Snotra, İskandinav mitolojisinde, bilgelik ve düzen ile ilişkili bir tanrıçadır. 13. yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda'da karakterize edilmiştir.
Þorgerðr Hölgabrúðr ve Irpa, İskandinav mitolojisinde ilahi figürlerdir. Bunlar Jómsvíkinga destan, Njáls saga ve Þorleifs þáttr jarlsskálds ile birlikte görünürler. Daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Nesir Edda'da karakterize edilmiştir.
Vár veya Vór, İskandinav mitolojisinde,, yeminler ve anlaşmalarla ilişkili bir tanrıçadır. 13. yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda'da karakterize edilmiştir.
Máni, Germen mitolojisinde kişileştirilmiş Ay'dır. 13. yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda'da karakterize edilmiştir.
Sigyn, İskandinav mitolojisinden bir tanrıçadır. Sadakat ve Zafer ile ilişkilendirilir.. 13. yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda'da karakterize edilmiştir.
Yngvi, Eski Norsça [Yŋɡwe], Eski Yüksek Almanca Ingwin ve Eski İngilizce Ingƿine, tanrı Freyr'in eski adı gibi görünen bir teonym ile ilgili isimlerdir.
Gullveig, Æsir ve Vanir arasındaki efsanevi çatışmayla ilişkili İskandinav mitolojisinde bir kadın figürüdür. 13. yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda'da karakterize edilmiştir.
Hnoss, İskandinav mitolojisinde Freyja ve Óðr'ın kızlarından biridir.
Alvaldi İskandinav mitolojisinde Þjazi'nin babası olarak sunulan bir jötunn'dur.
Aurboða İskandinav mitolojisinde bir jötunn'dur. Gymir ile evlidir ve Gerðr'in annesidir.
Baugi İskandinav mitolojisinde bir jötunn'dur. Odin'in şiir şarabını aldığı dev Suttungr'ın kardeşidir.
Beli İskandinav mitolojisinde bir jötunn'dur. Eddic şiirinde tanrı Freyr tarafından öldürüldüğü söylenir.
Bergelmir, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Bölþorn, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Eggþér, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Fjölvar, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Fornjót, İskandinav mitolojisinde adı geçen bir jötunn'dur.
Sumarr ve Vetr İskandinav mitolojisinde kişileştirilmiş mevsimlerdir. Kişileştirilmiş Sumarr ve Vetr, 13. yüzyılda daha önceki geleneksel kaynaklardan derlenen Şiirsel Edda'da ve 13. yüzyılda Snorri Sturluson tarafından yazılan Nesir Edda'da yer almıştır.
İskandinav mitolojisinde, Elli, Nesir Edda kitabı Gylfaginning'de bir güreş maçında Thor'u yenen yaşlılığın kişileştirilmesidir.
Hræsvelgr İskandinav mitolojisi'nde Rüzgarın kartal şeklindeki yaratıcısı olarak tasvir edilen bir jötunn.