
Şebnem Ferah, Türk rock müzik sanatçısı.

Volkan Konak, Türk halk müziği sanatçısı. 2006 yılında çıkardığı Mora albümü, Mü-yap tarafından altın plak ile ödüllendirilmiştir.

Muhtar Cem Karaca, Türk rock müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, tiyatrocu ve sinema oyuncusu. Anadolu rock türünün kurucularındandır. Birçok grupla çalışmış, grupların kurucu ve yöneticisi olmuş, güçlü bir rock kültü yaratılmasının öncülerinden olmuştur.

Yıldız Tilbe ,Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.
Mustafa Vedat Sakman, Türk şarkıcı, şarkı yazarı, müzik yapımcısı ve gitarist.

Rony Uzay Heparı, Türk müzisyen, besteci, aranjör ve oyuncu. Heparı, çocukluğunda klasik müzik eğitimi aldı. 1980'lerin ortasında lisede yıllarında Garo Mafyan'ın şeflik yaptığı efsane İstanbul Gelişim Orkestrası'na girerek elektro klavyede kendisini geliştirdi. 1980'li yıllarda MFÖ hayranı olan Uzay Heparı'nın pop müziğe ilgisi de bu hayranlıkla başlar. Çocukluk yılları boyunca klasik müzik eğitimi alan Heparı, gençliğinin ilk yıllarında tarz değişikliğine gider. 19 yaşındayken ilk olarak Zuhal Olcay'ın Küçük Bir Öykü (1988) albümünde piyano çalarak kariyerine başladı. Aynı dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okumaktaydı.

Yeni Türkü, 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan'ın Ankara'da kurduğu müzik topluluğudur. Topluluğun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır. Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç'ın 1979'da Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıdır. Bu akımın dünyadaki temsilciliğini Şilili topluluk Inti Illimani yapmıştır. 1979'da ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü çıkaran grup 10 stüdyo albümü, 2 film müziği albümü, 2 de konser albümü yayınladı. Yıllar içinde Eftal Küçük, Tuncer Tercan, Cengiz Onural, Fuat Oburoğlu, Murat Buket gibi müzisyenleri barındıran grubun kuruluşundan bu yana her zaman kadroda bulunan tek elemanı Derya Köroğlu'dur.

Burcu Güneş, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Rafet El Roman gerçek adıyla Rafet Yaşdut, Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncudur.

Abdülkadir Pirhasan, Türk roman ve senaryo yazarı, şairdir.

Tahir Sakman, şair ve yazar. Babası Konya türkülerinin kaynak kişilerinden Mazhar Sakman, ortanca ağabeyi müzisyen Vedat Sakman’dır. Öğrenimini Konya’da tamamlayan Sakman, birçok gazete ve dergilerde yazılar yazdı, şiirler yayımladı. Konya türküleri ve geleneği üzerine araştırma, inceleme ve derlemeleri birçok basın yayın organında yayımlandı. Konularını çoğunlukla sevgiden, sevginin hayatın iniş-çıkışlarına yansıyan derin etkilerinden alan Bir Hayat Yetmez, Hasret Sevgiden Öte, Söylesem Güç Yetmez Sussam İşkence, Yasadışı Aşk, Kırmızı Yazılar, Aşk Gittiği Yere Kadar, Soğuk Ülkenin Sıcak Kızı Maria, Aşk Yoksa Yaşam Yok ve Leyla'dan Mevla'ya Cennete Yürüyüş isimli şiir, öykü, deneme ve roman kitaplarının yanı sıra Sakman, araştırma içerikli yapıtlarında, özellikle kaynak kişi Mazhar Sakman’ın bant kayıtlarını deşifre ederek, Konya türkü kültürü alanındaki en kapsamlı çalışmaları ortaya koymuştur. Yaşadığı şehrin sosyal ve kültürel sorunlarını şiirlerine yansıtmış, genellikle yalın bir dil kullanmasının yanında zaman zaman anlaşılması güç imgelerle kendi sesini oluşturmuştur. Halen şiir çalışmalarının yanı sıra öykü, roman, araştırma, inceleme ve derleme çalışmalarını da devam ettiren Sakman Türk edebiyatında, Ramazan manileri üzerine derleme dışında telif edilen ilk kitaba da imza atmıştır.
Tülay German Türk şarkıcı, yazar.

Ajda Pekkan, Ajda Pekkan'ın, 1996'da yayınladığı, kendi adını taşıyan, 15. stüdyo albümünün adı.

33'üncü, Edip Akbayram'ın, 2002 tarihli, 19. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve müziklerinde, Aşık Mahzuni Şerif'ten Sabahattin Ali'ye, Yılmaz Odabaşı'ndan Can Yücel'e, Ahmed Arif'ten Servet Kocakaya'ya değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Selam Olsun, Edip Akbayram'ın, 2001 tarihli, 18. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve/ veya müziklerinde, Rıfat Öncel'den Aydın Öztürk'e, Ahmet Yorgun'dan Yolcu Bilginç'e, Kıvırcık Ali'den Ufuk Turan'a, Metin Özülkü'den Cevdet Bağca'ya, Bülent Gümüş'ten Aladdin Us'a değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Özhan Eren, Türk Müziği sanatçısı, yönetmen ve asker.
Bora Yalçınduran, Türk pop müzik sanatçısı ve müzisyen.

Abdurrahman Lermi ya da sahne adıyla Apolas Lermi, Türk Karadeniz halk müziği sanatçısı ve müzisyendir.
Cansever Kuzey Makedonya asıllı söz yazarı ve şarkıcı. 1992 yılından bu zamana kadar çıkardığı popüler şarkılar sayesinde günümüzün popüler arabesk şarkıcılarından biri haline geldi.

"Bu Devran", Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın on üçüncü stüdyo albümü Bu Devran'da (1995) bir şarkı. Parçanın söz ve müziği Bilal Ercan tarafından yazılmıştır. Sinan Çelik tarafından düzenlenmiştir. Bilal Ercan parçayı aynı yılın başında yayınladığı Ceren adlı albümünde seslendirdi. Parçanın klibine albümün kayıtlarında yer alan kişilerde dahil oldu. Güler Duman'ın kariyerinde yayınladığı dördüncü video kliptir. Bu video klibinden sonra uzun süre solo video klip yayınlamadı. Müzik eleştirmenlerinden genel anlamda olumlu eleştiriler toplamıştır. Listelerde bir numaraya kadar yükselerek haftalarca listelerin ilk sırasında yer aldı ve halk müziğinin klasik parçaları arasına girdi. 10 Mayıs 2024 tarihinde Mustafa İpekçioğlu ile birlikte tekli olarak yayınladı.