnas Sanayi-i Nefise Mektebi, kadınlara güzel sanatlar eğitimi vermek için İstanbul'da 1914 yılında kurulan ve 1920’lerde kız-erkek ayrımının kalkmasına kadar hizmet veren okuldur.

<span class="mw-page-title-main">Olympic Ulusal Parkı</span> ABD de bir milli park

Olympic Ulusal Parkı Amerika Birleşik Devletleri Washington eyaletinde, Seattle şehri yakınlarında bulunan, Olympic Yarımadası'nın 3.734 km² yüzölçümünü kapsayan, ABD Ulusal Park Hizmeti tarafından idare edilen bir millî park'tır.

<span class="mw-page-title-main">T1 (İzmir Tramvayı)</span> İzmir Tramvayı hattı

T1 Tramvay Hattı veya Karşıyaka-Çiğli Tramvayı, İzmir'de hizmet veren 20,8 kilometre (12,9 mi) uzunluğundaki 28 istasyonlu tramvay hattıdır. Hattın 8,8 kilometre (5,5 mi) uzunluğundaki kısmı 11 Nisan 2017'de hizmete alınmıştır. Hattın kalanı ise 27 Ocak 2024'te işletime alınmıştır. Hat Çiğli Tramvayı (T3) ile entegre çalışmaktadır.

Mustafa Şahin, Türk doktor, akademisyen ve Selçuk Üniversitesi eski rektörü.

Harun Karacan, Türk siyasetçi. TBMM 26 ve 27. dönem AK Parti Eskişehir milletvekilidir.

Hacettepe Teknokent; Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "Teknoloji Geliştirme Bölgeleri" projesi kapsamında 20 Mart 2003 tarihinde Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurulan bir teknokenttir.

ANAS Yüksek Teknolojiler Parkı, 8 Kasım 2016 tarihli başkanlık emriyle Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi temelinde kurulmuştur. Yüksek teknolojiler Parkı'nın kurulmasının ana hedefi, modern teknolojilerin ve bilimsel araştırmaların uygulanmasının temelinde sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasıdır.

Bu madde, Hacettepe Üniversitesi'ndeki heykellerin bir listesini içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Sanayi Odası</span>

İstanbul Sanayi Odası ya da kısaltımıyla İSO, merkezi İstanbul'da bulunan, İstanbul'un sanayi kuruluşlarını temsil eden ve temsilen faaliyetler ve girişimler gerçekleştiren, Türk sınai ilişkilerine destek olan bir kuruluştur. Türkiye'nin üyelik ve üretim açısından en büyük, tarih açısından en eski sanayi kuruluşu olan İSO, 70 yılı aşkındır bu misyon doğrultusunda ve farklı yönetimler altında Türk sanayisini ulusal ve uluslararası olarak temsil etmiştir.